Beauty: Porsche 911 Carrera 3.0 RSR doet 1,1 miljoen

Auteur: , 6 Reacties

We hebben het dan ook niet over een doorsnee Porsche, die in dit geval ook nog eens bestuurd werd door een bekende Mexicaan.

De Porsche 911 Carrera 3.0 RSR in Café Mexicano-kleuren

Die Mexicaan is Héctor Alonso Rebaque, een coureur die in de jaren ’70 dertien punten scoorde in 58 Formule 1-races. Hij probeerde het ook nog even met een eigen team, maar werd nooit zo succesvol als hij was in het IMSA-kampioenschap. Rebaque kocht zijn Porsche 911 Carrera 3.0 RSR (1974) met behulp van sponsor Café Mexicano en won zijn eerste race: de IMSA 1000 KM-race in Mexico City.

De Porsche was jarenlang op de circuits te bewonderen. Sterker nog: acht jaar na de eerste zege van Rebaque bleek de bolide nog steeds snel genoeg om in zijn klasse de 12 uur van Sebring te winnen. Ook vandaag de dag is de 3.0 RSR een prachtige auto, zeker nu hij weer is voorzien van de originele livery met Café Mexicano-sponsoring.

Mocht je interesse gewekt zijn, dan ben je net te laat. De prachtige bolide werd dit weekend ter veiling aangeboden door Gooding & Company en bracht tijdens de Amelia Island Auction 1,178 miljoen euro op.6 reacties

Prachtig exemplaar! Zou ik ook wel willen hebben…
Wat een heerlijkheid op wielen zeg.Elke cent waard als je het mij vraagt…;))
Wat een geweldige auto! Zou zo graag een keer een rondje er mee rijden.
Leuk, maar tegelijkertijd ook niet veel meer dan dat.
Wat een tijdloze Porsche is deze Carrera RSR, je zou echt niet zeggen dat deze uit ’74 is.
Weer zo’n auto… echt heel gaaf, serieus, prachtige historie etc etc… maar imho wel net even te ‘gewoon’ om zó veel geld aan uit te geven. Alsof je erbij moet vertellen: “hij is echt héél bijzonder hoor !” om de prijs naar anderen te rechtvaardigen (alsof de mening van een ander zou boeien bij de aankoop van een dergelijke liefhebbers-wagen overigens, but you’ll get the point)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).