Bejaarde ontwijkt parkeerboete dankzij overvolle blaas

Auteur: , 13 Reacties

Zo zie je maar, oud zijn is niet alleen kommer en kwel.

Bejaarde ontwijkt parkeerboete dankzij overvolle blaas

Een bejaarde automobilist in Londen heeft recentelijk een parkeerboete weten te ontwijken nadat de zaak rondom het voorval als een noodgeval werd afgewuifd. De Britse bestuurder kreeg een prent van 130 pond aan zijn broek nadat hij zijn auto op de stoep had geparkeerd waar dat niet mocht.

De 85-jarige automobilist bevond zich in enorm druk verkeer en zag geen mogelijkheid om op tijd thuis te geraken en daar zijn gouden goed te lozen. Hierop stelde hij dat de nood te hoog was om het op te houden, dus zocht hij naarstig naar een parkeerplaats. Deze kon hij echter niet vinden, dus stopte hij op de stoep bij een bloemenzaak. De meedogenloze verkeerspolitie van Londen zag hier direct kans om een bon uit te delen.

Nadat Michael Nyman, de bejaarde, contact zocht met de boosdoeners (Transport for London), hielden ze voet bij stuk. Het incident, dat in november plaatsvond, is echter nu pas rechtgetrokken. Uit het uiteindelijke oordeel blijkt dat er wordt gedacht dat Nyman in zijn haast misschien zelfs een ongeluk had kunnen veroorzaken, mocht hij zijn doorgereden. Een waar noodgeval dus!

Bron: AutoExpress

Beeld: Audi kan niet parkeren, via @srthellcat13 reacties

Goede actie, laat de beste man even rustig pissen.
De prent voor wildplassen heeft hij echter wel moeten betalen…
@flatsix010: hij heeft alleen de bloemetjes water gegeven…
Goed om te weten, deze jurispundentie is aan onze kant :)
Redelijkheid en billijkheid is wat mij betreft een van de belangrijkste aspecten die bekeken dient te worden door een rechter.
Prima uitgevoerd bij een zaak als deze.
@granlusso:

Dit soort zaken horen eigenlijk niet eens bij een rechter te komen. De agent/BOA hoort in mijn ogen naar alle redelijk- & billijkheid te handelen.
@jack_abarth: De meeste BOAs die ik zie rondlopen kunnen die woorden nog niet eens spellen hoor. Daarnaast is 50% van die doelgroep helemaal high van machtslust waar ze helemaal niet mee om kunnen gaan. Nee, zeer slechte zaak om een publiekelijke functie zo uit te hollen dat het vervallen is tot een boete-schrijf-afdeling gevuld met ongeschoolde tweede kans jongeren … De enkele goede BOA daargelaten uiteraard; er zijn ook mensen die nog wel fatsoenlijk voor zichzelf kunnen denken en maatschappelijk betrokken zijn !
@dawwg:

Ik had het liever anders gezien, maar je comment is helaas volledig waar.
@dawwg: Achja, de beste stuurlui staan uiteraard aan wal.

Misschien hebben mensen gewoon een hekel aan andere mensen die meer macht bezitten op dat moment. Denk dat daar het grote probleem ligt. Je moet niet iets recht lullen wat krom is. Maar daar zijn mensen nou eenmaal goed in.
Is ook in Nederland bij wet geregeld. Bejaarden en kleuters mogen in Nederland bijvoorbeeld op de vluchtstrook stoppen voor ‘hoge nood’.
@maarten123: Heb jij daar een bron van? Ik zat even te zoeken, maar kan niks vinden behalve wat claims op verschillende fora.
@wijsneus: artikel 43.3 Wegenverkeerswet 1990. Er staat vermeld dat de vluchtstrook alleen voor noodgevallen mag worden gebruikt. Bij de gedefinieerde noodgevallen staat o.a. omschreven: plotseling optredende noodzaak voor een sanitaire stop (alleen voor ouderen en kinderen).
Man man , wat een gezeik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).