België is wanbetalende diplomaten nu ook zat

Auteur: , 22 Reacties

Met je diplomatieke kenteken overal parkeren waar je zin hebt, acting like you own the place, eigenlijk heeft iedereen behalve de diplo's zelf er een broertje dood aan. Onze zuiderburen komen nu ook in het geweer tegen deze doorgaans goedgeklede aso's. Wie lapt er in België de regels maximaal aan zijn laars?

Oei, ik val zonder naft.

Waren in de voorbije maanden in Nederland toch vooral de Russen (en Angolezen met wapperende handjes) Kop van Jut, bij de Belgen moeten vooral de olieproducenten en koeienliefhebbers het ontgelden. In een antwoord op parlementaire vragen (hee Belgen, verzin zelf eens wat) antwoordt verantwoordelijk minister Didier Reynders dat diplomaten van de ambassades van Saoedi-Arabië en India ‘slechte betalers’ zijn.

Bij de permanente vertegenwoordiging bij de NAVO zit Turkije vooraan in het beklaagdenbankje, en bij de Europese instellingen in Brussel doet de ontbrekende betaalmoraal van Cyprus, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Malta en Slovenië de wenkbrauwen fronsen, zo melden Belgische media.

De afgelopen drie jaar werd gemiddeld elke dag 1 parkeer- en verkeersboete door diplomaten niet betaald. De Belgen overwegen dit misbruik van de immuniteit nu tegen te gaan door de Amerikaanse methode toe te passen: drie keer misdragen = intrekken kenteken. Wij zeggen: ‘doen’!

Misschien moet België zijn eigen Danny maar eens op deze ongelikte beren afsturen, hoewel ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat de wat minder bruuske en doorgaans (veel) beschaafdere Vlamingen nog niet zo’n lomp breekijzer in de gelederen hebben. Bestond kabouter Wesley maar echt…22 reacties

Amerika doet het wel goed hoor ik zo. Ik moet eerlijk zeggen dat het me wel heerlijk lijkt om zo snel te rijden als je zelf wilt en nog geen boete hoeft te betalen.
@MAB: Dat kan ook… op het circuit of in Duitsland (na het witte bord met schuine zwarte strepen)
@VeniVidiVici: Nee daar heb ik niks aan, ik woon in Nederland:( Ik ben geen mogool die even naar duitsland rijd om ff de gas in te trappen. Ik fiets wel gewoon overal naar toe..
@MAB: Heb je je rijbewijs al dan?

Trouwens, het is nog altijd HET gas.
@ot92: yup sinds dit jaar, bedankt voor je correctie
@MAB: “geen mongool die even naar Duitsland….” Wat is dat Mongolisch aan? Dat is prachtig! Dat jij de benzine daar naar toe niet kan betalen, betekent niet dat iemand die het wel kan meteen een mongool is.
@2cool4school: Sorry als ik iemand beledig. Maar ik zou me vrij nutteloos voelen om alleen snelheid te maken naar Duitsland zou moeten. Kan je net zo goed wachten tot dat het nacht is. Dan is het ook best rustig op de snelwegen, ik ben wel eens terug gekomen van een avondje uit en toen 230 gereden op de snelweg in Nederland (snelweg denbosch naar oss).
@MAB: Aha, warre gij die aso!
@Homer55: Ik ben geen aso op de weg:)
@MAB: Kan in Nederland ook op heel veel wegen waar toch nooit geflitst wordt, het het zijn eerder de medeweggebruikers die je in de remmen dwingen dan de flitspalen. Niet alle boetes kun je natuurlijk voorkomen, maar je kunt die wel incalculeren als vaste last voor autorijden. Dan is het ook een minder zware tegenvaller als ze op de deurmat vallen.
@alcantara: Nee dat klopt ook, als ik een lange weg heb te gaan dan check ik ook meestal of er op de wegen daarnaar toe flitspalen staan en als dat niet zo is dan kun je nog het gaspedaal niet indrukken door je medeweggebruikers. Ja je kunt het als vaste lasten zien maar ik als student zie benzine al als teveel vaste last haha.
@MAB: bedenk wel dat ons mede volk niet rekent op een auto die met een verschil van 50 km per uur over de linker rijbaan komt terwijl zij zelf op een vrachtwagen aankomen met 120km per uur. Hoe harder je rijd hoe verder je voor je uit moet kijken. Al een paar keer gehad dat iemand die achter een vrachtwagen aantokkelt ineens besluit zijn auto naar links te gooien terwijl ik met een hoge snelheid aan kom.
@thomthamofo: Nee dat klopt. Altijd blijven opletten en meestal als ik snel rij dan haal ik me voet ook van het gas af als ik een auto achter een vrachtwagen zie rijden.
Is dat Mr. Bean?
Diplomatieke onschendbaarheid, wat heeft dat ook al weer met parkeerboete,s te maken? Ohja, je zou zo’n Ambassadeur zomaar onterecht weg kunnen pesten met boete,s als zijn regering het te bont maakt met mensenrechten of zoiets…
Ik zeg: een wielklem bij iedere bekeuring. Is het zo afgelopen.
@rolov: klinkt goed, de vraag is of t mag…
@gregorius: Alles mag, als de overheid er maar niks tegen heeft ;-)
@gregorius: dat mag inderdaad niet. Volgens de grondwet moet iedereen in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Je mag een diplomaat, buitenlander etc dus niet anders behandelen dan je eigen landsmensen.
@mashell: voer je de wielklem tijdelijk in in den haag. Is vast wel een maas voor te vinden dat ze alleen de cd kentekens klemmen.
Ik dacht toch wel eens op ditzelfde blog gelezen te hebben dat in België pakweg de helft van de boetes sowieso onbetaald blijft (bij gebrek aan een centraal justitieel incasso bureau). Dus wat de minister eigenlijk zegt is dat de diplomaten voortreffelijk geïntegreerd zijn in de Belgische maatschappij.
@mashell: De helft? Niet overdrijven!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).