België vanaf nu genadeloos voor Hollandse foutparkeerders

Auteur: , 30 Reacties

Gewoon geen parkeergeld betalen was tot voor kort behoorlijk lucratief als Nederlander in België, maar daaraan is een einde gekomen.

Porsche foutparkeerder

Vanaf heden worden de adresgegevens van Nederlandse én Belgische overtreders namelijk gedeeld tussen beide landen. Daardoor kunnen Nederlandse foutparkeerders in België beboet worden, maar andersom kan ook. Voor de Vlaamse lezers dus eveneens een waarschuwing als ze weer eens over de grens hun wiet kaas en klompen komen halen. Het verdrag tot gegevensuitwisseling leek al eerder in werking te treden, maar destijds staken de Belgen daar alsnog een stokje voor.

Het nieuwe boeteverdrag is een logisch vervolg op het doorsturen van boetes voor snelheidsoverschrijdingen en andere verkeersboetes. Of in ieder geval de intentie om die boetes door te sturen, de praktijk blijkt weerbarstiger. Het niet voldoen van de parkeerbelasting is daar dus nu aan toegevoegd. Volgens de Belgische autoriteiten komen 1 op de 3 verkeersovertredingen die in België door buitenlanders worden begaan op het conto van Nederlanders. (via NOS)

Foto: Redbee5 op Autojunk30 reacties

Gewoon terecht natuurlijk.
Tja gewoon terecht toch?
Terecht!
Gewoon terecht toch?
Prima, klein bier maar goed.
Oke, ik dan als eerste: niet terecht!

Of ja, eigenlijk wel. Betalen pannenkoek,
Lol. Je zou ze moeten bundelen en uitgeven, die persberichten dat vanaf nu België en Nederland samenwerken qua boetes. Zolang het internet bestaat zie ik dat bericht langs komen. Meestal een paar weken voor de zomervakantie.
Ik heb wel respect voor de creativiteit: Het is elke keer wel een wat ander verhaal.
Dat doen ze beter dan pakweg de stichting aanpak voertuig criminaliteit. Die roepen om het jaar dat er nu een geweldige nieuwe samenwerking is tussen fietsfabrikanten, slotenboeren, verzekeraars en politie, zodat fietsendiefstal nu echt aangepakt wordt. En dan blijkt het gewoon weer om een chipje in het slot (!?!) te gaan. Toch met stip het eerste onderdeel dat vervangen wordt na diefstal. En – o ja – als je doorvraagt blijkt dat de politie in heel NL precies 1 apparaat krijgt om die chips mee uit te lezen.
Dit is volkomen onterecht!
In Nederland is het in sommige steden lucratiever om gewoon de boete te pakken dan parkeergeld te betalen volgens mij.
@berlinetta: ik heb wel eens het verhaal gehoord dat je beter kunt foutparkeren (en niet betalen) dan je auto gewoon op een normale parkeerplek te zetten zonder te betalen. Parkeercontroleurs zouden alleen bevoegd zijn om mensen te beboeten voor het niet voldoen van de parkeerbelasting terwijl alleen politie (en BOA’s?) verkeerd geparkeerde auto’s (een verkeersovertreding) te mogen bekeuren.
@Dizono: Dat zou goed kunnen. Volgens mij mogen BOA’s inderdaad ook een bekeuring uitschrijven.
@berlinetta: Wij hebben hier avri milieuridders en parkeerwachter. Beiden ook boa’s. Foutparkeren is 100 piek en geen parkeerbelasting 60 piek, en ze schrijven beide fanatiek uit. Laatst 2 boetes achter elkaar, ze hadden bij de eerste geen bonnetje geplaatst waardoor ik geen idee had. Was achter het huis waar normaliter gedoogd wordt. Trok de tweede boete onder m’n wisser vandaan en deed binnen de brievenbus open, zat er goddomme gewoon een tweede in. En da’s dan dus mooi 200 piek… In Culemborg dus beter niet foutparkeren rondom het centrum!
@berlinetta: In Culemborg hebben we milieuridders en parkeerwachter, mogen allebei zowel fout- als niet betaald parkeren beboeten. Fout is 99 en niet betaald 60. Laatst achter het huis gestaan waar normaliter gedoogd wordt. Dit keer mooi niet. Haalde het bonnetje onder de wisser en deed binnen de brievenbus open.. Zat er godnondeju nog een in. Hadden ze de eerste keer geen bonnetje onder m’n wisser gedaan. Mooi 200 piek pispoten.
@rrvliet: Gelukkig was je de tweede keer een euro goedkoper uit
@metalmike: stomme app ;)
@Dizono: dat verhaal ken ik ook. En in Amsterdam was dat daadwerkelijk zo, dat heb ik van een daar werkzame agent persoonlijk gehoord. Daar moest politie bij komen maar die hadden wel wat beters te doen. Schijnt tegenwoordig opgelost te zijn, nu mogen boa’s ook.
Volkomen terecht
Eindelijk, bij mij in de straat stonden ze ook vaak genoeg zonder ticket
“Boetes” voor het niet betalen van of het laten verlopen van een parkeerticket zijn naar Belgisch recht geen boetes maar retributies en hebben niks met strafrecht te maken. Die “boetes” worden uitgedeeld en geïnd door privé-bedrijven. Die mogen niet zomaar de gegevens van Nederlanders opvragen denk ik, enkel de Belgische overheidsdiensten mogen dit. Ben echt benieuwd hoe ze dit gaan bolwerken.
@davidw: ach joh, gewoon die persoonsgegevens bij private bedrijven neerleggen. Dan kunnen ze gelijk wat extra verdienen door die gegevens door te verkopen. Privacy is wel het laatst waar overheden zich druk om maken!
Huh wat? Wiet in nl? Neee
Volkomen logisch.
Als brave burger betaal ik al jaren mijn parkeergeld in NL. Met plezier zelfs, infrastructuur is veel beter georganiseerd bij jullie!
@leaper035t: dan parkeert u vast niet in de grote steden/ centrum. Paar euro per uur is normaal blijkbaar….
@peug206: In grootstad Sluis betaal ik € 2 voor een hele dag! Sorry, flauwe mop…I know.
Jammer dat ik dat niet eerder wist al die jaren dus niet hoeven te betalen..
Leuk dat mijn foto gebruikt is bedankt!
Terecht, maar volgens mij zijn de boetebedragen wel een stuk vriendelijker als in NL.
Godsamme, dit soort dingen weet ik dus pas als het niet meer kan. :-(
Dat moeten ze in NL eens doen. Voor de AH hier om de hoek staan 9 van de 10 keer autos op de invalide parkeerplaats zonder kaart. Vaak staan ze dan ook nog eens zo scheef dat het vak er naast ook niet te gebruiken is. Ik heb er nog nooit een bon op zien zitten helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).