Belgische popo zoekt gekkie in paarse Porsche GT3

Auteur: , 115 Reacties

Waar was @wouter eigenlijk gisterenavond?

GT3

De Belgische politie is op zoek naar een malloot die gisteren een tikje loco ging in Roeselare. Hij deed dat toepasselijk genoeg op een rotonde rond punt nabij de Poco Loco (muzak) chipsfabriek. Op een filmpje dat viraal is gegaan zien we een paarse Porsche 911.2 GT3 kunstig het rondvormige wegdeel omcirkelen, waarbij de bestuurder gebruik maakt van een dab of oppo. Kennelijk moeten we de verdachten zoeken onder voormalig deelnemers van onze driftcursus want de waaghals heeft duidelijk skills.

Bij onze zuiderburen is er echter de nodige ophef ontstaan rond het filmpje. Carl Vyncke van de dienst Verkeer werd door verklikkers vanaf verschillende kanten bestookt met info over de snodaard, zo meldt Knack.be. Carl spreekt dan ook zijn walging uit over het onverantwoorde rijgedrag van de Porsche-bestuurder:

Zo’n onverantwoord rijdgedrag tolereren we niet. Uiteraard gaat het om roekeloos rijgedrag, je ziet ook hoe er vlak voordat de Porsche arriveert ook nog een andere wagen op het rondpunt passeert. De bestuurder bracht niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar.

Waarvan akte. Dit soort schaamteloze manoeuvres passen natuurlijk niet op de openbare weg, vooral ook niet in een Jaguar F-Type (rijtest) of BMW 3-serie (rijtest). Heel veel moeite om de bestuurder zijn vet te geven zal de politie vermoedelijk overigens niet hoeven doen. Op een van de screenshots uit onderstaande video is namelijk de nummerplaat van de 911 goed te zien.

Bedankt iedereen voor de tips!115 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Hij heeft idd skills! Wat een waanzinnig gaaf geluid heeft zo’n GT3
@rufctr01: vandaag maar eens met de Prius proberen. Zo eerst de kat ophalen bij de dierenkliniek en dan naar Roeselare.
@rufctr01: volgens mij is het gewoon Wouter voor de wekelijkse rubriek Mijn Auto….
@rufctr01: ik hoor echt alleen het bandengepiep in het filmpje..
Technisch mooi genomen rotonde. Alleen doen als er iemand staat die je zegt dat er nul verkeer is. Nu staat er iemand te filmen die juist dat nalaat. Geen slimme actie dit.
@porker:

In welke cultuur is driften überhaupt een slimme actie ??
@lincoln: the Amish
@oldebronx:

Nope ..
Die zijn nogal honkvast ..
@oldebronx: klopt https://youtu.be/pa3g_BOX-OQ
@kennone:

Spot on dude ..
@kennone: en dat al met 1pk! Wat houdt ons nog tegen?!
@lincoln: zigeuners. Worden niet voor niets drifters genoemd.
In Nederland is er maar 1 bekende persoon in de Autowereld met een paarse GT3, hij is voorzitter van zo’n clubje mensen dat af en toe een soort 5-daags tourtje doet van 2000 mijlen door verschillende landen. We zoeken dus zn Belgische broer?
@ghost: of zus?
@drdre1: is ze lekker ?
@ghost:

Zo zo .. een heuse boa statushouder ..
@ghost: En hoeveel bekende personen hebben een rode GT3 in Nederland ? Zo cool dat je dit weet.
@ghost: helaas heeft de beste man een gt3rs en geen gt3
@porscheboy: van streetgasm toch?
@dutchc4rs: klopt
@porscheboy: haha het zal wel, ben niet zo’n fanboy dat ik daar op let.
@ghost: verstappen had toch een paarse gt3?
@rolov: qua skills zou het kunnen😂
via Android app
Nou, dan kunnen ze Wouter z’n rijbewijs ook afpakken.
Into the shredder I say!!
@piedlourd: de max. 2000 euro boete, zoals ik op de Belgische nieuwssites lees, zal deze eigenaar met gemak kunnen betalen zeker… En als het alleen maar roekeloos rijden is kost het maar 180 euro ongeveer.
Hysterisch verontwaardigde ambtenaartjes ..

Typisch EU ..
Wat een achterlijk land. Je mag er wel zulke wagens kopen, maar mag ze vervolgens niet gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.
@alcantara: dus een wapen mag je hier ook kopen (mits de nodige administratieve rompslomp, zelfs als bij een auto dus), maar iemand zijn kop afschieten mag dan wel volgens jou? Want daarvoor is een wapen toch bedoeld?
@dromedaris: wat praat jij dom
@alcantara: Dat geldt voor de meeste landen die enigszins belang hechten aan verkeersveiligheid
@alcantara: beetje domme opmerking
@alcantara: Nee, een GT3 is gemaakt voor snelle rondetijden. Niet om te driften. Het gaat wel, maar het is een beetje zoals je vriendin in haar achterste nemen als de voorkant ook beschikbaar is.
Zoeken ze hem om rijlessen te krijgen van hem? 🤔😜
Met een sperdiff is dit toch niet zo moeilijk? Je moet het durven en goed doseren/tegensturen maar dat is met zo’n auto heel goed te doen.
@mwti: als we jou in een F1 zouden zetten wordt je ook niet automatisch de nieuwe Hamilton..
@boomhauwer: zegt ie ook niet toch?
@koekwaus: je snapt de vergelijking dan niet. Speciaal voor jou : niet omdat je het juiste gereedschap hebt, dat je het daarmee zonder moeite kan.
@boomhauwer: dat snap ik, maar speciaal voor jou (nogmaals): dat is niet wat hij zegt
@koekwaus: leg het dan uit voor me. Ik lees het als volgt: “met een sperdiff is het niet zo moeilijk…” waarom niet? Zelf met een sperdiff is zo’n mooie drift niet zo makkelijk als het lijkt. “je moet durven goed tegensturen/doseren…” helemaal correct, maar ook dat is in de praktijk vaak mogelijk na veel oefenen. Een wheely op een motor is ook niet moeilijk in theorie, gewoon veel gas en dan doseren op het balanspunt. Simpel toch? Doe het maar nu in de praktijk.
@boomhauwer: wedden van wel ;-) hoe moeilijk kan het zijn….het zijn tegenwoordig allemaal automaatjes.
@mwti: als jij nog nooit in een rwd gereden hebt en we geven jou deze auto drift jij niet zoals in dit filmpje. Sterker nog, 9 kansen op 10 eindig je van de weg af.
@bogey: “9 kansen op 10”, dat is zeker net zo Vlaams als “rondpunt”?
@hotze: Ja, en zoals wegenwerken ipv wegwerkzaamheden of autostrade ipv autosnelweg
@bogey: nou, wegenwerken op de autostrada zijn ze in het Belgische ook goed in. Ze leggen rustig 10 kilometer achter elkaar open, of 20, waardoor je zo’n eind op 1 rijstrook moet voorttuffen. Maar goed, dat was
@hotze: in Wallonie, misschien dat dit meespeelt.
@bogey: ik rij zelf een BMW 440i met 360pk op de achterwieltjes dus weet heel goed hoe dit werkt. Helaas heb ik geen sper-differentieel maar mét zou ik dit wel nadoen. Kijk maar naar het sper-artikel van de 135i van Wouter. Met een GT-3 is diften nog makkelijker omdat het een ongeblazen motor is. Hij hangt beter aan het gas dan een turbo-blok.
@mwti: Gooi er een sper onder dan en post een filmpje :p
@mwti: alleen heeft een GT3 de motor achter de achteras hangen, dat is nu net iets anders dan je bmw waar de motor tussen de 2 assen inzit….
@boomhauwer: bedoel je dat het met een GT3 moeilijker of makkelijker is?
@mwti: moeilijker.
Wie heeft er vroeg nooit een rotonde dwars genomen, of in iedergeval geprobeerd als je in bezit was van een RWD. Ik heb tenminste heel wat bandjes opgerookt in mijn wilde jongere jaren.
@kennone: gaat dat niet meer met een 850R? ;)
@jules713: néé😭 maar net de Sierra (op nat wegdek want geen vermogen) ging dat prima👌🏼 https://youtu.be/ALYqQfFleMo
@kennone: gelukkig is dit inmiddels verjaard anders gingen ze jou nu ook nog zoeken.
Dit is niet echt. Dit is CGI.

Nieuwe Cars movie. DreamWorks heeft echt mooi spul tegenwoordig.
@stephane8200: Het zou wel een meesterlijke troll in de richting van de instanties zijn.
Is dit niet toevallig Tom Boonen nadat hij een cursus rijvaardigheid heeft gevolgd?
Hoe kan je iemand die duidelijk zijn of haar auto beheerst en blijk geeft van goed ontwikkeld rijkunsten roekeloos noemen?? Degene die filmde had iets beter moeten kijken, dat er geen overig verkeer op de rotonde was, maar voor de rest is het niet roekeloos. Dat het wettelijk niet mag, gevaarlijk is etc etc geloof ik gelijk, maar roekeloos?? Nee
@g40freak: Dus het is wel gevaarlijk maar niet roekeloos?
@mvdd:
Laten we m omdraaien voor jou. Als iets gevaarlijk is is het altijd roekeloos?

De mensen die bijvoorbeeld naar de Maan zijn geweest. Die gingen boven op een raket zitten. Behoorlijk gevaarlijk. Maar roekeloos? Neen volgens mij niet.
@generaalalfa: Als je met een raket naar de maan vliegt breng je anderen niet in gevaar en in deze situatie wel
@mvdd: wat is er nu zo ingewikkeld aan het begrijpen van de term roekeloos in de huidige context? Roekeloos is in dit geval het besturen van een voertuig op een wijze welke in de wet staat voorgeschreven als het in gevaar brengen van de meest veilige manier dan wel in de regels omschreven, het voertuig te besturen door middel van meest veilige en minst risicovolle deelname aan het verkeer te negeren en overtreden.
@adriaan_vanderzwaan: overigens vind ik het persoonlijk niet zo bijzonder dan wel gevaarlijk wat hij hier doet. Beetje jammer dat ie paars is..
@mvdd: en als die raket wordt afgeschoten en vervolgens ontploft? Brokstukken op een basisschool enz. Is dat dan roekeloos?
@mvdd: Eigenlijk is auto rijden altijd gevaarlijk. Tegen 120 km/h met een massa van 1 a 2 ton je voortbewegen… Daar zit dus veel energie in en er komen immense krachten vrij mocht je plots tot stilstand komen… Is het daarom altijd roekeloos?
En men zou het kunnen goedpraten door te stellen dat het rond punt voorrang heeft.
@wimof:

Clever .. zaak opgelost ..
Maar de 43 rechercheurs die met onderzoek bezig zijn dan ??
@lincoln: allemaal een geel hesje aan
@koekwaus:

We willen tenslotte allemaal boa statushouder zijn ..
Veel Mk2 GT3’s in Ultraviolet zullen er in ieder geval niet zijn
“Poeh… Jeetje… Wat een schavuit! Het ging ook maar net goed met die andere auto zeg! Stel je voor dat er een kind oversteekt! Als Rutte dit had gezien, had hij hem helemaal in elkaar geslagen!” Mooie controle over de auto. Zo’n type die in de auto stapt met een muts over de ogen is mijns inziens toch iets gevaarlijker bezig.
@gandini: als ik bij mijn vrouw in de auto’s stap, doe ik altijd een muts over mijn ogen
@nautique206: Bij stapt de muts altijd naast mij in de auto.
Dankjewel autocorrect… Er moest staan: “Bij MIJ stapt…”
Nu is ie niet leuk meer.
@gandini: Wees gerust, dat was hij met correcte spelling ook niet…
Volkomen beheerst en niets mis mee.
Ben benieuwd naar de volgende rotonde.
Misschien eerst de relschoppers van nieuwjaarsnacht in Brussel opsporen? Of heeft dit echt prioriteit?
@alino: het een sluit het ander toch niet uit?
@alino:
Dit heeft prioriteit, bij iemand die Porsche rijdt valt vast wel iets te halen bij wezeloze vuurwerk vandalen niet, die leven van de Belgische afdeling van stichting Aap.
Wat een stukje kunst. Ik zou die man zoeken en hem feliciteren
Geslaagd voor de proef met een tien met een griffel.
Ik vind het allemaal wel meevallen, zag eruit alsof ie controle had over zijn auto, en zo dicht zat hij ook weer niet op zijn voorganger.
Ze hebben hem blijkbaar gevonden… wat een gedoe… schaam me Belg te zijn… denk dat ze hier een voorbeeld willen stellen … de mogelijke straf lijkt me erger dan een moord te plegen… waanzin!

https://www.gva.be/cnt/dmf20190112_04098358/exclusieve-porsche-haalt-waanzinnige-toeren-uit-op-rotonde-politie-zoekt-bestuurder
@M2_lover: Wat. Een. Knullig. Artikel. Hahahaha ‘een paarse, uitgebouwde Porsche’ ‘copycats die de stunt van de man proberen na te doen’
@M2_lover: laat nu maar die video’s van de copycats zien en 1 voor 1 beboeten! Stelletje idioten waar ze zich mee bezig houden die politie van hier! Zou net het zelfde doen als ik het kon en een gt3 had 😇
Hier kan hij duidelijk niets aan doen! Het was gewoon glad.
Ik de mis de tenenkrommende reactie: ‘hij gebruikt hem waar die voor is gemaakt’
@pindakoning: dan heb je niet gied gelezen.
BAAS 🏁
Wat betere foto’s van de auto: https://www.instagram.com/p/BeLBMDcAyLQ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=iad8gkri5k5q
@jochempie: bedankt voor de link; geil apparaat. ‘K zou alleen de letters “gt3” achterop laten staan, alsof je niet weet dat t om een porsche gaat. Maar goed, die keuzestress heb ik helaas niet.
Boete voor overstuur!? Misschien moeten ze dan ook maar verbaliseren voor onderstuur dan is België volgend jaar schuldenvrij!
Tja, RWD is nou eenmaal geweldig. Juist omdat je dan dit soort dingen kunt doen. Maar voor alles is een tijd, een plaats en een manier – en dit op klaarlichte dag doen, duidelijk identificeerbaar via de auto en jezelf dan ook nog laten filmen en het op internet (laten) plaatsen… nee, dat getuigt niet van bijster veel intelligentie. Leermomentje.
Veel moeite zal de politie overigens niet moeten doen (met of zonder nummerplaat). Gt3, paars, buurt Roeselare….
Is dat geen schending van de privacy?
Is dat niet the stig? Gewoon een ziekelijke drift met een monster van een auto, niet janken er is niks aan de hand. Die gek met die M5 in Hongarije dat was pas roekeloos.
@bmwfreak038: excuus Georgië.
@bmwfreak038: en die is ook dood.
@e550: als passagier…
Dit blijkt gewoon de eigenaar van Poco Loco te zijn die wat gratis reclame wilde scoren. Missie geslaagd
krijgt meer aandacht in het nieuws als de gemiddelde moord….

europa is toch een interessant gebied…
Dit is niet roekeloos. Dit is gecontroleerd.
Bij ons op het dorp reed er ook weleens een impreza tussen de rotondes ook met zoveel skill
@rob5nismo: ik heb de herinnering nog gevonden .https://youtu.be/eZbBRFGq8ok
@rob5nismo: best wel heel erg netjes 👌🏼
@ghost:als je bij de rotonde rechts gaat vanuit de gefilmde hoek krijg je een lang recht stuk en weer een rotonde
De Belgische politie is op zoek naar een malloot die gisteren een tikje loco ging in Roeselare. Gisteren ? België ligt volgens mij niet op het zuidelijk halfrond. En ik zie duidelijk dat de bomen in blad staan.
Da’s al eventjes geleden hoor… ik heb zelfs een foto waar de Porsche zijn neus heeft verloren door dergelijke acties
Geachte Belgische Politie. De Porsche 991.2 GT3 heeft achterwielbesturing standaard af fabriek. Deze wordt geactiveerd door aan het stuur te draaien, alternatief door het rechterpedaal in de juiste stand te houden. De bestuurder in dit filmpje beheerst overduidelijk beide technieken, er is dus geen sprake van een veiligheidsprobleem. Indien een ander voertuig de Porsche geen voorrang geeft op het rondpunt, is ook de Porsche uitgerust met remmen. Die werken uiteraard even goed ook als de achterwielbesturing actief is.
PS: nooit meer een bier voor jullie, gezien de natuur van jullie job – je weet nooit wat er kan gebeuren ook tijdens de vrije uren, is dat volstrekt roekeloos.
Rijden is een kunst maar niet iedereen begrijpt dit.
Hoog gehalte ‘ik kan dit zelf niet, dus het moet wel roekeloos zijn’…

Vraag het aan een expert, die vertelt je dat dit 100% gecontroleerd is puur op zicht. Dat terwijl gewone automobilisten dagelijks en masse hun eigen armen in de knoop slaan, verkeerd kijkend en zonder richting aangevend de rondpunten de lands België proberen te overwinnen… Als ze al niet dronken rechtdoor rijden… Er zijn grotere problemen.
En ondertussen… https://www.hln.be/nieuws/binnenland/video-tweede-bestuurder-slipt-volledig-rond-rotonde-copiloot-lanceert-voor-de-grap-oproep-om-massaal-te-gaan-driften~a44ceb35/
@luc_knuts: andere bocht en ondertussen is die bocht helemaal aangepakt met een middenberm. Dit is een oud filmpje.
Wat een heerlijke kleur. Zo zou ik hem ook wel willen.
Eindelijk een 911 bezitter die kan rijden, de rest sukkelt met maximaal 130 over de snelweg, als ze daar al durven komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).