Belgische trucker mag rijbewijs inleveren na bizarre actie

Auteur: , 28 Reacties

Dit was gewoon niet zo handig.

Vrachtwagen in de chaos

Een opmerkelijke actie zette gister het verkeer op de Antwerpse ring stil. Een vrachtwagenchauffeur reed op het zuidwestelijke deel van de ringweg richting de Kennedytunnel, maar besloot ineens dat hij toch niet die tunnel in wilde rijden. Dan zijn er een aantal opties, waarvan de trucker de – voor hem – handigste koos. Voor het overige verkeer was dit echter niet zo handig.

Bij een onderbreking in de vangrail besloot de chauffeur zijn vrachtwagen 180 graden te draaien en terug te rijden. Op papier een goede oplossing, maar hij had er even geen rekening mee gehouden dat je je vrachtwagen niet zomaar tussen hard rijdende auto’s kunt gooien. Dus stond de truck haaks op de weg stil, waarmee hij het verkeer richting de Kennedytunnel compleet blokkeerde.

Gelukkig waren er politieagenten aan het patrouilleren in de buurt en kon de Belgische chauffeur in de kraag gevat worden. De actie legde het verkeer aan beide kanten voor een moment compleet stil en automobilisten die de vrachtwagen wilden ontwijken, zorgden voor een chaos op de weghelft richting de KT. Een Vlaamse woordvoerder van het verkeerscentrum verklaart aan Nieuwsblad.be dat het om een ‘ongelofelijk dwaas manoeuvre’ ging.

Het motief van de trucker is vooralsnog onduidelijk. Gezien de truck een tank vervoerde is de kans groot dat de stoffen in zijn trailer niet door de Kennedytunnel mochten. Nou zijn de boetes voor verboden stoffen waarschijnlijk ook niet mals, maar deze actie werkte averechts. Hij mag even wat vrije tijd inlassen om daar eens over na te denken.28 reacties

Tja. Kun je beter bellen met de Vlaamse Rijkswaterstaat en uitleggen dat je te ver bent gereden. Want hoe je er nou bij komt om dit te doen?
Ik moet toegeven: het is wel out of the box denken.
Tsja…het blijven Belgen hè!?
@raamkozijn123: ik denk inderdaad niet dat hun nationaliteit wordt afgenomen
@raamkozijn123: zal ik je wat foto’s bezorgen van NL vrachtwagens die hier in België al voor chaos gezorgd hebben? Ik ben die flauwe belgen’moppen’ hier echt zo beu. Alsof de Nederlandse chauffeurs zo’n superieur gedrag vertonen
@se7enth: Geeft niks hoor, je kunt er ook niks aan doen dat je een belg bent.
@se7enth: Laat het gaan… Als Nederlander in België heb je net zo vaak flauwe moppen die je naar je hoofd krijgt. Artikel meldt dat het over een Belgische chauffeur gaat. Ik vraag me altijd af, wanneer ik een chauffeur zie rijden met een Nederlandse of Belgische nummerplaat, of het wel echt een Nederlander of Belg is, of dat er niet alsnog een Pool/Roemeen/whatever achter het stuur zit. Je zal het nooit weten. Grappen of nationaliteit; ik probeer me er niet meer (te) druk over te maken.
@se7enth: als ik jou was zou ik ook nog even de racisme kaart trekken.
@se7enth: Voor een tunnel staat een Belgische vrachtwagen stil. Even later komt er een Nederlandse vrachtwagen aanrijden en stopt achter de Belg. De Nederlandse chauffeur stapt uit en vraagt wat er mis is waarom hij niet doorrijdt. M’n vrachtwagen is 1 cm te hoog voor de tunnel zegt de Belg. Tja, dan laat je toch gewoon wat lucht uit je banden lopen zegt de Nederlander. Allee, zijde gij zot of wa… ’t probleem zit h’m bovenaan hè niet onderaan.
@se7enth: je kunt belgenmoppen tegenwoordig prima pareren met de vraag op welke plek het Nederlands elftal is geëindigd op het WK in Rusland. Dat ervaren wij Nederlanders als een stevige schop onder onze poep. Zeker en vast.
@pomoek: ben ik even blij dat ik niets maar dan ook helemaal niets met voetbal heb😂
@se7enth: rustig maar hoor je bent ooit Nederlander geweest:

Ben
Eerst
Limburger
Geweest

Je komaf is oké!
@se7enth: Het wordt in sommige gevallen ook wel gevoedt door de ‘Belgen’ zelf… https://nos.nl/l/2256236
@opgooier:
Het is “gevoed”…

“Oh, bedankt om me op mijn domme taalfout te wijzen, beste Belg.”
“Graag gedaan hoor, beste Nederlander.”
😜
@se7enth: De meest snuggere Hollanders ga je hier niet vinden. Bovendien is het gewoon een zielig volkje dat denkt altijd beter te zijn….
Ik heb het meerendeel van mijn leven in Nederland doorgebracht en de laatste jaren steeds meer in België.
De reacties en het gedrag van de Nederlanders tegen de Belgen heeft ervoor gezorgd dat ik absoluut niet trots ben op mijn Nederlandse paspoort. Bah
@mistermini: Zijn je tenen ook langer gegroeid in België?
@raamkozijn123: Waar staat dat? 9 van de 10 keer zit er een Pool of Roemeen achter het stuur. Die halen ook gewoon in tijdens de gesloten inhaaltijden.
@venividivici: Waar dat staat? Gewoon, in de tekst…
@Esprit_de_Flandre: Ik ga maandag maar eens naar de opticien haha 🙈
@venividivici: en niet vergeten PVV te stemmen eey
Ik begrijp wel de beslissing van deze Belgische chauffeur, zat vannacht zelf in eenzelfde soort situatie.

Ik wil met mijn aanhanger een tunnel in, zie ik ineens een rood kruis. Dus ik denk, daar ga ik niet in, en stop direct en draai me om. En toen begon de ellende… Bot dat ze reageerde mijn vrouw, echt niet normaal zo bot. Wist gelijk waar de naam Bottelektunnel vandaan kwam.

Hoop dat deze Belgische chauffeur er beter vanaf komt en er wel weer snel op mag, op zijn Daf truck.
@moveyourmind: Moest even 2x lezen😂
Heh? Wat een lulkoek.. hard rijdend verkeer bij de Kennedytunnel?

Daar staat het echt altijd vast door files.
Zal wel een bezopen Poolse chauffeur zijn
Om de arrogantie van Nederlanders en onderdanigheid van Belgen naar het land der fabelen te verwijzen :
Vlaming Arnout van den Bossche over marketing, Vlaams en super interessant :

https://www.youtube.com/watch?v=4TR_6vbHFb8
Weet je wat het probleem met domme geite wolle sokken hollanders met hun Belgen en Duitsers en Limbo grapjes is: als je hetzelfde grapje maakt en het woord Belg.. en zo vervangt door Turk of Marrokaan dan springen ze een meter hoog want dat is racisme.
Maar dat hollander probleem lost zich van zelf op, ff doorrijden met mijn oude diesel en over een paar jaar ligt het strand net achter Eindhoven.Dag domme kut hollanders.
Oei oei wat hebben m’n landgenoten lange tenen…

Lachen jonges, voor serieuze dingen moet je niet op het internet zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).