Agressieve diefstal van Bentley Turbo R in Amsterdam

Auteur: , 45 Reacties

Ook jij kunt de politie helpen met het vinden van deze auto.

Turbo R

De politie is zoekende naar een gestolen Bentley Turbo R. De youngtimersedan, uitgevoerd in elegant groen, is donderdagavond 14 maart gestolen bij een tankstation aan de Hamerstraat, in Amsterdam. De dader richtte een vuurwapen op de 48-jarige eigenaar waardoor hij de auto moest opgeven.

De Bentley draagt het kenteken GD-649-G. Het gaat om een groene Turbo R uit 1997. De auto valt op omdat het rechter achterlicht afgeplakt was met ducttape. De dader droeg een bivakmuts, zijn identiteit is vooralsnog dus niet te achterhalen. Wat we wel weten van hem is dat hij zo’n 1,80-1,85 meter lang is en een vrij fors postuur heeft. Bij het wegrijden raakte de dader bijna een andere auto met de Bentley, naar degene die hij bijna raakte wordt ook gezocht als getuige.

Mocht je iets gezien hebben of heb je de Bentley zien rijden, neem dan contact op met de politie. Dat kan via de officiële melding van de diefstal, waar ook de contactgegevens staan. Help een trotse eigenaar van een gave youngtimer zijn auto terug te krijgen.

Met dank aan Adriaan voor de tip!45 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Altijd jammer weer die dievenmozen. Jattuig zonder fatsoen, fusilleren die hap. Je zou maar moeten werken voor je spullen…

Maar laten we hopen dat hij goed en wel weer gevonden wordt!
Opsporen en handen afhakken. Helaas zal het wel een taakstrafje worden, áls hij gevonden word.
@techniekmeneer: Frappant. Hier handen afhakken kan wel, ergens bij die zandjurken, waar wij hier overigens geen last van hebben, is het ineens een probleem en ga je op je achterste poten staan. Meten met twee maten, blijkt maar weer eens….
@momo: Ik heb geen idee waar je het nu over hebt.
@techniekmeneer: Dat zegt genoeg…
@momo: ik weet niet waar jij woont, dat je er geen last van hebt….
@dsdh: denk in zandjurkenland
@momo: well that’s just like.. your opinion man..
@momo: Er staat nergens dat hij van gedragingen in verre landen op zn achterste poten gaat staan. Aannames aannames…
@techniekmeneer: gaat wat ver, maar vroeger hingen ze mensen een nachtje met hun poten aan de brug, mocht je ook stenen gooien, dat werkt vast ook goed.
@techniekmeneer: gaaaap!!!! Altijd weer dezelfde standaardreactie.
@750i: Inderdaad gaap. Om moe van te worden dat er geen hogere straffen komen hier in Nederland.
Opsporen en afschieten, het aantal criminelen zal gestaag dalen.
@rike: Oh, stop maar met het opbod aan beestachtige opmerkingen.
In een rechtsstaat gaan we anders met mensen om.
Ook al is iedereen het er niet mee eens hoe het loopt.
@rike: Leuk hoor, zal je wel veel duimpjes opleveren…

Het probleem is alleen dat er als je dit soort plannen écht uitvoert, er 100% gegarandeerd onschuldigen worden doodgeschoten. Wie weet jij wel, met je stoere praatjes.
Interessante reacties hierboven
@balboni: Ja nogal. Zeker gezien de aard van een aantal reacties onder het artikel van de man met de shovel. Dan ben ik toch weer blij dat dit een rechtsstaat woon, zelfs als ik soms de strafmaten niet begrijp of te licht vind.
Laat die dader alsjeblieft gepakt worden! Maar goed baasje zorgde zo te lezen ook niet al te goed voor z’n wagen als het achterlicht afgeplakt was met ducttape..
@mats106rallye: rare conclusie. Kan best zijn dat onderdeel niet op voorraad was.
@mats106rallye:
Je wint de hoofdprijs voor simpel redeneren.
Ideale bak voor een plofkraak. Weer eens wat anders dan een rs4.
Was dit gestolen voor of na de opnames van Top Gear. Anders heb ik wel een idee
Een pistool op je hoofd krijgen zodat iemand even kan joyriden in je auto…..in wat voor land leven wij.

Die Bentley heeft hij totaal niks aan, onverkoopbaar, onderdelen ook veel te beperkt, gewoon een impulsieve rot actie met grote psychische gevolgen voor de eigenaar.

@slickrick: Exact wat ik ook dacht, hopelijk wordt de dader gevonden en even stevig onder handen genomen. Vervolgens kaalplukken ivm emotioneel en psychisch letsel.
Ik heb deze auto toevallig gisteren opgezocht op Mobile.de nadat ik een top Gear had gezien met deze wagen erin. Kost nog maar rond de 30k voor een redelijke. Waarom neemt iemand een risico zoiets met een vuurwapen te steken.
via Android app
@loserboi932: je zou bijna denken dat het om verzekeringsfraude zou gaan hier.
@nvn1993: ook met die ducttape op het achterlicht. Dat vervang je toch? Zal wel een leegloopfeest zijn, zo’n auto. Kan me niet voorstellen dat iemand bewust zo’n opvallende, moeilijk verkoopbare auto meeneemt als ze in >2 minuten een Audi/VAG kunnen meenemen.
@stephane8200: Ik zou me zomaar eens voor kunnen stellen dat zo’n achterlichtje niet zomaar vlot nieuw te krijgen is zoals dat bij een oude Mercedes het geval is.
@racerx: 2 minuten Googlen levert al minimaal 5 resultaten op. Tegenwoordig kun je alles vrij snel vinden als iets echt nodig hebt. Ze zijn niet goedkoop, dat wel.
Zou ook een gevalletje verzekeringsfraude kunnen zijn. De auto zou zomaar een hogere dagwaarde kunnen hebben dan de prijzen waarvoor ze woorden aangeboden. All risk verzekering erop en bij diefstal lekker geld opstrijken. Moet wel echt lijken dus dan maar op de manier zoals het nu is gebeurd. Gewapende overval.
@maussieknip: woorden=worden
@maussieknip: All risk op een 22 jaar oude Bentley? Succes. Als een wagen ouder is dan 10 jaar dan is die doorgaans niet meer volledig casco te verzekeren, tenzij die voordien al als zodanig verzekerd was. Dit is een import bak dus ik betwijfel of het meer dan een simpele WA was.
@mopar: mijn auto is 14 jaar oud en alleen Risk bij Vereniging Voor Arts en Auto.
@loserboi932: deze week een 13 jaar oude BMW met nieuwwaarde 139k zonder problemen all risk verzekerd bij Centraal Beheer
@mopar: Taxatierapport, klassiekerverzekering… no problem. Heb er zelf een handjevol (geen Bentleys, dat dan weer niet).
@vaakbenjetebang: Okay, dacht dat dat iets moeilijker ging. Probeerde mijn E65 eens all risk te verzekeren…werd niet blij van de premie.
@mopar: er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die oude auto’s van dit kaliber wel degelijk all-risk verzekeren. Mijn oom rijdt in een Mercedes 450 SEL 6.9 V8 uit 1974 op gas en die is gewoon all-risk verzekerd. Je betaald de hoofdprijs qua premie, maar aangezien het zijn daily driver is, heeft hij het er voor over. Geloof dat de premie €120,- per maand is dat is berekend op de taxatiewaarde van auto. De beste man heeft de auto laatst laten taxeren op een bedrag van €65.000,-
@maussieknip: je kan alles al risk verzekeren en taxeren, dat betekent echter niet dat je dat bedrag ook daadwerkelijk krijgt uitgekeerd bij schade. Tenzij het een auto van max 3 jaar oud is. De verzekeraar hanteert zijn eigen lijstjes en berekeningen en die zijn vrijwel altijd minder gunstig voor de verzekeringsnemer.
@loserboi932: all risk
Ik word ook altijd agressief als ik zoveel pixels op straat zie
Je zou denken dat je niet ver komt in zo’n wagen..te opvallend, groot, log, etc. Bijzonder voorval..
@ghost: technisch onbetrouwbaar niet te vergeten.
Vreemde diefstal. Alsof de markt zo groot is voor deze onderdelen?

Klinkt meer als een gelegenheid die zich voordeed dan een gericht iets.
Ben je arm rij een Prius, ben je miljoenair rij een Prius. Ben je drugskoerier rij een Prius. Je zult van niemand last krijgen.
Doe eens lief …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).