Betaal 16,5 miljoen euro voor deze F1-kentekenplaat

Auteur: , 28 Reacties

Niet per se hebb0n.

Betaal 16,5 miljoen euro voor deze F1-kentekenplaat

Wanneer je een nieuwe, peperdure bolide op de kop tikt en het bijbehorende papierwerk hebt afgehandeld, ben je in de meeste landen klaar om te gaan en staan waar je wilt. Dit is echter niet overal het geval. In landen in het Midden-Oosten zegt de nummerplaat vaak meer over je financiële situatie (of het aantal breincellen in je hoofd) dan de bolide waaraan het kenteken vastzit.

De gekte blijkt zich inmiddels te verspreiden naar andere landen. Goed, gepersonaliseerde platen zijn al tijden beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar bij mijn weten is dit de eerste keer dat er aan de andere kant van Het Kanaal zo’n smak geld gevraagd wordt voor een paar gram aluminium.

Mocht je nu, om wat voor reden dan ook, in de markt zijn voor een kentekenplaat van dit kaliber, dan is een beetje geschiedenis niet misplaatst. Het is immers goed om te weten wat je in huis haalt.

De F1-plaat is jaren in bezit geweest van Afzal Kahn. Je weet wel, die oprichter van Kahn Design, maker van dikbolides. Door de jaren heen is Mr. Kahn talloze keren benaderd om uit te vinden of hij al klaar was afstand te doen van zijn kenteken. Keer op keer luidde zijn antwoord een nuchter “nee”, daar hij in de overtuiging was dat de plaat meer waard was dan de geboden 440.000 Britse ponden.

In 2014 verscheen de plaat al eens op dezelfde website. Destijds bleek het echter om een neppe advertentie te gaan. Het is dus goed mogelijk dat het wederom om een vervalste advertentie gaat. Aan de andere kant, zelfs in dat geval zullen er voldoende gekken zijn die er bakken met geld voor overhebben.28 reacties

Sowieso is er een met keukenhanddoek gedrappeerde gek die het betaalt
@cisn: 16.5M uitgeven als uiting van je extreme rijkdom is hoe je het ook bekijkt gewoon geestelijk erg armoedig en asociaal….
@dawwg:

Misschien is de verkopende partij wel heel erg blij met dat bedrag ..
@dawwg:
….. en dat zijn juist de waarden waar die kromneuzen bijzonder weinig om geven!….😉
@bennyweisz:

Je kan het ook aan Afrika schenken ..
Maar dan krijg je er nog minder voor terug ..
Hij ziet de bexit komen, snel cashen
Ik heb om die reden JB-VP-89 geclaimd in de hoop dat… :)
@drdre1: dikke astra :p
@mustanggt500: :-) nummerplaat koopuh?
Voor 16 miljoen zoek je een McLaren F1 GTR en plak je kenteken “F1-GTR” er op. Rijd je ook nog eens in ongeveer de dikste auto ooit gebouwd.
@jorden: moet je eerst wel een keer je geld op rood zetten in een casino als het heen 2 keer is
Niet in 16,5 miljoen jaar…
Platen in het VK zijn gemaakt van plastic, niet van aluminium.
Geen enkele vermelding bij Autoblog dat Hamilton (#44) een 5-plaatsen gridstraf te pakken heeft na de wissel van z’n €1,8 miljoen kostende versnellingsbak. Wel fake news posten over een kentekenplaat met de intristieke waarde van £3,79
@iphonistvongates: Wat boeit het nou dat HAM 5 plaatsen terug moet? Dat hele F1 nieuws boeit niet, alleen als het over Max gaat willen we het weten. De rest kan er blijkbaar toch niks van.
@545e60: hoezo alleen over Max? Ik als groot liefhebber van F1 zou juist graag dit soort artikelen hier meer zien dan ‘dit’ artikel.
@jbowe: Overduidelijk sarcasme toch.
@545e60: ik hoef niks over die kut F1 te lezen.
@bmwfreak038: schrijft hij bij een artikel over kentekenplaat F1…
@mashell: precies over een kentekenplaat😉
@iphonistvongates: De helft van de artikelen die op Autoblog verschijnen is kutzooi tegenwoordig, dus er is minder ruimte voor dergelijke weldegelijk interessante berichten veronderstel ik?
Duurste is tot nu toe is de plaat 250. Die had op een veiling iets van 500.000 pond opgeleverd. Deze F1 plaat zal heust met die bubbel rond de 1.000.0000 pond opleveren, maar 16.000.000 pond lijkt me wel iets te optimistisch….
Die plaat gooit Kahn om de zoveel tijd weer ”in de verkoop”. Iedere keer voor een idioot hoog bedrag. Marketing stunt voor de heroine verkopert.
Rijke mensen doen er alles aan om belastingen te ontduiken of op zijn minst te ontwijken om daarna hun geld uit te geven aan zo iets banaals. Arme egotrippers.
E36
Dat is pas een dope plaat.
of G4NG5T4
Wat moet je nou met een F1 plaat man je schrijft toch ook geen HAYABUSA op je fiets met terugtraprem??
Het RDW is zo blind voor kentekens op naam. Daar valt flink aan te verdienen. Ik zou het systeem van Hong Kong kopieren. Waarbij je elk nog niet in gebruik kenteken kunt indienen waarna er een tijdje op geboden kan worden. Het bieden begint bij 100 euro (of 1000 HK$). Gewoon direct kassa.

Veel kentekens hoeven niet zo duur te zijn omdat het alleen iets betekent voor diegene die hem indient. Maar de exotische namen gaan weg voor record bedragen….*ke-tjing*
Grappige is, een klant van mij uit Nigeria heeft daar in Nigeria een kenteken met F1 en F2.
Bernie moet die gewoon krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).