Betaal 2,9 miljoen voor huis van Nederlandse autoliefhebber

Auteur: , 40 Reacties

Vergeet het huis, zie die garage!

Fundablog is terug, en sterker dan ooit. Althans, daar ben ik van overtuigd na het zien van het optrekje dat we hier voor ons hebben. We hebben in onze tijd genoeg fraaie advertenties besproken, maar wat mij betreft spant deze de kroon. Niet alleen is het huis ontzettend netjes ingericht, maar de garage staat ook nog eens tjokvol met allerlei zalig snoepgoed.

Voordat we daarin duiken, krijg je de belangrijkste feiten over het huis voor de kiezen. Het landhuis bevindt zich in Beekbergen, onder Apeldoorn, en ligt op een terrein van 4.389 m² groot. De woonoppervlakte valt met 375 m² ook niet tegen. Sterker nog, met zeven kamers, waaronder vier om te slapen, is er meer dan genoeg ruimte. Het huis, dat uit 2014 stamt, heeft daarnaast een centrale stofzuiger (vet handig), een binnenzwembad, Finse Sauna en een Turks stoombad. Het ware feest bevindt zich echter onder het huis.

Het souterrain is 450 m² groot en heeft niet alleen ruimte voor een vloot auto’s, maar ook een werkplaats met een brug. De huidige eigenaar maakt er daarom ook absoluut geen geheim van dat hij een uit de hand gelopen hobby heeft. Van wat we uit de foto’s kunnen opmaken bestaat het wagenpark van de beste man uit tenminste negen auto’s, waarvan er slechts één niet tot de verbeelding spreekt. Ik heb het over de MINI, die de fotograaf zelf ook zo ver mogelijk achterin zijn afbeeldingen heeft verstopt.

De rest van zijn wagenpark is immens gaaf, maar bovenal divers. Van ware klassiekers en zelfs een Vespa, tot alledaagse sportwagens en fraaie youngtimers. Zo heeft de man een schitterende Fiat 500 met daarnaast een minstens zo mooie Volkswagen T1. Verder is ook het Verenigd Koninkrijk goed vertegenwoordigd, dankzij de aanwezigheid van een Jaguar MkII 3.8 en een dakloze Bentley Continental uit de jaren ’80. De man heeft het daarnaast ook wel op de wat jongere Duitse sportauto’s, getuige de BMW Z8 en een Porsche 911 Carrera S cabriolet. Één ding is zeker, het ontbreekt de man niet aan speelgoed.

Dit alles komt natuurlijk wel tegen een prijs. De verkoper vraagt er 2.900.000 euro voor. Vergeet dan niet je eigen bolides mee te verhuizen.

Met dank aan iedereen voor de tips!

UPDATE: uit een reactie van @petpatphotography blijkt dat de eigenaar het huis verkoopt in verband met het overlijden van zijn vrouw. Onze gedachten gaan uit naar de familie.40 reacties

Ik red het net niet, hè verdorie wat jammer nou
@lekkerlinksrijden: misschien bij autoblog gaan werken? Schijnt nogal lucratief te zijn :P
@sanderm3: Inderdaad…het schijnt
10 zelfs incl Bmw x5 laatste foto
@thomas96: van de makelaar
Ik heb nu veel huizen voorbij zien komen op auto/fundablog en eerlijk gezegd vind ik dit misschien wel de mooiste. Fraai huis hoor!
@viezefreddyw: Mee eens.
Hier op AB is toch ook iemand actief met een BMW Z8, hebben jullie al verhuisberichtje gehad :P
Als ik naar de redactie van autoblog 2,9mln euro overmaak. Gaan jullie dan weer een beetje relevant autonieuws schrijven?.
@mikje90: Als je het nou naar mij over maak, zal ik elk artikel naar jou wensen schrijven..
@mikje90: Ik vind dit autogerelateerd. Als het gaat over een nieuwe CEO van een bepaald automerk, is dat wat mij betreft net zo relevant als het posten van een bericht over een huis dat een droomgarage voor autoliefhebbers bezit.
@mikje90: dit is toch gewoon mooi! Paar feiten over het huis en dan mooie foto’s van de garage enzo.
Oei, een Ghia 1500! Jammer dat je er niet wat meer van ziet, maar gelukkig heeft Google wel een goed plaatje van de betreffende auto: http://www.ghia1500gt.com/en/main-ph.html
@Dizono: én een Mercedes C-klasse.
@rikus: Eigenlijk een Brabus C3.8S, millennium editie!
@morssink: noice
@Dizono: ahh was dat hem! Ik had zelf erg veel moeite met herkennen en Finnik gaf me de Fiat 1500. Dit is een stuk logischer.
Het huis ziet er van de straat uit als een dertien in een dozijn villa. Maar is van binnen groot en prachtig. Precies zoals je dat wilt, eigenlijk. En Beekbergen is een goede plaats om te wonen. Toch maar weer een staatslot kopen.
Dit vind ik een van de fraaiste keten die ik hier voorbij heb zien komen. De locatie is ook prima.
De enige reden waarom ik nog studeer… Hier word je toch gewoon hebberig van.
@slipstreamer: Wat studeer je dan? Marktmonopolie 101?
@jochempie: Grappig, maar nee, werktuigbouwkunde aan de TU Delft
Oeh, dit is wel mooi hoor. Gave “garage” ook. En de huidige inhoud mag er zeker ook zijn.
Jammer dat ik een slordige €2,9 miljoen te kort kom…
Fuck, dit is best gaaf..
Z8 mooi.juweeltje
Die paar autootjes van mij zouden totaal vereenzamen in zo’n grote garage, of last krijgen van pleinvrees. Kan ik ze niet aandoen.
En de auto’s staan binnenkort ook te koop!
@1975mini: eigenaar dood of failliet?
@jochempie: Toen ik las dat het huis uit 2014 stamde, kreeg ik al wel het vermoeden dat er misschien een trieste rede achter de verkoop schuilt… De bouw (+ het voortraject) van zo’n huis, neemt zo 3 jaar in beslag. Neem aan dat de eigenaar er dan na +/- 4 jaar niet al op uitgekeken is.
@jochempie: Nee verhuist naar het buitenland gelukkig
@1975mini: Oh, gelukkig. Jammer dat hij/zij de spullen heeft moeten achterlaten.
Prachtig huis en leuke collectie auto’s
Prachtig huis en mooie garage. Jammer van het interieur.
Ik ben geen liefhebber van de boerderette stijl, maar garage is heel smaakvol.
Beste man is een lange tijd mijn achterbuurman geweest in Apeldoorn voordat die hierheen verhuisde. Hele aardige vent en ik mocht als kleine jongen regelmatig even koekeloeren naar een van de vele pronkstukken die hij mee nam naar huis!
De reden van verkoop is helaas wat minder leuk, de vrouw van deze verzamelaar heeft helaas de strijd tegen de grote k verloren.
De z8 kom je nog wel een rijdend tegen in apeldoorn en omgeving maar het huis en zeker het interieur is echt vreselijk. Flamingo club ziet er nog sfeervoller uit van binnen .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).