Beter dan een robotpak: de Ford Mustang van Iron Man

Auteur: , 15 Reacties

Of beter gezegd van Robert Downey junior, die Iron Man speelt in de films.

De rol van Iron Man/Tony Strak levert ex-bajesklant Robert Downey junior bepaald geen windeieren op. De flamboyante acteur verdient geld als water in Hollywood. Dat is natuurlijk prettig, zeker als je van auto’s houdt. In de films komt de goed gevulde garage van Tony Stark meerdere malen in beeld, maar ook in het echte leven heeft het autovirus grip gekregen op de man die het personage speelt. Naar verluidt was Downey namelijk nauw betrokken bij de creatie van zijn ‘nieuwe’ Mustang Boss 302 van SpeedKore.

SpeedKore klinkt als de naam van een foute K-pop band, maar je zou ze als autoliefhebber kunnen/moeten kennen van de Tantrum, een restomod met 1.650 pk uit een dubbel geblazen 9.0 liter V8 uit een boot.

Ook op Downey’s ‘Stang hebben ze weer hun best gedaan, hoewel het vermogen wat bescheidener zal zijn. Precieze cijfers worden er niet gegeven, waarschijnlijk omdat de auto op SEMA staat en je daar al snel verzuipt in de auto’s met ruim 1.000 pk. Maar de Supercharged 5.0 V8 van bekend Ford-tuner Roush zal desalniettemin behoorlijke prestaties opleveren, vooral omdat de auto grotendeels opgetrokken is uit panelen van carbon.

Toch is de Mustang niet alleen maar voorzien van moderne technieken. Zo heeft de auto een vintage airco en is ook de rest van het interieur period correct uitgevoerd. Je zou kunnen zeggen dat er gekozen is voor een Singeresque aanpak. Een geslaagd project?15 reacties

Strakke restomod zeg! Hij is echt heerlijk uitgevoerd! Alhoewel k misschien geen HREs zou doen op een klassieke Mustang.
@toyotafortuner: het misstaat m zeker niet. Het is wel een nekkendraaier zo.
Hier wordt je toch vrolijk van
@lekkerlinksrijden: Dat niet… Maar ik zou wat meer period (uitziender) velgen kiezen. Daar t de restomod afmaakt
@toyotafortuner:

Lekkere ballon bandjes ..
Lijkt me wel een standaard kleur tan iig ..
@lincoln: Ik heb geprobeerd de kleurnaam op te zoeken en te checken of t een echte Boss 302 kleur is en t antwoord is ja.

Allereerst gezocht via een brochuresite, maar die hebben geen plaatjes bij de kleurnamen. Vervolgens gegoogled en t leverde op: Dit is een Boss 302 met de kleurcode K en de kleurnaam heet Bright Gold Metallic. Volgens Boss302.com is dit een kleur voor de 1970 Bosses, een van de 337 wagens in Bright Gold Metallic. Bron: http://www.boss302.com/paint.htm
@toyotafortuner:

Top maat ..
Volgens mij was mij Ranchero ook in deze kleur ..
Heb de VIN code nog wel ergens ..
Ga effe spitten ..

Thanks ..
@toyotafortuner: originele velgen zijn mooier dat is een feit. Ik zit om die reden ook met 15′ magnum 500s onder de mijne. Maar er zijn toch wat problemen met originele wielen. Ze zijn meestal uit staal, dus zwaar. Ze zijn ze meestal slechts 15 of 16 inch wat al snel te klein is voor serieuze schijfremmen. Het is ook vrij nutteloos om een dure ophangin te steken om er vervolgens zachte ballonbanden onder te steken. Om die reden maakt ook geen enkele bandenfabriekant nog high preformance banden voor wielen kleiner dan 17inch.
Gaaf gedaan. Dikke restomod!
Like it!
Wat een gave stoelen!
-edit: nutteloze bijdrage-
Heel gaaf!
Beter dan een robotpak? Speak for yourself goddamnit!
Wat een plaatje
Mooi gemaakt, maar een originele 302 is toch wel fraaier om eerlijk te zijn!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).