Deze Astrapoester-advertentie is geniaal

Auteur: , 17 Reacties

We hebben er weer eentje, een wervende advertentietekst.

Astrapoetser

Want deze Astra kan van jou zijn, en dat wordt in mooie bewoordingen duidelijk gemaakt in de betreffende advertentie op Marktplaats. Zoals we al eens eerder zagen bij deze Vectra, deze Hyundai en deze Mercedes (duiding). Lees het zelf:

Er was eens een Astrapoester…

Deze Astrapoester doet al jaren trouwe dienst in Friesland, bij haar laatste twee eigenaren. Ik heb haar overgenomen van haar ex, die haar alleen weg deed omdat hij een knappere kon krijgen. Voor mij was het de eerste schoonheid in jaren die ik mocht berijden.
Inmiddels zijn we meer dan 18 maanden samen en gebeurt het mijn lieve Astrapoester alwéér; ik verlaat haar voor een schonere. Maar ik voel een zekere trouw aan haar en kan haar niet bij zómaar iemand achter laten. Daarom schrijf ik met een brok in m’n keel een contactadvertentie voor deze schoonheid.

Ik weet het nog goed, die dag in september dat ik de sleutels overhandigd kreeg. Met haar 189.000 kilometer op de teller en vijf vorige eigenaren was ze duidelijk altijd als een dame behandeld. Het zonnetje glinsterde op haar lichtmetalen sandaaltjes, haar koplampen waren helder en keken me uitnodigend aan. Ze had zelfs een paar lichtmetalen winterschoenen bij zich, voor als ’t koud is buiten.

Samen hebben we ruim 25.000 kilometer afgelegd in de afgelopen 18 maanden. We hebben samen een tijdje werkloos thuis gezeten, maar later ook veel woon-werkverkeer getrotseerd. Ook zijn we met zijn drieën in het buitenland op vakantie geweest, waar zowel Astrapoester als ik erg blij waren met de lagere prijs voor haar favoriete drankje. Ze gaat er op de snelweg altijd zuinig mee om, ook in de stad kijkt ze nooit te diep in het glaasje.

In al die tijd was ze nooit zo wispelturig als mijn andere vriendin en was ze een betrouwbare maîtresse. Er was een tijd dat haar ogen niet meer zo fonkelden als in het begin van onze relatie. Toen bleek dat de lichtknop was doorgebrand heb ik deze snel laten vervangen en heb ik haar meteen een grote beurt gegeven. Of die keer dat ze haar koppelingspedaal zomaar terug trok toen we bijna thuis waren. Ik dacht dat ze haar connectie met mij volledig wilde beëindigen! Gelukkig bleek het niet meer dan een gebroken koppelingskabel.

De laatste tijd heeft ze het een beetje op d’r heupen zitten, kleine plekjes hier en daar. Maar je weet wat ze zeggen: “oude liefde roest niet (door)”. Vorig jaar kwam het eens tot een behoorlijk ongewenste intimiteit tussen Astrapoester en een scooterpiraat. Hij prikte eens stevig in haar dorpel maar ze pikte het niet en beet flink van haar af. Helaas liep Astrapoester door deze averij wel een kleine wond op in haar zij. Met een anti-roest behandeling hebben we deze wond kunnen stelpen, maar het litteken bleef zichtbaar.

Vele tranen hebben over haar wangen gebiggeld toen ik haar vertelde over het aankomende afscheid. Ze huilde tot ze niet meer kon huilen; inmiddels werkt het pompje van de ruitenwisservloeistof niet meer. Het bekende gezegde is bij Astrapoester omgekeerd van toepassing, “blanke bolster, ruwe pit”. Als ze goed onderhouden wordt, goed behandeld wordt en altijd netjes bereden wordt kan ze nog jaren mee gaan. Haar nieuwe partner hoeft gelukkig niet veel te doen om haar weer als een echte dame in het zonnetje te zetten. Een kleine beurt kan ze nu wel gebruiken en de jaarlijkse vleeskeuring staat in mei weer op de planning.

Met dank aan iedereen voor de tips!17 reacties

Hahaha ik vind deze wel errug goed
Hij is leuk. De advertentie bedoel ik uiteraard.
@dutchdriftking: De Opel zelf blijft een Opel natuurlijk.
@martinus: Een astra F GSI vind ik dan weer wel leuk. Uiteraard het sjonnie monster van voor de facelift met dikke bumpers en zonder cat.
Je moet toch wat he, als je een opel wil verkopen
Lijkt wel het script van een oude spannende film…

Het begint heel romantisch, op het kleffe af en net zo langdradig totdat je denkt dat er niks spannends gaat gebeuren…

Totdat in één keer het licht gedoofd wordt, er koplampen in beeld komen en Assepoester een goede grote beurt krijgt….
@moveyourmind: je doet je naam eer aan.

Ik kan nu nooit meer met familieleden jonger dan 5 naar een tekenfilm als assepoester kijken.
@moveyourmind: Heb jij toevallig een Opel in de verkoop?
Wel een leuke advertentie en ook een leuke uitvoering
Hoe verzin je het echt leuk gedaan
Flauw, en we weten het nu wel.
Het wordt tijd voor iets nieuws, nu is t niet origineel meer.
Moest wel op deze manier want met een witte blijf je zitte…
Goed verhaal, lekker kort ook..
Goed voor de sloop.
Ik heb geen azijn gedronken vandaag maar ik word na deze gelezen te hebben wel een beetje moe van deze advertenties…
@87sandyd: neem wat Dextro Energy of een energy drank. Krijgt U wellicht weer voldoende energy om door te gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).