Bieden! Gepantserde S600 Limo met elektro problemen

Auteur: , 44 Reacties

Een hoofdpijndossier op wielen of een buitenkansje?

We zijn erg benieuwd in welke branche je zonder blikken of blozen met een auto als deze kunt komen voorrijden. Wie echter lekker verdient aan z’n Uberritjes kan eens overwegen om te bieden op deze mastodont uit 2008. Het gaat om een S600 dus V12 met twee zitplaatsen voorin en vier zit plaatsen achterin.

Daartussen bevindt zich een glazen scheidingswand zodat je niet naar de small talk van je vrachtjes hoeft te luisteren. Bovendien kun je het ruitje blurren. Echte players prikken vlaggetjes met het familiewapen links en rechts op de neus en er zitten hele coole blauwe en rode lampjes in de grille.

Schakelen hoeft niet, want automaat. Opletten hoeft ook niet, want adaptieve cruise control. Eigenlijk is er heel weinig mis met dit ding dat ook nog eens gepantserd is. Helaas vermeldt de advertentie niet tot welk level, maar we gokken dat het geboefte een flinke proppenschieter nodig heeft om deze Benz aan de kant te zetten.

Dan de downsides. Parkeren wordt een probleempje, de importbelasting is nog niet voldaan en de S600 heeft “diverse electronische storingen” (sec). Bieden kan vanaf 130.000 euro bij onze vrienden van BVA Auctions. De veiling start morgen om 17:00. Succes!

Dank voor alle tips!44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kan alleen maar frustratie opleveren: die elektronische gremlins ga je niet oplossen, maar afreageren met kogels levert ook geen voldoening op.
@volvo-s60-adept: heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er bij het plaatsen van de extra’s of bepantsering ergens een CANbus. LINbus of optische kabel geraakt is. Dat wordt zoeken naar een speld in een hooiberg.
@stijnvermeersch: Ah, gewoon meggeren en goed luisteren naar waar het knettert. Optioneel kan je ook kijken waar de rook vandaan komt, of ruiken.
Diverse elek problemen? Heeft ie in het water gelegen? Tricky . Wel een super vakantie auto.
@rolov: dikke dubbelassige Tabbert erachter en je bent koning op de camping!
@tenaci: Haha dan ook een prins pils pak halen bij de feestwinkel
via Android app
Voor de handige Oostblok gangster.
Je mag de kofferbak na betaling pas openen…
Kicke die oude Kitt-style op die twee-na-laatste foto. Ik vermoed dat ‘super pursuit mode’ erop zit, maar de foto is niet heel scherp.
Koop je zo’n mega bak, mag je nog voetje vrijen met de “captain of industy” waar je een deal van probeert binnen te slepen
Een kilometerstand van 90!! Km??? wats gebeurd?
Best wel een lelijk ding eigenlijk. Maar zolang hij niet in ’t water heeft gelegen zouden die elektronische storing toch redelijk eenvoudig opgelost moeten kunnen worden.
Hahaha, voor zoveel geld???? Welke volstrekte idioot heeft dat bedacht?? Get alive, dit is een bijna 10 jaar oude sloep van één van de lelijkste generaties S klasses ooit ever…
Voor 35000 heb je een AMG uit die serie…
Dan nog die probleempjes en de belasting.
Doei!! Succes ermee, ik ga er met een grote boog omheen!
@stationcar: hij is wel super gepantserd . Die kosten nu eenmaal wat meer
@stationcar: tja… een auto bepantseren is natuurlijk geen kostbare optie.
@audirijder:
Klopt maar om een ton te betalen voor het feit dat het een verlengde en gepantserde auto is gaat wel heel ver. Vergeet niet dat je hem ook nog moet invoeren, dus de genoemde vanaf prijs krijgt sowieso nog een leuke update!
@stationcar: en MRB betalen voor het gewicht van een bepantserde en verlengde S…
@stationcar: Echte Mercedesliefhebbers weten dat de 600 boven de AMG’s staat. Neemt niet weg dat je voor 35 ruggen ook een mooie 600 hebt zonder al die problemen…
@romeoalfa: en met gaten als je er met een geweer op losgaat. Wat bij deze dan weer meevalt, spot repair en klaar :-)
Als alle bedrading etc. achter de bepantsering zit kun je je lol op. Ga dat er maar eens allemaal uithalen…
@e34m5touring: lijkt me toch vrij aannnemelijk? Als je achterna wordt gezeten wil je niet dat de kogels eerst door de bedrading gaan … ben je alsnog screwed.
Al doet lampjes op het dashboard me meer denken aan elektronica problemen in de sensoren van de olie etc, denk niet dat er voor een kapotte speaker een lampje zit.
@peug206: Als het enkel een olie sensor is zullen ze dat zelf wel maken. Ik denk dat er een dikke kabelbreuk in zit, wellicht tijdens montage van de bepantsering, of iets zit nu bekneld daardoor. Een storing lijkt me wel op te lossen, zeker op zo’n aanschafprijs.
@e34m5touring: bepantsering zit altijd aan de buitenkant, rest erachter, anders schieten ze je kabels kapot en kan je stilvallen door electronische problemen. Bepantsering is gemaakt om tijd hebben om weg te komen bij aanval, stilvallen is funest.
sec (sic)
Ik bied 130€.
Dit lijkt mij een leuk begin van een nieuwe Autoblog serie. In navolging van Top Gear restoration ripoff (wat is daar eigenlijk mee gebeurd?), de Autoblog restauraties! De hele Autoblog redactie die samen de auto aankopen, restaureren, vele discussies of ruzies en nog zoveel andere avonturen meemaken en vastleggen op film.
@fuxhound: als jij begint met sponsoren dan denk ik niet dat ze er een probleem mee hebben.
@fuxhound: ik ben nog steeds voorstander van de Autoblog Klusdagen ( (c) Gulli). Samen met autobloggers aan een ouwe 106 leren klussen onder het toezicht van de vele experts die hier op deze site rondlopen. Vast wel een garagebedrijf dat daar een brug en spullen aan wil uitlenen.
@gulli: dat moet een nette brug zijn. Misschien even een Scania servicepunt vragen?
@maarten123: Lol nee dan wel voor ‘normale’ auto’s 😋
@mauritsH de classificatie is B6 staat on de 2de zin “1x Mercedes-Benz gepantserde limousine, B6 classificatie”

@kimhung: je hebt dus een aardige waterpistool nodig wil je wat schade aanrichten
Er klopt iets niet aan de proporties…
“Helaas vermeldt de advertentie niet tot welk level, maar we gokken dat het geboefte een flinke proppenschieter nodig heeft om deze Benz aan de kant”

In de eerste zin van de advertentie staat dat hij gepantserd is met een B6 kwalificatie.. @mauritsH
Waarom bieden ze dat lijk überhaupt hier aan? Zet op de boot naar Afrika en zolang de raampjes open gaan en de airco het doet wil er vast wel een of andere dictator of warlord dit ding kopen.
Volgens mij is het dak ook hoger als bij een reguliere s
@papa: dan
Hoe kan dat nou? Volgens de kenners hebben toch alleen Franse en Italiaanse auto’s last van elektronische problemen?
Duidelijk een wagen die vanuit de Mercedes factory werd besteld door een ambassade in de USA (anders bestel je de vlagjes niet + kleuren lampjes onder grille zijn US spec). Als drugsdealer ga je echt niet met politielampjes rondtouren in de US.
Ambassade zal wel niet USA zijn want daar rijden ze enkel US makes…
Lage kmstand zal te wijten zijn aan fout bij ombouw (bepansering aanbrengen in de US) waardoor kosten herstel te hoog waren waardoor wagen werd afgeschreven.
Dan wsch opportunist de wagen terug naar de EU bracht en nu hem aan de straatstenen niet kwijtgeraakt, faillissement en dan vervolg nu bij BVA. Succes zonder papieren en de issues (wsch moet idd de bepansering eruit en blauwe lampen in grille zijn ook verboden)
@kevin_cooman: heldere analyse. Het zal sowieso geen USA Ambassade zijn want de meeste landen hebben geen ambassade in hun eigen land 😉
Niemand opgevallen dat er 2 staan? Denk zelf dat de klant de auto(‘s) niet heeft willen afnemen vanwege de storingen die maar niet opgelost konden worden door de leverancier. Die heeft ze of doorverkocht aan een handelaar die ze uiteindelijk via de veiling probeert te verkopen maar logischer lijkt mij dat de leverancier ze gewoon op de veiling gooit en kijkt wat er gebeurd.
Is wel wat voor @lekbak of @henkhupschoten 😆
@406_v6: ik heb mijn nieuwe schuur speciaal besteld voor een W116 SEL. Deze is nog langer dus die gaat er niet in passen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).