Senna’s oude racekart gaat onder de hamer

Auteur: , 21 Reacties

De Braziliaan wordt door velen beschouwd als de beste coureur ooit, maar ook hij heeft 't kunstje ergens moeten leren.

Senna's kart te koop

Senna begon net als de meeste coureurs in de karts en liefhebbers met (redelijk) diepe zakken kunnen nu een kansje maken om z’n DAP uit 1981 op de kop te tikken. Hiermee reed de magiër z’n laatste kartrace in ’81 in het Italiaanse Parma. Na deze race besloot-ie om zich verder op Formule-auto’s te focussen en drie jaar later was het debuut in de Formule 1 een feit.

Datzelfde debuut maakte de coureur bij Toleman, een relatief klein team dat later opging in Benetton. Eerder kwam de auto van Senna’s F1-debuut al aan bod, op moment van schrijven staat ie zelfs nog steeds te koop.

Senna's kart

De kart zou er nog bijzonder puik bij moeten staan, al moet erbij worden vermeld dat het originele blokje er helaas niet meer in zit. Toch verwacht veilinghuis Bonhams er tussen de 24.000 en 28.000 euro voor te vangen, maar het wagentje is dan ook geheel gerestaureerd en heeft in de afgelopen 34 jaar maar een paar uurtjes gelopen. Op 5 februari a.s. gaat-ie in Parijs onder de hamer. (via boldride.com)

Benieuwd waarom Senna 20 jaar na z’n overlijden nog steeds door velen als de beste wordt gezien? Check onderstaande video, waarin de Braziliaan de gehele concurrentie het nakijken geeft in de regen op Donington.

Senna en Prost op Donington21 reacties

Mooi hebbedingetje wel, heb t geld helaas niet liggen..
Wow, dat is evenveel als wat ik vraag voor een ’72 Chevelle SS ….
@RazorHead: In Nederland?
@rb26dett:
België!
@RazorHead: Doe eens een link, ik ben best benieuwd!
@RazorHead: Is die rood?
@RazorHead: Ik had inderdaad al even op Autoscout gekeken, mooie wagen, watcis de reden van verkoop?
@rb26dett: wat is*
@rb26dett:
Ik heb al een paar amerikanen gehad. Ik zoek en koop graag ;) Als ze hier dan zijn en ik heb er een paar x mee gereden en wat aan gewerkt, heb ik gewoon zin in iets anders.
Ik heb nu terug een ’72 Nova op het oog als volgende. Dus het is zeker niet dat de auto slecht is, in tegendeel. Het is de beste die ik al heb gehad, beste interieur, meest comfy en beste lak. Niet van die ruwe woestijnlak die typisch is voor CA.
@RazorHead: Gaaf ik heb hetzelfde met Japanners, totaal iets anders maar wel leuk (vind ik). En een Chevelle SS is erg mooi, maar de Nova is echt m’n favo Amerikaan! Ps, m’n oom zoekt zo iets ik zal wat reclame voor je maken.
@rb26dett:
serieus ? Ik zoek nl. een beetje passief naar een 200sx s14a (LHD) !
@RazorHead: nice! Één van m’n favoriete wagens! Je kan op de SX club kijken of vragen naar een S14a (opknapper?) Op de Skylineclub site staan ze soms ook te koop en als je naar Duitsland rijden niet zo erg vind: http://m.autoscout24.nl/anbod/nissan-200-sx-200-turbo-16v-sx-benzine-groen-263952539
@rb26dett:
Geen opknapper, ik zoek eens een auto die al goed in elkaar zit als ik hem koop ;)
Zal eens kijken op skylineclub !
Duitsland is geen probleem. In Belgie staat er namelijk geen te koop op deze moment.
Die heb ik al zien staan, ziet er goed uit !
Leuk hoe die karts er toen uitzagen, nu zijn het van die kunststoffen botsauto’s.
En de oude kart van Jos Verstappen? Te vinden bij het oud ijzer?

Serieus; Senna was een legende. Ik heb alleen geen geld om die kart aan te schaffen.
Geinig maar wel veel geld.
Uniek stukje Senna memorabilia, jammer dat ie is gerestaureerd..
Ben wel benieuwd hoe ze de echtheid gaan bewijzen. Meneer Koene heeft ondertussen al tig “echte” Senna DAP’s voorbij zien komen die uiteindelijk toch niet echt blijken. En als iemand het kan weten…
@mrs250: vanaf het jaar 1980 werden alle karts die werden geproduceerd opgenomen in een groot bestand bij de CIK. Het betreft een kart van ’81 dus is hij geregistreerd. Ergens op het frame, waarschijnlijk rechts achterop het frame, staat er en nummer in geslagen. Dat leidt meteen ook tot de eigenaar.
Jammer dat de rest niet meer origineel is, zelf het plaatje met de 9 erop.. zonde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).