Bijzonder smakelijk: nieuwe ABT RS 5-R Sportback

Auteur: , 22 Reacties

Het pretpakket is vooralsnog niet voor iedereen.

ABT Sportsline dendert je vrijdagmiddag binnen door de door hen aangepakte Audi RS 5 Sportback te presenteren. De tuner had al eerder een trucje gedaan op de RS 5 Coupé en nu is de variant met twee extra deuren aan de beurt.

Net als de coupé, beschikt deze ABT RS 5 Sportback over een spoilerlip, canards, een dikke diffuser en vier uitlaatpijpen. De 21-inch wielen ogen wat groot onder de Sportback, maar daar kun je zelf altijd wat aan doen. De 2.9-liter V6 levert normaal gesproken 450 pk en 600 Nm koppel. ABT brengt het vermogen naar 530 pk en 690 Nm koppel.

Audi heeft besloten om de Noord-Amerikaanse markt voorrang te geven op de RS 5 Sportback. Amerikanen en Canadezen krijgen de auto zelfs eerder geleverd dan thuisland Duitsland. De tuning is dan ook geïntroduceerd door ABT America en komt in een oplage van 50 stuks naar geselecteerde ABT Sportsline leveranciers in Noord-Amerika. Van de RS5-R Coupé zijn ook maar 50 stuks gemaakt.

Europeanen hoeven de boot niet te missen. De tuner laat weten zodra de Europese leveringen van de RS 5 Sportback hier zijn begonnen ze bij ABT in Kempten terecht kunnen voor de tuning, mits nog beschikbaar. Het eerste exemplaar op de foto’s is gebouwd door ABT in samenwerking met TAG Motorsports in Vista, Californië.22 reacties

Ziekelijk bruut!
Over de top vind ik.
“Slaapverwekkend zo’n grijze Audi”

*stapt weer op zijn rode Gazelle*
@romeoalfa: De Piet Pelle?
Te laag (who needs veerweg) en te grote (karre)wielen. Anders strak.
@Onehp: Staat leuk, rijdt ruk
@karhengst: .. jij hebt zeker iets veel beters op de stoep staan ..?
@rekel49: meer veerweg en bandenwang is alvast niet moeilijk te beteren ;).
@rekel49: Voor dat wat ik rij wel ja. Om door OneHP aangegeven redenen.

Als je wilt pronken (of het circuit op wilt) kan je beter de Audi nemen. Met een paar maatjes minder kom je doorgaans prettiger van A naar B.
@karhengst: Ik denk dat je gelijk hebt, er is wel erg weinig ‘wang’. Dat gezegd hebbende, ik zie wel vaker snelle en dure wagens op dit soort banden staan .., allemaal ‘ruk’ dus?
Heb er jammer genoeg geen ervaring mee ..
@rekel49: Ik denk dat die wagens niet gemaakt zijn met de gedachte dat de eigenaar er z’n dagelijkse pendel mee doet en regelmatig lange afstanden aflegt.

Qua optiek maakt dit echt wel indruk, en ik ben niet van de tuning noch van de écht grote velgen. Wat dat laatste betreft heb ik m’n lesje wel geleerd met een proefrit met een BMW 4GC. Hard en zenuwachtig vat het nog het beste samen. Sportonderstel en 18” runflat banden. Actief autorijden is leuk, maar een auto die me geen moment laat ontspannen is niks voor mij. Liever wat meer balans en ook dan kan je alsnog hard genoeg de hoek om.
@karhengst: dan heb je je er niet goed in verdiept. Een 4GC is ook met een normaal onderstel te krijgen en als je hetbeste van 2 werelden wilt is het adaptieve onderstel ook leverbaar. Ik heb zo’n onderstel en het rijdt fantastisch.
@elmerblues: heb je helemaal gelijk in. Was niet per se een afwaardering van de auto aan sich. Maar wel een indicatie hoe een bepaalde setup een auto dus onplezierig in de omgang kan maken.

Overigens nog altijd een erg lekker uitziende wagen ook! Ben benieuwd of er een opvolger gaat komen en of het wat wordt.
Als je dit ziet ga je de RS4 B5 en B7 nog meer missen!
Zeer geslaagd, woow. De mag van mij overigens wel in het miami blue als variant.
Ziet er in deze foute uitdossing meteen uit als een zesdehands kansenwijk bak.
Op die canards aan de voorkant na, vind ik ‘m prachtig. Zet maar op de oprit.
Ik ga in Duitsland wonen voor dit snoep ….. Gewoon lekker ……
Die randjes bij de uitlaten aan de achterkant en bij de mistlampen aan de voorkant maken hem net iets te schreeuwerig. Deze bak heeft dat niet nodig. Verder prachtige machine!
Bijzonder dat een verlaagd, in grondlak gespoten, met amper rubber, en gedetailleerd met zwarte accenten tegenwoordig smakelijk is.
@creaminator: Ach, ieder z’n smaak.
Is weer eens wat anders dan smakelijk verhoogde, met balonbanden, “markeerstift-gele” Mansory G 500 4×4²
De canards zijn een beetje too much

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).