Binotto: “Leclerc is sneller dan Vettel”

Auteur: , 20 Reacties

Put that in your tubo and smoke it.

SF90

Het is tot op heden een teleurstellend F1-jaar voor Ferrari. Grootste probleem is dat de SF90H wederom niet snel genoeg is om op elk circuit mee te doen voor de overwinning en dus een gooi te doen naar het kampioenschap. Maar er zijn meer problemen. De techniek blijft niet altijd heen, er zijn strategische blunders en de coureurs vechten vaker met elkaar dan met coureurs van andere teams.

Dat laatste is eigenlijk iets waarvoor we Ferrari moeten bedanken. In tegenstelling tot Mercedes, heeft team rood eindelijk de ballen getoond om twee aan elkaar gewaagde coureurs in beide zitjes te zetten. Viervoudig kampioen Vettel moet dit jaar afrekenen met jonge hond Leclerc. Dat lukt hem tot op heden maar met moeite. In het kwalificatieduel staat Seb na de eclatante nederlaag van zojuist 6-7 achter. In het kampioenschap staat hij nog nipt voor de Monegask met 156 punten tegenover Leclercs 132 units.

Misschien zijn we gevangenen van het moment, maar ondanks de cijfers heb je het gevoel dat leclerc langzaam maar zeker de betere van de twee coureurs wordt. Een beetje zoals Verstappen dat ook deed ten opzichte van Ricciardo, alleen dan in een wat sneller tempo. Ook bij teambaas Binotto is dat kennelijk opgevallen. De honcho liet net bij Sky Sports F1 optekenen:

Leclerc is enorm snel. Nog sneller dan Vettel over een ronde. De kracht van Vettel is zijn race pace. Zodoende denk ik dat Seb morgen ook een kans maakt de race te winnen.

Toch even een prikje voor de Germaan. Zou het betekenen dat zijn voorkeursbehandeling nu ook voorbij is?20 reacties

Leclerc heeft in de race zijn banden management nog niet onder de knie. Daardoor heeft Vettel betere race pace. Eens dat Leclerc dat goed onder de knie krijgt zal die Vettel wel de baas zijn denk ik.
Meer dan zeven tienden, al klaagde vettel over verkeer en blokkeerde hij flink. Je hoopt zo dat Honda erbij zit, maar het verschil is flink. Maar goed, het was voorspeld…
Ik vind die Leclerc een verschrikkelijk vervelend mannetje en gun hem eigenlijk elke race wel een plofmotor. Maar damn, hij is wel echt goed snel die knul.
@zwepp: Wat vind je zo vervelend aan hem? Ik vind het een sympathieke gozer
@FB_100001036415374: hij is Frans.
@sirprize: hij spreekt Frans, het is een Monogask ;)
@smoked: je hebt gelijk.
@sirprize: Hij is helemaal niet Frans, get your facts straight!
@notsobig: jammer joh, @smoked was je ruim voor om me terecht te wijzen.
@sirprize: jammer joh, bekijk de tijdstip van het plaatsen nog eens… Ten tijden van het plaatsen stond zijn reactie er nog niet, 2 uurtjes later kwam zijn reactie pas online. Waarschijnlijk moest zij reactie nog goed gekeurd worden ofzo, maar dat kon ik toen niet ruiken natuurlijk…
@FB_100001036415374: hij praat vooral politiek, maar er komt niks uit zijn mond wat hij echt denkt.
@zwepp: En dat zeg je als Verstappen fan?
@zwepp: Ik snap nooit zo goed waarom sportmensen op andere zaken afgerekend zouden moeten worden dan hun sportieve prestaties. Wat geeft jouw het recht om te oordelen over iemand die je helemaal niet kent?
Hij zegt er netjes ‘ik vind’ voor.
Erg fijn, maar ik vraag mij toch wel af waarom bij de kwalificatie die Ferrari monteurs een verberghaag vormden rond de auto van Leclerc waar een paar FIA mannen bij stonden…
Ik ben het er niet mee eens. Sterker nog, ik vraag me zo langzamerhand af of ze Leclerc niet te snel in de Ferrari hebben gezet ondanks het mooie resultaat van vandaag. Zul je zien, wint ie morgen de race…
Ik lees het juist als een stukje kritiek ri. Lec. De punten worden toch echt verdeeld obv de race.
Ze hadden Verstappen beter vandaag beter de snellere PU gegeven.
Door verkeer was Vettel idd minder snel….
gaat dit weekend dan de legendarische ferrari quote horen in de verbasterde vorm van
“vettel, leclerc is faster than you can you confirm” ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).