Bizar: idioot ramt zich door file op de A2

Auteur: , 47 Reacties

Een opmerkelijke gebeurtenis vanmorgen.

A2

Een idioot heeft vanochtend voor flinke vertragingen gezorgd op de A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Het was druk op de weg richting Amsterdam en het verkeer stond op twee rijstroken stil. Een automobilist had lak aan de drukte en baande zich een weg tussen de twee rijbanen in.

De bestuurder ramde hierbij zeker zeven auto’s. Deze raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. Het ongeluk zorgde voor nog meer vertragingen op de al drukke A2. Rijkswaterstaat sloot de hoofdrijbaan voor al het verkeer zodat de politie onderzoek kon verrichten. Voor het knooppunt ontstond een file van dik zes kilometer.

De man is doorgereden na het ongeluk en de politie is op zoek naar hem. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. Tegen tienen werd de rijbaan vrijgegeven zodat het verkeer diens weg kon vervolgen.

Fotocredit: WIS_Zweer op Twitter47 reacties

Rijbewijs inleveren en nooit meer de weg op laten gaan, wat een mafkees
@50sand: Ah dank u voor de instructie. Ik dacht zelf aan: twee stappen naar links, één naar voren en dan de deur openmaken.
@50sand: Het type persoon dat dit doet, doet dit ook wel zonder roze papiertje. Als je zo omgaat met je medemens hoor je wat mij betreft niet eens in de samenleving thuis. Dus, heropvoeden lijkt mij goed.
@50sand: Het was een Cactus rijder dus dit kan nooit uit kwade wil zijn geweest.
@razzie: iemand moet diegene toch eens vertellen dat die Airbumps dáár niet voor gemaakt waren..
Hoe kan het zijn dat niemand is opgepakt? Lijkt me toch sterk dat niemand ze kenteken heeft? Wat een idioot!
@rallypowerr: een naam is geen coördinaat
@rallypowerr: Gestolen auto? Gestolen kentekenplaten. Kentekenplaten uit verwegistan? Wel weten wie het is maar hem nog niet gevonden hebben? Zo veel mogelijkheden.
@rallypowerr: gek hè, als ik 6km/u te hard rijdt, staat er altijd een camera klaar om dit vast te leggen. Als zo’n mongool een dergelijke actie uithaalt, is er ineens geen camera te bekennen en zijn ze nu nog op zoek…….. Beste meneer Politie-agent die dat leuke stuk op FB heeft gezet: ik snap uw punt. Hopelijk snapt u de mijne ook.
Prima gebouwde auto als er 7 anderen weggesleept moesten worden.
@wpgt: Niet kunnen is een ruim begrip. Vaak kunnen de auto’s nog zonder problemen verder maar laat de politie dat niet toe. Een auto kan er visueel nog goed uit zien, maar het kan natuurlijk voorkomen dat bijvoorbeeld de bumper een tikje heeft gehad, er 10km later af dondert en als schans fungeert voor de motorrijder die er achter rijd. Of als het chassis toch een tik heeft gehad, dan kan dat voor een volgend ongeluk op de terugweg nog gevaarlijk uitpakken. Natuurlijk hoogst onwaarschijnlijk, maar als het gebeurt zijn de rapen gaar.
@wpgt: er staat een filmpje op nu.nl. Het is een Citroën Cactus met van die ‘airbumps’.
@keesieboy2: Er staan ook foto’s op nu.nl met net zo’n Cactus waar een wiel afgebroken is. Die kon dus niet zo veel verder… Ik vermoed dan ook dat de tekst in dit artikel niet helemaal klopt…
Knap dat hij zelf nog wel door kon rijden terwijl die andere voertuigen dat niet konden, flinke bullbar voorop?
Don’t text and drive…
Ik krijg ook wel eens de neiging zoiets te toen als het druk is op de weg. Maar het ook daadwerkelijke doen is toch een paar stappen te ver.
Wel apart dat ze die vent nog niet gevonden hebben.
@robert110: dat zeg je zeker achteraf omdat je spijt hebt? Als iemand er de wagen voor heeft ben jij het wel namelijk! ;-)
Misschien was de beste meneer even vergeten dat hij vandaag met de auto naar zijn werk ging i.p.v. met de motor.
Ik heb ook wel eens de balen van een file. Maar om het nu zo op te lossen…..
Wat een loser…
Doet me spontaan aan dit denken..

http://netstorage.discovery.com/feeds/brightcove/asset-stills/dsc/138963665817213845008101197_MB9_EP209_HISPEED_3.jpg

Moet een flinke wagen zijn om er een paar total loss/onrijdbaar te rammen maar dan nog zelf door te kunnen rijden. Ook straf dat niemand een kenteken kon noteren.. zo zie je maar dat er ’s morgens redelijk wat “zombies” rondrijden.
@misterdrogba: Hoe weet je dat er geen kenteken genoteerd is? Misschien was het wel een gestolen kenteken of auto. Of een auto uit het buitenland. Die heb je niet zo snel te pakken. Of misschien weten ze wel het kenteken maar is diegene nu op de vlucht.
wtf reed deze gozer dan.
@piquet1986: C4 cactus. Die ‘prikt’ wel even door de file heen #jezuswatslecht
Top en niemand weet wat voor auto het was! 4 km/u te hard €60,- por favor. Kenteken achterhalen lijkt mij niet zo lastig.
De 7 auto’s raakten zodanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden maar de auto van de gek bleef heel?

Ik neem aan dat hij een Leopard2 reed?;)
Het werd ook tijd dat iemand eens harde actie ondernam tegen de onzinnige dagelijkse files. Van die idioten die lekker stoppen op de snelweg om hun drinkontbijtjes te nuttigen. Niks stoppen, gewoon doorrijden!
Ik had liever gezien dat het één A2 was
Iemand een dash-cam?
De A2 hangt vol met camera’s. Lijkt me niet zo heel erg moeilijk om de dader te achterhalen.
@rhellema: inderdaad! Er hangen daar genoeg camera’s van de trajectcontroles onder andere. Deze persoon wordt wel gevonden en bestraft.
@susp1cious: die camera’s van de trajectcontroles mogen daar alleen hangen als ze nergens anders voor gebruikt worden. Daar hebben we privacy wetgeving voor.
@mashell: klopt, maar er hangen daar niet alleen camera’s voor de trajectcontrole…
Ik heb het ook een keer meegemaakt op de A20 (zonder schade gelukkig). Flinke file en tweebaans dus het stond nagenoeg stil, komt er een of andere mafklapper met zijn 16e hands Starlet tussen ons door rijden, met zijn lichten knipperend en toeterend. En weet je wat het stomme is? Iedereen is zo verbouwereerd dat we collectief nog voor hem opzij gingen ook. Brutale mensen hebben de halve wereld.
@gulli: is mij laatst ook overkomen op de a7. Enige verschil was dat die geel was, met blauwe strepen en een stel blauwe lampen erop.
@peug206: die kleuren zie je niet vaak op een Starlet…; )
Lijkt net een Grand theft auto actie…
De bestuurder is niet doorgereden, maar uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen de achterkant van mijn collega’s auto. Bestuurder reed in een Citroën Cactus en scheen een “black out” te hebben gehad. Uiteindelijk waren er totaal 9 auto’s die afgesleept moesten worden.
Er staat al een dashcamfilmpje op YouTube. Zal zo ff checken.
@teijgher: zal je net zien dat ik door de app spuit11 loop te zijn. Maar ik zal toch maar ff “@rubenpriest” hierbij zetten.
He? Geen Audi???
Wat een klootzak. En de politie of KLPD kan ze niet eens te pakken krijgen. Het wordt tijd dat ze eens op stage gaan bij de Guardia Civil, de Polizei. Waar zijn die op de snelwegen? Stelletje lamballen. Wel dikke autos bestellen en een hoop eisen stellen en je ziet ze nergens. #1taak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).