Bizar: trein klapt op tankwagen in Winsum

Auteur: , 27 Reacties

Een heftig ongeval in de provincie Groningen.

Bizar: trein klapt op tankwagen in Winsum

Vandaag zijn meerdere gewonden gevallen bij een ongeval waarbij een trein en een tankwagen betrokken waren. Het voorstel van de trein (Arriva) ontspoorde deels. Momenteel is nog onbekend hoeveel personen er in de trein zaten, de politie kan ook nog geen uitsluitsel geven over het aantal gewonden.

Wel is bekend dat één van de gewonden naar het ziekenhuis is gebracht. De andere slachtoffers konden ter plekke worden behandeld. De tankwagen kwam met een verse lading melk bij de boer vandaan. Waarschijnlijk is de vrachtauto op een onbewaakte spoorwegovergang door de trein geschept. De truck is door de klap in de sloot beland, maar de chauffeur raakte niet gewond.

De spoorwegovergang waar het ongeluk mogelijk gebeurde kwam al eerder negatief in het nieuws. Bij deze overgang op de Voslaan te Winsum vond twee jaar terug nog een ongeval plaats waarbij twee mensen overleden.

Foto via Groninger Internet Courant27 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Verschrikkelijk. Maar om het bizar te noemen, gaat ook weer wat ver. Het is interessant te noemen dat het kennelijk wel acceptabel wordt gevonden dat je over onbeveiligde spoorovergangen mag lopen/rijden, terwijl we op de snelweg bij één overstekende direct de politie bellen.
@inoh: verkeersdichtheid en verwachtingspatroon is wel wat anders tussen een autosnelweg en een spoorweg in het platteland.
@mashell: Dat klopt. Maar dat zijn niet de enige plekken waar die overwegen nog bestaan. In Heemstede ligt op een spoor waar 14 treinen per uur langsrijden nog een onbeveiligde overgang.
@inoh:
verschrikkelijk?
Echt waar, verschrikkelijk?

Fantastisch, geen dodelijke slachtoffers te betreuren !
@desjonnies: ik denk dat ‘geluk bij een ongeluk’ hier het beste op zijn plaats is :)
Gelukkig zat er een vrachtwagen in het bericht anders had ik het bericht niet op autoblog kunnen lezen..
@giulio: Er ligt een flinke diesel V8 in de trein om de 20″ wielen te voorzien van aandrijving… ;)
@giulio:
Nog meer geluk jongûh, het was deze NIET :
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c1/0f/92/c10f920bbe532bd52a8ad6ecb650ed48.jpg
Haha mooi plaatje hoor! Wat waren vrachtwagens klein in de jaren 50.. niet groter dan de gemiddelde Stelvio, sterker nog….. ….@desjonnies:
@giulio: klopt, als er geen vrachtwagen was geweest was er ook geen ongeluk gebeurd.
L’ Arriva n’arrivera pas à la destination…
03 november 2016 – “ProRail gaat vijfhonderd onbewaakte spoorwegovergangen beter beveiligen. De spoorbeheerder gaat de komende maanden zeven nieuwe systemen testen die weggebruikers erop attent maken dat ze een overweg naderen en waarschuwen als er een trein aankomt.” Link
Onze Groningse vrienden hebben nu voldoende milkshake
@moondustfocus: prima compensatie voor de aardbevingen lijkt me
Is wel vaker raak op de trajecten van arriva, 2 jaar geleden ook al op een kraan geknald op traject Groningen-zuidbroek
@janmetdelangeachternaam: Bij ons is dit jaar een soort gelijke arriva trein op een hoogwerker gebotst en gekanteld, 1 dode. Ik denk dat die lichtgewicht treinen ook sneller ontsporen dan de traditionele treinen
Tja, you winsum, you losesum.
@simonmc:

BAM, en dat zo op de vrijdagmiddag. You made my day.
@SimonMc: er gaat niets boven Groningen
@dieselkameel: jawel Noorwegen.
Hoe is het met de machinist? Lijkt me toch een vervelende ervaring!
Kleine aanvulling op het artikel. Passagiers waren er ongeveer 50. Machinist ongedeerd, 18 gewonden waarvan 3 zwaargewond. In 2014 2 ongelukken met dodelijke afloop, niet 1. In 1980 frontale botsing met 9 doden tot gevolg. Chauffeur tankwagen aangehouden voor verhoor. Deze overgang is al jaren berucht hier in de buurt en ProRail roept al jaren dat ze het verbeteren. Excuses voor de rare zinsbouw ;)
@lennyv87: laat ProRail toevallig net gezegd hebben dat ze de overgang volledig gaan sluiten. Iets met een kalf en een put… Daarnaast was de chauffeur van de tankauto, las ik net, waarschijnlijk verblind door de laagstaande zon.
@spotternoord: Dat heb ik inderdaad (na het typen van de reactie) ook gehoord, dank voor de aanvulling!! Feit is dat het in mijn ogen een triest geval blijft, deze overgang aan de Voslaan…
Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, maar de “professionele” chauffeur van de vrachtwagen staat terecht nog het één en ander te wachten.
Groningen? Oow dat is buitenland en ver van mijn bed.. dat ze daar überhaupt treinen kennen zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).