BMW 340i: rijtest en video

Auteur: , 92 Reacties

Een spelletje “zoek de 10 verschillen” is met de facelift van de 3-serie niet te doen, zo subtiel zijn de uiterlijke wijzigingen. Onderhuids verandert er iets meer, maar verwacht geen revolutie.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De forse facelifts bij vorige generaties (E46 en E90) waren geen aanleiding om dat recept vast te houden. Volgens BMW moet de vernieuwde 3-serie opvallen door het nieuwe design van
de LED-dagrijverlichting en achterlichtunits met een kenmerkende LED-signatuur. Er wijzigde ook iets aan de luchtinlaten van de voorbumper, maar het is je vergeven als je ook dat niet spot. Immers de Sport, Luxury en M-sport varianten van de 3-serie hebben ook niet allemaal dezelfde bumpers. Voor de uiterlijke wijzigingen hoeft diegene met een huidige 3-serie dus niet spoorslags naar de lokale BMW dealer. Behalve als je een 335i rijdt, want 340i op de kont oogt zo’n 12,5% dikker.

BMW 340i

Nieuwe motoren
Hoewel een groot deel van de motoren line-up bekend is of hooguit licht opgefrist, zijn er ook wat echte noviteiten te melden. Langzaam schakelt BMW over naar hun op LEGO geïnspireerde motorenfamilie die per cilinder 500 cc inhoud kennen. De 2.0 viercilinder uit 320i en 330i (volgt de 328i op) kennen we, de 340i is de nieuwe koning van de reguliere 3-series. Mocht je vooral voor premium beleving gaan en minder verlegen zitten om heel veel power, dan kan bij de BMW dealer worden geïnformeerd naar de nieuwe 318i. Positief benaderd heeft die een halve zescilinder, een blok wat ook wel eens wordt aangeduid als een driecilinder. Die 318i vervangt de even sterke 316i, dus uit het driepittertje peurt BMW 136 pk. Sterk staaltje type-aanduiding-inflatie dus en dat met een CO2-uitstoot die slechts 5 gram per km daalt naar (129 g/km).

BMW 340i

Dan is de 330e interessanter. Deze plug-in hybride combineert het 2.0 liter grote, 184 pk sterke 320i blok met een 80 kW (109 pk) sterke elektromotor. Gecombineerd is het vermogen 252 pk en het koppel 420 Nm. Daarmee sprint de 330e in 6,3 seconden naar de 100 en haalt 225 km/u. Met een CO2-uitstoot van 49 g/km zou de 330e mooi in het 7% bijtellingstarief in 2015 vallen, ware het niet dat de stekker-3-serie in principe pas in 2016 op de markt komt. Mocht de productie toch nog van start gaan dit jaar, dan komen alle 330e’s naar Nederland, maar zeker is dat nog allerminst.

`BMW 340i

340i
Ook dit blok is nieuw en om BMW te narren, kunnen we het volgende er over het zeggen: het zijn twee aan elkaar gelaste driecilinders. Daarmee bedoel ik uiteraard dat het 3.0 liter grote zes-in-lijn blok van dezelfde uit 500cc grote cilinders opgebouwde motorenfamilie deel uit maakt. En wat een snoepje is dit blok. Met 326 pk (tussen 5500 en 6500 tpm) en 450 Nm (tussen 1380-5000 tpm) krijgt de 3-serie echt vleugels. De 340i lijkt de M3/M4 volledig overbodig te maken, zo snel is ie en zo lekker klinkt het blok. Het gekunstelde geluid van de M-blokken is volledig afwezig, dit klinkt als puur natuur straight-six prOn.

BMW 340i

De begrensde top van 250 km/u haalt de 340i fluitend en de sprint naar de 100 duurt met automaat 5,1 seconden. De dappere zielen die in deze klasse toch nog voor een handbak gaan (hulde!) kunnen de standaard sprint in 5,2 seconden doen, mits ze koppeling, gaspedaal en versnellingsbak optimaal bedienen.

BMW 340i

Kleine tweaks aan het onderstel
Wat goed is, hoeft weinig aanpassing. De top mounts zijn wat stijver, het onderstel is 10 mm lager en de dempers zijn nieuw. Het voelt allemaal vooral vertrouwd, met iets meer stuurgevoel en stijfheid bij de voortrein. Volgens BMW zou dit tot minder bodyroll en een snellere en preciezere stuurrespons moeten leiden.

BMW 340i

Of de besturing ook echt beter is geworden, valt nog te bezien. De test-340i was uitgerust met Variable Sport Steering: een adaptief systeem wat de stuurinput afhankelijke van snelheid, uitslag van de wielen en de stand van de maan vertaalt naar wat de wielen daadwerkelijk doen. Dit soort systemen hebben meer fabrikanten in de aanbieding en soms werkt het briljant (omdat je er niets van voelt). In de 340i was het voor mij echter een afknapper van jewelste, met rare overgangen rondom de middenstand. Op alles dan minder snaarstrak asfalt werd het erger, dus het zou ook aan de gewijzigde geometrie van de vooras kunnen liggen.

Verder is de 340i een snoepje met een heerlijke balans, waanzinnig goede wegligging en ook nog meer dan voldoende comfort.

BMW 340i

Prijzen en concurrentie
Per cilinder is de 318i het duurst, maar het is met 34.500 euro wel de goedkoopste manier om een nieuwe 3-serie te rijden. Voor 3250 euro meer krijg je niet alleen een cilinder, maar ook 48 pk extra in de 320i. De 340i is er vanaf 54.006 euro en het dieselgamma begint bij 38.000 euro voor de 316d.

Voor dit geld is er heel veel keus in auto-land, maar vermoedelijk zijn de nieuwe A4 (nog afwachten hoe die rijdt) en de Jaguar XE de meest serieuze tegenstrevers. De Jag stuurt iets beter, maar de BMW is volwassener qua ruimte en interieur. Qua prijs verslaat de 340i de XE 3.0 S helemaal, want Jaguar vraagt daar 74.175 euro voor. Dat is een stevige 20 mille meer dan voor de 340i, wat de keuze voor velen ongetwijfeld makkelijk maakt. Filmpje!92 reacties

Geen kinderen nemen en je hebt zo een 340i
@granlusso: dan kan je beter een 435i kopen, als je toch niemand mee hoeft te nemen hoef je geen 3-serie te hebben
€54.000 is niet eens zo heel duur voor de 340i.
Jammer dat er nog ruim €12.000 bij komt voor je alle accessoires hebt laten installeren die het ook een gebruiksvriendelijke auto maken…
@n54coupe: op mijn 330d staat er voor 14.000 euro (exclusief btw) opties en ik heb helemaal niet alles. Verre van zelfs. Beetje belachelijk.
Dus eigenlijk gewoon een 330i met marketing gelul…
@zakar36: Eh nee. Een 335i met een nieuwe type-aanduiding, en de B58 twinscroll
Een 330i heeft tegenwoordig een N20 4 cylinder. Dat wordt de B48 in de 2015 lijn. Ook een 4 cylinder trouwens.
@n54coupe: gaap
@pjeey: ga je huiswerk maken knul.
@n54coupe: oei, een uitbrander van opa. Hoe oud ben je als ik het vragen mag? Fact remains: vroeger had de typeaanduiding nog enige waarde en wellicht wat prestige; dat is inmiddels ver te zoeken. Dat bedoelt bovenstaande te zeggen, denk ik. Bedankt voor het onderhoudende gesprek. Fijne avond.
Mooi ding maar wat een onzin om ‘m nu 340i te noemen, vanwege die 20 pk meer?! En 330i is ook belachelijk voor een viercilinder. Anyway. Ga straks maar eens kijken naar een leuke 535 occasion :-)
@frederik:
535i is dan ook een goede wagen. Snel, comfortabel en best wel mooi.
Mijn ouwe man heeft er één. En dan komt nu de grote “Maar”; de afgelopen twee weken mocht ie drie keer naar de garage. Er ging van alles stuk. En dan zodanig stuk dat je er niet meer mee kon rijden. Tot zo ver “Duitse degelijkheid”…

Allemaal binnen de garantie, dat dan weer wel. Maar dit heeft wel hem wel doen besluiten om de BMW binnenkort te verkopen, voordat garantieperiode verloopt…..
@Rob: Dat is gewoon pech hebben. ‘Mijn ouwe man’ heeft sinds april een 520d F10, voor dagelijks woon werk verkeer. Maar is er ook 3200 km mee naar Turkije gereden in de tussentijd en heeft daar ook zo’n 2500-3000 km afgelegd. De auto loopt nog steeds als een trein, niks aan hoeven doen!

Kan natuurlijk altijd het verschil zijn in rijstijl van iemand met een 2 liter diesel en iemand met een 535i, maar m’n vader is niet bepaald een zuinige(lees trage) chauffeur.
@ozan: voor de prijs van zo’n auto mag je toch verwachten dat je de eerste 70.000 km probleemloos kan rijden.
@rikus: maar onzin om aankoopadvies te krijgen gebaseerd op de ervaring van de ouweman van een enkele autoblogger, dunkt me.
@jrcornelisse:
Uiteraard is dat onzin. Maar het geeft wel te denken dat de enige écht betrouwbare auto die hij gehad heeft een simpele Mitsubishi Galant was….

Al het Duits wat op de oprit heeft gestaan, en dat zijn er veel, gingen op den duur problemen vertonen. Met als “hoogtepunt” de eerste generatie A8. Elektronisch een waar inferno.

Maar wat wil je met zoveel toeters en bellen? Zeker de elektronica is niet vlekkeloos, ook de BMW heeft zo zijn dagen…. Accepteer dat als je zo’n wagen koopt (wat bijzonder weinig mensen doen, zeker als het om elektronica gaat…). Mijn “aankoopadvies” (als je dat zo wilt noemen) was dan ook meer een soort van waarschuwing….
@rikus: voor de prijs van zo’n auto mag je toch verwachten dat je de eerste 3 ton probleemloos kan rijden.
@lekbak: Ja dat ben ik met je eens. Maar ik dacht als ik dat hier post dan gaan de klagers helemaal los.
@ozan: mijn “ouwe oom” heeft inmiddels een nieuw motorblok in de F10 520d. Pech geval denk ik dan..
@Rob: tja ik heb nu een 325i en die is probleemloos. Van alle auto’s die ik heb gehad is BMW het beste qua bouwkwaliteit, en ook qua dealer service. Om over rijeigenschappen maar te zwijgen!
@frederik:
Misschien is het wat @Ozan zegt “pech” dat het toevallig allemaal tegelijk komt. Het laatste geval was iets met de vanos (schijnt een bekend kwaaltje te zijn). Auto heeft een volle week bij de garage gestaan. Weet ik veel hoeveel uren werk hebben ze ermee gehad. Garantieverhaal dus, maar dat zijn geen reparaties die je te vaak wilt hebben en zelf moet betalen…

Maar vaders heeft oa. een eerste generatie Audi A8 gehad, dus hij is veel, maar dan ook echt veel erger gewend ;-) De BMW is ook echt niet slecht hoor, maar vlekkeloos is ie in zijn ervaring zeker niet. En het heeft ook wel iets geinigs als alle waarschuwingslampjes je tegemoet flikkeren en de ene fout melding naar de ander op het scherm opduikt ;-)
Blijft een geweldige wagen!
een 316i + simpel chipje doet al ~240peekaas + zat nm.. (dus bijna net zoveel als een zuipende 3 liter L6 330i vorig model)
en zijn lichter.. f modellen zijn geslaagd.
@lekkaah: haha ja vast en zeker, enige chips waar jij verstand van hebt zullen wel pringles zijn.

Ik hoop dat je weet dat dit volstrekte onzin is, of geloof jij in die ”aanbiedingen” als chiptuning nu €150?
316 vergelijken met een 330 …
@amnesia: oke.. duidelijk verhaal
ritalin much?
@lekkaah: is gewoon volstrekte onzin wat je hier neer zet , en aangezien ik hier de mogelijkheid heb om een reactie te plaatsen doe ik dat.

Tuurlijk joh, pak jij nog maar een tabletje
@amnesia: mwa geen 240pk maar wel 220 met 340nm. Toch wel leuke waarden. Grappige is is dat dit ook uit een BMW 116i met standaard 100pk gehaald kan worden. http://www.br-performance.be/nl-be/chiptuning/1-wagens/5-bmw/525-3-serie/3859-f3x-10-2011/5681-316i/
@amnesia: Als werknemer bij een tuner zal ik hier toch even inspringen. Het is namelijk weldegelijk mogelijk. De x16 motor is te tunen tot +/- 235pk. De x20 motor ( std. 177pk) is namelijk identiek; Turbo, injectoren, heel de ratteplan is identiek, alleen softwarematig terug geschreven. Dus in de ‘basis’ zit er al bijna 180pk in. Daarbij hebben BMW’s altijd al enorm veel speling qua tuning gehad, reken hier een 20% voor en je zit op 212 pk.

BMW heeft echter nog extra ruimte in het blok zitten en kan inderdaad tot bijna 240 pk, alleen de aandrijflijn gaat boven de 220pk trillen en rammelen, en voor een beetje sportieve rijder zal het diff dan geen lang leven hebben.

het verhaaltje van “vroegah” (koop ipv een 1800cc, een 1600cc en met een fractie van het geld dat je bespaard tune je hem naar hetzelfde vermogen) gaat nu meer op als ooit, domweg omdat fabrikanten de moeite besparen om voor iedere serie een nieuw blok te pakken, en slechts softwarematig het onderscheid maken.
@pielemuis: als fabrikanten ergens goed in zijn dan is het besparen. Een auto bouwen is een logistiek proces (BMW had een paar jaar terug enorme problemen omdat hun SAP het niet goed deed). Ze kunnen je 4 verschillende sturen, 5 verschillende stoelen en 2 verschillende navigatie systemen leveren. Dat doen ze. En dat doen ze helemaal daar waar je het niet ziet, onder de motorkap. Bij een 316 kunnen zomaar de luchtslangen een millimeter minder dik zijn. De tandwielen van de versnellingsbak van een andere kwaliteit. De zuigerveren van een andere kwaliteit. Zelfs als alle verschillen niet terugkomen in de onderdelencatalogus zijn ze er wel. Een motor van 115pk opvoeren tot 220pk kan best. Maar dat het lang heel blijft kan vanwege alle onzichtbare besparingen eigenlijk niet.
@mashell: kijk op realoem.com… tis gewoon hetzelfde..
@lekkaah: Sure…. keep on dreaming knul.
@406_v6: hoezo? ten 1e ik heb geen 316i maar een m3 ten tweede heb zelf de uitdraai gezien hoor(nee, niet bij de betreffende chiptuner), weliswaar stage 3(incl intake) maar is gewoon prima te doen, ze zijn zwaar gedowntuned die blokjes, want in de basis vaak dezelfde blokjes.

Enneh, geef is een tegenargument ipv dat onderbuikgebrabbel
@lekkaah: ik heb een M6! 1:64 weliswaar…
@lekkaah: je vergeet dat de nieuwe 18i een 3 cilinder heeft en niet zoals bij de N motoren een gedowntunede versie van de 320i
@hollow: helemaal correct bedoelde idd de 4 cilinder blokjes.
Thx voor de 1e normale reactie :’)
@lekkaah: Jij denkt dat zo’n opgefokte 316i zuiniger is als een standaard 3L 6 cylinder? No way, je gaat het deellast verbruik van dit kleine blokje gigantisch omhoog gooien, terwijl de 6 cylinder relaxed z’n werk kan doen. Zeg niet dat je geen 230 pk uit zo’n klein blok kunt halen -BMW zelf deed met z’n M12/13 turbo motoren in de F1 op het laatst iets van 1400 pk- dus zal wel te doen zijn; nee het gemak waarmee men verondersteld dat een opgefokte kleine motor zuiniger zal zijn als een motor met een groter slagvolume getuigd niet erg van motorenkennis.
Uiteraard halen de fabrikanten met gedowntunede motoren mooie cijfers op de testbank, maar die zijn -zoals we allemaal weten sowieso als ‘te rooskleurig” laat staan als je zo’n blok pak ‘m beet 175% van z’n normale waardes laat halen.
@406_v6: behalve op topsnelheid bij maximum toeren doet elke motor relaxed zijn werk, ook de kleine 3 cilindertjes. Pas bij de toerenteller in het rood moet de motor “hard werken” daar onder is het lui lekkerland.
Een kleinere motor met minder cilinders en minder inhoud is gewoon per definitie zuiniger dan een grotere blok met meer cilinders (de mechanische weerstand van de extra onderdelen en het extra gewicht van de extra cilinders zorgen daar alleen al voor). Daarom gaan alle serieuze fabrikanten (Mazda zal echt nog wel volgen) ook naar kleinere motoren. Het is de gemakkelijkste manier om de motor efficiënter te krijgen.
@mashell: Mazda heeft wel een heel andere filosofie dan de rest. Zij maken de motor niet kleiner maar de verbranding efficiënter en de weerstand lager. Het idee Is dat door een motor vanaf de tekentafel te ontwikkelen met bepaalde eigenschappen het verkleinen (cilinders zijn immers lucht) niet nodig heeft en er een in de praktijk veel zuinigere motor uit de bus komt. Het theoretische gedoe met normen die weinig relatie hebben met de praktijk laten zij (voorlopig) aan zich voorbij gaan.
@mashell:

BMW en MB leuren nog steeds met hun hopeloos ouderwetse RWD zijnde een Unique sellingpoint ..
@lincoln: omdat het waar is
@mashell: er is ook nog zoiets als een optimale verbranding. Iets wat bij die kleine dingen verre van is bij hoge belasting. Ze worden alleen bedacht omdat ze zuinig zijn in de testcyclus.

Overigens heb ik een 230 pk scheepsdiesel. Dat Hollandse product weegt meer dan tien ton (ja, enkel de motor) maar verbruikt niet meer dan tweederde van de modernste motoren. En er wordt niet eens bijgehouden hoeveel die motor gedraaid heeft, het kan toch bijna niet stuk. En dat allemaal uit begin jaren 60…

Om maar ff aan te geven dat klein niet persee beter is.
@lekbak: een Stork Werkspoor Ricardo??
@406_v6: er is maar één merk de beste. Dat kan dus alleen maar een ‘De Industrie’ zijn ;)

Een 5D6. Iets terug geregelt zodat deze nu ongeveer 230pk levert bij 400 omwentelingen. 1 op 1 koppeling er achter. Nu nog een boot zoeken waar die in kan. De boot waar hij is voor gekocht hou ik toch nog ff de oude motor in.
@lekkaah: die 6 in lijn, zeker laatste generatie (N53) is anders best zuinig. Ik rijd 1:12 met mijn 325i en doe echt niet heel rustig. Had een XC60 2.0T daarentegen en die kwam nauwelijks boven 1:10 op de snelweg. Dus ik vertrouw die turbogeblazen viercilinders niet zo. Leuk verbruik in de testcyclus maar in de praktijk lang niet zo zuinig.
De 3-Serie is toch wel de minst aantrekkelijke in zijn klasse als je het mij vraagt. Waar de 4-Serie mooi en agressief is, is deze saai en lelijk. Lijkt wel een insect ofzo. 🐜🐞🐛
Wat een smaakvolle uitvoering! Velgen waar de band nog behoorlijk omheen past, een mooi donkerblauw kleurtje en een geinig zwart/beige interieur. Zo zou ik ‘m ook bestellen, áls ik ‘m zou bestellen. In dit segment is de nieuwste eigenlijk altijd de beste, dus ik zou voor de komende S4 gaan. Een auto met 300 PK mag zich wel een beetje van de medium diesels onderscheiden vind ik.
Kleur is Tansanitblau – niet nieuw, wél Individual – en het interieur Oyster / Black.

Heerlijke bak lijkt mij.
@kingfisher36: Is dit niet Mediterranblau? (1 van de nieuwe kleuren)
@deduitsedrie: Die lijkt mij een stuk donkerder dan wat ik hier zie.

Op zich zou het wel logischer zijn om het introductiemodel één van de nieuwe kleuren mee te geven, maar als dit mediterranblau is dan klopt de weergave in de configurator voor geen meter.
“Behalve als je een 335i rijdt, want 340i op de kont oogt zo’n 12,5% dikker.”

Nee, 5/35 = 14,3% dikker. Omgekeerd klopt het wel: 335i oogt 12,5% (want 5/40) mínder dik.
@stalensnuitje: dan gelijk maar 1,149% (5/340)
@marinepower: 5/335-ste natuurlijk
Mooie uitvoering. Precies mijn smaak wel.
Dijk van een motor ook. Automaat (de bekende ZF bak) schijnt niet je beste vriend te zijn, iets wat ik mij kan voorstellen. Hoe denk jij hierover @Wouter?

Jaguar schijnt het wel voor elkaar te krijgen om die ZF bak “juist” af te stellen. En nu ik toch bij Jaguar ben; wat is die XE mooi he? En kwa rijden doet ie alles wat de BMW eigenlijk zou moeten doen. Als ik de autojournalisten mag geloven dan ;-)

Dus als je in de markt bent voor een potente 3-serie, ga eens proefrijden in een Jaguar! Niet zo heel lang geleden zou ik nog uitgemaakt worden voor “dropsgek” om zo’n uitspraak….
@Rob: Ik heb een testrit gehad met de Jaguar XE 2.0D 180PK met handbak. Ik was niet bepaald onder de indruk, motor was erg rumoerig. Niet snel, onder de 2200rpm gebeurde er echt niets.

Heb nu 2 weken een F30 325d te leen, wat een genot!
Begin volgend jaar gaat mijn F30 facelift 320d met performance pack in bestelling :) In Estoril Blau, en m sport package. Kan niet wachten :)
@timmehh:
Zou best kunnen. Jaguar, diesel en viercilinder zijn drie woorden die pas sinds korte tijd samengaan natuurlijk. Historisch totaal onverantwoord ook ;-)
Moet ook toegeven dat de meeste reviews die ik gelezen/gekeken heb over de topversie gingen. Maar dit filmpje van de XE-S vs. 335i is niet een uitzondering:
https://www.youtube.com/watch?v=-3YFTFLmcfk

Maar veel plezier met je BMW, zal ongetwijfeld een fijne auto zijn. En je hebt beide gereden, een beter onderzoek kun je niet doen ;-)
@Rob: jij werkt toevallig als verkoper bij Jaguar?
@brandon1997:
Nee, ben gewoon een ordinaire Jaguar fanboi ;-)
Maar kijk en lees de reviews er maar op na en oordeel vooral zelf.
@Rob: nooit zelf gereden met een BMW met die bak zeker . BMW heeft de benchmark gezet met die bak . Nog nooit een auto gereden met een betere automaat .
@bohica:
Niet in een 3-Serie, wel in een 535i. Het is een hele fijne bak. Heel erg subtiel en soepel. Zeker als je gewoon normaal rijdt. Ik vind er dan ook helemaal niks mis mee.

Maar Jaguar schijnt in de XE een sportievere afstelling te hebben gevonden voor dezelfde bak. Wat beter bij de les. In de 5-serie lijkt de bak je een piepklein momentje te gunnen waarin je jezelf kunt afvragen “zou ik dan nu wel doen?”, als je het pedaal vloert. Voor mij niet relevant, vind het net als jij een fijne automaat, maar kan me er dus iets bij voorstellen.
Kleur ziet er goed uit, al is het moeilijk te beoordelen vanaf een scherm. Veel beter dan dat fletse Interlagos.
Al blijft San Marino wel het lekkerste blauw, op de voet gevolgd door Interlagos en Le Mans.
Leuk, in dit segment is de 3 serie nog altijd Koning, Keizer en admiraal of het nu S4, C450 is of 340i. De 340i heeft gewoon veel mooier geluid dan de S4 en C450. De S4 en C450 hebben totaal geen diep, of brullend geluid. Een best wel zwak en lelijk geluid. De 340i gewoon een mooi, vol 6 in lijn geluid waar S4 en C450 naar mijn mening echt niet tegen op kan. Ben je het er niet mee eens?
dat is dan heel jammer voor jullie.
Blijft wat mij betreft een mooie ingetogen auto en van de Duitsers zou dit zeker mijn keuze zijn. Enige probleem is, tegenwoordig is er ook een XE en binnenkort de Giulia.
326 pk voor een 3.0 met Turbo.
Dat vind ik persoonlijk niet M3/4 gebied.
Voor een compleet nieuw blok (soort van), je topmotorisering, als BMW, met turbo’s, maar op 109pk/liter? En dan ook nog naar 5500 toeren er voor moeten? Het zusterblok met dezelfde technologie: de 2.0 330 doet dan 252 pk = 126 pk per liter. Als je die lijn doortrekt, had 375 pk in je 340 nog best onder je 431 pk van je M3 gepast.

Maar goed, wie ben ik. Ben van de benzine af en op de 3.0 diesel gegaan.
@gregorius: Wat is hier nieuw aan? Dit is toch gewoon een x35i blok?
@gregorius: Wie jij bent? De man met bakken koppel. :D
@gregorius: Ja, als ze hem zoveel PK geven dan verkopen ze een klap minder m3/4’s ;)
ja lekker beempie doe mij maar die 4 liter
Heel mooie uitvoering. Precies hoe ik hem zelf zou kiezen. Donkerblauw met licht interieur. Jammer dat ze bij de facelift die koplampen niet volledig anders gedaan hebben. Die doorlopende koplampen tot tegen de nieren vind ik niets. Op dit moment is voor mij de Mercedes C de mooiste keuze.

Wel iets leuk voor Belgie. Nu kan je eindelijk wel grote velgen op de 320 efficient dynamics reeks bestellen. Dit is namelijk de reeks dat de gemiddelde leaserijden wil nemen. Moet je leasebak niet met die ballonbanden over de weg.
Daarom Autoblog! zelfde auto vorige week in filmpje op Autoweek gezien wat een stelletje saaie figuren zijn dat zeg.
Wat een prachtige wagen is deze 3-serie. Ik zelf verkies de 340i boven de m3, de 340i klinkt vele malen mooier dan de m3.
@autofanaat: ja? Daarom een 340 ipv een M3 ja? Lekker autofanaat ben jij..
@ozan: Niet alleen daardoor hoor, ik hou van ingetogen. Een m3 vind ik persoonlijk te opvallend geef mij dan maar een 340i met een prachtige zes cilinder motor die ook heel erg snel is.
@autofanaat: daar kan ik me dan wel weer in plaatsen!
@ozan: iets te vroeg op versturen gedrukt….

Maar dan kan je toch altijd nog een M3 nemen en deze van buiten omtoveren tot een normale 3?
@Ozan: maar waarom zou je? Kost je bakken met geld extra. En dan nog een keer om er wel nette bumpers en uitlaten op te zetten en je bent met een 340i maar een fractie langzamer bij het verkeerslicht vertrokken. Die M modellen zijn vooral bedoeld om de klanten uit te Melken.
@mashell: Waarom? Omdat het kan! Als ik ooit een M3 koop is het toch pas als ik het geld heb om er 4 te kopen. En dan nog zou ik een M5 nemen denk ik, of een 760.
Indien je geen enkele ambitie hebt om het circuit op te gaan, lijkt me dit de betere keuze tov de M3. Een bmw zoals een bmw hoort te zijn. Rwd, 6 in lijn, lekker vermogen, top!
@sleepyj: Ik volg je tot het deel van de turbo’s… Die maken hem sneller maar minder puur….
@LMV: klopt, maar die hoop heb ik al naast me neer gelegd in de huidige tijdsgeest.
Hahaha een 316i met een 3 cilinder. Kun je net zo goed een Polo Bluemotion kopen want op deze manier is het geen freude am fahren meer. Nog 2 jaar en de 3 serie heeft geen 6 cilinder meer. Maar goed, doe mij maar een 340i.
Joepieeeee ..

Wederom een Duits huurhok in de rijtest ..
Wat mij betreft de beste auto in zijn segment. Maarja waarom ze het niet gewoon lekker bij 335i als type aanduiding hebben gelaten.. Je zou bijna verwachten dat je een 3 serie met 8 cilinder zou krijgen op deze manier.
Vind de achterlampen wel een stuk beter. Blijf de downsizing wel echt jammer vinden, je rijd met een mueslimotor of je moet bakken met geld uitgeven, en qua benzineverbruik is het niet eens extreem veel beter als je het vergelijk met 20 jaar terug….

Heb overigens alleen nog maar slechte dingen gehoord over dat Variable Sport Steering. Kan mij ook niet echt voorstellen dat je gevoel er beter van word als je stuur ratio steeds veranderd.
@reistje: Rij er twee maanden mee en ben gematigd enthousiast. Op sport stand is de zwaarte goed, in comfort doet ie me aan mijn eerdere Audi denken. Vanuit middenstand een halve slag naar links en rechts is ie bijna lineair. Daarna gaat ie vol scherp. Wel handig om snel in te sturen maar voelt niet heel natuurlijk. Heb het laten aanraden door de verkoper maar weet niet of ik het weer zou nemen. Maar ja, je moet wat kiezen uit de lijst he? :-)
Maak hier een Alpina van en je hebt een perfecte auto!
Vroeger. Toen je voor een 340 en 440i nog in Zweden moest shoppen…
@E34M5Touring:
Bij die typeaanduidingen zie ik een babyboomer met geruitte pet ipv een hippe accountmanager.
@goggomobieltje: bij 340 zie ik mezelf. Al crossend over de boerenpaden van mijn oom in de oude sloopvolvo. Met de paaltjes voor schrikdraad door het raam geschoven en een rol prikkeldraad in de kofferbak wedstrijdje doen tegen oom in zijn sloopgolf.
@E34M5Touring:
Laten we daar ‘Limburg’ van maken…
BMW is wel bezig met een truttigheidsoffensief. De verschillen met de pre-update kunnen dan wel klein zijn maar ze hebben er wel duidelijk de scherpe kantjes vanaf gehaald waardoor ook dit model wéér een stukje truttiger oogt.
Hulde verder voor het testen van de 6-cilinder. Die drie cilinders mogen jullie van mij volledig negeren.
Lekker dik, doe mij toch maar een m4
Die type-aanduidingen betekenen echt niets meer. Komt echt kansloos over.

BMW hou het simpel en eerlijk aub:

BMW 318i => BMW 315i
BMW 330i => BMW 320si
BMW 340i => BMW 330i
BMW 330e => BMW 320e
Zeker mooie auto. M-pakket maakt hem wel echt af. De nieuwe kleurtjes zijn niet zo bijzonder. heel veel verschillende soorten grijs en zwart. Metallic rood en lichtblauw zijn de enige kleurtjes die een beetje uitspatten. Wel top dat je handbak kan kiezen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).