BMW 5 Serie E39 M5 – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 79 Reacties

Het is één van de ultieme BMW's en hij staat bij menig petrolhead op een prominente plek in de droomgarage: de BMW E39 M5 is niet te versmaden. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van dit beest?

In 1995 werd de E39 5 Serie in productie genomen door BMW, maar de M5 liet nog drie jaar op zich wachten. In 1998 was het dan eindelijk zo ver en maakten autoliefhebbers kennis met een sportwagen verpakt als gezinsauto. Een 4,9 liter V8 met 400 pk en 500 Nm koppel deed menig Porsche-eigenaar in tranen uitbarsten bij het op groen springen van het stoplicht. En die soundtrack, potverdulleme wat lekker. In het jaar 2000 werd de 5 Serie gefacelift, waarbij ook de M5 frissere koplampjes kreeg en een fijner interieur.

De M5 werd overigens destijds nog gebouwd op dezelfde assemblagelijn als de reguliere 5 Serie in Dingolfing. Er werden in totaal 20.482 E39 M5’s geproduceerd, iets minder dan de helft ging naar Amerika en een kleine 2600 zijn rechtsgestuurd. Daarmee blijven er een kleine 8000 over in Europese specificatie. Een Touring werd wel overwogen en getest, maar haalde nooit serieproductie. Het was de eerste auto van BMW M met DSC (Dynamic Stability Control). Een handbak met zes versnellingen was standaard.

Uiteraard zijn er een hoop zaken die overeenkomen met de regulier E39 5 Serie, dus lees zeker ook even het aankoopadvies dat we voor die auto gemaakt hebben. Maar er zijn een hele hoop zaken specifiek voor de E39 M5, dus die behandelen we in dit aankoopadvies.

Aanbod op marktplaats
De E39 M5 is een verzamelaarsauto aan het worden, ze zijn zeldzaam. Op Marktplaats.nl staan momenteel een kleine tien E39’s te koop.

Prijzen beginnen rond de €14.000 euro en lopen op dit moment op tot een slordige €28.000 euro voor de allermooiste exemplaren. Ga er echter gerust vanuit dat er nog meer dan dat gevraagd kan worden voor auto’s met kilometerstanden ruim onder de 100.000 kilometer.

Pluspunten

 • Prestaties.
 • Geluid.
 • Rijeigenschappen.
 • Het hele gezin kan mee.
 • Je leven wordt er mooier van.

Aandachtspunten
Om te beginnen: dit is een sportwagen die toevallig in een gezinsauto-jasje verpakt is. Maak niet de denkfout dat de onderhoudskosten dichterbij “gezinsauto” dan bij “sportwagen” liggen: een M5 is duur om rijdend te houden. Los van de voor de hand liggende kosten voor brandstof, verzekering en banden, kosten onderdelen vaak een veelvoud van dat voor een reguliere 5 Serie. Mail ons dus niet volgende week dat we je hadden moeten waarschuwen, dat hebben we bij dezen gedaan.

 • De aanbevolen olie voor het door M gebouwde S62 blok is Castrol TWS 10W60. Prijzig spul, een oliebeurtje kost al snel €150 euro of meer.
 • De remmen zijn specifiek voor de M5, dus ook niet goedkoop. Mocht je niet teveel waarde hechten aan originaliteit dan kan je overwegen om een upgrade te doen van je remmen, dat kan goedkoper uitpakken dan OEM BMW spullen.
 • Het zijn auto’s die nu weer wat duurder aan het worden zijn, maar die een paar jaar terug nog wat bereikbaarder waren. Check dus goed of er schades zijn geweest, en of die goed hersteld zijn.
 • Het meest bekend is misschien wel het gezeur met VANOS. In die VANOS-units (elke cilinderbank heeft er één) zitten pakkingen die gaan lekken. De kleppentiming kan daardoor overhoop gaan, omdat er gebruik wordt gemaakt van oliedruk om de boel goed te laten verlopen. Het is goedkoper om de pakkingen te vervangen dan om de hele VANOS-unit te vervangen, maar BMW doet officieel alleen dat laatste. Je moet dus bij een specialist op bezoek. Een ratelend geluid bij starten is normaal, maar als de ratel niet snel verdwijnt is dat een eerste signaal dat de boel stuk aan het gaan is.
 • Er zit een ontwerpfout in het S62 blok. Het blok is ontworpen om iets olie te verbruiken, maar restjes olie belanden uiteindelijk in de cilinders, uitlaatpoorten en secundaire luchtpoorten. Brandt er een Service Engine Soon (SES) lampje met een foutcode die aangeeft “Secondary Air Pump Low Flow” dan zit er waarschijnlijk een revisie aan te komen.
 • De spanrol van de distributieketting moet in de gaten gehouden worden. Deze wordt soms wat minder fris, maar vervanging is niet heel duur en je kan het eventueel zelf doen. Niet onverstandig om dit preventief te doen, want een kapotte spanrol staat gelijk aan een enorme bak ellende.
 • Een “Check Engine” heeft vaak te maken met de sensoren die de koelvloeistoftemperatuur in de gaten houden. Meestal is een nieuwe thermostaat de oplossing.
 • Controleer de ophanging, de antirollbars en de fuseekogels op speling.
 • De Getrag versnellingsbak is een prima stuk engineering, maar de koppeling is wel een zwak punt.
 • De luchtmassameters zijn een zwak punt, de M5 heeft er twee. Mochten ze stuk gaan dan schiet de auto waarschijnlijk in een noodloop. Soms helpt herstarten om daar weer uit te komen, mocht het niet op je eigen oprit gebeuren. Een vervangende luchtmassameter kost ongeveer 100 euro bij een specialist. Bij BMW zelf zijn ze zomaar vijf keer zo duur.
 • Onderhoudshistorie. Echt, een auto als deze zonder complete, ingevulde boekjes met dealer- of specialistenstempels, moet je laten staan. De eerste stempel is als het goed is bij 2000 kilometer gezet, want BMW stond erop dat de auto dan al een oliewissel onderging om het blok te beschermen.

Tot slot een Autoblog Top Tip: de M5 heeft een vrij braaf geluid, maar dat is makkelijk op te lossen door de achterste dempers te verwijderen. Dit heeft geen gevolg voor je emissietesten of motorvermogen, maar klinkt vele malen toffer. Een populaire upgrade is een uitlaat van Eisenmann, die klinkt verschrikkelijk lekker.

Zoek de M5 op Marktplaats.nl.79 reacties

Heerlijke auto om in te zitten
Daar is ie dan. De E39 M5.
De auto waarvan ik zelfs mijn vriendin heb weten te overtuigen om er ooit een aan te schaffen.
Toen ik nog een kleine jongen was, zag ik voor het eerst een donkerblauw exemplaar met cognac bekleding staan. Ze stond er heel ingetogen bij, maar in de juiste hoek een echte wolf.
Dan ga je eens kijken op het interweb en word je spontaan fan. Het design is tijdloos, elegant. De 4 pijpjes verhullen dat we met iets bijzonders te maken hebben.
Voor mij was deze auto altijd de reden om even om te fietsen en is tot op de dag van vandaag, mijn absolute droomwagen.
@BmwMPower: Mijn ook (maar wel de face-lift)! Heerlijke lijnen, koplampen (met angel eyes) en achterlichten gewoon perfect, interieur is gewoon pr8ig…, geil en Übervet… ik ben Joji Nagashima eeuwig dankbaar :)
Je leven wordt er mooier van. Mooi.
Op het gevaar af dat alle aandachtspunten (gezien de geroemde kwaliteit zou ik hier eerder willen spreken over ‘onderhoudspunten’) toch iets te veel door een roze bril wordt bekeken.
De “heilige graal”. Ik pak toch liever een automaat *ziet een Alpina B10 staan*…
Liefde doet pijn :)
Over de aandachtspunten zijn forums volgeschreven, met name m5board.com. Zeer nuttig als je er eentje overweegt om aan te schaffen. Ik kan inmiddels onderschrijven dat je leven er duurder van wordt.

Maar iedere keer dat je gas geeft (vooral met muffler delete) wordt je leven er inderdaad ook mooier van!
Ik twijfel tussen deze en de e46 M3..
@isobmw: Haha ja hoop dat Autoblog binnenkort komt met zo’n nieuwsitem over het geweldige, heerlijke en ook flink in waarde stijgende zusje… de e46 M3! :-)
Wat een machtig ding!
Maar dat onderhoud.. elke keer als er een interessante occasion voorbij komt schik ik me dood van dat onderhoud.

Voordat ik mijn auto kocht, ben ik ook op de boards aan het zoeken geweest op bepaalde technische opties die ik wel of niet zo moeten nemen. Het is alsof je gaat zoeken naar ‘Does soy make my son gay’ of ‘Do vaccines cause autism’: je kan er zoveel vinden over bijna elk duur onderdeel dat ja gaat denken dat alles zomaar kapot gaat.
Het blijft een geniale wagen. Maar Ik durf het gewoon niet aan.
Dit is toch wel een van de meest mooie en tijdloze M5’s die er is. Mooier dan dit gaan ze in ieder geval niet meer worden. Ik twijfel alleen ernstig tussen de E34 en de E39 welke ik nou mooier vind.. Ik vrees dat ik tussen deze twee geen keuze kan maken. De E34 heeft dat mooie, klassieke design nog over zich heen terwijl met de E39 een heel nieuw tijdperk begon. Lastige keuze, ze zijn beide zeer fraai. Een E39 in het blau, prachtig! Terwijl de E34 erg mooi is in het zwart.
@viezefreddyw: haha, ik vind de juist dat de e39 er prachtig uitziet in het zwart en de e34 in het (avus) blauw (smaken verschillen natuurlijk)… De e34 is ook een heerlijke bak, maar is/wordt een klassieker (o.a. door het hoekige design), maar de e39 is letterlijk en figuurlijk tijdloos!!!
@CasperH: spanrol van distributieketting moet waarschijnlijk zijn: kettingspanner. Die verliezen inderdaad hun veerkracht, waardoor de ketting niet op spanning blijft. Naast het feit dat de boel dan niet meer op tijd loopt, is het grootste gevaar daarvan dat de ketting de geleiders sloopt. Die zijn namelijk van kunststof. Je ziet pas of je een probleem hebt als de boel open ligt, zoals bij Vanos-revisie. Die kettingspanner is niet duur en ook niet duur om te vervangen. De rest helaas wel. Been there, done that…
@stradale888: Het grootste gevaar lijkt mij dat de boel niet meer op tijd loopt, of kunnen de kleppen de zuigers niet raken bij een E39 M5? Verder ben ik het met je eens, spanrollen en kettingen zijn niet zo goede combi en gezeik met distributiekettingen is een hel.
@straatzakelijk: bij een klein verschil niet. Maar als de ketting eraf loopt omdat de geleiders het compleet hebben begeven wel.
Ik zit zelf nu te kijken naar een “gewone” E39. De M5 wordt te duur. Heb er wel een gezien die ik kan betalen maar ondanks dat hij er optisch goed uitziet vertrouw ik het niet helemaal met bijna 400K op de teller. Terwijl je voor het zelfde geld een E39 520 i kan kopen in veel betere staat.
@kilum: Er is ook nog de perfecte tussenweg een 530i!!
http://www.autohan.nl/aanbod/1229/BMW–530i-M-pakket.html
@kilum: 520i is echt zwaar underpowered.
@bofkont: een standaard 520i heeft 150 pk, de latere versies zelfs 170.

Kom je meer dan voldoende mee vooruit. De 150 pk versie haalt al 220 km/h. Dat is niet ‘zwaar underpowered’. Klinkt een beetje negatief imho, terwijl het niet klopt. Een A6 1.8 5v of E200 benzine hadden minder vermogen, en waren net aan.

Plus nog een voordeel: een 520i is al een zespitter bij de E39, dus je hebt altijd de schitterende turbine achtige huil!


@willeme: de topsnelheid zegt mij niet zoveel, 220km is idd hard genoeg, het is vooral de souplesse/trekkracht die ontbreekt vanuit onderuit en het middengebied. Voor de de 3 serie gaat dat net zo goed op met dit blok, ook de 23i is dan nog niet eens echt adequaat, het begint pas echt lekker te rijden vanaf de 25i.
@bofkont: helemaal gelijk in ! probleem bij de 520i is niet de pks maar het koppel. Motor moet er echt aan sleuren. Een 3 serie sedan met handbak gaat nog wel maar een 5 serie touring automaat niet vooruit te branden.
@thomasthomas: De auto die ik nu had gezien was handbak, 170 PK en sedan. Normaal gesproken zou dat prima moeten zijn. Maar ik ga natuurlijk eerst rijden voor ik me centjes van de bank haal.
@bofkont: een vroege 523i is wat lichter en is zeker met handbak snel zat. In werkelijkheid hadden 523i’s ook 190 pk, het is dan ook een 2.5 blok
@willeme: @bofkont Het zou in dit geval inderdaad gaan om de 2.2 liter 6 in lijn met 170 PK. Wat op zich voldoende zal zijn. Maar als ik een mooie 530 of 540 vind voor ongeveer het zelfde geld en in de zelfde goede staat zal ik dat zeker overwegen. Alleen heb ik die tot nu toe nog niet gezien hier. (ik woon niet in Nederland dus zoek op een andere markt)
Maar ik heb geen haast. Ik zag ook een mooie E46 323i in het fel rood. Ook een mooie wagen. Maar iets minder maffia gehalte dan de E39 5 serie.
@kilum: ik weet nog een facelift E39 540i glacier grun, net groot onderhoud gehad voor 2500 euro , 160k gelopen , vorig jaar verkocht bij autoleitner , moet 8k kosten, full options is die wagen.
Jaaa daar issie dan….

Het maakt je leven mooier klopt helemaal, ik kan nog zo boos zijn in de auto stappen sleutel omdraaien en de grijns is gelijk terug. Heerlijk, op lage toeren klinkt die trouwens mooier dan boven de 1500 toeren….

Je raad het al heb er eentje op de oprit staan. Word momenteel geschorst om groot onderhoud uit te voeren. Mijne ziet er exact zo uit als bovenstaand, met uitzondering dat ik een facelift model bezit. EN het een compleet orginele Hollander is. De wagen heeft even dienst gedaan als familiewagen maar die taak word binnekort overgenomen door een E39 530i Touring, zodat de M5 echt de hobby wagen gaat worden.

Me is a very happy man :D :D
@205GTI16: Dat doe je goed!
@205GTI16: engine swap
Een van de mooiste 5 series, maar op de f10 na de minst begeerlijke m5, ding doet me helemaal niks. Motor heeft weinig met motorsport te maken, doe mij maar een mooie E34 3.8 met 6 bak, maar die zijn een stukje duurder, en dan hebben we het nog niet eens over een e28 M5….
@undifined1: jaag eens een paar rondjes over de ring.. dan spreken we elkaar daarna bogen.
@s62b50: ik zei niet dat ie langzamer is, maar de s62 techniek heeft weinig motorsport achtergrond en minder vermogen/ liter dan zn voorganger, welke wel directe roots heeft al vanuit de race e9’s in de jaren 70 met de m49 motor, en sterk gelinkt is aan de s14 van de m3. Dat is wat mij zo aanspreekt aan juist de oude M5’en, zakensedan met een echte racemotor, die er qua karakter eigenlijk helemaal niet zo goed bij past en daardoor geniaal is.
Een aankoopadvies over een M BMW is niet compleet zonder een vermelding over het preventief vervangen van drijfstanglagers. Erg jammer dat dit niet vermeld wordt.
@tazmania: misschien is dat omdat er discussie over bestaat of dat nu werkelijk zo’n veel voorkomend probleem is. Ik heb het zelf wel laten doen, puur voor de geruststelling. Feit is wel dat dit type M5 aardig oud begint te worden en de kilometrages oplopen, waardoor de lagerschalen inderdaad steeds meer een heikel punt gaan worden.
@tazmania: dat is volgens mij bij deze motor niet van belang, is met name bij de meer hoogtoerige echte M blokken die hierna kwamen van de e46 e60 en e90
@tazmania: verhaal is licht overdreven door hobby Bobs die goed inspelen op de angst middels fora etc. En hiermee veel geld vangen.

Rustig warm rijden, juiste olie, juiste filter en vaak olie verversen scheelt een hoop voor de levensduur van je schalen. Bij hard trappen gaat alles uiteindelijk kapot, maar bij fatsoenlijk gebruik met passie en kennis van de techniek blijft de boel lang heel.

Wordt veel geld verdiend aan aangedikte spookverhalen over VANOS en lagerschalen.
Eigenlijk moet je gewoon consequent zijn en begrijpen dat ALLES wat SNEL is en vier deuren heeft, gewoon duur is in onderhoud.
Daar doet het embleem eigenlijk weinig aan af, noch het land van herkomst.
Zeker bij dit soort business man’s expresses’ .
Ooit had je de Jaaag MK II, de eerste M5, de GTI Cx, de Mercedes E 500 of de Safrane Bi-turbo, een Lotus Opel Omega, Maserati Quattroporte, allemaal begeerlijk maar stuk voor stuk hunkerend naar liefde en aandacht en diepe zakken !
En ik weet het, de hele stal die ik ben vergeten te noemen, mag u invullen !
Maar dit is wel een hele mooie BMW !
@desjonnies: De Fransen en Italianen zijn toch wel beduidend duurder in onderhoud van je lijstje.
Ook ik ben in het bezit van een E39 M5, maar een oliebeurt hoeft lang niet zo duur te zijn als hier wordt geschetst. Voor 10 liter 10w60 castrol olie betaalde ik 85 euro inclusief verzendkosten (je hebt er +- 7,5 liter nodig) en een oliefilter voor 15 euro. Dan heb je weer 50 euro bespaart waar je weer benzine van kunt halen, is tussen de 200 a 250 km rijplezier! :D
@gerrit_jellema: Dat klopt idd, op internet zijn er genoeg voordelige adresjes te vinden.
Maar doe je goed, heerlijke wagen heb je daar!
Display’s van de radio en boordcomputer willen nog wel eens pixels verliezen. En de diffbehuizing wil wel eens lekken. Nog steeds 1 van de mooiste 5 series. Stijlvol en understated. Als M5 echt een kanon. Heb wel eens meegereden met een door Dinan opgeboord exemplaar. Zot hoe hard dat gaat.
Ben één van de weinigen op dit forum, geloof ik, maar heb nooit zo veel aan dit type M5 gevonden, was/ben meer van z’n tijdgenoot uit hetzelfde huis : de (E46) M3. Die ook fantastisch klinkt (beter dan een M5 als je ’t mij vraagt), stuurt en ’t leven absoluut mooier maakt. Misschien minder plaats voor een gezin. Maar dat boeit niet.
@amghans: inderdaad, wat maakt een gezin nu uit?

* hoort baby huilen en gaat kijken *

:)
Heerlijk deze generatie M5, liefst een facelift model, mooier gaat het niet worden, de E60 M5 kan niet in de schaduw staan van deze E39.
Autohan heeft momenteel een erg knappe staan ook, helaas het prefacelift model.
http://www.autohan.nl/aanbod/1294/BMW-M5.html
@bofkont: persoonlijk vind ik Pre-LCI juist mooier. Die zijn nog vrij van engelogen…
@e1000bmw523i: eens. En dan met de winterwielen, niet die (imo) ordinaire donkergrijze wielen. Gewoon donkerblauw met zwart leer. Niet te opvallend.

Of toch maar die Alpina…
@e1000bmw523i: Die originele angel eyes vind ik juist prachtig bij de E39.
Ook het interieur is net een slagje mooier van de facelift, met als introductie de 16:9 nav.
@bofkont: +1 met alles wat je zegt :) (facelift, angel eyes, nav.,…)

Heerlijke ///M5 trouwens (de link). Wat ben ik toch fan van die kuipstoelen trouwens…
De E39 M5 was trouwens de snelste productie wagen in dit segment toen hij op de markt kwam.
Ik heb er ook 6 maanden 1tje gehad. Maar verbruik is 1 op 5 werd daar ziek van. Een 530d met chip is goedkoper, rijd net zo lekker (of beter met automaat) en rijd op 1 op 14. En je bent overal net zo snel want met je M5 sta je alleen maar te tanken.
@thomasthomas: Heb je grotendeels gelijk in, maar die beleving als je die V8 goed intrapt moet je ongetwijfeld missen, plus bijhorende prestaties.
@thomasthomas: Want ook met chip gaat een E39 530d een E39 M5 niet bijhouden als die echt goed op stoom komt. Maar dan moet je echt ver gaan doortrappen, iets wat in NL eigenlijk al ondoenlijk is.
@thomasthomas: diesel beter dan deze m5

Alsjeblieft, je nieuwe homepage: http://www.leaseportal.nl
@thomasthomas: als benzineverbruik en een handbak je tegenstaan kan dat toch niet een tegenvaller zijn geweest. Dat had je ook kunnen weten voordat je hem kocht.
@stradale888: je loopt wel eens ergens tegen aan. Het is trouwens al 9 jaar geleden. Inmiddels tuffen we al een tijdje met een m550d. Dus de 400pk komt al in de buurt ;-)
@thomasthomas: Oef ja die is sneller dan een E39 M5, maar kwa beleving blijf ik de E39 M5 de betere auto vinden.
Gezien de aandachtspunten vooral voor het motorblok en Vanos met grote boog omheen lopen. Discutabele kwaliteit als occasion. De Garage is natuurlijk blij met deze rommel.
@sracert: ik heb er eentje gekocht op 116.000km, op 4 jaar tijd naar de 170.000km gebracht.
Geen vuiltje aan de lucht, tijdig nieuwe olie en deftig onderhouden doen wonderen op elke wagen.
@fonny: Top goed om te weten.
Ik rijdt zelf een e39 530i met af fabriek een m-pakket blijft een heerlijke auto met nul problemen en pas 100k op de teller dus deze blijf ik nog wel even rijden
Blijven dikke auto’s. Alleen wel ironisch dat een stijlvollere Brit als de Jaguar XJR minder gebreken kent. Daar moet je voornamelijk die Nikasil coating checken.

De Jag klinkt beter, heeft meer koppel onderin en ziet er nog steeds gracieus uit, terwijl de M5 een beetje overjarig wordt. Die vier pijpen en antracietgrijs velgen zijn nu een beetje Tsjappiebaan het worden. Daarbij zijn de prijzen nogal hoog.

Ik ga met e1000bmw523i mee en ga dan liever voor de Alpina B10 V8 S. Of voor een E55 AMG, Audi RS6 of Jaguar S-Type R. Misschien niet zo scherp als een M5, maar wel comfortabeler en sneller.
@willeme: ding is 1 vd betrouwbaarste van die tijd joh, elke lijst is hier gigantisch maar wss kom je tijdens 300k kms 1 of op zn hoogst 1 kwaal tegen
@willeme: Ik denk in dit segment dat een XJR net zo duur rijdt, de Nikasil problemen speelden tot 2000 bij de jag, de plastic kettingspanners zijn ook een puntje van aandacht. Het is vooral een kwestie van heel erg punctueel onderhouden en met gezond verstand berijden.
@bofkont: Zoals Casper al zei: je moet de M5 benaderen als een sportwagen, niet als een gewone 5-serie. Alhoewel een Corvette niet dit soort problemen kent en ook moeiteloos 400 pk haalt…
@willeme: Klopt die Corvette motoren zijn veel simpeler kwa opbouw en stukken degelijker, dat moet je die Yanks nageven.
@willeme: De pre facelift m5 heeft ook cylinder coating issues, Alhoewel minder frequent. Ik begrijp dat de pre facelift een alusil coating heeft, de facelift heeft nikasil.

Mijn facelift m5 staat nu nog bij een specialist in Geldermalsen, hopelijk morgen of zaterdag klaar. Kan eindelijk het grote genieten beginnen!
Ik heb de mijne nu al 5 jaar, het geluid word ik nooit beu gehoord.

https://m.youtube.com/watch?v=9EsNtRXnYbE
@fonny: Mijn hemel wat een heerlijk geluid heb jij daar zeg, ook prachtig gefilmd!!
Welk uitlaat systeem is dit?
E@bofkont: eisenmann race en supersprint Xpipe.
Kort gezegd van 6 dempers naar 2.
@fonny: echt super hoor, thx voor de info!
Ik weet nog dat er verderop in de straat jaren eentje heeft gestaan, een zwarte. Met vier aftermarket sierstukken waar anderhalve vuist per pijp in kon. Dat ding was dan ook verre van standaard, maar dat was op de uitlaten na niet te zien.

Als die auto gestart werd, konden we ‘m binnen met alle ramen en deuren dicht altijd stationair horen lopen. En als ik dan eens buiten was terwijl er met de auto werd gereden, dan bleef ik natuurlijk altijd een hele tijd staan. Zelfs nadat de M5 al even uit het zicht was, want je kon ‘m nog zeker een minuut of 2 horen. Ik vind het nog altijd jammer dat die auto weg is.

Ik ben verder niet echt gek van BMW maar naast de E46 M3 is deze E39 M5 toch wel een auto die ik graag zou hebben. Misschien ooit, maar ik reken er niet op.
@ej20g: Wat was er zoal aan aangepast dan?? ik denk niets dan alleen de uitlaten, dat doet al zoveel met het geluid van deze E39 M5.
@bofkont: de beste man heeft het me ooit deels verteld, maar je zult me moeten vergeven dat ik het vergeten ben. Als jochie van 12 was ik meer onder de indruk van het geluid, die enorme plakken rubber en die vier enorme stortkokers. Ik durf echter wel te stellen dat ik het niet vreemd vind als die M5 nagenoeg alle “bolt-ons” had die er te krijgen waren. Dat valt bij mij bij een atmosferische motor al onder het kopje “verre van standaard”.

Het meest jammer vind ik nog altijd dat die M5 verkocht is en dat die man sindsdien in een 5-deurs 1-serie rijdt. Dat zal inmiddels alweer een jaar of 5 á 6 zo zijn gok ik.
@ej20g: Ah juist duidelijk, dikke wagen!!
Heerlijk model, echte Wolf in schaapskleren. Staat wat mij betreft hoog in een illuster lijstje.

En @casperh, je hebt gelijk wat geluid betreft. Beetje ingetogen maar bruut als het moet!
Misschien moet je even kijken naar de carterventilatie (blauwe rook) en als je toerental op en neer gaat kan dat idd de LMM zijn maar kan ook de krukas sensor of nokkenas sensor zijn. Volgens mij heeft de V8 er van ieder 2. Maar weet niet of dat alleen bij de 540 is
zou ook tof zijn om eens een review te maken van een potente E34 5 serie, bijvoorbeeld 535i

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).