BMW 8 Serie Gran Coupé lekt uit op internet

Auteur: , 68 Reacties

Uit het niets is hij dan hier.

BMW 8 Serie Gran Coupé lekt uit op internet

Bijna exact een jaar nadat BMW de nieuwe 8 Serie ontdeed van zijn doeken, is het tijd voor de Gran Coupé om zijn officiële debuut te maken. Binnenkort heeft BMW de introductie op de planning staan, vandaag al krijgen wij de auto voor een gedeelte te zien. Beelden van de vierdeurs “coupé” zijn namelijk uitgelekt op het internet.

Waar, dat is niet duidelijk, maar het Britse AutoExpress heeft de beelden in ieder geval in handen gekregen. Het lijkt vooralsnog niet te gaan om daadwerkelijke persfoto’s van de 8 Serie Gran Coupé, maar om zogenaamde ‘stills’ uit een promotievideo van de auto.

BMW 8 Serie Gran Coupé lekt uit op internet

Puur afgaande op deze eerste beelden van de 8 Serie Gran Coupé lijkt het model grotendeels hetzelfde te zijn als de Coupé en de Cabrio. Althans, als we spreken over het ontwerp. De wielbasis is groter geworden om plaats te maken voor de achterdeuren. Bijkomend voordeel is dat de inzittenden achterin de BMW aanzienlijk meer beenruimte zullen hebben.

Qua techniek zal er weinig anders zijn bij de 8 Serie Gran Coupé. De grootste versie van de nieuwe 8 Serie zal hoogstwaarschijnlijk, net als de modellen die momenteel beschikbaar zijn, geleverd worden met drieliter zes-in-lijn motoren; zelfontbranders en benzinemotoren. Daarnaast komt de Gran Coupé als M850i én als zeer krachtige M8 op de markt.

BMW 8 Serie Gran Coupé lekt uit op internet68 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Oeh! Die is wel erg mooi geworden
@JamesBond007: ik kan zweren dat de onderste foto een Alfa Romeo is…
@tanzanitef30n: ik dacht een Lexus.
@mercedesbenze350cdi: Maar dan zonder de optie: ‘Heras’.
@tanzanitef30n: lijkt wel een BMW.
@tanzanitef30n: kia stinger toch?
@tanzanitef30n: ik dacht een Kia
M8ig mooi spul!
Ben benieuwd wanneer de Gran Supra dan uit komt :-)
@henkhekje: want?
@henkhekje: ja want de supra is ook op de 8 serie gebaseerd hè?
@rhellema: no shit sherlock
@henkhekje: jij snapt het niet, of ik snap jou niet
@henkhekje: en nu doen alsof je het wist zeker?👍🏻
@rhellema: haha sorry hoor maar als je een beetje de ontwikkelingen volgt dan weet je dat de Supra gebaseerd is op basis van de Z4. Dat was al heel lang bekend dat ze zouden gaan samenwerken met bmw
@henkhekje: dus de vraag waar dan de grand supra blijft slaat ook nergens op. Of is deze grand coupe gebaseerd op de z4, want in dat geval stel je wel een legitieme vraag.
@rhellema: smiley gezien? Read the sarcasm
@henkhekje: nou ik ben niet de enige die vind dat je opmerking nergens op slaat, of het sarcasme er van in ziet ook al heb je er een smiley bijgezet. Of heb je dat niet gezien? Op een forum wordt sarcasme namelijk aangegeven met de term “sarcasm on” dan de reactie en dan “sarcasm of”. De smiley die je erbij zet geeft alleen maar aan de je je reactie leuk vind.
@rhellema: pot augurken leeg gegeten?
@henkhekje: nee hoor, gewoon een normale reactie alleen niet één die je graag wil zien.
@henkhekje: Z4 sheriff..
@henkhekje: dat was de z4, niet de 8 serie ;-)
@bartteeuwen: echnie
Misschien ben ik wat vreemd (zou niet voor het eerst zijn) maar waar ik 6 GC een pareltje vind, is dat bij deze niet het geval. Vanaf de zijkant gezien past de kont (vanaf het achterportier) niet bij de voorkant.
Wellicht een gevalletje moet je in het echt zien. Kan. Was bij de nieuwe 3 ook zo.
@bischero: je hebt gelijk! Vond de 6GC ook veel mooier in balans dan deze. Bij de 6 zag je echt niet dat het een sedan was. Deze oogt vrij pompeus.
@str8six: wat? De 6GC had juist een enorm lange kont, die oogde IMHO veel gestrekte dan de coupé. Ik vind bij de reguliere 8 de “cabine” erg klein ogen in relatie tot het stuk onder de raamlijn, dat heb ik bij deze veel minder.
@bischero:
Eens. De 6CG vind ik een schitterende auto. Laag en langgerekt.
Dit is best een fraai ding, maar niet zó mooi.
Doet me ergens denken aan de Kia Stinger GT….
@pieterpoes: Exact! Ik zat te denken waar hij me aan deed denken en dat is inderdaad de Kia Stinger.
@pieterpoes: kijk nog eens naar die Kia en dan weer naar deze…
@rhellema: mooie auto die Kia
@clk63bs: als er één auto is die achterlijk snel oud is geworden is het de Stinger wel. Toen hij net uit was vond ik hem werkelijk schitterend maar nu, met al die gekke naden over die achterzijde vind ik het met stip één van de lelijkste auto’s van dit moment.
@rhellema: eens Kia heeft grote stappen gezet de afgelopen jaren maar is de Stinger is bepaald niet op het niveau van de Duitse drie.
@fromtheg: Welke merken zijn dat wel dan?
@viezefreddyw: dat weet je wel, hoef je niet te vragen.
@rhellema: Gedaan, de Stinger is aan de buitenzijde véél mooier en rustiger. Schuin van achter gezien is het gewoon absurd hoeveel hoekjes en lijntjes er in de carrosserie zitten van de 8GC.
@johnhert: noem al die carrosserienaden maar rustig. Het doet afbreuk aan die hele Stinger.
Dat is gewoon een 7 serie met een andere look.
@baklava: nee dat niet, de 7 heeft niet zo’n lelijke kont.
Knappe wagen! Mooiste wat BMW heeft uitgebracht de laatste tijd. En nee, ik ben niet per se een hater, vind de nieuwe 3, nieuwe Z4, nieuwe 8, X7 allemaal ook niet lelijk, maar dit is wel echt een mooie bak.
Wat was de 6-serie Gran Coupé toch een fraaie wagen he?
@viezefreddyw: dat is precies wat BMW de laatste generaties voor elkaar krijgt: heimwee naar het aflopend model.
@breinstein: dus eigenlijk moeten we elke generatie even de tijd geven om te rijpen.
@mb10: precies t zelfde werd gezegd vam de e60. En die is ook bij enorm veel mensen gegroeid.
@srthellcat: Mensen die het nodig vinden om een Galatasaray sticker op de achteruit te plakken ja…
Heel mooi dit! Een heel stuk mooier dan die afschuwelijke CLS van MB.
Ja dit is mooi. De 6-serie gran coupé vind ik overigens ook erg mooi. Vooral in groen of blauw met mooie wielen zonder M-pakket. Net als de A7 is deze auto gemaakt om chique te zijn, niet om dik te zijn.
Knappe auto, snap alleen niet waarom BMW sinds een paar jaar dat gat tussen de voorwielen en de deuren heeft, ziet er niet uit. Bij de M5 E60 was dat nog subtiel te noemen. Maar goed, een waardige opvolger voor de 6 GC.
Muah, ff wennen nog. De vorige vond ik overigens prachtig
Mooier dan verwacht, wel nog even paar mm verlagen ;)
Waar ik de 6GC vanuit elke hoek prachtig vond is deze iets minder. Nog steeds een prachtige auto, maar schuin van voren is niet de mooiste hoek voor deze auto. Het gedeelte waar de achterdeur zit oogt beetje onwennig. Wellicht een gevalletje ‘droogt mooi op’ maar de auto an sich is net zoals de coupe en cabrio uitstekend gelukt. Biedt men ook een beetje hoop samen met de 3-serie dat BMW nog wel weet hoe ze een mooie auto maken
Oehww, die is wel echt heel mooi!! 7-serie luxe in een mooi jasje!
Hmmm best een fraaie wagen maar zo mooi als de 6 GC is die niet. Net als bij de 5-serie vind ik het nieuwe model minder mooi dan het uitgaande model.
Nu wachten op de Alpina B8 Gran Coupé.
Heel gaaf. Dit is een goede opvolger van de 6GC.
Achterwielen staan te ver naar voren…
Ik adviseer Libresse aan BMW, die lekken als een malle..
In profiel de iets van de lijn van de lexus is 2nd gen en dan iets uitgerokken en lager, blijkbaar gaat de samenwerking met Toyota verder dan wat tot op heden gedacht werd. Ook al veel lexus design dingetjes op de g20. Bmw is goed bezig.
Rip hofmeister knik
mooier dan de panamera of de AMG GT 4-door!
‘t Is me een raadsel hoe je een 6GC een mooie auto kan vinden, vind ‘t een log apparaat, dat er en profil ook nog eens doorgezakt uitziet. Vwb deze 8GC schort ik m’n oordeel nog even op tot ik ‘m in het echie gezien heb. Maar ben op voorhand ook over deze auto niet zo enthousiast al lijkt-ie minder log te ogen dan z’n voorganger.
Ik vond en vind de 6GC erg mooi, en dit is misschien nog een beetje wennen. Maar als ik hem vergelijk met de huidige 7 is de 8GC een mooie sedan!
M8 gran coupe oelaalaaaaa
Die lijnen van de 8-serie lopen naar mijn mening gewoon niet lekker, of ze moeten strak en hoekig zijn, of vloeiend en elegant maar niet dit er tussen in. Het is het gewoon net niet
Coupé’s worden niet mooier van extra deuren. Het wordt hooguit een leuk ogende Sedan.
Wow! BMW heeft me nooit echt iets gedaan maar ik vind dit echt prachtig!
Minder trekdrop dan die rare mislukte 6GC. Maar wat oogt deze wagen zwaar zeg, verhouding glas en blik klopt voor geen meter, de 8 coupe heeft dat al last van maar bij deze is het helemaal erg. Gewoon een luxe 5 serie nemen, beter voor je portemonnee en voor je ogen.
Fraai hoor, qua proporties meer 4GC dan 6GC. Ben benieuwd hoeveel kopers liever voor zoiets gaan dan een 7.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).