BMW E30 M3 DTM uit Deventer zoekt een nieuwe eigenaar

Auteur: , 42 Reacties

Hartstikke leuk, de BMW M4 die nu de dienst uitmaakt in de Deutsche Tourenwagen Masters, maar is deze BMW E30 M3 DTM uit 1991 stiekem niet veel bruter?

BMW E30 M3 DTM te koop in Deventer

Wat mij betreft hoeven we daar zelfs niet stiekem over te doen, want man, wat ziet deze racer er belachelijk lekker uit. Ook onder de motorkap vinden we niets dan moois, want BMW voorzag deze M3 van een 2.3-liter viercilinder met liefst 308 pk’s. Zet dat af tegen het gewicht van 900 kilogram en je begrijpt dat deze bolide behoorlijk rap over de circuits scheurde.

Deze M3 met startnummer 10 werd in 1992 bestuurd door Steve Soper, die in 1995 onder andere het Japans Toerwagenkampioenschap op zijn naam schreef. Het is wellicht niet de aansprekende naam waar je op hoopte, maar wat kan jou dat schelen als je deze bolide het circuit op stuurt? Helaas heb je daar wel behoorlijk diepe zakken voor nodig, want Dusseldorp BMW in Deventer vraagt 125.000 euro voor deze klassieker. Heb jij het ervoor over?42 reacties

-=edit: voor klachten hebben we een ombudsman=-
@sturmer: Wel even met BMW Nederland contact opgenomen? Helpt altijd :-) al belachelijk dat dat überhaupt nodig is.
@3246cm252kw: BMW Nederland geeft niet thuis.. Zoals ik op alle fora lees.
@sturmer: dat is wel heel apart. Ik ken het verhaal niet maar als je BMW Nederland contacteert zullen ze sowieso contact opnemen en de zaak goed onderzoeken.
@sturmer: Keurig netjes uitgebreid verhaal ook… Ik geloof niet dat een groot vooraanstaand dealer iemand met een 316i van 1995(?) ergens mee wil naaien. Een verhaal heeft altijd 2 kanten, en als iemand zulke opmerkingen op internet zet, durf ik gelijk al te gokken dat de dealer gelijk had. En het verhaal wat je nu tegen mij in verweer wilt brengen zal ook wel een beetje naar jouw voordeel verdraaid/verzwegen zijn.
@dragspert: juist! Aan ieder conflict zitten minimaal twee versies van het verhaal. Ik zal niet gaan roepen dat een dealer per definitie altijd gelijk heeft, maar hoor en wederhoor zou hier op z’n plaats zijn. Dus Dusseldorp Deventer, kom maar met een reactie!
@dragspert: idd
deze dealer heeft gewoon een goede naam en als er veel van dit soort dingen zouden voorkomen was hij zijn dealer licentie toch echt wel verloren
@sturmer: ben al jaren privé en met mijn bedrijf klant bij diverse vestigingen van Dusseldorp en ben zeer tevreden!!!! Nog NOOIT slechte ervaringen gehad!!! Kan dit helaas niet van sommige andere dealers zeggen. Btw een hele gave M3!
@sturmer: fijn zo’n onderbouwde reactie. Als dealer toch niet fijn om dit tegen te komen..
@sturmer: goed verhaal! OT bruut apparaat!!
@sturmer: wat een onzin. Kom hier regelmatig met mijn BMW en wordt altijd uitstekend geholpen. Ook als het een garantiezaak betreft. Ze hebben tevens een uitstekende reputatie. Beetje duur, maar zelfs daar vallen ze vaak nog in mee.
Nou bedankt hoor….Kan ik vannacht weer niet slapen…
Oef wat een lekkere wagen! Lijkt me als de brandweer gaan met deze pk/gewichtsverhouding :-)
Die zag ik nog gisteren bij Longbridge staan dichtbij mijn werk. Echt een mooie auto
Deze heb ik véle malen gezien, ik reed er eerder zo’n beetje elke dag langs.
Kwijl
Droomauto. Love it
Ja, als ik zou hebben, zou ik het er voor betalen, maar dan wel als ‘auto erbij’. Lekker hoor…
@rcdw: uiteraard voor erbij…op het circuit of rally parcours. Aangezien hij geen kenteken draagt (en ik vermoed dat de rdw die niet gaat geven ook).
Ik mis de kralenketting aan de binnenspiegel.
Manmanman deze staat al maanden op marktplaats
Ik woon in Deventer en Ben er zelf ook vaak langsgekomen. Heb alleen helaas nooit de Kans gehad on er foto’s van te maken :(
Laat me raden: je kwam deze auto tegen toen je wat rond ging zoeken naar aanleiding van die witte E30 M3 van een paar topics hieronder?

Leuk ding hoor, maar aan een nette straatuitvoering heb je veel meer.
@escort77: ligt eraan waar je prioriteiten liggen ;)
Heeft er iemand een half miljoen voor me? Koop ik deze en die sport quattro van vanmiddag.
Deze of de Quattro van vanmiddag hmm.
@reistje: Deze rijdt lekker..
Als ik het geld had, dan stond hij niet te koop.
Pff geweldig filmpje!
Wederom een vette E30 en een leuk filmpje. Ik ga morgen maar weer eens de 90 verkouden pony krachten van mijn E30 loslaten…
@mk1racer: 318i cup?
@e1000bmw523i: Mijn auto bedoel je? Is gewoon een E30 316 met carburateur. (M10)
@mk1racer: Carburateur: altijd goed. :P
@e1000bmw523i: haha zeker. Alleen is de Pierburg 2BE carb van m’n 316 een beetje lastig af te stellen omdat die elektronisch wordt aangestuurd. Volgend jaar misschien tijd voor een weber ofzo.
10x beter dan een m4, dit is nou echt speciaal zo’n m4 al lang niet meer of je moet er die verminkte kat op laten zetten….
via Android app
Dit is pas een droomwagen!
Wat een auto zeg! Droom
…..fap fap fap….aaahhhh
De prijs valt mee. Op mobile.de gaat t door tot bijna 200k
Prachtig
Mooi, die BBS reclame naast die OZ velgen
Ze maakte niet veel klaar met de dtm toendertijd was meer een race tussen alfa en mercedes en die lompe v8 van audi deed het ook lekker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).