BMW gaat je weer van het werk houden

Auteur: , 25 Reacties

Het zijn altijd weer die Duitsers.

BMW

Het is iets waar onze Oosterburen extreem goed in zijn: het bouwen van een configurator. Je kan, als je voldoende tijd hebt, tot op de meest specifieke details een auto samenstellen. Natuurlijk is dat ook wel logisch, want het zijn juist de Duitse merken die enorm veel opties aanbieden voor hun auto’s. Bij Lexus duurt een configuratie-sessie niet zo lang, een eigenschap van Aziatische auto’s is het lage aantal opties. Je kiest je uitvoering, kleur en wellicht wat accessoires. Dat was het wel. Maar nee, de Duitsers hebben het tot een kunst verheven. De laatste toevoeging komt van BMW, die de configurator van de nieuwe X5 heeft klaargezet.

Op de Nederlandse site kun je de X5 (G05) al wel selecteren voor de configuratie, maar kun je na het kiezen ervan niet verder. Wellicht is de nieuwe X5 nog te nieuw en zijn ze alle, welhaast ontelbare, opties aan het toevoegen. De Duitse site helpt ons gelukkig verder. De configurators zijn verder identiek, alleen de prijzen zijn anders. Maar hey: je gaat niet zo’n configurator aanslingeren om daadwerkelijk een auto te kopen! Het is immers puur tijdverdrijf. In dit geval opteren we voor een xLine uitvoering en de kleur ‘Sonnenstein’-metallic. Qua velgen vinken we de 20″ V-Spaak 738 wielen aan. We zetten het ouwelullen-thema voort in het interieur door te kiezen voor Marino-Leder in de kleur ‘Coffee’. Uiteraard mag hout dan niet ontbreken en vinken we ‘Edelholzausführung Esche Maser braun-metallic hochglänzend’. Wat een heerlijke smerig taaltje, dat Duits. Het (tweedehands onverkoopbare) resultaat ziet er dan zo uit:

BMW X5

Mocht je een BMW 8 Serie willen samenstellen, dan moeten we je vooralsnog teleurstellen. Dat is nog niet mogelijk. Althans, als je de Nederlandse website bezoekt. Het is namelijk al wel mogelijk dit te doen in de Verenigde Staten. Deze site is compleet anders en minder uitgebreid dan de Europese variant. Toch probeerden we even een ideale 8 Serie samen te stellen. Heel veel keuze is er nog niet. Qua uitvoering kun je alleen kiezen uit de M850i xDrive. Laten we eerlijk zijn, dat is waarschijnlijk toch de uitvoering die je wilt hebben. Meer dan voldoende vermogen (530 pk!), meer dan voldoende grip en deze zal in Nederland wel duur genoeg worden. Ik heb hem even voor jullie warm gedraaid en gekozen voor ‘Sonic Speed Blue’, 20″ M V-spaak 728M velgen, Fiona Red Merino leder en ‘Finleline Copper Wood Trim’. Inderdaad, precies de uitvoering zoals ‘ie door niemand samengesteld gaat worden. Maakt niet uit, de creatieve uitspanning bezorgde mij enkele minuten plezier.

BMW M850i '1925 reacties

Beide modellen zijn ook te configureren op de Belgische website
Juist.. gesponsord door BMW? Beide modellen zijn dus nog niet eens te configureren op de Nederlandse website. Of was het overige ‘nieuws’ op? Kom op AB, hier zit meer in.
@simonferrari: Het is een bericht op zaterdag avond 10 voor 11. Willem zat op zaterdag avond wat BMW’s te configureren die nog niet in Nederland te verkrijgen zijnen en wou graag de resultaten delen. Waar maak je je druk om?
@siebren: het is zondagavond
@loserboi932: Mijn fout, dag eerder aan het weekend begonnen.
@simonferrari: Ah joh, het is Autoblog, niet http://www.automotive-management.nl of het RTL Nieuws.
@simonferrari: Nee, dit artikel is niet gesponsord. Dan wordt het aangegeven dat het ‘branded content’ of een ‘advertorial’ is.

Er is niet altijd even veel nieuws. Er is nog geen Golf 8, Porsche 992 of nieuwe BMW 3 Serie. Die komen er binnenkort aan, hoop ik! Op zondag rond deze tijd kunnen we aandacht geven aan dit soort onderwerpen. Wellicht niet waanzinnig groot nieuws, maar leuk genoeg om met de lezers te delen. Mocht er een onderwerp voorbij komen wat we absoluut niet mogen missen, kun je dit sturen naar [email protected]. Dan zullen wij er zeker aandacht aan besteden. Zowel qua tips als persberichten was het angstvallig stil op dit moment.

Dat is ook helemaal niet erg. We vinden het bij AutoBlog belangrijk dat we elke dag leuke autogerelateerde artikelen posten, bijna elk uur weer een nieuw artikel. Dan is het soms even iets minder spectaculair ;-).
@willeme: tja: zelfs iemand als jij kan ons niet altijd van dusdanige People Get Ready artikelen voorzien, dat Jeff Beck en Rod Stewart trots op je kunnen zijn. Maar dat is niet erg.

T is jammer dat niet iedereen er zo over na denken
@willeme: Waarom zouden jullie streven naar ‘elk uur een artikel’ als je zelf al toegeeft dat daar niet genoeg nieuws voor is?
@miata93: Dat is een hele goede vraag!

Het antwoord is vrij simpel: we doen niet alleen nieuws. We doen ook rijtesten, aankoopadviezen, AB-adviezen, speceials, lijstjes, fotografie, interviews, achtergrond info, occasions en ga zo maar door.

Dat we elk uur iets doen is voor onze lezers. Dan weten zij dat er altijd verse artikelen klaar staan op Autoblog.nl!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Moet zeggen dat de achterkant van die X5 niet om aan te gluren is
@siebren: bedoel je de kant met die twee enorme zwarte gaten afgewerkt met chromen spijltjes?
@siebren: beetje kia
Zuiderburen zijn Belgen en euh.. tsja.. dat zijn geen Duitsers (zoals de patenthouders van BMW)..
Wat zijn de moderne BMW modellen toch lelijk vroeger waren er altijd wel een paar modellen die mooi waren maar nu geen een meer
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heb nog nooit zo’n configurator aangeslingerd. Niet mijn hobby.
@ikleesookoverautos: Als je het nog nooit gedaan hebt kan je er ook niks van zeggen ;). Ik vermaak me er toch altijd wel weer even mee.
Waarom heeft bmw geen configurator app zoals audi?
Oei, die achterlamppartij van de X5. 🤢
De 8-serie kun je toch wel op BMW.nl configureren? Heb het al diverse malen gedaan namelijk.
Die X5 mogen ze van mij houden. Zag er laatst één rijden, geen gezicht die voorkant.
Anderhalve week geleden in zowel de nieuwe X5 als de 8-serie gezeten, deze auto’s stonden in een tent bij Royal Polo in Apeldoorn (je mocht geen foto’s nemen omdat ze nog niet in NL officieel geïntroduceerd zijn). De X5 vond ik in het echt veel beter smoelen dan op foto’s. Ook het interieur is een goede verbetering. De 8-serie is echt een mooie wagen, maar je wil er wel een X5 bij hebben als je meer dan 2 personen moet vervoeren.
Jammer dat bmw bij de instap versies maar 1 uitlaat voorzien en niet Zoals Mercedes bij hun AMG versies dubbel langs bijde kanten , hopelijk in de nieuwe 318i anders met m pack want daar zit ik op te wachten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).