BMW Gran Lusso Coupe is V12 coupe van Pininfarina

Auteur: , 34 Reacties

BMW heeft voor de verandering weer eens een -jawel- teaser vrijgegeven. Dit keer gaat het om de Gran Lusso Coupe, een eenmalige concept die op Villa d'Este aan het grote publiek getoond zal worden. Geen muesligetrut: gewoon een dikke V12.

De auto is getekend door Pininfarina en het project is een soort opvolging van de Zagato Coupe die het merk vorig jaar introduceerde op het concours d’elegance van Villa d’Este. Die Zagato Coupe werd later ook nog met afgezaagd dak getoond als Zagato Roadster op dat andere grote concours: Pebble Beach.

BMW en Pininfarina zeggen dat ze “de belichaming van pure elegantie hebben gecreëerd” maar volgens mij hadden we daar Scarlett Johansson al voor. Over het ontwerp zegt BMW dat de voor BMW karakteristieke lange wielbasis, uitgestrekte motorkap, korte overhangen en aflopende daklijn zijn toegepast en dat de auto een combinatie van exclusiviteit, sportiviteit en luxe wordt. Een soort nieuwe 8-serie waarschijnlijk dus, of zal die eer gewoon naar de i8 gaan?

Anyway, de samenwerking moet leiden tot het zoeken naar nieuwe, unieke initiatieven. Daarin kan je zoveel lezen als “we zoeken weer eens een nieuwe niche” en het gaat ongetwijfeld leiden tot een coupé op basis van de BMW 7 Serie of Rolls Royce Wraith, als er enthousiast genoeg op het concept gereageerd gaat worden. Hoewel: wellicht hoeven we er niet eens héél lang op te wachten, want de letterlijke woorden van BMW uit het persbericht zijn “De nauwe samenwerking met het designteam van Pininfarina heeft geleid tot een karakteristieke creatie die klaar om is het premiumsegment te bestormen: een echte BMW met de verfijnde vormgeving van Pininfarina. De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé voegt een nieuwe dimensie toe aan de elegantie en de exclusiviteit waar BMW om bekendstaat.” – Klinkt als iets wat al zo goed als af is.

Op 24 mei weten we daar ongetwijfeld meer over, dan gaat het doek definitief van de auto getrokken worden. Wat denken jullie, is er ruimte voor een soort übercoupe boven de huidige 6-serie?34 reacties

Tuurlijk is er ruimte voor deze, naar mijn mening (uit bovenstaande foto) mooi gelijnde 6-Serie Gran Coupe met een brute V12 in!
Bouwen dat ding. De concept van de M1 was ook om te watertanden maar geen productieversie. Hopenlijk van deze wel.
@ericc: nee dat gaat niet gebeuren
Wat we zien is prachtig!
productieversie graag!
dikke BMW coupe met V12? begin nu al te kwijlen.
Elegantie en exclusiviteit waar BMW om bekend staat..

Petjes met een M sticker op een 316i,
Drugsdealers in 9e hands 5 en 7 series..
Lelijke x6 en 5gt tractoren..

Ik denk dat bmw goed bekend staat om zijn/haar M-modellen en wegligging in het algemeen, maar niet omdat ze zo exclusief zijn..
Marketing jongens hadden hun lolbroek aan!
@lamborgfan: Jij associeert klanten met een merk..
Dus als ik jou, of pak ‘m beet een random mongoloid met een iPad zie, is Apple ineens een mongolenmerk?
@kaasboerin: Ze noemen zichzelf exclusief en elegant..

Ik duid alleen aan dat ze mede door dit volk niet echt het imago uitstralen wat ze zouden willen.
@lamborgfan: Ja, schiet ze neer, ze doen aan marketing..!
@kaasboerin: inderdaad! En welk merk is tegenwoordig nog echt exclusief? Spyker, verder was supercars…. Alles premium merken kunnen moeilijk alles 2de handse auto’s laten vernietigen….
@3246cm252kw: Sir, your spelling is eyeball penetrating
@4x4wheels: haha niets te doen? Ook niks te melden?

Misschien gehoord van autocorrectie van Apple????
@3246cm252kw: Vernietigen doen ze al hoor. Als een tweedehands wagen bij de dealer na 3x prijsverlaging niet verkocht geraakt gaat die simpelweg de schroothoop in. 318d of M3, maakt niks uit.
@jensdm: Ik weet niet waar je dat op baseert, maar er is ook nog iets als de handel…. Het zou heeeeel onlogisch zijn om de poen weg te gooien en de auto te laten slopen… Ik ken geen enkele Nederlandse BMW dealer die zo iets doet…. Maar je zal me wel in de zeik nemen….
@3246cm252kw: Familielid is een BMW dealer. En die weet genoeg. En nee ik neem je niet in de zeik. Hoeveel wagens worden er jaarlijks wel niet geproduceerd, en hoeveel zie je er nog van op de weg na 10 jaar? Het is dan ook een simpele kwestie van vraag en aanbod. Teveel aanbod = veel te lage prijzen voor tweedehands wagens. Of zou jij graag als BMW bedrijf zo goed als nieuwe wagens verkopen voor een prikje? Neem er een pak weg, en de dealers kunnen weer ‘mooie’ prijzen vragen. Al verkopen ze natuurlijk wel liever een nieuwe.
@jensdm: misschien ken ik dat familielid, misschien ken jij mij wel…. Mijn vader is zelf 25 jaar+ dealer geweest….
Er worden overigens ook veel geëxporteerd… Mijn vader heeft overigens nooit handel laten vernietigen….
@3246cm252kw: Misschien ben jij gewoon mijn broer? Het is dan ook de dealer niet die ‘laat vernietigen’. De wagens die geëxporteerd worden naar BMW zelf worden ontmanteld, onderdelen gerecycleerd en opnieuw gebruikt, ..
@jensdm: hahahaha helaas heb ik geen broers of zussen…. Of in ieder geval niet dat ik weet…
@3246cm252kw: Morgan, Wiesman, koenigsegg, pagani,..
@samoht: bijvoorbeeld inderdaad, dank voor de assistentie!
Als ik die teaser bekijk zie ik een BMW “Rapide” als concept weinig unieks aan dus.
Of hij mag komen? Van mij wel, BMW zal hem vast onderscheidend genoeg kunnen maken om een productie te rechtvaardigen,
Of ze dat ook gaan doen? Ik hoop het, al denk ik van niet.
@jrk68: Het is al duidelijk dat het een one-off is voor het concours d’elegance van Villa d’Este. Een Rapide is een vierdeurs. De Gran Lusso Coupe kun je beter vergelijken met een Vanquish, beide zijn 2+2 gran turismo’s. Vooralsnog zie ik niet op elke straathoek een coupé met een V12 geparkeerd staan dus ik vind het wel uniek, helemaal voor BMW die in deze configuratie alleen de 850i/Ci/CSi heeft geleverd.
Doe maar wel! De schets ziet er in ieder geval veelbelovend uit (van wat er te zien is), sowieso V12 in deze tijden is +1!
Een 6 serie zonder de vissenkop?
Van mij mag het in productie, de spirituele opvolger van de 8-serie is zeer welkom. Al had ik liever gezien dat ze een evenknie van de R8 zouden bouwen en dan met V12 :D
Hij ziet er vooral plat breed en laag uit, maar in de bovenkant zie ik nog geen karakter zoals de 8-serie dat had.
@jolig: klopt, volgens mij issie gewoon iets te rond.
Nog meer Swag!
Dat verhaal doet me sterk denken aan een nieuwe 8 serie, dat was ook geen übersportieve sportauto hoor! Maar meer een strak gelijnde gt met sublieme autobahn raser eigenschappen.
Dit klinkt mij als een prachtige symfonie in de oren. BMW maakt de laatste jaren echt
über technisch hoogstaande auto’s. Dat gecombineerd met de designkwaliteiten van het beste ontwerpbureau ooit moet wel enorm hebberig makende auto’s opleveren. Laten we hopen dat projecten als dit Pininfarina van de ondergang redden.
hmmm gewoon een platgeslagen 6 serie met een fijne motor, maar een Scirroco is eigenlijk ook een platgeslagen golf, en die vind ik goed gelukt!
Als er een ubercoupe boven de 6er komt als spirituele opvolger van de 8er komt die net zo mooi is als de 6er en 8er dan zeg ik doen! Maar het zal vast weer eens niet en dan zal ik niet onder de indruk zijn…
Oh en over deze concept. @jrk68 heeft gelijk: dit is meer een BMW Rapide Coupe. Niet dat dat lelijk is, maar originaliteit is anders…
@toyotafortuner: maar de 8 serie is nooit naast de 6 serie verkocht, ook was de 8 serie even groot als de 5 serie, maar wellicht is er tegenwoordig wel een markt voor een grotere coupe naast de 6 serie, ik zou daar niet tegen zijn.
Concepts die niet in productie gaan.. Why bother?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).