BMW M2: rijtest en video

Auteur: , 63 Reacties

Iets compacter dan een M4, maar ontwikkeld met een heel ander doel: pure fun. We zochten voor jullie uit of BMW in die missie geslaagd is.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De BMW 1M is al een tijdje over z’n houdbaarheidsdatum heen, en met de komst van de 2-serie is er eindelijk een lekkere opvolger nu in de vorm van de M2. Reden genoeg om dat beestje eens goed aan de tand te voelen en waar kan dat nu beter dan op een circuit? We knallen de BMW M2 over de Hungaroring onder het toeziend oog van BMW’s instructeurs en een paar DTM-coureurs.

BMW M2

Maar laten we voordat de pret begint eerst eens kijken waar we mee te maken hebben. De BMW M2 is de dikste versie van de 2-serie. Het blijft vreemd dat BMW onder dezelfde noemer ook een voorwielaangedreven familiehok verkoopt, maar we moeten er maar aan wennen. De M2 doet gelukkig met uitzondering van de badge op geen enkele manier denken aan de Gran Divorce. Gelukkig maar, zou ook wat zijn met een vanaf-prijs van €79.990 euro.

BMW M2

Nee, alle basisingrediënten van deze auto kloppen. Compacte buitenmaten, achterwielaandrijving, handbak (is een optie, de standaard M DCT is ook geen straf) en een lekker sappig motorblok. Onder de motorkap vinden we een 3.0 zescilinder met TwinPower turbotechniek, die in deze configuratie 370 pk levert. Dat is 10 pk minder dan de A45 AMG en de RS3, maar we gokken dat de achterwielaandrijving dat wel een beetje compenseert, qua funfactor. Behalve in de sneeuw dan, maar het sneeuwt hier niet in Hongarije. Koppel? Dat heeft de M2 ook voldoende: 465 Nm, met een tijdelijk beschikbare piek van 500 Nm in overboost.

Met dat soort cijfers zou je een sprint naar 100 onder de vier seconden vermoeden, maar helaas. De sportievelingen beginnen een beetje zwaarlijvig te worden in premiumland en dat geldt helaas ook voor de M2. De kleine coupé weegt namelijk 1449 kilo, en da’s best fors. De sprint naar honderd duurt derhalve 4,3 seconden met de M DCT, de handbak heeft twee tienden meer nodig, alsmede een vaardige bestuurder. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur, maar wordt naar 270 verhoogd (ook begrensd) met het aanvinken van het M Drivers Package op de optielijst.

BMW M2

De BMW M2 is uiteraard een achterwielaandrijving, maar voordat de pk’s de 19 inch gesmede achterwielen bereiken moeten ze eerst hun weg vinden langs het Active M differentieel. Als dat in de M Dynamic Mode gebeurt wordt er bovendien wielslip toegestaan voor gecontroleerd driften. Het onderstel is van aluminium en afkomstig van de M3 / M4 (rijtest). We zijn benieuwd.

De M2 is als je het mij vraagt niet per definitie een mooie auto. Wel straalt de auto precies uit wat je ervan verwacht: sportiviteit, spierballen, een gezonde dosis agressie, het plaatje schept in ieder geval de verwachting dat je flink los kan gaan. De verwachtingen zijn hooggespannen, tijd om in te stappen.

BMW M2

Het interieur ademt ook sportiviteit. Meest in het oog springen de sportstoelen, het M Sportstuur en de alcantara bekleding all over the place. Ook de pookknop is specifiek voor M2 uiteraard. Mooi detail is dat BMW er rekening mee houdt dat je je circuitprestaties wil vastleggen. Daarom is er een specifieke GoPro app in het Connected Drive systeem, waarmee je je GoPro via het infotainmentsysteem kan aansturen. Voor als je de ‘Ring-tijd van 7:58 wil aanvallen bijvoorbeeld.

BMW M2

Maar goed, BMW is van mening dat dit niet alleen een auto is die de 1M moet opvolgen, ze noemen het ook een spirituele opvolger van de E30 M3 en de 2002 Turbo. Tijd om uit te vinden of deze auto die claims kan waarmaken. Het is een beetje een vreemd programma: we gaan niet zomaar een dag rijden met de nieuwe M2, zoals gebruikelijk is bij dit soort introducties. In plaats daarvan volgen we een strak programma in de hoop dat er wat tijd overblijft om nog even met een M2 op stap te gaan.

Het eerste deel van de dag bestaat uit een “Scenic Drive”: treintje rijden op de openbare weg, achter een instructeur van BMW aan. Het blijkt niet heel erg spannend, maar het geeft ons de tijd om rustig aan dit autootje te wennen. Meteen valt op dat de M2 enorm gefocusd is. Waar je met een M4 ook nog wel comfortabel kan cruisen, is het bij de M2 compleet gericht op feest. Een relatief hard onderstel, bijzonder scherp reagerende besturing en dito gas- en rempedaal zijn de basis voor deze M2.

BMW M2

Het traject leidt ons over voornamelijk snelweg, maar het laatste stukje weg richting het circuit is een fijn, bochtig weggetje. De instructeur die voorop rijdt besluit dat we nu wel lang genoeg braaf zijn geweest en gaat er vandoor. We haken met veel plezier aan, waarbij opvalt dat de M2 lichter aanvoelt dan de 1450-ish kilo die het ding op papier weegt. De auto voelt erg licht en lijkt geen last te hebben van z’n theoretische obesitas.

Na deze rit door het landschap gaan we het circuit op. DSC mag niet uit op de baan, maar we worden van harte aangemoedigd DSC op Sport+ te zetten. In deze modus blijken we best veel te mogen. Na hard insturen heuvel af in de tweede bocht na de start, komt de kont iets om. Ik besluit op het gas te gaan om te kijken wat de systemen doen, en tot mijn verbazing mag ik (mits ik de hoek niet te ruim maak) behoorlijk glijden met de achterwielen. Als ik het te bont maak wordt er wel ingegrepen, maar BMW heeft dit écht heel fijn in elkaar gezet.

BMW M2

Waar ik me wel op betrap is dat ik de harde klappen van de DCT automaat niet kan waarderen. In alle modi behalve Sport en Sport+ schakelt de bak prima, maar in de sportmodus voelt het onnodig hard. Zo hard, dat je soms in een bocht een beetje verrast kan worden door de klap in de aandrijflijn, niet heel handig als je op het randje van grip aan het uitaccelereren bent. Maar het is wel zoeken naar iets om over te zeiken, want de M2 gedraagt zich werkelijk briljant.

BMW M2

De laatste activiteit voor vandaag is het volgen van een instructeur over een vol rondje van de Hungaroring. We rijden direct achter een oude baas die in 1999 de Fiat Seicento Cup had gewonnen. mijn gevoel zegt echter dat de beste man meer had kunnen bereiken, want ik moet serieus doorstoempen om hem bij te houden. De man lijkt niet te hoeven remmen op punten waar ik dat wel moet, en heeft zijn voertuigbeheersing prima voor elkaar. Toch doen we het niet heel slecht, blijkt uit het feit dat we in een ronde tijd meer dan 15 seconden goed maken op drie auto’s voor ons, waardoor we uiteindelijk aan het eind van de eerste volle ronde in moeten houden om die mensen niet in te halen. De M2 gedraagt zich wederom voorbeeldig, alsof hij precies aanvoelt wat je wil. Het enige wat je echt niet wil doen is teveel snelheid meenemen de bocht in, want grappig genoeg krijg je dan wat onderstuur voor je kiezen.

BMW M2

Na ons rondje op het circuit kunnen we nog heel even de openbare weg op. Ook daar doet de M2 alles goed. Het enige waar ik niet aan kan wennen zijn de schakelmomenten met de Sport+ stand ingeschakeld. Dat is echter makkelijk op te lossen: je kan ook een handbak bestellen. Die heb ik niet kunnen rijden, maar dat maakt het plaatje voor mij wel af. Helaas wordt ‘ie daardoor wel iets duurder dan de vanaf-prijs (met DCT) van 79.990 euro, iets met CO2 en BPM enzo. Maar ik zou er een extra orgaan voor over hebben, want deze M2 maakt mij verschrikkelijk hebberig. Doe mij maar zo’n blauwe. Filmpje!63 reacties

Ik vind hem in die kleur niet lekker uit de verf komen. Zag hem zondag in ’t zwart en dat staat hem toch beter vind ik. Ik vind het gewicht ook fors voor het formaat auto maar dat is blijkbaar ‘de tijd’ want de rest is niet veel lichter. Wel weer een bommetje maar ik denk dat ik toch liever een 1M zou hebben.
@E34M5Touring: Dat gewicht komt volgens mij ook doordat hij op het onderstel van de M4 staat en veel onderdelen daarvan leent. De auto oogt een stuk kleiner, maar is het bijna niet. Daarom verwacht je dat hoge gewicht niet.

Maar er mogen zeker wel kilo’s af. Stuk of 100 was niet verkeerd geweest.
@berlinetta: We hebben sinds kort een M235i Xdrive cabrio thuis, die is zwaarder dan mijn 159. Een auto die niet bepaald te boek staat als Lotus Elise. Ik vind dat jammer, zeker voor het formaat auto. Want als ik mijne er naast zet scheelt dat nogal hoor.
@E34M5Touring: Dat is niet niks, maar 4WD en een cabriodakje voegt natuurlijk wel wat gewicht toe. Desalniettemin een fijne auto!
@berlinetta: Dat snap ik maar het gaat me meer om het platform an sich. Denk dat dat gewoon te zwaar is, wanneer je dan een zware motor etc toevoegt telt dat extra hard aan.
@E34M5Touring: Heb je ook gelijk in. Het is gewoon een te zwaar platform. Zowel de M2 als de M4 zijn te zwaar. De M2 spant de kroon.
@E34M5Touring: ah, u woont in een hier niet nader te noemen(ik respecteer uw privacy) Gronings dorpje in het westerkwartier, vlakbij een sluis? Ik reed gisteren langs en zag deze auto-combi op de oprit staan. Mooie aanbouw trouwens :)
@thefuelofsatan: Haha, nee die BMW rijdt in Zwitserland rond. Ik woon zelf in een klein plaatsje in Gelderland. Wel tof dat die combo bestaat!
@E34M5Touring: hier een m235 performance. Ik vind hem niet zwaar aanvoelen (als coupe). Een fijn, goed sturende auto. Voordat de M2 uitkwam was dit een leuk alternatief ipv een M3/M4. De 6 in lijn blijft geweldig. Heb er nu al meer dan een jaar plezier van, maar wordt langzamerhand wel tijd voor een opvolger. De M2 is echt een trap leuker, maar of dit het waard is. Don’t know..

De cabrio en xdrive combinatie maakt dus zeker een verschil (zoals hier al aangegeven), maar zeker een leuke wagen!
@Rhyo: Ja t’is een heel leuk ding maar wel zwaar. Scheelt bijna 150kg geloof ik. Dat is best wat. Rijdt top hoor en hij rijdt in Zwitserland waar 4×4 gewoon erg prettig is. We hadden hiervoor een 125i cabrio en dat was gewoon een rwd, werkte ook wel daar maar was in de winter toch wel lastig. Vandaar nu een x-drive.
@E34M5Touring: Proportioneel is de M2 eigenlijk de opvolger van de E46 M3. Wederom BMW’s kleinste M coupe model.
@E34M5Touring: 1M…of nog beter: E36 M3 (sedan)… ;)
@e1000bmw523i: @e34m5touring: What the hell, zelfs een E36 M3 cabrio is lichter! Heerlijk het zonnetje op je knar met dit weer en meteen de weerkaatsing van je geluid tegen de bergen…
@e1000bmw523i: Nee dan liever de sedan. Blijf ik de mooiste vinden.
@E34M5Touring: De 1M coupé weegt ook zoiets. En een focus RS gaat daar zelfs nog boven. Niet meer te vergelijken met vroeger, heeft volgens mij te maken met verschillende normen.
Ik ben er nogal van overtuigd dat de 1M ongeveer even snel is als de M2 (met handbak). Maar zou daar graag een uitgebreide test over zien.
1M is leuker want beperkt? Of vind je hem er beter uitzien?
@bogey: Betere looks, de beperkte productie vind ik alleen maar jammer want de premiums op die dingen waren niet mals destijds, vooral in de states. Dat zie je ook terug in de 2ehandsmarkt. En de 1M was meer een shocker destijds, heb het idee dat de 1 coupe ook meer fans had qua looks.
Eerlijk gezegd valt deze rijtest mij erg tegen. En dat is niet de schuld van Autoblog of van Casper Heij omdat hij er niks van bakt of zo, nee integendeel. Het is de schuld van BMW. Want godnondeju heren van BMW! Jullie maken eens een heerlijk speeltje van een auto, dat ding heeft alle ingrediënten om een toppertje te worden. En dan organiseer je zo’n dag.. Geef zo’n M2 gewoon mee aan de journalisten voor een dag zoals alle andere merken doen. En wil je dan alsnog zo’n dag organiseren, kijk dan even bij de heren van Jaguar. Zij weten namelijk wél hoe het moet. Bijvoorbeeld met de XKR-S van een paar jaar terug en met de F-Type Cabrio’s. Dat waren goede video’s en de journalisten konden losgaan met die auto’s en er een goede, eerlijke en onderbouwende mening over geven. Dit is gewoon niets..
Nogmaals, kan Autoblog helemaal niets aan doen. Jullie hebben zoals we gewend zijn weer wat goeds neergezet. Maar helaas dit keer wel met de middelen die jullie hebben.

Buiten dat om moet ik zeggen dat het een leuke auto is en ook wel aardig mooi. Maar doe mij toch maar de 1M. Dat ding heeft gewoon wat meer..
@viezefreddyw: eens. Als ik Casper was zou ik niet lekker rijden als er telkens met een schuin oog naar je gekeken wordt. En dan de beste man volgen zodat je zelf het M2 gevoel niet kan ‘ontplooien’.

Wel een heerlijk stuk om te lezen, soms leuker dan het filmpje!:)
@viezefreddyw: kennelijk is het nodig
Prachtig! Vanochtend nog even flink geblazen in een 325i Touring E91, hoe moet dit dan wel niet zijn! <3
We willen geen blauwe, we willen een witte. Met strepen in M-kleuren en een handvol Performance Parts graag!
Een keer geen auto uit de VAG stal! Jullie weten dat ik niet van de BMW’s ben maar ik moet toegeven dat deze 2-serie mij wel erg fun lijkt. Toch ga ik voor een Alfa 4C spider, kijk er nou eens na:http://i.amz.mshcdn.com/KTV6EqNCgwwQyZ_TCGuwIBSmtiU=/fit-in/850×850/http%3A//mashable.com/wp-content/gallery/2016-alfa-romeo-4c-spider/alpha-romeo-4c-spyder-02.jpg
@henkhupelschoten: Tja hangt er maar net vanaf wat je allemaal wil en waarvoor je hem wil gebruiken. Voor een weekendje ring gaat de 4C nog net. Maar ga je een weekje door Duitsland cruisen, geef dan toch maar iets met koffer en wat comfort.
Ik vind deze auto echt heel gaaf. Een bommetje op wielen, stuurt heerlijk en serieus snel. Beetje aan de zware kant, maar anders issie natuurlijk niet premium.

Toch weet ik niet of ik hem zou kiezen. Een M240i met M Performance spoilerlip aan de voorkant, diffuser aan de achterkant, sportvering en andere velgen is ook al voldoende. Dan heb je 340 pk. Te weinig hoor ik je zeggen? Met een chip haal je er zo 370 uit, misschien nog wel meer.
Dan heb je een andere die er net zo sportief uit ziet, misschien zelfs wel fraaier. Rijdt misschien iets minder scherp, maar wel beter dagelijks bruikbaar. En je houdt 10k in je zak.

Maar desalniettemin is de M2 wat mij betreft de topper van zijn segment. Alleen jammer dat je voor 30k minder ook een Focus RS kunt halen. Misschien moet ik zowel de M2 als de M240i laten staan en die maar kiezen.
@berlinetta: 340i 54k M240i 60k. Ik stond voor dezelfde keuze en heb voor de 340i gekozen, ben geen fan van de m-bumpers, 3 serie heeft een mooier silhouet en ik prefereer 4 deuren. My 2ct
@berlinetta: Die 10K extra leg ik graag neer voor een M2 want dikker, exclusiever en betere restwaarde want M.
@bartsmit: Of die exclusiever wordt, weet ik niet. Ondanks zijn hogere prijs.

En restwaardes van M’s is nooit goed geweest. Tenzij je ze heel lang bewaart.
En was Martijn nog 1e geworden :)
Dagje klooien op een Circuit met BMW M2’s leuk! Kost je normaal ongeveer 1300 eur en dan moet je er ook nog heen!

Dagje klooien op een Circuite met BMW M4’s: leuker! En dat is precies het probleem.

Er zitten een hoop overeenkomsten tussen die M2 en de M4; terwijl de M4 toch echt een klap duurder is (30k in NL, voor opties). Het design van binnen en buiten van een M4 vind ik een stuk mooier: die M2 is gewoon een 114d van binnen met een sportstuurje. (Ja, heb de M2 zelf ook een uurtje mee kunnen nemen). Maar is ie echt 30k mooier en beter? Dnek t niet. Lastig.

Goed, koop je dus een nieuwe M2. Over een jaar of 4 ben je 60% van de waarde kwijt van je M2. Dan zie je opeens prachtige M4’tjes staan 2e hands; vaak nog met onderhoudscontract en zien er vaak perfect uit. Dan is het verschil opeens nogmaar 10 -15k met jouw M2.
Moraal van het verhaal: koop je een nieuwe M2, weet je dat de upgrade naar je M4 best mee zal vallen. Geniet je dan van je M2?
Koop je een M4, weet je dat je 30k extra hebt uitgegeven, waar je misschien 10k meer waar voor krijgt.

Conclusie. Koop een E93 M3. Geniet daar nog 2-3 jaar van: inclusief prachtig V8 geluid.
Kom over 3 jaar terug; kijk dan of je de M2 of M4 wil.
@gregorius: Ik weet niet of het helemaal waar is wat je zegt. Het valt nog maar te bezien hoe dit ding gaat afschrijven. En als we kijken naar de 1M zou dit net zo goed ook een goede investering kunnen zijn.

Maar eigenlijk is het altijd maar koffiedik kijken. Je weet van te voren nooit of een auto (uitzonderingen daar gelaten) of een auto gaat stijgen.
@viezefreddyw: Deze generatie van de M2 en M4 zijn gewoon ongelimiteerd. Ze zijn ook vrijwel aan het begin van het model introductie geintroduceerd en niet erg special duur in de meeste landen. Dus geen schaarste. Gaat gewoon als een baksteen afschrijven.
@gregorius: Een E46 M3 was ook ongelimiteerd. Net onderhouden exemplaren zijn schaars tegenwoordig en dus beginnen die flink in prijs te stijgen. Dit zou bij de M2 ook zo kunnen gebeuren. Ik verwacht niet dat veel klanten er eentje bestellen met handbak. Die exemplaren kunnen zo maar goede investeringen blijken.

Maar zoals ik al zei, het blijft koffiedik kijken en het zou voor mij geen reden zijn om een auto te kopen/laten staan.
@gregorius: Of een M4 leuker is, is maar helemaal de vraag. Al helemaal als de M2 een handbak zou hebben trouwens.
@perry_snijders: De M2 is te bestellen met handbak.
@viezefreddyw: I know, maar die hadden ze in Hongarije dus niet staan, jammer genoeg. Want daar was ik nog nieuwsgieriger naar dan naar deze met DCT.
@perry_snijders: Dat zonder meer. Ik hoopte ook op een exemplaar met een handbak. Dat is voor mij de charme van een M2 en bijvoorbeeld een 1M.
@perry_snijders: In mijn geval kwam BMW even langs bij mijn bedrijf met een zooi modellen (Zwitserland, banking sector). Ze hadden ook en i8 staan. Mocht ik meenemen. M4 hadden ze niet bij hun. M2 wel, en die kwam net terug toen ik even aardig aan het doen was met de verkoper. Goed, sleutels van die M2 in mijn hand.
Zelf heb ik een M3 met DCT (zie avatar). Ik vertelde aan hem dat ik de DCT vd M2 snel vond (ik had m in sport plus staan), maar dat ik er niet echt wild van werd. Zeker niet als ik t vergeleek met mijn eigen auto dus. De beste verkoper zei dat de DCT uit de M3/4 geavanceerder is. Of ie uit zn nek aan het zwetsen was of dat het waar is: geen idee. Ik zie t zo snel nog niet op wiki.
Moraal van het verhaal:
Eerst keek ik zelf voor een M3 met handbak. Leuk; minder keus echter, geen mooie gevonden. Toen kwam mijn huidige M3 voorbij en tijdens het rijden was ik verkocht. Vol gas weg rijden, 8000 rpm, opschakelen. Die klap die je krijgt, met het geluid erbij, heerlijk. Of voor de rotonde even terug van 3 naar 2, omdat je weet dat even uit kan accelereen: dan gooit ie ‘m ff vlug in zn toeren. Zo verslavend. En daarnaast, je hebt volle controle. Precies wat je mist bij de conventionele automaat.
Handbak vs oude automaat: zeker handbak.
DCT (iig die van BMW M3 E9x) vs handbak: ik ben verkocht.
Met andere woorden: als de DCT uit de F82 ook dus echt beter is als die uit de M2; dan zou dat zomaar geen nadeel hoeven te zijn.
@gregorius: die DCT is zo bizar goed en snel dat een handbak antiek is in vergelijk, daarbij is een handbak in zo’n snelle bak gewoon te… het gaat te snel om met de hand bij te kunnen benen…

Oke, behalve voor de gemiddelde AB’er dan…
@lekkaah: Het gaat er niet om of je met een handbak net zo snel kan schakelen als met een DCT. Er fietsen nu mensen de Tour de France terwijl dat met een auto feitelijk sneller gaat. Maar ze vinden dit leuk. Zo vind ik het leuk om te schakelen, bijvoorbeeld omdat je het morgen sneller zou kunnen doen dan vandaag.
@perry_snijders: snap ik

met een E46 m3 is de keuze een stuk makkelijker; de SMG bak is niet de meest betrouwbare/goede bak die er is

Met de m2, een bloedsnelle bak van 80k, dan toch de sublieme DCT voor mij persoonlijk

Dan maar een oud z4 .30i met handbak voor erbij ofzo :)
@lekkaah: Fair enough, smaken verschillen nou eenmaal.
@lekkaah: Dat valt echt wel mee. Enkel vanaf de lijn kun je er volgens mij echt een verschil mee maken. Qua hernemingen wil ik het nog zien.
Is meer een spelletje van cijfers vs beleving.
Gehele weekend in een 228i mogen rijden, stapte vannochtend weer in een MiTo diesel…….
Focus rs is wel 4 wielaandrijving , het rijplezier zal iets minder zijn dan deze rwd . Ik heb zelf een escort cosworth met dik 300 pk , deze gaat heel hard maar om te spelen heb ik toch liever rwd omdat je daarmee met de kont kan spelen en sturen met het gaspedaal , zoals bij mijn bmw z4 .
Heerlijk ding. Maar toch liever de 1m.
@dutchdriftking: Alleen jammer van dat belachelijk verouderde interieur van de 1M als je het mij vraagt.
@bogey: ja dat is inderdaad wel jammer.
Gave auto, gaaf geluid
Off: Chris Evans stopt bij Top Gear, hurray!

On: Lijkt me echt vele malen leuker dan de m3/4
In mijn ogen de enige echte BMW…
Deze BMW M2 heeft veel fans hier op Autoblog :)

Het leuke aan deze auto is dat die alle basis ingrediënten bezit. Zal geweldig sturen en misschien de leukste BMW van het moment.
Spielerei
Gaaf, met een automaat A.U.B.
Funny, ik zie niemand commentasr maken over de vier uitlaten zoals dat werd gedaan bij s3
@jackass266: Duhh… M2 is het topmodel van BMW, een S3 niet want je hebt nog een Rs3.. Zo heeft een m235i ook maar 2 uitlaten…
@dannyvdberg: was dat nou voor onzin. Dus als de s3 wel het topmodel was geweest dan was het wel mooi maar omdat het niet het topmodel is, is het niet mooi?
@dannyvdberg: Ik vind het de M2 wel staan, de S3 hatch niet, maar de S3 limousine toch weer wel. Dus heeft niks met de grootste te maken.
300 kg er vanaf schaven en het kan niet beter
Coole review. Maar jongens ga nou aub youtube gebruiken en open een kanaal daar.
Jullie huis player is echt ruk.
@joostkorngold: Autoblog heeft gewoon een youtube kanaal hoor.
@autofanaat: dat zie die dan ook embedden hier, minder moeite ook geloof ik :)
M3 kkanariegeelveel mooier, wat kost ie extra
Prachtige auto maar toch gaf de 1M mij meer een “moet ik hebben” gevoel.

Ik zou voor dat geld sowieso wat anders kopen, een QP ofzo, maar dat ben ik..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).