BMW M4 nu op te peppen tot 700 pk

Auteur: , 34 Reacties

Zevenhonderd motherfriggin' pk's in een M4. Het Duitse Carbonfiber Dynamics heeft een BMW M4 van een flinke anabolenkuur voorzien.

In principe houdt Carbonfiber Dynamics zich bezig met het leveren van koolstofvezel producten. Daarom vinden we ook een koolstofvezel frontlip, sideskirts, diffuser, motorkap en spoiler op de f82 M4. Gewichtsreductie komt verder onder meer van een titanium uitlaatsysteem en wat andere aanpassingen. Ook werd het onderstel flink aangepast.

Meest belangrijk vinden we echter de motorupgrades. De auto wordt geleverd met acht verschillende maps, variërend van “rondhobbelen in de woonwijk” tot “keihard circuitknallen voor kamikazepiloten”. De auto is voorzien van een methanol injectiesysteem, andere turbo en grotere luchtinlaat. Ook de uitlaat (afkomstig van Akrapovic) helpt de BMW vrijer te ademen. Resultaat: 600 pk met 1,8 bar turbodruk. Maar met 2,3 bar moet de 700 pk ruimschoots haalbaar zijn.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar een preventief dalurenabonnementje bij de bandenboer kan geen kwaad, lijkt ons.34 reacties

Wat opzichtig…
holy shitballs!
Motorisch lekker standaard laten met eventueel dat uitlaatje met die Oostbloknaam en deze looks; http://www.autoblog.nl/nieuws/kan-een-bmw-m4-nog-mooier-83280 en dan ben ik blij!
Er zullen vest mensen zijn die het willen, maar ik zie zelf het nut niet zo. M4 (GTS) is snel zat, en anders koop ik wel wat anders.
Voor het circuit is een ander verhaal, maar voor op de weg lijkt me alleen voor het verplassen geschikt.
Doe mij maar een F-type coupe dan ;)
@granlusso: *best
@granlusso: Deze zal al dat vermogen niet eens kwijt kunnen. Daar heeft de standaard M4 al een beetje last van.
Er moet toch wel een esthetisch elegantere oplossing gevonden kunnen worden voor een achterspoiler op een M4? Op de GTS zit er ook al zo’n opplak ding.

Voor de rest geen grote wijzigingen. Die 700 pk kunnen ze ook achterwege laten. Roepen dat je bijna 300pk meer hebt dan een standaard M4 doe je alleen maar om je minderwaardigheidscomplex te verdoezelen.
@Rick-dos: Zo’n ducktail a la CSL vind ik schitterend. Even op de link van @baap klikken. Dat vind ik schitterend. Overigens vind ik een geïntegreerde spoiler zoals op de Gran Turismo concept ook erg mooi.
@Rick-dos: zo een spoiler is nou eenmaal wat het BMW publiek graag wilt..
Wat een gaaf ding zeg. Ik vraag me af of het vermogen volledig te benutten valt. En hoe hij zich op het circuit gedraagt. Maar hij ziet er stoer ik. Vooral de velgen zijn echt schitterend.
2,3 bar is best veel! Ben benieuwd hoelang alles heel zal blijven
@kennone: Precies mijn gedachte, het is gewoon asociaal veel, en vragen om ellende.
@kennone: dat kan niet goed blijven gaan
@kennone: de versnellingsbak alleen al is zo stuk. Verder, voordat je 2.3 bar hebt opgebouwd met een turbo ben je wel even bezig. Zo’n turbolag rijdt echt niet tof.
Als je dit soort vermogens wilt kan je beter een andere auto nemen.
Kofferklepspoilert eraf lillike stickers draf. En t is een hele dikke bmw! Daar zou ik wel eens een weekendje mee willen sturen!
Zonder spoilers, stickers en carbon motorkap en in een mooie groene kleur zou het echt een plaatje zijn. Maar die 2,3 bar turbo druk is vragen om ellende. 600pk is meer dan voldoende op de achterbandjes, dus ik zou lekker in die afstelling rijden.
@dutchdriftking: en dan lekker zilvergrijs spuiten!
@roppp: Kan, ik zeg donker groen.
@dutchdriftking: doe ff normaal man. Dat valt toch veel te veel op.
@dutchdriftking: Waarom is 2,3bar turbodruk vragen om ellende? Als de turbo goed aangepakt is met 360gr lagers e.d. kan het best lang mee gaan.

Men moet alleen rekening houden met even na draaien bij aankomst ipv alles gelijk uitzetten.
@werf76: Een turbo laten uitdraaien moet eigenlijk zelfs met een oude diesel. Gelukkig zijn er tegenwoordig dan ook turbo timers. maar hoe goed je alles ook voor elkaar hebt, 2,3 bar is gewoon ziek veel. Zeker wanneer je met een ‘veilige’ 1,8 bar ook al 600pk hebt.
@dutchdriftking: Ben het wel met je eens hoor, wat gaat de 700pk nou zoveel meer brengen dan 600pk door de thermische belasting zo ver op te schroeven.
Ik zag in Oostenrijk de M4 X-drive tijdens de “Snow Challenge” minder pk’s maar super mooi in het wit. Dit gaat veel te ver, leuk voor op het circuit maar op straat zou ik hier niet in gezien willen worden. De “reguliere” M4 absoluut wel in het wit……………..
@sracert: M4 X-Drive ???
@crackdavid: ja, met een dikke blauwe sticker op de zijkant?
De achtervleugel vind ik ook afzichtelijk Halfords lelijk.
De uitlaat (achterdemper) is ook wat vreemd gevormd voor de zgn. “free flow” , dat kan beter denk ik.
Zie ik nou OYO Tires op foto12 :)
Dikke turbo lag ook waarschijnlijk
Hebben! Echt dik
ik weet het niet hoor. Ik heb even op de website van Carbonfiber Dynamics rondgekeken en zo wat ik kan zien is het vooral een soort Halfords voor iedereen die geilt op carbonfiber. Ik vraag me dan ook af of die gasten wel weten waar ze mee bezig zijn. 2,3 bar turbodruk is niet bepaald weinig, en als het ook nog eens door zo’n relatief onbekende/onervaren toko gedaan wordt zou ik er met een grote bocht omheen lopen. Een Brabus, Novitec, Hamann of (hoewel het officieel geen tuner is) Alpina zou ik dat best toevertrouwen, maar geen groothandel in carbonfiber onderdelen die zelf voornamelijk als doorgeefluik dient.
Methanolinjectie, mensen??
Over een 10-tal jaar is er al een M4 bij 1300 pk ofzo, maar buiten dat is het wel een leuk experimentje :)
Dubbele pijp k*t.
Is wel een mooi uitlaatsysteem alleen ik zou toch voor de x-pipe gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).