BMW komt met de meest krachtige M5 ooit [600 pk]

Auteur: , 28 Reacties

Als je 30 wordt betekent dat nog niet automatisch dat de aftakeling inzet. BMW onderstreept dit door de sterkste variant ooit van zijn M5-jubilaris te maken. Zijn kleur matcht de haardos van menig koper: grijs.

BMW’s achterwielaandrijver (het maakt nog geen AWD M-modellen) heeft 600 pk en 700 Nm aan boord, 40 paarden en 20 Newtonmeter meer dan de standaard M5. Hij wordt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks gebouwd, waarvan volgens de importeur ‘een handjevol’ naar Nederland komt. In de basis is het een M5 met Competition Package (hardere veren, 10 mm lager) die nog een stapje verder aangescherpt is.

De 0-100 acceleratie van het gisteren half uitgelekte model (videoteaser) duikt met 3,9 seconden onder de 4-tellen-grens, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard opgegeven 4,4 s, hoewel dat stiekem in de praktijk ook iets sneller gaat.

BMW M5 30 Jahre

De looks zijn geïnspireerd op BMW’s Individual-lijn, we zien onder andere exclusieve 20 inch wielen en natuurlijk ’30 Jahre’-badges überall. Als je gelukkig genoeg bent om één van de 300 exemplaren binnen te hengelen, dan moet je daar in Nederland minimaal € 156.500,- voor betalen.

Een overzicht van alle 5 Series die er tot nu toe waren, inclusief de M-modellen, vind je HIER.28 reacties

Een m550d x-drive word toch ook beschouwt als een volwaardig m-model? Of vergis ik mij nou?

Het is zeker een hele mooie auto. Op dit verhaal gebaseerd, vind ik het een verbetering met de huidige M5.
@meer3713: de m550d is een m-performance model. Deze modellen moeten het gat opvullen tussen de normale en de m-modellen.
@meer3713: een “volwaardig M model” is een model dat een M met 1 cijfer krijgt. Netto maakt dat natuurlijk allemaal niet uit, het komt allemaal van dezelfde Marketing afdeling. In de praktijk moet je eigenlijk best wel je best doen om argumenten te verzinnen om een M5 boven de M550xd te verkiezen.
@mashell: Inderdaad, wat een heerlijke wagen is dat, die m550xd.
@mashell:

– Snellere acceleratie (vooral boven de 100)
– Hogere topsnelheid
– Betere wegligging
– Beter geluid
– Meer beleving
– Dikkere uitstraling

En dan heb ik nog niet eens mijn best gedaan.
@berlinetta: de 550xd heeft natuurlijk de beste wegligging want 4 wiel aandrijving. Brengt je eerder op de wintersport (want minder vaak tanken) en komt gewoon wel die berg op. Die laatste restjes extra snelheid van een M5 haal je er zelfs op de Autobahn niet uit.
@mashell: De beste wegligging, want vierwielaandrijving? Laat me niet lachen. Het feit dat hij zuiniger is, slaat ook nergens op. Mensen die dit soort auto’s kopen, kijken niet op een dubbeltje meer of minder.
@mashell: Kil, wegligging is meer dan voorwaartse tractie. Zaken als balans en instuurgedrag zijn zeker minder bij de m550xd.
@mashell: dus de X6M en X5M zijn niet volwaardig M?
@thomcarspotter: Een SUV is per definitie niet volwaardig M.
@thomcarspotter: ehh ja, jij vond dat wel volwaardige M modellen? Een sumo worstelaar is weliswaar een sportman maar kun je niet als niet atletisch omschrijven. X5M en X6M idem dito.
Het zal vast een indrukwekkende auto zijn, ik verwacht eigenlijk niet anders van BMW, alleen die kleur en velgen?
Dat had toch veel mooier gekund, als je dan toch het 30 jarige bestaan viert had hem dan in dat mooie blauw van de eerste gespoten en er een paar fatsoenlijke wielen onder geschroefd.
@tupperware: Mee eens, alleen ja, die 300 moeten er natuurlijk z.s.m. uit allemaal.
30 en aftakeling? Is de schrijver 12?
@thierryvth: Ik denk eerder dat de schrijver hoopte op het uitlokken van dit soort reacties. (schrijver gniffelt, omdat zijn plannetje is gelukt)
@audi18 en @mashell, bedankt voor de informatie! Bij deze weer wat geleerd op de vroege ochtend.
Nou of je hier voor naar de dealer moet rennen denk het niet als je deze niet hebt ga je tog naar een tuner heb je zo 600pk of meer
X6m wordt nog steeds geleverd en is volgens mij toch volwaardig M en 4wd
@rotorpower: Precies!
Spannend hoor….
Is niet elke nieuwe M5 de krachtigste M5 ooit?
wanneer ontslaan ze de ontwerper van de stuurtjes nou eens? doen mercedes en audi beter
@rickrick: doe mij maar een M-stuurtje hoor, ziet er top uit en ligt goed in de hand. Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak…
@rickrick: de stuur is juist mooi! Veel mooier dan die van Audi of benz
Liever een ander kleurtje, dan maar geen 30 Jahre actiemodelletje ;)
Zoals ik gister al zei, liever een ‘gewone’ zonder al die badges, maar met een leuk kleurtje en andere wielen. Deze zien er erg karig uit. Die mogen als winterset dan.. ;)
Tijd voor een E28 M5 rijtest??/
Ah hier een engelstalige review van de E28 M5 http://www.youtube.com/watch?v=FzOPR7STqrQ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).