BMW X3 facelift in levenden lijve

Auteur: , 8 Reacties

BMW heeft zijn X3 het familiesnoetje aangemeten, opdat de middelgrote SUV weer netjes in de pas loopt met de rest van het modellengamma. De achterkant vind ik echter wat druk ogen.

BMW X3 feestlift

We constateerden al dat de X3 facelift geen schokkende veranderingen met zich meebrengt ten opzichte van zijn voorganger. Naar goed BMW-gebruik is het voornamelijk fijnslijperij.

Het standmodel is een xDrive20d, met de ‘nieuwe’ 190 pk sterke dieselmotor. Redelijk basic, maar wel met vierwielaandrijving. In veel opzichten is het een klein uitgevallen X5, maar één ding valt me wel op; collega Wouter constateerde het eerder al bij MINI: de modellen beginnen wat overdesigned te worden met hoekjes, vouwtjes, roostertjes en zulks. De achterkant van deze X3, en dan met name onderaan, oogt druk. Te druk, naar mijn smaak.

BMW heeft hem op een hele grote ‘X’ geparkeerd, als soort van aanmoediging aan de haters: ‘drop your piano here’. Parallel aan de X3 staat een i3 geparkeerd, met minstens net zo grote velgen, of zou dat gezichtsbedrog zijn…
8 reacties

Ook deze X3 kijkt een stuk bozer dan z’n voorganger. Vind de facelift die BMW geeft aan de modellen succesvol.. ! Vooral de in grill doorlopende koplampen staan fraai.
Dat te drukke is ook mijn mening. 6 vouwen in 1 motorkapje is me te veel. Over het algemeen geen lelijke auto, maar in dit segment ga ik voor een Q5 of een 2014 Cherokee.
@rubentheys: Q5 is een emotieloze auto, Cherokee kan nog wel, maar toch liever deze dikke Bimmer!
De velgen zijn te klein voor deze auto maar verder een fraaie auto, ik zie geen drukke achterkant of veel overbodige lijnen.
Letterlijk een kleinere kopie van de X5. BMW kopieert nog veel harder dan Audi met z’n facelifts.
Mijn buurjongetje speelde vroeger met Tonka’s…
Mini X5! Niet heel erg mooi (alhoewel, dat achterwerk…), maar wie net geen X5 kan betalen ;)
@ smokey: Gewoon een donkere kleur nemen. Dan vallen al die hoekjes en vouwtjes niet op ;) Wel een verbetering op de pre facelift, zeker de voorzijde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).