BMW X5 M50d F15: rijtest en video

Auteur: , 85 Reacties

Voor diegenen hoopt dat SUV's geen blijvertjes zijn: dit is alweer de derde generatie X5. Met recht een succesnummer dus, totaal werden er sinds 2000 1,3 miljoen exemplaren van de X5 verkocht.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Hoewel de X5 duidelijk herkenbaar is als een BMW en als X5, is er ook fundamenteel iets gewijzigd. Door grotere glaspartijen en een hogere zitpositie lijkt de X5 veel ruimer. Aan de achterzijde is de SAV ook wat forser geworden en kan er een derde zitrij als optie worden aangevinkt. Vooral aan de achterzijde lijkt de X5 daarmee eerder een concurrent van de grotere Mercedes-Benz GL, dan van de ML die zijn ware concurrent is. De X5 is een lekkere grote jongen geworden.

BMW X5 M50d F15

Meer power, minder sap
Ieder persbericht van een nieuw model staat vol met superlatieven over hoeveel zuiniger de nieuweling wel niet is. Voor de BMW X5 is dat niet anders en met uwer permissie slaan we de teksten over start-stop en ecologisch verantwoorde rijmodi even over.

De aerodynamica van de X5 is namelijk veel interessanter en ik durf het wel aan om te claimen dat die verbeteringen ook daadwerkelijk tot een lager praktijkverbruik leiden. BMW trekt de hele trukendoos open om de X5 gestroomlijnder te maken. Zo is het de eerste BMW met Aero Blades: verticale luchtgeleiders die aansluiten op de achterspoiler. Tevens zijn er Air Curtains, een Air Breather systeem en luchtgeleiders bij de voorwielkasten. Het resultaat: de X5 F15 scoort een nette Cw waarde van 0,31.

BMW X5 M50d F15

Een achterwielaangedreven viercilinder
Wat we weten van SUV’s is dat ze vrijwel nooit daadwerkelijk het terrein ingaan. Bij kleinere SUV’s zien we dan ook dat de voorwielaangedreven, zuinigere, maar vooral vriendelijker geprijsde varianten het beste verkopen. In dat licht gezien heeft het nog lang geduurd voordat de grotere SUV’s ook in een gecastreerde versie op de markt kwamen.

BMW X5 M50d F15

BMW is inmiddels zo ver om alle schroom te laten varen: de X5 sDrive25d heeft louter aangedreven achterwielen. Het zorgt er voor dat deze versie slechts 149 gram CO2 per kilometer uitstoot en een theoretisch verbruik heeft van 5,6 liter op 100 kilometer. Met 218 pk (en 450 Nm) is de X5 sDrive25d ook nog redelijk vlot te nomen: naar 100 duurt 8,2 seconden en de topsnelheid is 220 km/u. Trek de badges eraf en de buren komen er niet snel achter, tenzij het gaat sneeuwen natuurlijk.

BMW X5 M50d F15

Drie turbo’s
Aan de andere kant van het spectrum vinden we de X5 M50d. Een naam die lijkt op het stuk tekst wat je krijgt toegemaild als je ooit je wachtwoord van je favoriete webshop vergeet. Echt lekker bekt het niet en veel mensen refereren aan het blok als de “vijfliter diesel.” Het is echter de bekende 3 liter zescilinder diesel die met drie turbo’s tot een vermogen van 381 pk komt. Het blijft een hoog standje van de techniek met twee kleine en één grote turbo.

Tot 1500 toeren per minuut wordt alleen de eerste kleine turbo gebruikt, daarboven gaat de grote turbo mee blazen. Afhankelijk van de stand van het gaspedaal kan vanaf 2700 tpm ook nog de derde kleine turbo worden bijgeschakeld. Om te realiseren dat er één, twee of drie turbo’s actief kunnen zijn, was aardig wat loodgieterswerk en elektronica nodig. Het schakelen tussen de modi gebeurt naadloos, maar er moeten ook luchtstromen naar de niet-actieve turbo’s worden geblokt om ongewenste veranderingen in de druk van de inlaatlucht te vermijden. Bovendien mag de grote turbo weer niet te snel draaien om ongewenste tegendruk in het uitlaattraject te voorkomen, dus daar is weer een wastegate voor geïmplementeerd

BMW X5 M50d F15

Het resultaat is een blok waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. De V8 diesels van de concurrenten bieden meer het echt grote diesel gevoel met bakken koppel onderin. Het soms optredende turbogat kan ik ook missen als kiespijn, maar aan de andere kant is het een mooi staaltje technologie. Snel wordt de X5 er ook mee: de sprint naar de 100 duurt 5,3 seconden en de topsnelheid is een begrensde 250 km/u. Nog niet zo heel lang geleden, waren we heel gelukkig als een sportauto dit soort waarden haalde.

BMW X5 M50d F15

Is het een echte M?
De X5 M50d is een hele snelle SUV die wat bochtenwerk niet schuwt. Het dieselblok draait maximaal 5000 toeren per minuut, dat zien we niet vaak bij op satanssap draaiende motoren. Voor een diesel voelt het dan ook bijzonder, maar de spanning die het M135i blok, het M5 blok of de atmosferische screamers in de E92 en E60 je gaven is volledig afwezig.

BMW X5 M50d F15

Bij het bochtenwerk is het niet anders: de X5 M50d haalt hoge snelheden, maar dat is ook hoe spannend het wordt. Veel feedback via de besturing is er niet, op sommige momenten voelt die een beetje doods aan. Het weggedrag is zelfs comfortabeler geworden dan bij de vorige X5, grote en kleine oneffenheden worden simpelweg briljant weggefilterd.

BMW X5 M50d F15

Prijs en conclusie
Voor 68.200 euro rijd je bij de BMW dealer weg in een X5 sDrive25d. Als het niet sneeuwt tenminste, want dan sla je je voor je kop dat je niet voor 3400 euro extra een xDrive hebt besteld. Met dat prijsverschil lijkt het me een no-brainer welke versie te bestellen.

De X5 M50d kost een hele gezonde 115.500 euro, exact 500 euro meer dan de xDrive50i met 450 pk. Dan heb je echter geen M-badges, wat bij sommigen net zo zal blijven irriteren als het moeten uitgraven van een sDrive versie.85 reacties

Wat een prachtig stuurwiel !
@turtle:
Inderdaad ook het enige positieve dat ik kan bedenken…
@turtle: Zit ook in de nieuwe M5. Mooi ding inderdaad.
@turtle: Die olietemperatuurmeter mag er anders ook wezen!
Waarom nou weer de vraag of het een echte M is? Het is toch duidelijk dat dit geen echte hardcore M is (voor zover een SUV hardcore kan zijn). Ik snap de vergelijking met de V8 uit de M3 niet.

Volgens mij als het een Audi was geweest, was Wouter enthousiaster. Ik krijg altijd het gevoel dat Wouter een Audi-fanboy is en bij BMW-rijtesten te subjectief is.
@berlinetta: Vergeet Volvo niet hè. Altijd lovend over Volvo. En omdat Wouter een paar keer een Alfa heeft opgereden is ie ook nog es alfist.
@berlinetta: Heb je geluisterd? Of ben je nog een beetje ontdaan?
‘In vergelijking met andere V8’en van de concurrentie’

Hoor hem nergens BMW M3 zeggen.
@martijnh: Lees de tekst ook eens zou ik zeggen. Bevat informatie die bij jou nog niet bekend is.
@berlinetta: Als ik mij niet vergis heeft hij ook een grijze e46 touring gehad. ;)
@berlinetta: audi heeft dat gevoel nooit gehad. Bmw wel, en hij vindt het jammer dat dit er niet meer is. Klink logisch toch?
@lambo4all: Ik heb gewoon het gevoel dat Wouter in het algemeen te subjectief is bij rijtesten. En ja, ik ben een BMW-liefhebber, maar ik zie liever een objectieve rijtest waarin een BMW ook terecht wordt afgekraakt dan dit geneuzel. Bij de rijtest van de 1M (waar bijna alle journalisten lyrisch over waren) vond ik hem ook zo negatief.
@berlinetta: Ik ben geen audi fan en ben ook niet altijd even wild van Wouters presentatie stijl (smaken verschillen nou eenmaal) en ik vond het een behoorlijk goede review.

Volgens mij werd een RS van Audi laatst ook kritisch bekeken en nu dus deze M.

BMW vraagt, door het plakken van het M label op deze auto, er om dat deze M vergeleken wordt met andere M’s. Net zoals Mercedes en Audi met AMG or RS labels vergeleken zullen worden met hun gelijk genaamde broertjes.
Ooit wel een begrepen via via dat Wouter een M3 E36 wou…
Was helaas te onpraktisch.
Keurige bak. Vind vooral de achterkant nogal een verbetering t.o.v. het vorige model.
@GH: huh? De achterkant van deze is juist volkomen mislukt. Ze noemen het “verticale luchtgeleiders” maar ik noem het “bochel van Quasimodo”. Je mag het ook opzetstuk of dakkapel noemen. Maar verbetering, nee dat mag niet.
@mashell: amen.
Elke zo een derde zitrij, maar verpest de hele daklijn. Zelfde bij de Qashqui(?) overigens.
@flutterby: elke = leuk
Vind het maar een anoniem ding geworden. Hij is dat dikke van de vorige generatie helemaal kwijt in mijn ogen. Ik kijk ff verder.
@E34M5Touring: Ik vind de wielen nogal klein uitvallen, de achterkant is ook een achteruitgang t.o.v. het vorige model.
@E34M5Touring:
door die grotere ramen lijkt ie wat meer op een bejaarden auto als een scenic, kleinere ramen geven een auto vaak wat krachtigs (bijv chrysler 300). Maar goed, ik vind suvs so wie so helemaal niets.
@E34M5Touring: Precies. Vond de X5 altijd wel iets meer hebben dan de ML, hij zag er wat stoerder uit. Maar als ik nu mocht kiezen, zou ik zeker voor de ML gaan.
Subtiel wagentje!
Doe mij die maar wat een beest
Heb dan veel liever een charger srt8 6.1 met 425 pk, maar dan voor bijna 1/4 v.d. prijs van dit monster.. Allebei zijn ze even nutteloos, je kunt er niet mee op wintersport..
@caterpie: 1/4e? Waar kan ik tekenen?
@lekkaah: Laat maar ik was even vergeten dat we m in Amerika gekocht hebben, in 2009, Nederlandse prijs is wel ff hoger… Toentertijd voor 38.000 (laten we 28K in euro`s zeggen) dollar geloof ik.

Overigens kun je in Nederland een tweedehandsje wel onder de 25K krijgen…
@caterpie: Waarom kun je met een X5 niet op wintersport?
@berlinetta: omdat wij altijd in de ouwe volvo 850 (die kan nou eenmaal alles!) gaan ipv de x5, die slipt nogal graag in de bergen mit schnee.. en dat is geen m50d!

Weet niet of je er zelf ervaring mee hebt, maar voor zover ik weet gaat t niet echt optimaal;)
@caterpie: Volgens mij bezitten jouw ouders geen X5 anders had je wel anders gepraat…
@drivingpleasure: Waarom zou ik anders moeten praten?? Vind je het raar dat mn pa een beetje veilig op wintersport willen i.p.v. glijden? We hebben t al eens gedaan, en dat was dus geen succes, liever een 850 dan, die heeft nog meer beenruimte ook..
@caterpie: haha sorry maar iemand die zijn eerste rijles nog moet krijgen neem ik niet serieus over rijgedrag. Ik heb er zelf in gereden in de bergen en hij rijdt top! Misschien had jouw vader die ene keer hele slechte banden eronder liggen. Zet een RWD met goede winterbanden tegen een AWD met slechte banden dan wint de RWD het gewoon vanwege, ja je kan het al raden de banden. Ik ga zelf in een 7 serie(geen xdrive) op wintersport met goede Michelin banden nergens last van. Ja als het enorm sneeuwt moet je kettingen omgooien maar dat hebben zo goed als alle locals daar ook met een RWD/FWD/AWD dus dat is vrij normaal. Kortom ga rijles nemen ga een keer rijden (in de bergen) en kom dan verder praten.
@drivingpleasure: Als zijn pa een X5 bezit (en dat kan best zijn), maar bij een paar centimeter sneeuw ineens een 850 prefereert, dan kan zijn vader gewoon niet met vermogen overweg. Of hij houdt er gewoon van om het pedaal de vloer in te stampen, maar dan snapt hij niet helemaal waarom het fout blijft gaan… Zoals gezegd, er zijn zoveel SUV’s en RWD’s waarmee het goed gaat, dus de oplossing ligt niet bij die 850. Hoewel dat een auto blijft om te koesteren, waarvoor hulde.
@phaeton: Klopt heb je helemaal gelijk. Mijn reactie komt misschien een beetje opgefokt over, nu ik het terug lees. Maar ik vind het altijd zo raar dat hier jongetjes zitten die nog nooit gereden hebben en dan denken te weten hoe een auto rijdt…
@drivingpleasure: Kan kloppen inderdaad, mn pa is ten eerste niet echt een goede chauffeur dat geef ik eerlijk toe, maar hij rijdt wel altijd zijn charger srt8 met 425 peekaatjes, op de achterwielen, met ESP vaak aan dan, is toch wel lastiger dan een 7-serie… Met dat ding kom je knap lastig boven denk ik, de X5 kan dat natuurlijk wel, de m50d is een ander verhaal, uiteindelijk zul je met elke auto wel boven komen,

Ben net 2 dagen 18, maar heb al wel sinds 17e mn rijbewijs (2toDrive), nu al bijna half jaar, nog niet in de bergen gereden, maar heel eerlijk gezegd kan me dat niks schelen. Een srt8 is opzich niet niks voor een noob… Dus dat je zegt dat ik rijles moet nemen, je zult 2toDrive vast wel kennen, mits je niet onder n steen hebt geleefd;)
@caterpie: Jochie ga aub bij je 17 jarige vriendjes stoer doen. Gefeliciteerd je rijdt al 2 dagen top jonge je hebt vast veel ervaring en kan ons hier van alles vertellen over de eigenschappen van de auto’s. Nogmaals ga eerst is rijden en kom dan terug(ja als je 18 bent vind je inderdaad dat ja al lang rijdt als je 3 maanden onderweg bent, niet dus). Ik stop nu met dit kinderachtige gedoe want heb hier helemaal geen trek in.
@drivingpleasure: Grappig dat je opgefokt raakt als ik zeg dat wij met een 850 op wintersport gaan i.p.v. met een X5, ik doe gewoon rustig en heb geen één keer gezegd dat ik iets beter weet over de rij-eigenschappen dan jij. En als je een beetje kan nadenken lees je uit mijn reacties af dat ik het helemaal niet met je oneens ben, alleen geef ik wel aan dat mijn pa WEL denkt dat met een X5 niet handig is…. Tuurlijk is een X5 100x leuker dan een 850, je kan er immers mee knallen maar denk eens na als je rustig met je gezin gaat, waar mensen nog beenruimte nodig hebben, daarnaast is een skibox NIET nodig als we met de 850 gaan

Ik zou wel je pilletje in nemen vanavond voordat je nog gevaarlijke dingen gaat doen….
@caterpie: Jochie ik ben helemaal niet opgefokt, waar ik niet van houd is dat hier kinderen zitten zonder enige rijervaring en dan een oordeel gaan vellen over een auto, precies zoals jij deed. Zoals ik net ookal tegen Phaeton zei nu ik het terug lees komt het misschien opgefokt over, maar dat ben ik absoluut niet. Als je het zo eens bent zet dan niet zo’n rare comment neer in eerste instantie. En ja ik zal mijn pilletje wel nemen want ik zit aan de pijnstillers na een operatie, vandaar dat ik ook weer reageer gezien ik niks te doen heb. Maar laten we wel wezen de opmerking ‘ik zal je pilletje niet vergeten in te nemen als ik jouw was’ zegt genoeg, ga aub terug naar de brugklas.
@drivingpleasure: Klopt ik zit aan t begin van mn studententijd, als t goed is over 8 jaar pas klaar, ook ik zit veel op AB maar dat komt omdat ik tentamens heb… Al met al beterschap toegewenst!
@caterpie: Dankje! Jij veel succes met tentamens en je komende studie. Dan laten we deze nutteloze uit de hand gelopen discussie voor wat het is.
@caterpie: Makelijk praten als je alles met bmw vergelijkt
@berlinetta: inderdaad als ik op wintersport ga zie ik alleen maar X5 rijden en X-drive. Heb er zelf nog mee over de piste geknald, echt dikke shit!
Wat gaan die SUV’s er toch op achteruit, eerst wordt de ML grandioos verkracht en nu ook de X5 serie..
@The360box: Alleen de Touareg is er echt beter op geworden. Helemaal die R-line mooie auto is dat zeg.
Nog steeds een lelijk ding in mijn ogen. En dat interieur, opzich niet lelijk maar het ziet er toch wel een beetje oud en saai uit… Behalve dat M-stuur, dat vind ik dan wel weer heel mooi.
Bijzonder lelijk ding, de X5 leent zich niet goed voor de ingeslagen designrichting. De ML en zeker de Range Rover hebben bij mij een streepje voor.
@berlinetta

Volgens mij maakt die ook geen vergelijking met de V8 uit de M3 e90/91/92, maar met de V8 diesels van concurrerende auto’s als de porsche cayenne V8 diesel.

Anders snap ik de vergelijking ook niet, maar ik hoop het voor je verduidelijkt te hebben.
@david36254: In het filmpje niet nee, maar als je de tekst leest maakt hij die vergelijking weldegelijk.
liever een X6 M50d dan, uiteraard gechipt!
Ik vind bij de X6 die powerdome motorkap mooi, vreemd dat dit bij de X5 niet is.
@Jantje_555: ik weet niet waar je die auto wil laten chippen, maar bij mijn weten heeft nog niemand zich aan dit blok gewaagd.. I.t.t. de grote concurrent, de Cayenne Diesel S..
@EJS: Kerel, typ X6 tuning of motor tuning of iets dergelijks op google in en je krijgt genoeg voorbeelden…
@drivingpleasure:

Jep, allemaal bedrijven die externe modules leveren, zoals http://www.racetuning.de(die maken de boxen niet eens op maat voor het type auto….). Dat zijn dingen die het motormanagement van je auto foppen, vragen dus om kapotte blokken zeker met dit soort ingewikkelde turbo-configuraties.

Er is nog geen enkel bedrijf dat daadwerkelijk een nieuw motormanagement geschreven heeft voor het m50d blok.
@EJS: Als ik online kijk zie ik verschillende chip boeren die de boel even op kunnen schroeven. Of dit inderdaad echt goed werkt is de vraag. Maar ik denk dat er met de tijd, gezien dit model vrij nieuw is, wel getuned gaat worden. Hamann bijv. laat het vast niet bij een kitje zitten in de toekomst.
@drivingpleasure:

Je kunt idd verschillende chipboeren vinden die externe boxen voor het M50d blok leveren, maar dat zijn allemaal universele boxen die je op zo’n beetje alle diesels met dezelfde stekker kan aansluiten. Deze boxen foppen het motormanagement door het motormanagement te laten denken dat de turbodruk lager en de hoeveelheid ingespoten brandstof minder zijn dan ze in werkelijkheid zijn door middel van weerstandjes. Dat betekent ook twee dingen, namelijk dat het motormanagement op het moment dat het motorblok gevaar loopt deze informatie pas krijgt als de marge al veel verder overschreden is dan dat het motormanagement denkt dat hij is. En daarnaast dat er veel meer diesel ingespoten wordt zonder dat het motormanagement dit doorheeft, wat vervolgens voor een gedeelte onverbrand achter kan blijven en de smering van je cilinderwanden te niet kan doen. Het gevolg daarvan kan je denk ik zelf wel bedenken ;-) Tel daar de extreem ingewikkelde turbo set-up van dit blok bij op, en ik zou daar nooit aan beginnen voor een paar pktjes extra in een auto die serieus veel geld kost.

Zo’n powerbox kun je overigens thuis vrij makkelijk maken; kwestie van een paar weerstandjes tussen de juiste draadjes plaatsen.. Als je thuis een oude diesel hebt die toch niet meer het eeuwige leven hoeft te hebben is dat best een leuk projectje ;-)

En de auto is weliswaar nieuw, maar het motorblok is al geruime tijd op de markt, want het is hetzelfde blok als er al in de M550d en de vorige X5 M50d ligt. Ik denk eigenlijk niet dat er nog chiptuning op maat komt voor dit blok, omdat het erg ingewikkeld is en de aantallen die er van dit blok verkocht worden zo klein zijn.
Wie gaat Wouter een keer uitleggen dat je “turbo” uitspreekt als “turbo” en niet als “TTTTurBOWWW” ?
@wouter Klein detail maar de prijzen kloppen niet meer. Waarschijnlijk door BPM verhoging. xdrive 50i is nu 120.999 en m50d 117.277
Haha grappig, volgende week bestel ik de xDrive 30 d versie. Kan niet wachten!
@batman: waarom is dat grappig?
De motor die je in het filmpje ziet op 1:23 das niet de motor die in die M50D ligt…..

Anyway, wel een vet ding hoor. Ik vond de vorige X5 niet mooi, deze wel! En 740nm aan koppel, dat moet een aardig zetje in je rug geven :P
Altijd een grote X5 fan geweest, de e53, e53 facelift, e71 en nu de huidige generatie. Typerend zijn de dikke velgen, tree planken en de dakrails (die nu ontbreekt, dit hoort er gewoon op anders is die niet compleet). Dat auto’s altijd maar groeien is niet altijd handig, hij oogt vierkanter en is dat strakke kwijt. BMW zou net als Mercedes zoals met de GL een model hierboven kunnen uitbrengen. Een grote comfortabele fullsize SUV en de X5 hoeft niet al te groot te zijn. Zolang het een echte X5 is die wel lekker strak en sportief oogt.
@agera: de e71 moet zijn e70.
@agera: Precies dat. De vorige X5 was als het goed is zelfs hoger dan een Q7, maar die ziet er gewoon plomp uit terwijl BMW het redelijk stijlvol houdt.
Video is via mobiel niet te bekijken, kunnen jullie niet een YouTube link plaatsen?
@gop1: Ik heb even voor je gekeken maar dit filmpje staat (nog) niet op Youtube.
@gop1: op iOS wel, lekker puh!
Maar issie offroad beter geworden?
35d met chip en je bent net zo snel…en goedkoper uit.
@schellekens006: maar dan heb je geen drie turbo’s
Echt mooi vind ik ‘m ook niet, maar ik denk dat het wel weer de beste auto in deze klasse is. Ik ben echter redelijk weggeblazen door de nieuwe Range Rover en RRS, dus ik zou daar voor kiezen in deze klasse. Daarna komt dan de X5, op ruime afstand gevolgd door de de ML/GC tweeling en de VW/Audi/Porsche zusjes.

In elk van deze auto’s zal je helaas te maken krijgen met de haat en nijd van vele Nederlanders om verschillende redenen, volgens mij heb ik het al eens eerder gezegd maar zelfs sommigen vrienden hoor ik wel eens zeuren over de aso factor van dit soort bakken (maar ik vraag me natuurlijk wel eens af wat ze zelf zouden gaan rijden als ze een dikke vis binnenhalen).
@jaapiyo: Oh…vergeet ik natuurlijk de ‘bionic cheetah’ (Infiniti FX). Die kan ik ook wel waarderen maar wordt wel een beetje oud zo langzamerhand.
Ik vind de vorige generatie nog steeds veel mooier. Dat was gewoon een dikke bak. Deze heeft een uitgehangen komt…
Een turbogat met 3 turbo’s?
HD kan er niet meer vanaf? Is pixels tellen op de ipad
De tekst van de reacties loopt trouwens het scherm uit sinds de nieuwe app. Ik hoop dat jullie geen geld hebben betaald trouwens voor de app en anders hoop ik dat jullie t bonnetje nog hebben. De autoblog ervaring er is echt een drama.
Ha… een F15… Net zoals de straaljager een berg vermogen. Nu nog de luchtweerstand van een blokkendoos overboord gooien… :)
Zeker weer een dikke wagen. Maar wat is dat toch voor een trend: wagens die generatie op generatie softer ogen: De Outlander, Range Rover, Range Rover Sport, en dan deze X5…

Sowieso: In dit segment zal ik dit echt niet kiezen. Liever een Grand Cherokee of een FX. En dat voor hetzelfde geld als een M50d liever een SRT-8 of een FX50s
Waarom moet er zo een overdreven homp plastic over het motorblok??
vanaf de zijkant is hij veel terughoudender dan de vorige. Vind ik een gemiste kans. Hij overtuigd op looks minder dan de vorige. Je moet toch als BMW instaat zijn om een aantrekkelijker uiterlijk te creëren dan de vorige? Of ben ik nu gek!
De beeldkwaliteit houdt niet over van de films, in wat voor tijd leven jullie eigenlijk…..
@Bo1972: 385×217 pixels oid
“….if you got turbo lag, you ain’t drivin’ it right!!!” -Carroll Shelby


De keiharde waarheid!
Een vrij lelijke auto met een nogal saai stuur, wie gaat daar nou meer dan een ton voor neerleggen? Maar hetzelfde geldt voor de Porsche Cayenne en Macan, goede auto’s, maar het uiterlijk is pet.
ff off-topic maar… Jongens willen jullie ns stoppe met het gebruiken van flash op autojunk, het is 2014!? Moet naar youtube om jullie filmpjes op iets anders dan een pc te kijken en duurt meestal ook nog eeuwen voordat jullie ze daar uploaden!
mooie BMW van vooraf in ieder geval. De achterkant vind ik een stuk minder dan de vorige X5. Misschien is het even wennen XD
Wouter heb je er nog wel zin in? Waar is je passie en enthousiasme? Ga weer eens een test doen met de enthousiasteling Sjoerd van Stokkum, zal je goed doen!

Verder nog een vraag over de test: Was het rijden over het gras een beeld om te laten zien dat hij ook offroad kan?
Ik wacht wel op de komende Jaguar SUV/crossover, die is veel mooier en exclusiever dan dit vrij lelijke ding van bmw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).