BMW X6M is doorn in oog van vissers op de Noordzee

Auteur: , 32 Reacties

Het zijn interessante werkdagen voor de vissers van ons land.

BMW X6M doorn in oog van vissers op de Noordzee

Op zoek naar garnalen, de vangst binnenhalen en vervolgens BMW’s aantreffen. Het overkomt vissers op de Noordzee. De vele containers die eerder deze maand overboord waren geslagen zijn nog deels niet gelokaliseerd. In de containers zaten veel serieuze auto-onderdelen, maar ook dit soort speelgoedauto’s.

De speelgoedauto’s zijn fors van formaat en slopen de netten van de vissers. De spullen worden vervolgens ter recycling aangeboden, zelfs als ze op uiterlijk gebied er nog goed uitzien. Zo zijn de BMW’s in dit verhaal bestuurbare speelgoedauto’s. De accu is door waterschade niet meer te gebruiken, waardoor de X6M’s rijp zijn voor recycling. Het zijn nog dure krengen ook. De elektrische kinderauto’s kosten gerust 200 euro. Vooral in de buurt van Ameland lijkt het een hotspot voor dit soort speelgoed. Wel schattig, zo’n klein grilletje.

BMW X6M doorn in oog van vissers op de Noordzee

Het zullen zeker niet de laatste speelgoedauto’s, auto-onderdelen en andere spullen zijn die Nederlandse vissers binnenhalen. Het getroffen gebied in de Noordzee bevat nog 60 containers die kwijt zijn. In totaal zijn 291 containers in zee gevallen.

Fotocredit: De beroepsvissers op Twitter, via Omrop Fryslân.32 reacties

200 Euro valt me mee eerlijk gezegd. Accu zal uiteraard niet groot zijn maar desondanks prijzig. En het blijft een BMW natuurlijk. Hebben ze ook nog een optie lijst?
@lekkerlinksrijden: Tuurlijk. Xenon en shit… Alleen de knipperlichten, die hebben ze niet. Anders hadden de vissers ze misschien ook sneller gespot.
@cossiekiller: Met knipperlichten was ook niet zo realistisch geweest natuurlijk.
Het moet wel een beetje op de grote-mensen-versie lijken.
@gandini: hoezo knipperlichten? Je hebt toch groot licht!
@cossiekiller: pfff ik geef altijd richting aan met m’n BMW. Dat pookje voelt zo lekker premium.
Jammer dat het zeewater de accu’s zo aantast. Een mooi verjaardagscadeau tenslotte voor de kinderen.
@dutchdriftking: jammer dat de accu het zeewater/de natuur zo aantast. Nee ik ben geen eco hippie en zeker niet roomser dan de paus, maar zie het nut echt niet van dit soort accutroep,die je kind in totaliteit slecht een aantal uur gebruikt/laat het een paar dagen zijn(heb ik het over gebruik niet over hoe lang het in je schuur staat te verstoffen voor het kind eruit groeit) en dan gaat het richting de stort want de kwaliteit is bagger. Koop gewoon een fatsoenlijke mens aangedreven skelter, beter voor kind en de wereld waar je kind nog een stuk langer op zal blijven dan jij en ik als het goed is.
@cocoloco: en daarom heb jij geen auto, maar een fatsoenlijk mens aangedreven fiets. Beter voor mens en de wereld!
@desalen: kom een keer in de garage kijken zou ik zeggen. Ik zeg niet voor niets “ik ben niet roomser dan de paus”
@cocoloco: In plaats van “kom eens keer in de garage kijken”, kan je ook gewoon zeggen wat je hebt.

Denk dat wij autoliefhebbers dat graag horen.
@momo: geen enkele behoefte mijn privé op het internet te plaatsen.
@cocoloco: Dacia Logan MCV wellicht?
Liever dit dan een zeemijn uit WW II dunkt me, ik bedoel als het dan toch ‘ Duitsch’ moet zijn
@desjonnies: er is niets Duitsch aan dit speelgoed….
Wordt weer pijnlijk duidelijk wat voor nutteloze troep we produceren als mensheid.
@vingers: vroeger nooit een trapauto of skelter gehad?
@toniominestrone: wij hebben vroeger een skelter gehad (4 kinderen). Na ons is deze naar mijn oom en tante gegaan (3 jongens). En hij staat nu in de schuur van mijn ouders zodat hun kleinkinderen ermee kunnen spelen. Bij mijn opa en oma staat nog speelgoed waar mijn opa vroeger mee gespeeld heeft. Een plastic rotzooi autootje als dit houd het met mazzel twee kinderen vol, waarschijnlijk niet eens. En de kinderen worden en ook nog eens lui en dik van…
@lekbak: plastic “rotzooi” kan het heel erg lang volhouden: Lego.
@mashell: Plastic is niet persee rotzooi. Dit soort goedkoop dun speelgoed wel.
@toniominestrone: Dat zie ik echter als wat anders dan zo een elektroding. Niks mooier dan met een cluppie vrienden op skelters door de buurt raggen, waarbij het gaat om wie het hardst kan trappen i.p.v. wie de beste accu heeft.
@karhengst: tja, dat is dezelfde generatie welke nu op een e-zine rondtoeren terwijl hun ouders vroeger gewoon tegen de wind in moesten stompen, tijden veranderen.
@vingers: als kind mocht ik van de buren met oudere kinderen een trapauto uit metaal en met echte luchtbanden lenen. Ding was onverwoestbaar, rolde goed en met een hadrem op de achterwielen enorm veel plezier aan gehad, en gelijk de grond voor mijn bestaande intresse voor rijden/rijplezier …
Inderdaad, dit electroding gaat bij het eerste probleem, na pakweg 2 weken, ergens in een hoek. En na een half jaar wordt vastegsteld dat het enkel in de weg staat en gaat in de afvalcontainer…
@vingers: Ach is toch leuk voor kinderen. Ik heb me vroeger prima vermaakt met de Rc-auto’s van Tyco en Nikko. Heb zelfs eentje op benzine gehad, maar die was zo snel dat ik hem vrij snel in de prak heb gereden.
@vingers: typt ie vanop een smartphone, tablet, laptop of pc via het internet .. 😂
Goed voorbeeld doet volgen, wanneer worden de echte X6’en er achteraan gemikt? Ontdaan van alle schadelijke stoffen natuurlijk! Prima basis voor een kunstmatig rif.
Was erger geweest als het 2 serie Active Tourers waren geweest. Welk kind wil daar nu mee spelen.
@RubenPriest met “zo’n kleine grilletje” kan je je naam beter veranderen naar ‘AliImam’….
Nieuwe accu erin en gaan,,kunnen nog zat kindjes jarenlang van genieten lijkt mij zo. Zonde om te gaan recyclen imo.
Het zal weer superdegelijk gebouwd zijn als men het voor 200€ kan verkopen.
Dat deed Ali expres
Binnenkort bij Jetcars! Velgen niet aanwezig, zelf meenemen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).