BMW’s ‘CSL’ komt terug, maar een ander type sneuvelt

Auteur: , 23 Reacties

Aladeen.

BMW's 'CSL' komt terug, maar een ander type sneuvelt

De liefde voor gepekelde Duitse prestatieauto’s is in sommige landen misschien nog wel sterker dan in die Heimat. Met name in de Verenigde Staten kunnen ze erover meepraten. Dit levert op journalistiek gebied nog wel eens een niet onaardige scoop op. The Drive had er recentelijk een te pakken, nadat ze met een woordvoerder van BMW hadden gesproken.

Volgens de woordvoerder keert de legendarische bestempeling ‘CSL’ inderdaad terug, maar zal dit ten koste gaan van de GTS-badge. Het is dus in de lijn der verwachting dat BMW de M4 GTS in de nabije toekomst zal vervangen door de M4 CSL. Niet alleen dat, want naast de M4 moet de CSL-badge eveneens terechtkomen op de M2 en de nog niet onthulde M8. Daarbij hoeven puristen niet te vrezen dat de Beieren de CSL-badge op een loeidikke SUV gaan plakken, daar de badge enkel te vinden zal zijn “on further cars which are appropriate to get a CSL version“. Coupés, dus, en niet simpelweg iedere willekeurige BMW met een M-uitvoering.

Mocht er nog enige onduidelijkheid bestaan, dan helpt de woordvoerder deze per direct de wereld uit door het volgende te zeggen.

“This hierarchy won’t automatically come with every model, just where it makes sense. E.g. there won’t ever be an X5 M CSL.”

Jammer genoeg wist de woordvoerder nog geen glashelder plaatje te illustreren over wat we precies kunnen verwachten van de toekomstige CSL’s, maar nu we weten dat het in de plaats zal komen van de GTS-badge, hebben we er in ieder geval een redelijk beeld bij. Meer vermogen, breder plaatwerk en extra aerodynamische delen. Een waar circuitmonster, dus. Het enige nadeel is dat er, waarschijnlijk, niet zoveel gewicht bespaard zal worden als gewenst. De M4 GTS weegt momenteel ongeveer 30 kg minder dan een reguliere M4.23 reacties

Ik ben benieuwd. Het GTS-label vond ik nooit zoveel aan, zeker net met die Halfords-vleugel erop. Het zag er allemaal niet echt lekker uit. De naam CSL is daarentegen wel heilig, maar ik vraag me af hoe ver BMW zal gaan.
Als de nieuwe CSL modellen het dna van de E46 M3 CSL hebben, wordt t een groot feest!
@schoen85: Ben bang dat je gelijk hebt. CSL van de E46 was pure marketing om een oude historische naam het te gebruiken. Een auto als de 3.0 CSL krijgen we denk ik niet te zien helaas.
Oftewel CSL is het nieuwe M label. Toen BMW ‘M’ nog uitsluitend inzette om rijdersauto’s te bouwen, lijkt men dit nu te willen doen met de letters CSL
@fromtheg: net als.AMG en Brabus(weet amg bij mercedes hoort) en tevens M en evt g-power implenteren in cls
@elemento: ja want brabus zijn echte rijders auto’s. Get real.
Een CSL staat wat mij betreft voor een auto die lichter is gemaakt, iets meer vermogen heeft, geen gekke opsmuk heeft als gigantische spoilers en andere gekkigheid. De M2 lijkt mij wat dat betreft de meest ideale auto.
@viezefreddyw: Jouw beeld strookt dus niet helemaal met de originele 3.0/3.5 CSL…
@skinnybmw: Nu je het zegt…

Mijn beeld van de CSL was een beetje beperkt tot de E46. Bedankt voor de opheldering.
@viezefreddyw: Maakt niet uit, er zijn ook 3.0 CSL’s zijn zonder poespas…
De marketing afdeling bij BMW gooit alle historische lettercombinaties te grabbel. Zeker de afgelopen jaren… Misschien kunnen ze zo enigszins orde op zaken stellen.
@trustmeiamanengineer: Wat versta jij onder orde op zaken stellen? Denk dat dat menig fabrikant jaloers is op hun huidige balans..
@trustmeiamanengineer: Wat versta jij onder te grabbel gooien? Is een fabrikant niet vrij om zelf invulling te geven aan deze lettercombinaties?
“there won’t ever be an X5 M CSL” is Engels voor “er komt ongetwijfeld ook een x5 csl”
Ze willen het voor de 8 serie gebruiken en dan weet je eigenlijk nu al dat het tegen gaat vallen. Veel plastic er op, turbo iets opvoeren en wat carbon frutsels.
Laat de M3 CSL de legende zijn of geef de M4 een hoogtoerige 6 pitter zonder turbo en strip het interieur.
Als er modellen zijn die in aanmerking komen voor wat minder gewicht (de L in CSL staat voor leichtbau) zijn het de SUV’s wel. BMW boeit het toch al geen ruk meer welk label ze waarop plakken dus waarom niet.
Hoera, het CSL-label komt terug! Maar wat met het CS-label? Omvat toch ook het principe van lichter en meer vermogen, of past het CSL-label beter in de marketingstrategie?
@leaper035t: de CS is dus geen ‘Leichtbau’ . Slechts een coupé sport
@por100: De CS heeft toch linten ipv handgrepen en andere deurpanelen bijvoorbeeld? De CSL zal er dan nog een stap in verder gaan zeker… Ik hoop vooral dat ze hun best doen om er een echt goede wagen van te maken en geen marketingproduct.
@por100: dacht dat t clubsport was aangezien t ook achterop een f80 m3 staat
Ik vraag me alleen af hoe die kofferbak open moet
Het M badge was vroeger ook heilig bij BMW. Nu plakken ze het op al hun modellen, niet dat een X5 M een slechte auto is maar de M filosofie is ver te zoeken momenteel.
Weer een label van stal gepakt en nu weer als marketing speeltje ingezet. Dat is althans mijn sterk vermoeden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).