Boevengajes slaat weer toe en nemen R32 van AB-lezer mee

Auteur: , 56 Reacties

Het is helaas weer eens zo ver.

Vincent: “What’s more chickenshit than f***ing with a man’s automobile? I mean, don’t f*** with another man’s vehicle.”

Lance: “You don’t do it.”

Vincent: “It’s just against the rules.”

Ondanks dat de quote uit een film komt, is het niet minder waar. Er zijn zo van die ongeschreven regels waar je je aan houdt. Je gaat niet aanpappen met de ex van je beste vriend (of zijn moeder). Kittens verzuip je niet, de adblocker zet je uit en je gaat niet met een fles Laphroaig achter het stuur stappen. Nog zo’n regel: je zit niet aan andermans auto dat doe je gewoon niet. Klaar.

Helaas is die regel niet voor iedereen even duidelijk. Autoblog-lezer Kevin heeft het vandaag helaas anders moeten ervaren. Een jaar lang heeft hij gezocht naar een Golf R32 (MkV) in topstaat. Een geheel originele R32 met de vijfdeurs carrosserie in het zwart gespoten. Anderhalve maand geleden kocht hij de auto van zijn dromen.

Elke ochtend kijk hij na het wakker worden uit het raam om zijn R32 te kunnen aanschouwen. Zo ook vanochtend. Helaas stond vandaag zijn auto er niet. De auto is vannacht gestolen voor zijn huis in Zoetermeer.

Signalement
Merk: Volkswagen
Typoe: Golf
Uitvoering: R32
Carrosserie: vijfdeurs
Kleur: Zwart metallic
Kenteken: 89-XX-XV
De auto is bijna helemaal origineel, inclusief de originele 18″ velgen en de blauwe remklauwen. De auto heeft de achterruit en zijruiten achter iets donkerder getint. Een herkenbare feature zijn de ‘R’-badges op de sideskirts, vlak voor het achterwiel. Dat is iets wat een R32 niet standaard heeft.

Mocht je de auto gezien hebben kun je contact opnemen met de redactie via [email protected] Namens de redactie en Kevin alvast heel erg bedankt!56 reacties

“Zoetermeer” says it all?
@koffiekopje: gebeurd in deze regio inderdaad op de lopende band.
@koffiekopje: samen met Almere imo één van de gaarste regio’s om te wonen.

Op de R32 heb je sowieso extra beveiliging nodig.
@e550: Ja, en welke bevolkingsgroepen komen veel voor in die steden?….
@techniekmeneer: Chinezen?
@vagtroep: Die zie ik vrij weinig op opsporing verzocht..
@e550: hmm, nog nooit een Almeers diefstal berichtje gezien op AB…
@erik2907: niet iedereen met een leuke auto die gestolen word meld het bij ab misschien, maar wel in een lokaal krantje, daar is het wereld nieuws
@juniorclk: in welk gehucht woon jij dat je spreekt over een ‘lokaal krantje’? Nog geen digitale krant bij jullie?


Overigens:

gestolen word = gestolen wordt.

# taalnazi
@erik2907: vraag maar aan je vriendin ze komt net uit mijn douche
@juniorclk: helaas is het niet mijn vriendin. Vraag haar maar eens waar ze vandaan komt.

#fakenews
@e550: daarom woon ik graag in een dorp, toch op rand randstad. En mensen kunnen denken dat het een ‘refodorp’ of ‘inteeltdorp’ is, Ik heb ieder geval geen last van dit soort taferelen..
Bearlock…
@techniekmeneer: helaas niet, wel had ik een ijzeren slot op het stuur en pendaal zitten. Dit was helaas niet voldoende…
@kvn079: Ai echt heel zuur! En die sloten op het stuur en pedaal trekken autocriminelen er zo af. Staat youtube vol mee. Bearlock it is. Die krijgen ze alleen los door middenconsole compleet te slopen en met een slijptol aan de gang te gaan :-)
@kvn079: Dat soort sloten schrikt de gemiddelde bontkraagjes wel af, maar de “profs” draaien hun hand er niet voor om, triest maar waar. Ik hoop dat je hem nog terugkrijgt, sterkte!
@kvn079: probleem van zo’n slot, is dat zij ‘m niet zien. Een stuurslot zie je en dat kan afschrikken.
@e550: je krijgt er een grote gele sleutelhanger bij met ‘t logo erop. die leg ik altijd bij de schakelpook. Dus dat zien ze meteen.
Ik wil wel uitkijken naar deze auto, maar blijkbaar is het een kameleon kleur, er zitten verschillende linkjes in het verhaal naar een zwarte, een grijze en een rode.. of is de eigenaar er 3 kwijt?
@blo3to3t: dat zijn verwijzingen naar andere artikelen van AutoBlog zelf.
Het gaat om de zwarte van de foto’s met kenteken 89-XX-XV.
Het maakt hem redelijk anoniem door het zwart, maar de liefhebbers zullen direct de auto herkennen.
Ook het geluid zal de meeste liefhebbers laten omkijken.
@kvn079: Kan niet missen dat kenteken met die trippel X, maar ik vermoed dat er al een vals kenteken opzit.
Het wordt tijd dat wij een autoblog rechtbank en martelkamer gaan inrichten voor dit gespuis. Livestream wat er met deze dieven gebeurt als wij ze te pakken krijgen. De eigenaar van de auto die was gejat mag als eerste naar binnen, om een stevige “discussie” met diegene te hebben
@lekkerlinksrijden: ik zeg doen!
@lekkerlinksrijden: ik zeg rechterhandje..tsjakka. 2e x rechtervoet.
Heel zuur!

Zo te zien ook geen standaard uitlaat? Zelf ook steeds meer aan het zoeken naar een perfecte R32 (zijn er niet veel). Succes…. alhoewel ik van het ergste uit zal gaan :(
@screamgt: er zat inderdaad een Milltek einddemper op voor het perfecte VR6 roffeltje. Ik ben bang dat mijn auto ondertussen klaar ligt in onderdelen om verkocht te worden…
@kvn079: lijkt ook wat lager te staan dan origineel, superdikke stance zo! Triest verder… tuig!!! Succes en sterkte
@soundgarden: hij heeft een kleine verlaging met spoorverbreders achter. Dankje!
Nog een hele goede reden om die Golf R uit vorig artikel te laten staan…
@trustmeiamanengineer: Overigens ongelofelijk kut als je wagen gejat wordt. Ik hoop dat je ‘m snel onaangetast terugvindt.
Ongelofelijk balen! Een rappe hatch staat ook nog altijd op mijn lijstje. Moet tegen die tijd echt werk maken van een goede diefstalbeveiliging..
Sjesus zeg! Alweer een! Het zal je maar gebeuren! Heb je ’n jaar lang gezocht naar de auto van je dromen en als je dan ‘s-morgens een blik wilt werpen op je prachtige aanwinst, is hij weg. Ik kan me goed voorstellen hoe je je dan voelt. Eerst wil je het niet eens geloven, maar dan maakt je ongeloog plaats voor enorme woede. En dan ook nog eens al dat bureaucratisch gedonder: Aangifte doen, verzekering inschakelen, enz. Om nog gekker van te worden! En dan hoop je maar, dat je hem ongeschonden weer terug krijgt. Vaak vergeefse hoop, maar als je hem dan toch terug zou krijgen, heb je plotseling toch ’n heel ander gevoel met die auto. Er heeft crapule mee gereden! En je vraagt je af, wat ze er allemaal mee uitgevreten hebben. Je trotse bezit is nooit meer wat het ooit was, want dat nare gevoel raak je niet meer kwijt. Ik wens Kevin, dat hij hem gauw weer terug zal krijgen en dat ik ongelijk zal krijgen wat dat gevoel betreft. Kevin! Sterkte!
@9000cse: mooi verwoord inderdaad. Ik stond slaperig bij het raam en dan kijk je naar een lege parkeerplaats. Je denkt dat je nog droomt totdat de klap binnen komt. Dan begint het bellen en regelen. Helaas is het nu afwachten. Als krijg ik hem terug zal het gevoel compleet anders zijn.
Pulp fiction . Mooi man
Lullig, vooral dat ze van die duizenden zwarte Golfjes nu net jouw auto pakken.
@SpiderIV: Ja hoor, al die duizenden Golfjes zijn ook echt allemaal originele strakke R32’s…
Goed verzekerd hoop ik? Een wielklem om de volgende dan maar….
Zit je dan in hitte.. zonder golf.
Wat is er gaar aan Almere en Zoetermeer?
Volgens mij is er heel veel meer tuig in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.
@stekkerbak: Neen, daar staat bij ieder geluidje binnen 3min politie op je stoep
@Kevin, vannacht was er veel “gescheur” te horen rondom het maxima plein.
Wellicht eens zoeken naar camera’s in die buurt om te zien of er wat langs rijdt? En wat er nog meer bij rijdt?
@stekkerbak: zojuist de tip binnen gekomen dat mijn auto om 03:30 gespot is op de oostweg in Zoetermeer richting de snelweg.
Ik kan het me nog goed herinneren dat ik uit mijn raam keek en mn GTD gestolen was. Later bleek dat mijn R32 inbraakschade had.. Gelukkig had ik er iig nog één over. Daarna toch maar een aantal maatregelen genomen. Toentertijd werd ook gezegd dat mn GTD in onderdelen was opgesplitst of in het buitenland reed. Drie maanden reed hij echter gewoon in Rotterdam.. Gelukkig hoefde ik hem niet terug te nemen.
@unisys: al zou je na diefstal de auto terug krijgen zal het nooit meer goed voelen. Gelukkig dat je de auto niet terug hoefte te nemen en gewoon uitbetaald kreeg.
Wordt het niet tijd dat VAG hun modellen lastiger te stelen maakt?
Een bijzondere auto hoort niet aan de straat te staan vind ik. Er zijn genoeg idioten die er niet met hun poten vanaf kunnen blijven. Mijn, in mijn optiek, bijzondere auto’s staan keurig achter slot en grendel.
@tge1: het feit dat dus de hardwerkende mensen rekening moeten houden met dat soort mensen is te triest voor woorden.
@kvn079: ik zit serieus te denken aan een hek met poort. Kost ongeveer 10 mille. Maar er is al een keer een wagen gestolen en er staat zo vaak gajes op m’n oprit. Als je hard werkt moet je ook nog eens van je huis een fort maken of je auto is gewoon weg.
Sterkte ermee.
@loserboi932: die poort slopen ze ook zo open.
@kvn079: Ik weet het. Voor mij moet je het niet doen, ik jat geen auto’s. Mijn speciale auto(‘s) staan veilig opgeborgen.
Gewoon landmijnen rondom de auto plaatsen
@ruben_vandenberg: Ja, of bij de grenzen.
@techniekmeneer: Haha idd, pak het probleem aan bij het begin.
Echt erg klote.
Het enigste goede middel is een garage box. Zelfs met een Bearlock is hij ook zo weg dmv trollies.
Als ze hem willen ben je hem kwijt.
Ik ben al heel lang lid van het Golf GTI Forum en ook GTI’s worden met bosjes gestolen.
Klote man, hoop dat je goed verzekerd bent en er snel weer een kan kopen.
Je kan de hem ook registreren bij https://gestolenobjectenregister.nl. Internationaal platform voor gestolen auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).