Boevengilde vergrijpt zich aan S8 van AB-lezer

Auteur: , 55 Reacties

Helaas is het weer zo ver.

Eens in de zoveel tijd valt er weer een elektronisch nieuwsbericht op de digitale deurmat. De wanhoop en boosheid druipen erdoorheen. Jazeker, er is wéér een auto gestolen van een AutoBlog-lezer. Het is ditmaal een Belgische lezer, Kutluay. Hij was de trotse bezitter van een Audi S8, met helaas de nadruk op ‘was’. Iets waar meer Audi-rijders mee te maken hebben.

Op de nacht van 25 september op 26 september is zijn auto gestolen. Qua tijd moet het ergens tussen 01:00 en 08:00 gebeurd zijn. De Audi stond geparkeerd aan het Hooiland in Mariakerke (België). De wagen heeft een uniek en herkenbaar kenteken: KUTLUAY. Verder is de auto voorzien van zwarte velgen, donker getinte ruiten en rode remklauwen.

Mocht iemand iets gezien, gehoord of vernomen hebben, dan vernemen we het graag. Je kunt een mail sturen naar [email protected] of het betreffende topic op Facebook checken.55 reacties

Ontzettend zonde en hoop dat ze hem snel terug vinden of dat je goed verzekerd bent. Goodluck!
Echt kut, Luay!
@mopar70: je bent me voor
@mopar70: hahahaha
@mopar70: Is in het Turks voor Gezegende maand. Ik denk dat het zijn achternaam is. Klinkt indd vreemd in het Nederlands.
-edit: nutteloze bijdrage-
@clk63bs: Je weet wie ‘m gejat heeft of wilde je iets naars over de eigenaar zeggen?
@granlusso: waarschijnlijk dat 2de, mogelijk heeft die jongen hard gewerkt voor zijn auto. Maar mensen veralgemenen nogal snel.
@acizane80: zegt diegene die meteen conclusies trekt
@antoombom2000: iemand moet het doen schijnbaar
@antoombom2000: waarschijnlijk en mogelijk duiden nou niet echt op harde conclusies.
Hoop voor je dat ze hem snel, zonder velgen, terugvinden!
@aerotic: hoezo hoop je dat ze m zonder velgen terugvinden? Je gunt m zijn auto maar niet zijn velgen?
Jammer, ik hoop dat ze hem in goede staat terugvinden.
Erg vervelend. Is namelijk een erg fijne auto!
Deze uitvoering leek me anders aardig veilig voor diefstal…
Knap van de man dat die dit heeft (gehad), maar ik had van Audi verwacht dat ze in een auto als deze een goed en effectief alarm zouden installeren.
@granturismocollector: of lojacken…
@granturismocollector: of bearlock, blijft het beste.
Die zien we nooit meer… Terug! (zou sowieso ff in de Antwerpse haven gaan zoeken)
-Edit: Goed bedoeld, maar hou het Nederlands, graag. Dank.-
Alle S of RS Audi’s met de moderne sleutels moet je Bearlocken. Of ze zijn gewoon weg. Bij een vriend van me werden ze op heterdaad betrapt waardoor we een zeldzaam kijkje kregen in de gebruikte methodiek:
Het slot wordt getrokken, dan gaat het alarm af. Dan gaat er een blanco sleutel in het contactslot en een stekker in de odb poort aan die stekker zit een kastje met slechts 2 knoppen. Knoppen induwen en het alarm stopt direct want de nieuwe sleutel is ingelezen. Doordat die vriend van me een stil alarm heeft waarbij een centrale je opbelt. Kon hij de politie inschakelen. Terwijl ze aan z’n middenconsole zaten te zagen om de Bearlock te bereiken werden ze ingerekend.
@loserboi932: de motor van de auto liep inmiddels. En de blanco sleutel was een heel cheap plastic ding zonder logo’s of iets.
@loserboi932: okej, en hoe komen we allemaal aan zulke apparaten? Weet de popo de herkomst ervan? Of zie maakt, zulke mensen moet je ook aanpakken
@loserboi932: ik lees vaak dat zo een bearlock ook een piece of cake is voor een pro auto dief.
@mab: Een huis-tuin-keuken bontkraagje krijgt het iig niet voor elkaar. Daarmee heb je een groot percentage al afgeweerd. De echte pro’s zullen het kunnen kraken, echter is het tijdrovend, en ze willen zo snel mogelijk weg zijn. Als er in de zelfde wijk een soortgelijke auto staat zonder bearlock, ben jij altijd in je voordeel. Ze pakken vaak niet wat ze willen, maar wat ze kunnen.
@techniekmeneer: soortgelijk is bij de premium automerken door de vele verschillen in uitvoering vaak erg lastig. Dit soort auto’s pakken ze meest zo gericht als mogelijk. Klinkt kut maar zo is het helaas.
@silenro: Klopt, maar hoe lastiger je het maakt, hoe kleiner de kans is dat ze het proberen.
@techniekmeneer: nee inderdaad, vrouwen met een galajurk, hoge hakken en een bontje zijn vaak niet zo handig.
@techniekmeneer: de meeste bontkraagjes krijgen ze juist wel open, die leren dat van kinds af aan, en ook de apparatuur voor de nieuwe auto’s kunnen ze lenen van vrienden en kennissen
@techniekmeneer: De bontkraagjes, zoals je ze noemt, zijn inmiddels gepromoveerd en betalen voor een geprepareerde auto. Die maken hun handen niet meer vies.

Wanneer heb je voor het laatst een ‘bontkraagje’ een auto zien of horen jatten?
@momo: die S4 dieven waren getinte gaste met allebei een jas aan met een dikke bontkraag erop. Was in december, dus ik snap dat ze de jas aan hebben, maar het is wel stereotype bevestigend.
@loserboi932: Dan rest de vraag. Ben je opgelucht dat jouw onderbuikgevoelens klopten? Zijn jouw onderbuikgevoelens zo kloppend dat je in de toekomst meer naar jouw onderbuik gaat luisteren?
@momo: pretty deep. Goede vraag. Het is meer onderbuik icm verhalen van mensen die ik vertrouw. Daarnaast heb ik ook een keer een set bontkragen weg gejaagd die snachts op de oprit aan de deuren van m’n Range Sport zaten te klooien. Dus ik ben enigzins bevooroordeeld ja.
Klinkt als kutlui. Wat een kutlui die die auto hebben gejat
Ik vraag me altijd af wat iemand toch bezielt om zo’n nummerplaat te kiezen of ik begrijp niets van Belgische ‘humor’.
@desjonnies: is een Turkse achternaam
@posthumus:

Toch sneu om met je (achter-)naam op je kentekenplaat rond te gaan rijden.
-Edit: welkom op de modlist!-
-Edit: jij ook welkom op de modlist!-
@hubert: bij ons in Venlo woont ook iemand met Belgische platen met daarop Ronaldo, don’t ask why
@posthumus: en ik maar denken dat het een verwijzing was naar het geluid van zijn uitlaat… (met Vlaamse tongval)
@desjonnies: jij zou het liefst toch ook heel graag een kentekenplaat met SJONNIE op je subbie zetten?😉
@2wheeler:
Nee, wel een kenteken waarmee één van de Prodrive WRC’s destijds waren uitgerust zoals de P 23 WRC, maar zo een combo is ommogelijk in NL
@desjonnies: Verhuizen naar la Belgique?
tja alleen al om de naam op de nummerplaat zou je hem stelen !
Wat een Kut luay lopen er toch rond
Niet echt handig om het adres te melden. Tuig komt weer terug
@drommedaris: Ehh, als ze terug zouden komen hebben ze het adres toch al?
@snuif: nu heeft alleen het hele wereldwijde web het.. die man heeft geld zo te zien, dus er valt naast zijn auto vast ook wel wat te halen, ik had het iig bij “omgeving amsterdam” oid gelaten.. op z’n oprit staat ‘ie toch niet meer, dus exacte adres is irrelevant
Is een kenteken niet altijd uniek, en herkenbaar?
@peterv: eerste wat ze doen is een kenteken van een andere A8 halen, die daarop schroeven, meestal laten ze dit soort wagens een dagje (of 3) in de omgeving staat bijvoorbeeld in een garage, als hij dan door track n trace nog niet is teruggevonden pakken ze hem mee richting oostblok
Ik hoop dst ze in ieder geval het kenteken eraf slopen… manmanmanman
Typisch, hoe zwarte wielen deze statige limo helemaal fout maken!
das zwaar kut, ontzettend mooie auto, hoop dat hij goed verzekerd is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).