Boeventuig steelt GT3 RS 4.0, laat hem zo achter

Auteur: , 50 Reacties

Wanneer je auto gestolen wordt, dan hoop je heel erg dat 1) hij nog teruggevonden wordt en 2) hij in dat geval ook nog (redelijk) onbeschadigd is. Het verging de eigenaar van deze Porsche 911 GT3 RS 4.0 helaas anders.

De grote Porsche-stripshow

Slechts 600 exemplaren werden er gebouwd, van deze ultieme uitzwaai-Porsche 997 met 500 pk. Als je ‘m niet zelf in de poeier rijdt is doorgaans het ergste dat je kan overkomen dat je lampen er eens uitgejat worden.

In dit geval werd er wat meer aan onderdelen ontvreemd van deze op 30 januari gestolen 911. Afgelopen vrijdag werd de auto vakkundig gestript en ondergesneeuwd gelokaliseerd op een Duits industrieterrein. Wat resteert is een aangevreten karkas, dat nog wel over een stuur, en als we het goed zien ook nog een einddemper beschikt.

Dan maar weer terugsturen naar Zuffenhausen om de ontbrekende puzzelstukjes in te vullen? Ze hebben vast nog wel wat onderdelen in de schappen liggen bij Porsche. (Rhein Zeitung, via Jalopnik)50 reacties

Natuurlijk verschrikkelijk dat er nog steeds mensen zijn die niet van andermans (dure) spullen af kunnen blijven. Al helemaal als het zo’n zeldzame auto betreft. Toch heeft deze diefstal wel een positief puntje: het karkas lijkt schadevrij te zijn dus de auto kan “gewoon” weer opgebouwd worden. Zuur voor de eigenaar, maar als het goed is is dit toch gewoon verzekeringswerk? Kan niet anders of deze auto was All Risk verzekerd.
@ej20g: opnieuw opbouwen? Dat ding is compleet gestript, die is echt wel total loss. Verzekeringswerk of niet, wijzer wordt je er niemand ervan, behalve dat gajes natuurlijk.
@moveyourmind: akoord, maar dan nog. Slechts 600 exemplaren. Ik acht de kans vrij groot dat de eigenaar zelf ‘m opnieuw op wil laten bouwen. Total loss is niet altijd het einde (gelukkig).
@ej20g: Inderdaad kijk maar naar Mr. Bean met zijn McLaren :-)
@VeniVidiVici: bijvoorbeeld. Maar om het nog dichter bij het productieaantal van 600 te houden: Enzo’s. Die worden als het nog mogelijk is ook altijd opnieuw opgebouwd. Hetzelfde geldt voor Carrera GT’s (al zijn er daarvan dubbel zoveel gemaakt als deze GT3 RS 4.0).
@VeniVidiVici:
Maar die was ook niet total loss, zon mclaren is echt wel meer waard dan 1 miljoen.
@ej20g: Snel geld.. ik snap alleen niet waarom je van zo’n gelimiteerde auto spullen zou stelen i.p.v. die hele auto gewoon mee te nemen. Hoe weet je nou of je echte porsche onderdelen koopt?

@autoblog: Waarom kan ik geen autojunk filmpjes met google chrome bekijken?
@zender: ik kan het ook niet zeggen. Ik snap überhaupt niet waarom mensen stelen. Maar als je dan toch zo nodig moet stelen, doe ’t dan goed…
@ej20g: Stelen is opzich niet het ergste, maar het geweld wat er vaak bij komt kijken..
@zender: ook daar zit waarheid in. Gewoon een kwestie van laag en lager.
@ej20g: Inderdaad :-)
Zoiets doet echt pijn om te zien.
Wat stom..

Stuur zou ik SOWIESO ook jatten, dat staat ook wel in mn Jetta.. Dashboard en display zit er ook nog in.. had ik ook er uit gehaald.. volledig kaal afleveren..

Maaaaaaar, ik zou het niet aankunnen als mij dit gebeurd.. dus zal dat ook niet bij een ander doen..

Zonde..
rs stond toch voor lichtgewicht?
@mitsustiggi: Rennsport. In dit geval zijn de dieven gaan rennen met de onderdelen.
lijkt op een gevalletje verzekerings fraude ..
@lincoln: Want ?
@dawwg:

anders lang wachten tot de maatschappij uitkeert ..
Dieven opsporen, alle ledematen afhakken en in een besneeuwd veld gooien. Gewoon exact hetzelfde doen, dan voelen ze het wel, of niet meer natuurlijk.
@autobart: ingewanden er ook uit he, deze Porsche is ook ontdaan van zijn motor en toebehoren die belangrijk zijn. En aangezien dat je sommige ingewanden niet kunt missen……
Binnenkort zien we dus ergens een Lada met GT3 RS 4.0 onderdelen?
Ahh!!!! Ik kan dit niet aan zien!! Wheeee behh!!!!’
Dat wordt nog al een weedplantage zo te zien.
Doe mij em zo maar! Mooi voor in de tuin dacht ik zo….
Een gevolg van de ontwikkelingen. Het tuig kan nu moeilijker auto’s omkatten, terwijl men aan de andere kant veel meer geld kan verdienen door een gestolen auto in onderdelen te verkopen.

Maar ik mag aannemen dat de eigenaar all-risk is verzekerd? Zoniet, heel veel sterkte toegewenst.
Een Porsche-rijder die de optielijst er niet bij gepakt heeft.
Nee even serieus, is dat koplamp stelend tuig nog steeds bezig.
Dus als er straks een 4.0L van tupperware voorziene Cayman opduikt bij een tuner in één of ander Moeland dan weten we in elkgeval waar het blok vandaan komt….
Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen! De verzekering betaald alles en je krijgt feitelijk een bijna volledig nieuwe GT3 ervoor terug. Dat worden de eerste jaren weer lekker goedkope beurtjes.
eerst de koplampen en nu allees, opgepast Porsche eigenaren
MMH had dan tenminste het steur nog mee genomen voor het idee…
Er rijdt ergens een Carrera met GT3RS onderdelen rond?
@rsvbf1:
Ik ben in het bezit van een Porsche, al twee jaar lang. Helaas kan ik er niet mee rijden, hij staat in de vitrinekast. Moet ik me nu ook zorgen maken?
@lowbird: nee hoor. Hier staan er ook 2 veilig en droog in de vitrinekast…
@lowbird: Ik denk het niet, ik heb er ook al eentje 2 jaar in een doosje, een Porsche Carrera Cup 20 jahre editie versie in het grijs, en alles zit er nog op, niks gestolen :)
@lowbird: Jij bent nog niet bekend met het reply knopje?
@lowbird: hier ligt een ”echte” in onderdelen momenteel in restauratie
@toeter11:
Je mist zeker alleen nog een body?
Ik raad de eigenaar aan om een privé detective op de zaak te zetten, vast wel ergens een vingerafdruk, om vervolgens in een donker steegje ‘kennis’ te maken.
@CL65:

Als hij de daders wil pakken is dat z’n enige mogelijkheid. Als hij enkel z’n geld terug wil moet hij gewoon ff de verzekering bellen.
Wat voor een zootje ongeregeld doet nu zoiets?
Spullen liggen waarschijnlijk al in Polen en zal wel in een of andere driftwagen.gebruikt worden
Ik word ernstig depressief van dit soort berichten. In mijn komende droom heb ik een 9loops roterend machinegeweer en maai het tuig neer tot er alleen nog maar tomatensaus op de vloer ligt.
@midasracer:

Spijtig genoeg zijn er er der die niet eens hoeven te dromen (hoewel hun brein wel in een zelfde permanente rust toestand is vermoed ik) om je enkel voor zulke uitspraken te veroordelen van …(insert onzin).

Dieven zijn immers mensen en die hebben blijkbaar positieve rechten waardoor iedere vorm van geweld verboden is (maar diefstal is dan ineens geen geweld meer).
@Hupke: Ja het is triest dat dit soort ratten onder het ras mens valt en daardoor rechten meent te hebben. Dan komt de sharia ineens als een aardig alternatief voor onze rechtstaat naar voren.
Voor types Dutroux en ander psychisch gestoorde gruwelijkheden valt er iets voor te zeggen, het beproefde nekschot.


Maar voor lui die een Porsche strippen gaat het misschien een beetje ver…
Body + VIN. Dat is samen nog best wel een fortuintje waard. En loont zeker de moeite weer op te bouwen.
Wel grappig om te zien dat een kale 911 body sinds 1964 nauwelijks is verandert
Je hoopt toch dat ie juist nooit meer terug gevonden wordt als ie gestolen is?
Gaas ervoor en kippen erin

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).