Boswachter treft bijzonder karkas aan in Brabants bos

Auteur: , 58 Reacties

Naar het schijnt gaat het om de overblijfselen van een zogenaamde linksplakker.

BMW 5 Serie GT

Boswachter Erik de Jonge moet zich vast even achter zijn oren hebben gekrabd toen hij in de bossen van Landgoed Mattemburgh, tussen Bergen op Zoom en vliegbasis Woensdrecht, de overblijfselen van een BMW 5-Serie GT (rijtest) vond. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto is de auto vakkundig ontdaan van wielen, deuren, spatborden, motorkap, bumpers, lampen, stuur en ongetwijfeld ook het multimediasysteem. Alleen het fraaie lederen interieur en de achterklep bleven gespaard, als ook de Twin Turbo zes-in-lijn(?).

De politie bevestigt de vermoedens en meldt dat de auto gisternacht is gestolen in Bergen op Zoom. Vermoedelijk zijn de dieven naar het stille stukje bos gereden om de auto daar vakkundig te strippen. De auto is meegenomen door de politie voor verder sporenonderzoek. (via Omroep Brabant)

Foto: Erik de Jonge. Met dank aan alle tipgevers!58 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Het is verachtelijk wat ze doen… maarrrrr, als ik zo’n crimineel was zou ik ’t ook zo doen. Lekker afgelegen sleutelen :P
Is een auto als geheel niet meer waard dan een paar deuren en wielen?
Ok, vast wat moeilijker te tracken enzo, maar daar weten dat soort heren vast ook wel iets op te vinden…
@amphiby: Ik denk dat dat wel meevalt. Juist het feit dat de auto als geheel makkelijker te traceren is, maakt dat hij minder gewild is. Minder vraag = minder waarde.
@amphiby: Dat maakt niet zo veel uit, denk ik. Die dieven kopen de auto niet, dus voor die gasten is alles wat ze pakken “winst”. De goedkoopste tweedehands 5 GT op Autoscout kost 26k. Zeg dat ze voor de onderdelen 15k krijgen. Daar moet je heel wat uurtjes legaal werk voor doen.
@Edge: 15k krijgen ze nooit voor de onderdelen die ze hebben gejat. Hooguit 5k
@b0z4: Pak 2 auto’s in de week en je loopt lekker binnen.

@jrsmoke: als dit door éen persoon in éen nacht gedaan is kan ie vast wel ergens meer krijgen..
@b0z4: 5k is alleen al interieur…
@brandon1997: Leder interieur kost +-€1200 wijsneus. Ik zit in de auto onderdelen wereld van vw-audi-bmw.
@brandon1997: nieuw misschien, maar wou je dit nog nieuw noemen???
@Edge: Die dieven hebben een flinke schade Bmw gekocht met papieren voor weinig. Restaureren die met gestolen onderdelen en je kunt de Bmw weer voor de volle marktwaarde verkopen. Als het ze om de onderdelen was gegaan hadden ze de motor (meeste waard), remmerij en het gehele leren interieur er ook wel af gesloopt.
@amphiby: denk ook een stukje vraag en aanbod in onderdelen
Ze zijn nog wel zo vriendelijk geweest om het kussentje op de achterbank niet als kussentje voor de knietjes te gebruiken..
Kolere zeg, wat moet dit een pijn doen bij de rechtmatige eigenaar. Auto net gestolen, raakt in paniek en vervolgens krijg je hem zo te zien. Dood en doodzonde.
@viezefreddyw: ik zou eerder blij zijn dat ik mijn auto zo terug zie dan kompleet. Nu word total los verklaard waarschijnlijk kan de eigenaar een nieuwe bestellen. Over het algemeen zijn dit soort auto’s allrisk verzekerd/lease bakken. Als mijn auto/motor gestolen hoop ik hem nooit maar dan ook nooit meer terug tezien. Als je alleen wa verzekerd bent ligt dat natuurlijk anders.
@mars1985: moet die wel 28 dagen weg zijn en nu is die de volgende dag alweer gevonden dus dan krijg je de dagwaarde
@martijn1994: dat klopt, maar de meeste verzekeraars geven 3 jaar nieuwwaarde/vervangingswaarde aan de polis. Dus ik vermoed dat de eigenaar wel een nieuwe kan bestellen/kopen.
@viezefreddyw: ik zie dit liever dan uitgebrand. Maar ik snap je punt. Hoop dan ook dat de eigenaar goed verzekerd is.
@viezefreddyw:
Negen van de tien keer iets met lies!
@desjonnies: lies ??
@fijnkonijn: Jup, lies. Je weet wel, zo’n auto die nooit van de bestuurder is.
@viezefreddyw: nee weet ik niet. De lies is een lichaamsdeel.
Ik zou je vriendelijk, doch serieus willen vragen om niet bij te dragen aan de verloedering van de Nederlandse taal. Dom volk is er genoeg. Daarvan verwacht ik helemaal niets. Van jouw verwacht ik eigenlijk meer.
@fijnkonijn: Tuurlijk weet ik dat het lease is, en dat weet Sjon minstens net zo goed. Normaal gesproken doe ik ook niet mee met ‘taalverloedering’, ik maak hooguit een keer een typefoutje. Maar af en toe hoeft het allemaal niet zo serieus, zeker niet op een site als Autoblog waar we gewoon over auto’s kletsen met zijn allen en onze meningen geven over auto’s en alles wat daarbij hoort.
@viezefreddyw: true. Shake hands.
@fijnkonijn: It’s all good buddy!
Werkelijk het enige mooie aan zo’n 5 GT, de lekkere zespitter laten ze achter? En blijkbaar zat er ook niemand op een beige interieur te wachten in Bulgarije?
@trustmeiamanengineer: Tja de motor is ook voorzien van een unieke code wat het net als de auto zelf wat traceerbaar maakt. Alles wat ze nu hebben meegenomen is niet te traceren denk ik.
Of toch maar zoals vroeger je kenteken op je ruiten afdrukken?
@fanboy: … en op je bumpers, deuren, lichtunits, multimediasysteem, airbags, enzovoort enzovoort enzovoort… Schiet niet zo op dus.
@fanboy: Een paar Nederlandse kentekencijfertjes in de ruit zullen een eigenaar in het buitenland niet echt heel zenuwachtig maken.

Volgens mij is het gewoon een kwestie van lekker handzame onderdelen eerst, voor de deuren en kap was ook nog plek in het andere voertuig en na een paar uur werd het licht, eieren voor je geld kiezen en wegwezen.
Een interieur en/of motor heeft minder vaak schade dan deuren, lampen, velgen of bumpers dus daar is minder vraag naar.
@fanboy: ze gaan binnenkort een proef starten met een soort DNA spray. Die krijg je er dan niet vanaf. Maar ik zie geen BOA in Bulgarije of Roemenië 50 BMWs scannen om te zien of het legaal is of niet.
@trustmeiamanengineer: niks Bulgarije hou marktplaats in de gaten.
@b0z4: hou jezelf voor gek, 100% zeker gaan deze onderdelen richting oostblok.
@bofkont: ik zit in de onderdelen wereld. Je moest is weten hoe vaak deze schoften gestolen onderdelen aan “legale” bedrijven aanbieden. Zelfs hele auto’s worden aangeboden voor de gekste prijzen. Je zult het niet geloven maar vraag maar is rond bij een onderdelen boer die in vag doet.
@b0z4: Hmmm zal dan niet aan je oordeel twijfelen gezien je ervaring, maar wat een lef hebben die gasten dan.
@bofkont: het stelen van auto’s zonder inbraak is tegenwoordig erg makkelijk. er staan zelfs videos op youtube hoe ze het doen met laptopje binnen een paar minuten.. Tijd geleden is er een gelukkig een grote bende gepakt. Deze gestolen goederen verpesten ook nog is heel de markt omdat ze veel lagere prijzen hanteren.
Tja, ik vrees voor de eigenaar dat ‘ie z’n onderdelen niet meer terug gaat krijgen. Die zullen inmiddels wel in een busje mee naar Oost-Europa zijn. Dat wordt wachten op de verzekering en een nieuwe bestellen.

Overigens, ligt het aan mij of hebben die dieven die auto wel héél snel uit elkaar geschroefd?
@Edge: misschien kan de BMW dealer er iets van leren
@Edge: beroepscriminelen die hun werk erg serieus nemen
@edge: op zich allemaal onderdelen die met een paar bouten gemonteerd zijn. Valt dus wel mee, je moet alleen wel even weten waar die bouten zitten
Zooooo zonde
@thesis: voor de eigenaar zeker wel inderdaad. Maar op zich voor een 5GT……
Voordeel is dat het niet meer zo’n logge pad is ;-)
Dit ziet er uit alsof er iemand schade heeft gereden en nieuwe onderdeeltjes nodig had. Zuur voor de eigenaar, om je auto zo te zien.
Voor de aandrijflijn en het interieur zijn wel wat leuke projecten te verzinnen. Die 6 serie met 7ton op de klok van laatst bijvoorbeeld. Dit interieur er in, aandrijflijn en remmen overzetten. Kan je een hoop lol mee hebben denk ik. Ding is toch verzekerd, eigenaar krijgt z’n geld en koopt een nieuwe.
Ok zal ik het dan maar zeggen? Binnenkort bij Jetcars!
@raoufff: Hè, eindelijk! Ik kreeg ’t al benauwd!
@raoufff: en die 50 euro kan je in je zak houden!
Wat kost dat blok? Leuk voor een projectje.
Aandrijflijn er uit halen en in een e36 coupe hengelen!
@dutchdriftking: Of lekker op sjiek, in een knappe E34 sedan ofzo!
@E34M5Touring: ook fijn! Ik kom iedere keer onderweg naar werk een e34 525i tegen. Zilvergrijs bbs achtige wielen, helemaal gaaf!
Dit keer zijn we ze denk ik dankbaar voor het ontdoen van de weerzinwekkende GT 5 serie.
Zo zag mijn Golf G60 edition one er precies 25 jaar geleden ook uit op het Politie bureau in Eindhoven. En een paar weken later weer geheel opgeknapt door iemand bij een GTi meeting in Baarlo.
Zelfs het bos word er lelijker van… Maar goed je zou denken dat ze wel meer zouden meenemen. Zeker de leren stoelen had ik wel verwacht dat ze die er uit zouden halen.
@reistje: misschien vonden die dieven en wit interieur te lelijk om te stelen.
In de kraag vatten en de handen eraf
Onderdelen zijn gebruikt voor de nieuwe 5. Allemaal hetzelfde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).