Bovag levert melkkoe aan VVD, D66, PvdA, SGP, CU [video]

Auteur: , 45 Reacties

De Bovag is boos over het belastingakkoord dat vandaag hoogstwaarschijnlijk akkoord gegeven wordt en waarvan het resultaat is dat de automobilist wéér dieper mag bukken. Ze hebben daarom bij de partijkantoren van de VVD, D66, PvdA en SGP een melkkoe laten afleveren.

Melkkoe voor de deur bij de SGP

De Bovag heeft berekend dat een personen- of bedrijfsauto gemiddeld 2000 euro belastingcenten oplevert en ze vinden dat meer dan genoeg. Daar komt bij dat Jan-Kees de Jager had beloofd geen extra belastingen voor automobilisten in te voeren en dat die afspraken uit de zogenaamde ‘Autobrief 1’ tot 2016 ‘in beton’ gegoten waren. Om hun punt duidelijk te maken hebben ze bij de partijkantoren van de VVD, D66, PvdA, SGP en ChristenUnie melkkoeien laten bezorgen.

De lastenverzwaring voor de automobilisten die 1 miljard euro bovenop de 20 miljard euro die nu al per jaar wordt geïnd moet opleveren, gaat worden binnengehaald door hogere accijnzen op diesel en LPG, het terugdraaien van compensatie voor een hogere motorrijtuigenbelasting en het verhogen van de BPM. Onderzoeksbureau Ecorys heeft al aangetoond dat een accijnsverhoging voor diesel en LPG waarschijnlijk averechts uitpakt en dat pomphouders in de grensregio enorm te lijden hebben onder de plannen. Zij zouden door de plannen 560 miljoen euro mislopen.

Of het Belastingplan 2014 hierdoor afgeblazen gaat worden? Nee natuurlijk niet. We zijn wel boos maar we doen niets. Zelfs het potentiëel afschaffen van Zwarte Piet brengt meer demonstranten naar het Malieveld dan de disproportionele manier waarop wij als automobilisten genaaid worden. Een filmpje van de melkkoe op de stoep van de ChristenUnie zie je op melkkoeienjunk.nl.45 reacties

Met het stukje over de zwarte-pieten-rel, sla je de spijker op z,n kop.

In Nederland hebben we liever zwarte ronddartelen, dan dat we minder belasting betalen (niet racistisch opvatten aub).
@melkkoe: *zwarte pieten
@melkkoe: nee die onzin van tegen elke bezuinig zijn schiet lekker op. Ik hoor altijd dat nergens mag gebeuren, maar niemand levert een alternatief. Het is nooit goed. Zwarte piet is anders. Dat is een traditie die mensen in stand willen houden.

En die arme mensen die gekwetst worden hebben gewoon pech. Dat hoort er nou eenmaal bij. Iedereen wordt wel is gekwetst door hoe die geboren is.
@flutterby: weet je het verschil tussen bezuiniging en meer inkomsten vergaren ook?

Als je in de financiele shit zit kun je twee dingen doen: bezuinigen of meer inkomsten vergaren. De overheid doet hier alleen aan optie twee.
@flutterby: Inmiddels is het uitmelken van automobilisten al net zo’n traditie aan het worden als Sinterklaas nu al is.
Eigenlijk hebben beide issues veel gemeen. De automobilisten in Nederland spelen al jaren voor Sinterklaas richting de Nederlandse regeringen. 20Miljard Euro per jaar is al wat je noemt een riant kadootje.
@flutterby:

Toch gek. Veel [autochtone] Nederlanders voelden zich gekwetst door de uitlatingen van Porf. Shepherd van de VN. Of het statement van Anouk of de reactie’s aan het adres van Humberto Tan.

De reactie logen er niet om?! Vertel ze maar even dat ze ‘pech’ hadden!
@melkkoe: Is’t een beetje vol te houden buiten? Beetje voor het SGP kantoor staan met dit weer…….
@E34M5Touring: ook met goed weer is het niet gemakkelijk voor het SGP-kantoor hoor.
Was het nou zo veel extra moeite om ”jullie” correct te spellen?
Maar natuurlijk! Creatief plunderen bij de burgers
Kunnen ze niet beter een paspop neerzetten, voorover gebogen en veel bloed rond de erogene zones met de slogan “moet het volk nog harder genaaid worden?”
@roberto: Als het je hier niet bevalt dan vertrek je toch gewoon naar Amerika? Daar betaal je bijna geen belasting, het gevolg is dan ook dat er geen fatsoenlijke voorzieningen zijn.
@ferrari94tr: Of naar Duitsland, weinig belastingen, geen MRB, geen BPM en dus slechte voorzieningen. Oh wacht….
@midasracer:
Ik kan je verzekeren dat de voorzieningen in Duitsland zeer karig zijn in vergelijking met Nederland.
Duitsland kent geen minimumloon met als gevolg dat de gewone Duitser weggeconcurreerd wordt door de moelanders op een grotere schaal dan hier.
Het vangnet waar je dan in terechtkomt is ook niet bepaald om over naar huis te faxen.
De keerzijde is dan weer dat je als Duitser weet dat je voor jezelf moet zorgen dit in tegenstelling tot de Nederlandse situatie waar je gewoon je handje ophoudt.

Wat mij betreft mogen we zo naar het Duitse systeem maar of dat ooit gaat gebeuren in deze socialistische Duitse provincie?
@midasracer: Dan moet je wel een baan hebben, anders ga je het ook zwaar krijgen in Duitsland. En je hebt daar ook geen AOW.
@Joel_D:

Wanneer je je leven lang gewerkt hebt, en op een normale manier belast wordt heb je ook geen AOW nodig…
@jack_abarth:
Was dat maar waar, ik ken genoeg Duitsers die tot ver in de 70 door moesten werken om rond te komen. M’n opa kon zelfs met z’n 77ste met pensioen of “rente” zoals wij dat noemen.
@ferrari94tr: Heb er ook een jaar gewoond. Betaalde 6% belasting, maar je wordt daar betaal je weer gruwelijk veel voor de verzekering.. Eind van het liedje verschilt het niet veel qua maandlasten.
@roberto:
Klinkt logisch, hier is 25% van wat men denkt aan “belasting” te betalen ook gewoon zorgpremie. Sec genomen betaal je hier dus 17 of 27% belasting.
@roberto: Heeft ook te maken met Florida. Als je in Hole in the Ground Alabama gaat wonen is dat aanzienlijk minder. Heeft oa te maken met de aanvoer van illegalen vanuit oa Cuba en Mexico. Texas is bijv. ook duur. Die gasten rijden wel, maar allemaal onverzekerd, waardoor de premies belachelijk zijn. 2k per 6mnd voor de Camaro bijv.
@E34M5Touring: Klopt, elke staat heeft weer zijn eigen regeltjes..
@roberto: Ik woon sinds 2000 net over de grens bij Nijmegen. Mijn vriendin is woonachtig in Nederland en als ik onze kosten (verzekeringen/belasting/vaste lasten) vergelijk ben ik toch echt heel veel goedkoper uit.
@roberto: Wie zijn ” Het Volk” volgens jouw? 80% betaald niet genoeg belasting om hun kosten voor de maatschappij zelf te betalen. Als je gewonere prijzen bij de pomp en in de rest van het dagelijks leven wilt hebben zou iedereen gewoon 42% belasting moeten gaan betalen en geen subsidies of toeslagen moeten vangen. Maar dan gaat zoals ik al zeg 80% van de Nederlanders er in koopkracht op achteruit. Dus dat gaat nooit gebeuren, anders verliezen PvdA, CDA, SP en D66 al hun kiezers.
@autogek123: Dat zeg ik niet.. alleen “het Volk” wordt voor de zoveelste keer belast op hun vervoer terwijl we op vele andere dingen kunnen bezuinigen. Kijk bijv. naar zorg en welzijn, daar is zat op te bezuinigen, de laatste tijd zie ik de ene verbouwing na de andere bij de ziekenhuizen. Het moet wel een modern appartementencomplex lijken. Ik heb geen moeite met de MRB, boetes o.i.d., integendeel.. Alleen de overheid moet wel kunnen verklaren waarom deze boetes zo hoog zijn, of waarom er een verhoging van belastingen in deze sector plaats vinden.. Onnodig claxoneren in NL wordt nog zwaarder gestraft dan een winkeldiefstal. Waar slaat dit op?!
@autogek123: hoe kom je toch altijd bij die 80%?

Als alle uitkeringen, subsidie’s ect. worden stopgezet is 42% inkomsten belasting nog altijd veel te veel lijkt me
@melkkoe: CBS statestieken. Probeer ze weer te vinden maar zijn mooi weggepropt. Maar daar stond in dat de netto betaler alleenstaande en stellen waren met gezamelijk 80.000,- of meer zonder kinderen. Dan natuurlijk de echt grootverdieners met kinderen. Maar gezinnen met kinderen met lager dan 80.000,- waren op uitzonderingen na allemaal netto ontvangers ( meer geld via toeslaggen subsidies en kosten van kinderen die ouders nooit terug zien dan dat er aan loonbelasting betaald werd.

NRC had dit stukje.
Als je het goed leest zie ja dat 70% van alle belasting als door de hoogste 10% betaald wordt.

http://www.nrcnext.nl/blog/2012/01/23/betaalt-de-rijkste-5-procent-tweederde-van-alle-belasting-tips-welkom-nextcheckt/

Je zou best gelijk kunnen hebben dat de belasting dan nog minder zou kunnen worden als iedereen eerlijk ging betalen en niets via via kreeg. :-)
de overheid is wat dat betreft best dom bezig…

net als die paar honderd miljoen die men mist gaat men dan weer de accijnzen verhogen op benzine, diesel etc. terwijl die paar honderd miljoen al wordt misgelopen door mensen die over de grens tanken en dan heb ik het nog geeneens over de transportsector die massaal in het buitenland volgooit.

het is ook vreemd he om de accijnzen te verlagen en zo weer die paar honderd miljoen binnen te harken…en mogelijk wel extra omdat je nu eens geld overhoudt om te tanken waar mensen nu mogelijk wat vaker de auto laten staan.

en niet alleen dat, je stimuleert de economie ook weer lokaal aangezien mensen geld overhouden voor andere zaken.

maar nee, we hebben geld nodig dus verhogen maar weer….hoe heet dat ook alweer vicieuze cirkel…
Als ze zo nodig de lasten voor weggebruikers willen verhogen om inkomsten te krijgen moeten ze eens het grijskentensysteem aanpakken. Laat ze in iedergeval de helft van de werkelijke wegenbelasting betalen. Daarnaast alleen deze uitzondering voor busjes met minimaal 2 kub gesloten laadruimte en maar 1 rij stoelen. Bestuurder en bijrijder. De rest gewoon normaal laten betalen. 5 Persoons Vito’s enz zijn gewoon overbodig. En dan heb ik het al helemaal nieteens over die aso bakken van dikke ute’s die allemaal op grijskenteken rijden en je echt niet “ZO HARD NODIG” heb. Er zijn genoeg alternatieven voor deze belastingontduikers als ze zonodig een auto voor de zaak nodig hebben.
@autogek123: ‘5 Persoons Vito’s enz zijn gewoon overbodig.’ Klopt, in het huidige klimaat is er immers voldoende geld om elk personeelslid een eigen bus te geven. Waarom zou je met 5 man op klus gaan in 1 bus als het ook in 5 busjes kan…………
@E34M5Touring: hoe vaak heb je 5 man op een klus of een aflevering? Denk minder dan 1%. Je kan natuurlijk altijd een uitzondering vinden op de meerderheid. Maar moet je dan alles maar toelaten voor minder dan 1%? Nee, dan heeft helaas die ene procent een andere oplossing te vinden. Bv achter het busje aan rijden met 3 man in een gewone personenauto. Al dan niet voor die klus met kilometervergoeding.
@autogek123: Ja joh, gewoon een personenauto erachteraan sturen. Goede oplossing voor het file probleem. En dat kost ook niks, zo’n personenauto. Aangezien aannemers steeds verder van huis klussen moeten zoeken komt het wel eens voor (1% pffff) dat men met meerdere werknemers in een bus moet. Om dan die lui maar af te schilderen als 1% (wat echt gelul is, er rijdt al 1% tussen Deventer en Holten om 16:00) van die groep is echt onzin. Dat percentage ligt vele malen hoger.
@E34M5Touring: “Gelul”! Dat is nette taal. En ja, het zal maar minder dan 1% van de totale ritten zijn waarbij je voor een klus meer dan 2 mannen nodig heb. Waar jij het nu over heb is personenvervoer van en naar werk. Die horen gewoon idd in een personenbus te rijden, maar die dan gewoon volle wegenbelasting hoord te betalen. Grijskenteken is ingevoerd om veel en grote spullen goedkoper van en naar werklocatie of afleverings adres te brengen. Niet om personen te vervoeren. Dan kan je ook grijs kenteken gaan invoeren bij moeders met 5 kinderen die moet ook om 08:00 en om 16:00 meerdere personen vervoeren. DAG!!!!!
@autogek123: Pfff, sorry voor m’n enorm schunnig taalgebruik…. Dr zijn bedrijven zat die een dubbele cabine nodig hebben omdat 2 man naar een klus sturen gewoon te weinig is. Dat heeft niks met personenvervoer te maken want ook die bussen zijn veelal volledig uitgerust met gereedschappen etc. Denk is aan steigerbouwers etc. Montage ploegen. Dus blijft een vreemde beredenering, helemaal dat schoolmoeder argument. Maar goed. DAG!!!!
@E34M5Touring:

Inderdaad.
Hier hebben we 9 montagebussen staan. Zit standaard 3 man in, en meestal laten we de hijskranen op de bouw staan.
Daardoor moet de kraanmachinist ook nog mee terug rijden, en dan zit het busje ver vol.
Dat tekort kun je ook oplossen door alle mensen die hun handje ophouden en roepen “waarom zou ik werken, ik krijg toch een uitkering?” per direct daarvan de uitkering stop te zetten. Gaan ze vanzelf aan de slag. Dat soort mensen verziekt het voor het overgrote deel wat gewoon hard werkt voor z’n centen.
@E320cdi: voor dat soort figuren hebben we wel een oplossing:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Arbeit_macht_frei_sign,_main_gate_of_the_Auschwitz_I_concentration_camp,_Poland_-_20051127.jpg
@Emile_Benz: Los van de mishandelingen vind ik het geen raar plan. Als je een uitkering wilt: prima, maar doe er wel iets voor terug. Iedereen kan altijd wel iets nuttigs terug doen. Dus als de overheid dit initieert en opzet voor allerlei werkzaamheden, kan dit al voor de nodige besparing/extra inkomen zorgen.
Misschien zouden ze iets kunnen realiseren dat bedrijven in Nederland de productie kunnen uitbesteden voor schappelijke tarieven. Hierdoor wordt het aantrekkelijk en kan de overheid er nog geld aan verdienen ook. Ondertussen zijn die luie donders van de bank gehaald en doen ze wat voor hun uitkering.
@E320cdi:
Klinkt heel leuk, totdat je je verstand gebruikt en tot de conclusie komt dat het averechts werkt.
Het goedkoop uitbesteden van werk zorgt in dit geval voor verdringing op de arbeidsmarkt. Die steuntrekker doet jouw werk goedkoper met het gevolg dat jij mag kiezen of kabelen. Of in de steun of voor dat steuntarief je huidige werk doen.
Ik heb het donkerbruine vermoeden dat jij daar niet vrolijk van wordt….
@Emile_Benz: Hoe triest ik dat soort mensen ook vind, zou ik geen enkel mens een concentratiekamp uit de WOII toewensen! Dat vind ik echt niet kunnen!
@notsobig: nee, maar verbannen naar een derde-wereld-land wens ik deze mensen wel toe.

Het probleem is alleen, dat het bijna onmogelijk te bepalen is of deze mensen gewoon luie profiteurs zijn, of dat ze echt niet kunnen werken.
@E320cdi: Ze kunnen al een hoop oplossen door te zorgen dat de mensen die een uitkering hebben ten alle tijden netto meer zullen overhouden wanneer ze gaan werken!
Nu zullen de meesten er netto op achteruit gaan wanneer ze gaan werken, door alle toeslagen en vangnetten en noem maar op!
@notsobig: dat is helaas ook de harde waarheid. In dat geval snap ik best dat sommige mensen thuis blijven zitten. Hard gaan werken en vervolgens aan het eind van de maand minder overhouden dan met een uitkering zou ik net zo min accepteren.
@ej20g: dan is er maar een oplossing voor dit probleem: afschaffen die toeslagen en vangnetten
@melkkoe: dat zou voor een hoop mensen inderdaad de oplossing zijn. Maar hoe zit het dan met de chronisch zieke mensen? Want dan moeten daar weer uitzonderingen voor gemaakt worden om die mensen te voorzien van geld.
@ej20g: Moeilijk inderdaad, en van die uitzonderingen zal ook weer misbruik gemaakt worden. Heel af en toe ben ik blij dat ik niet alles te zeggen heb in dit land.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).