Brabus draait volumeknop omhoog bij Mercedes CLA 45 AMG

Auteur: , 17 Reacties

Niet lang na de introductie van Mercedes' CLA kwam Brabus met een pakketje voor de kleine sedan dat we destijds 'heel bescheiden' noemden. Nu is het tijd voor een iets uitbundiger uitrusting, want de CLA 45 AMG is aan de beurt.

Achter de zwarte Brabus-velgen met rode biezen huizen geperforeerde remschijven, en op de zijkant, achterspoiler en spiegelkappen komen we decoratief koolstofvezel tegen. De rode accenten die we in de wielen zien komen we verder verspreid over de carrosserie tegen.

Ook het interieur heeft een identieke kleurstelling. Alcantara wordt er afgewisseld met rode biezen, stiksels, en gordels. Al met al nog niet heel extreem, maar wel een tandje luider dan bij Brabus’ vorige project. Maar dat moet ook, want het is een AMG.

Het is niet bekend of er ook iets aan de 360 pk / 450 Nm uit de 2.0 turbo is gedaan, maar als dat nog niet zo is, dan zal dat ongetwijfeld op termijn komen. Diverse tuners (waar wij grotendeels nog nooit van gehoord hadden) verdringen zich momenteel om het al redelijk opgefokte motorblok nog een extra klap met de zweep te geven.17 reacties

Is KOMO belettering een optie?

Jammer dat ze hem zo verkracht hebben, standaard vind ik het de leukste sedan van zijn klasse. Dat is waarschijnlijk ook over als BMW met de 2GC komt, maar tot dat zo ver is..
Wat een bak, ben alleen niet zo’n fan van de rode accenten op de velgen!
@rennsport6: ja helemaal mee eens !
@rennsport6: Ik vin de rode accenten prima, alleen die gigantische ‘B’ in de grille kan me niet bekoren
@rennsport6: Soo true!
Ohh!
Echt geweldig dit!
Super mooie kleurstelling, ik vond de cla al erg gaaf, maar dit joh!
Prachtig!!
Ik kan niet warm lopen voor dit ding. Elke keer als ik er een zie rijden valt me op hoe lelijk de proporties zijn. Likje verf en stukje carbon doen daar niks aan…
Jongens dat rood in de wielen. Lelijk. Dit is geen Mercedes meer, wat een zonde.
Hmmz, word altijd erg enthousiast van Brabus, dit is niet heel spannend. Het wachten is op de Brabus CLA V8.
@Den: Gaat niet meevallen aangezien dat de motor andersom ligt en een V8 niet past.
@reistje:
Ach, als het een stel studenten lukt om een V8 in ee B-klasse te proppen dan lukt ze dat vast ook wel met een CLA.
http://www.autokanaal.be/imgpath/assets_img_am/2011/01/05/1726777/mercedes-b-klasse-met-388-pk-sterke-v8-video_23_800x440.jpg

Volgens mij heeft AB hier ook ooit aandacht aan besteed.
@reistje: past een v6 wel dan, daar kunnen ze ook wel de nodige paardjes uithalen ;)
Die velgen hadden ze mogen houden
op een of andere manier blijf ik de hele CLA gewoon uit balans vinden.. Als ik dan een Mercedes zou moeten rijden dan liever een gewone C klasse, met 8 cilinder en achterwielaandrijving, aub!
@celicatwincam: Gelijk heb je! Altijd als ik er een zie denk ik altijd van: meh, iets klopt niet! Liever de nieuwe A AMG dan de CLA AMG!
@celicatwincam: Ben ik met je eens. Alleen zou ik de v8 niet kunnen betalen.
Mensen gaan ook heel snel voor de C-klasse als ik ze vertel dat de CLA, die ze heel graag zouden willen, een FWD is.. Dan is de CLA opeens veel minder interessant en blijft het bij “mooie auto”.
Heerlijke wagen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).