Brabus pompt de G63 nog wat verder op

Auteur: , 14 Reacties

Je moet wat om de 'anti-aerodynamica' te compenseren.

De Mercedes-Benz G-Klasse is een auto die maar niet van ophouden weet. Aanvankelijk was het de bedoeling dit model uit te faseren, maar mensen bleven het gekke ding gewoon kopen. Op zich mag Brabus wel trots zijn op dat succes, want het komt mede door de heren uit Bottrop. Zij bouwden G-Klasses die dermate populair bleken, dat Mercedes-Benz ze zélf ook ging produceren. Denk aan de Brabus G V12, die was al jaren te bestellen alvorens Mercedes met de G65 AMG op de proppen kwam.

De G-Klasse is onlangs ingrijpend vernieuwd. Dat is erg knap gedaan, want de verschillen lijken aanvankelijk niet zo op te vallen, maar maken wel degelijk een groot verschil. Uiteraard heeft Brabus ook diverse pakketten voor de nieuwe G-Klasse in de aanbieding. Het begon een beetje lafjes met de Brabus G500 met ‘slechts’ 500 pk. Wat later presenteerden de pk-tovenaars uit Duitsland de Brabus variant van de G63 AMG. Met 700 pk begint het er al wat meer op te lijken, maar we kunnen begrijpen dat ook dat een beetje te tam is.

Gelukkig zetten ze het recht met de Brabus G800 Widestar. Ook deze is gebaseerd op de G63 AMG, maar nu gaan ze net even wat intensiever te werk. De motor wordt eruit gehaald en voorzien van een lading nieuwe onderdelen, waaronder twee nieuwe (grotere) turbo’s. Het resultaat is 800 pk bij 6.600 toeren en precies 1.000 Nm vanaf 3.600 toeren. Dat is misschien niet het meest bijzondere. Dat zijn de garantievoorwaarden: 36 maanden of 100.000 km is indrukwekkend te noemen voor een getunede auto.

De prestaties vallen natuurlijk enorm tegen voor een auto met 800 pk. Van 0-100 km/u duurt namelijk 4,1 tergende seconden. De topsnelheid is begrensd op 240 km/u. Qua uiterlijk moet het je ding zijn. Uiteraard is het een zwart exemplaar, maar het karamel interieur maakt veel goed (blauw is ook mogelijk). Die motorkap kan eigenlijk echt niet (om maar te zwijgen van de kerstboomverlichting), maar het hoort er nu eenmaal bij. De wielen op het getoonde exemplaar zijn maar liefst 23″ groot, uiteraard is kleiner ook mogelijk.

Meer lezen? Deze 11 auto’s werden minder verkocht dan een Mercedes G-Klasse!14 reacties

Leuke lease wagen! Weet iemand wat ie maandelijks moet kosten?
@rikv99: 199 euro per dag waarschijnlijk :-D
@rikv99: waarschijnlijk 3000 per maand, met de tankpaskosten zal je het ook goed doen bij de baas, gegarandeerd dat je met stipt op 1 staat in de dashboards onder brandstofkosten 😂
Als ik nou een sigarenrokende vriend, een geflipte gast met een leren jasje en een matje en een bonkige donkere kleerkast vol gouden kettingen aan die deze wagen bestuurd dan trek ik wel een mooi pak aan en gaan we op pad!
kost dah
Lekker fout en juist met deze kan dat ook. Dat Karamel staat wel goed trouwens.
Het spaarzame gebruik van hun merknaam en logo op dit voertuig spreekt mij zeer aan.
Gaaf man! Als je 7 bent
Oh, oh, wat lekker! Leuk om ook even de prijs er bij te vertellen bij Brabus creaties. Dit gaar waarschijnlijk richting de 400k+
@e550:
Ik had begrepen dat als je de Boys uit Bottrop helemaal los laat op je G-klasse, dat er een factuur uit komt rollen van net boven de 3 ton excl. 19% MwSt. Moet je wel nog je eigen G 63 AMG meenemen
Brabus maakt de G63 nog lelijker!
Op de een of andere manier vind ik een brute Gklasse erg gaaf, maar dan wel Bruut als in 4×4 bruut en niet deze versie van pc hoofdstraat bruut.

Standaard G63 is mooier dan dit als je het mij vraagt.
Enige auto waarop 23” mag van mij, tis toch al een boot
4,1 seconden tegenvallen? Het is een container! Dan is dit heel erg vies als je in je M4 zit en deze in je gat boord tot jij 250 rijd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).