Brabus zet Mercedes GLA op veel te grote sloffen

Auteur: , 10 Reacties

Je schoenen te groot kopen: geen normaal mens doet het, maar in tuningland is het de normaalste zaak van de wereld. Bewijsstuk (GL)A: deze Benz mini-SUV op 21 inch, met dank aan Brabus.

Een Brabus-behandeling voor de Mercedes GLA, het was een kwestie van tijd. De Bottroppers pakken flink uit met spoilers, uitlaatsierstukjes, en vier clownsschoenen, maatje 21″, in combinatie met een 25 mm-verlagingskuur. Als je wilt kan je hier 255/30 R 21-banden onder leggen.

Maar de tuner erkent ook dat er nog mensen zijn die wellicht praktisch gebruik willen maken van de Duitse kruisover; daarom biedt Brabus ook een versie aan met ‘slechts’ 19 inch en een lift kit, die 30 mm aan hoogte toevoegt.

Brabus GLA lift kit

Voor de AMG’s is een tuningpakket in ontwikkeling, maar eerst zijn de ‘normale’ motoriseringen aan de beurt.

Motortuning

De aanpassingen zijn niet alleen visueel, ook onder de kap levert Brabus een alternatief: de Mercedes GLA 220 CDI krijgt 30 kW / 42 pk extra. Met 210 pk/410 Nm sprint de diesel in 8 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 220 km/u. De GLA 45 AMG klimt naar 400 pk / 500 Nm, standaard doet deze 360 pk en 450 Nm. Brabus belooft hier een 0-100-tijd van 4,4 seconden en een afgeregelde top van 270 km/u.10 reacties

Persoonlijk vind ik ze nog wel in verhouding. Hij kan hij best hebben.
Ik vind persoonlijk alle Brabus auto’s lelijk zij maken van een mooie auto een lelijke (mijn mening) bij MTM of AMG vind ik dat niet.
Wat Brabus er ook mee doet, het blijft een lelijk hok.
met zulke grote velgen lijkt het wel weer een normale a klasse
@logistiek: precies, van een afstandje misschien zelfs nog wel kleiner. Beetje het effect wat je ook bij de Rolls Phanton hebt, je ziet pas hoe enorm die is als je er een normale auto naast zet.
Zo he. Die 45 zit dus nu op 400 pk voor een 2 l. Vraag me af watvoor character zon blok heeft. Betrouwbaarheid zal wel goed zitten merc kenende
met die 21 inch wielen is hij best mooi.vind ik.
Met die chromen versiering aan de voorkant lijkt het net alsof de auto een fout ringbaardje heeft gekregen.
Waar zijn die mooie klassieke lijnen gebleven denk ik dan… Dit is toch net een druipkaars zon GLA. Oja het ging over de velgen. Nou dat kan ie nog wel hebben.
Zou ook wel passen op een dacia sandero stepway!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).