BREEK: Audi versterkt het gamma met een Q4

Auteur: , 27 Reacties

En er komen nóg meer modellen.

Q4

Terwijl we gisteren nog berichtten dat BMW en Mercedes denken aan het terugdringen van de wildgroei aan modellen, gaat Audi gewoon lekker door met het vullen van niches. Dat de Q-familie uitgebreid gaat worden met een Q8 dat wisten we al, maar zojuist maakten de jongens van de boksbeugel officieel bekend dat er ook een Q4 komt.

Of de Q4 een soort Q3 coupé wordt of gewoon een conventioneel Q-model dat iets groter is dan de Q3 en iets kleiner dan de Q5 is nog niet bekend. Audi omschrijft het model zelf als een een sportieve compacte ‘utility vehicle’. In 2019 verschijnt het model op de markt. Op dat moment heeft Audi dus alleen nog een Q6 nodig om flink uit te halen met een Rummikub-combo van Q2-Q8. De Q8 komt namelijk al volgend jaar op de markt, evenals de nieuwe A7 overigens.

Maar, dat is nog niet alles! Audi heeft nog meer geheel nieuwe modellen op de planning staan. De Duitsers gaan flink aan de stekker, want tot 2020 komen er drie elektrogebakjes op de markt. Een daarvan zal ongetwijfeld de e-tron zijn, maar daarnaast komen er dus nog twee.

Of je die auto’s zelf mag besturen is de vraag, want een nieuw dochterbedrijfje van Audi in München (nee, niet BMW) genaamd Autonomous Intelligent Driving GmbH gaat de komende jaren aan de slag om een autonome piloot te ontwikkelen voor auto’s van VAG. Naar verluidt is een van de moeilijkheden in de ontwikkeling nog dat de robot maar blijft klagen over onderstuur en zijn mening dat RWD beter is niet onder stoelen of banken steekt. Daar is dus nog wat werk aan de winkel voor de techneuten.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Voor Audi geldt hetzelfde als voor Volkswagen: Gewoon de typenamen laten vervallen en voortaan bestellen in centimeters.
Dit slaat helemaal nergens meer op.
@fanboy: Ah, valt best mee..
Aud heeft nu de Q2, Q3, Q5 en Q7 in het gamma. Met de Q4 en Q8 kom je op 6 Q modellen in totaal.
Bmw heeft nu de X1, X3, X4, X5 en X6 in het gamma. En hier komt de X7 nog bij. Dus 6 X modellen.
En Mercedes heeft al een Gla, Glc, Glc Coupé, Gle, Gle Coupé en Gls. Kom je al aan 7 “G modellen” en dan nog de G zelf niet meegerekend..
Dusja, op zich best logisch dan van Audi…
@dimglor: Correctie, bij Mercedes kom je ook aan 6 G modellen.. had men rekenmachine niet bij… ;-)
@dimglor: Inderdaad, nu je het zegt, BMW en Mercedes hebben hetzelfde probleem :D
Oké welke dialectische marketing oen heeft “Autonomous Intelligent Driving” bedacht? “Autonomous Driving Intelligence” ligt dan toch meer voor de hand? (Hint.. Audi)
@w0o0dy: en wat is AID in het Engels…
Het houd niet op, niet vanzelf…
@nielsnl1: Nee, dat mag alleen gebruikt worden bij nieuws over Spyker ;-)
@bmwalpina: Eens! En verder hoef ik het nooit meer te horen. Zit al tijden te wachten op een vervolg van die reclame. Hoop dat die ouwe zijn 1:50 piratenschip op zijn dochters hoofd kapot slaat oid.
Q1 q2 q3 q4……etc q8.. steeds 1 cm.langer maken niks veranderen en elke keer 10k meer voor vragen
Audi’s en VW’s hebben geen identiteit meer. Geef mij maar een snelle Seat of Skoda. Die zijn enigszins nog wat eigenzinnig en vooral niet doorsnee.
@baap: want Seat heeft lekker identiteit ja.
@baap: ja hoor. Plastic afwerking ten top!
Terwijl we vanmorgen lazen dat BMW en MB het aantal niches willen terugdringen gaat Audi lekker door. Zoals meestal zullen ze dan over een paar jaar ook in zien dat het niet handig is en het voorbeeld van de Duitse voorlopers volgen.
@str8six: Ja net als vierwielaandrijving op sportmodellen
@stekel01: hap hap
Wel apart hoor. Ik heb studie bedrijfskunde gedaan en daar leer je iets over keuzestress. Niet positief voor een merk. Gaat dat niet op voor auto’s?
@keesieboy2: als al je modellen op elkaar lijken valt dat wel mee ;-)
@str8six: Haha daar zit wat in!
@keesieboy2: Mwa. Bij veel kopers is er gewoon een bepaald budget, waardoor de meeste afvallen. Dan is er meestal ook wel een voorkeur voor carrosserievorm, waarna je misschien nog tussen een paar twijfelt. Vind het allemaal wel meevallen.
Ik begrijp nooit wat er mis mee is. Iedereen wil een ander soort auto, is het juist niet mooi als een merk voor ieder iets wils heeft? Wat maakt jou het uit of ze 5 of 20 modellen hebben?
@basv: dank u. Ik vind het ook prima. Het is leuk om naar zo’n model te kijken als je er met 100kmh achter tuft en te denken: hmm, welke is dit eigenlijk?
En als je er een wil kiezen, bestaat er minder kans dat je zelf voor een compromis hoeft te gaan. Mooi toch?
Ze bouwen het omdat er vraag naar is. Niet omdat ze hier de comments lezen
Je verwacht het niet…
Ik zie mogelijkheden voor een Q9.
Volgend jaar krijgen we een Q0.5, Q1.5, Q2.5,Q3.5, Q4.5, Q5.5,Q6.5 etc….
Verschil zie je toch niet dus maakt niet uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).