BREEK: Max Verstappen naar Marokko voor taakstraf

Auteur: , 48 Reacties

Waarom dáár dan weer?

BREEK: Max Verstappen vervult taakstraf in Marokko

We zitten tot onze tepels in de winter en voor de Formule 1-fans onder ons betekent dat maar één ding: niet alleen lijkt het einde van afgelopen seizoen alweer een eeuwigheid geleden, ook de start van het nieuwe seizoen is mijlenver van ons verwijderd. Desondanks zit de knokpartij tussen Max Verstappen en Esteban Ocon nog vrij vers in het geheugen. We hebben al voorspellingen gedaan over een toepasselijke taakstraf voor de Nederlander, maar tot op heden is er weinig over bekendgemaakt. Vanavond leren we hoe Max de FIA gaat pleasen.

Volgens een aan de Formule E toegewijde sportsite, e-Racing365, zal Max Verstappen dit weekend in actie komen tijdens de E-Prix van Marrakesh. Niet als vervanger van Stoffel Vandoorne, maar als extra steward tijdens de wedstrijd. De haarfijne details liggen vooralsnog niet op tafel, maar de website weet in ieder geval te melden dat Verstappen zijn taakstraf als assisterende kracht zal vervullen. Hij maakt onderdeel uit van een team van stewards dat wordt geleid door ex-Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi. Een reclamespotje om de veiligheid te promoten, dat lijkt er dus niet in te zitten.

Naar verluidt zal Verstappen vanavond arriveren in Marrakesh, alvorens hij zich morgenochtend zal melden bij de stewards op het circuit. Het zal een drukke dag worden voor de Nederlander, aangezien de Formule E een volledig “raceweekend” afwerkt op één dag. Normaliter worden E-Prixs gehouden op zondag, maar omdat Marrokko een gelovig land is, zijn de trainingen, kwalificatiesessies en wedstrijd verzet naar zaterdag. Dit was eveneens het geval bij de openingswedstrijd in Saudi-Arabië, die half december werd georganiseerd. De wedstrijd werd gewonnen door Antonio Felix da Costa van BMW.48 reacties

Gaan ze op zondag naar de kerk in Marokko? Zo weer wat geleerd!
@momo: Ik zou eerder denken dat ze zaterdags minder doen vanwege Sabbat. Marokko telt toch meer Joden dan christenen?
@momo: daar heb ik zelf ook nog nooit van gehoord. Ik dacht dat vrijdag de heilige dag is…
Schandknaapje van Badr Hari denk ik, Maxi Cosi is daar in goede handen, van mijn part blijft hij daar.
@momo: wat sommige bloggers voor onzin weten te typen bij het vertalen van iets en dan geen achtergrondkennis hebben…

Omdat vrijdag de belangrijkste religieuze dag is, valt het weekend in de meeste moslimlanden op vrijdag en zaterdag. Vrijdag is nog done voor een race, zondag is een gewone werkdag. Blijft Shabbat over ;-)
@technofreak: altijd weer die @ikschrijfookoverautos… Redactie, laat die man een ander hobby gaan zoeken!
@vroaaar: ik begrijp de ophef niet. Het is toch logisch dat er op zondag niet geracet wordt als het voor hen een werkdag is? Het normale weekend valt op vrijdag en zaterdag.
@ikschrijfookoverautos: maar je schrijft dat er niet op zondag geracet wordt omdat het een gelovig land is, niet omdat zondag een werkdag is. Daarmee wek je in ieder geval de suggestie dat volgens jou zondag de dag is dat ze in Marokko hun geloof belijden en je dus blijkbaar niet weet dat vrijdagmiddag het hoogtepunt van de week is voor islamieten. Overigens is de vrijdag geen rustdag en mag er gewoon gewerkt worden.
@momo: neuu, good ol’ hate speech Friday.

Zal eerder mee te maken hebben dat die klasse niet interessant genoeg is om voor meerdere dagen publiek te trekken.
In before omgekeerde wereld grappen, Nederlander in Marokko voor een taakstraf. Misschien dat Verstappen wat begrip hierdoor voor stewards krijgt, maar het is wel nogal een showstraf!
@subaru555: “Nederlander”
@chills: gezien het vlaggetje voor zijn naam als hij rondrijdt kiest hij ervoor om Nederlands te zijn.
@gulli:
Precies. Einde discussie.
@gulli:
Het zou goed zijn wanneer Nederland, net als Amerika, nationaliteit koppelt aan belastingplicht. Nederlandse nationaliteit, dan ook Nederlands belastingplichtig. Benieuwd hoelang deze geboren Belg, er dan nog voor kiest Nederlander te zijn. Ik denk dat Leclerc dan opeens veel landgenoten erbij heeft op de grid. De vraag voor Verstappen is dan alleen, of Monegasken net zo graag shirtjes en petjes kopen als Hollanders.
@subaru555: Ow, ik dacht gezien de titel van dit stuk eerder dat er een ongeplande Formule E race in Rotterdam zou zijn…
@venividivici: haha, dacht precies hetzelfde.
Dacht eerst dat hij zich daar moet melden bij Badr Hari 😂
@zeevink: “even praten”
Zeer leuke taakstraf. Verstappen heeft toch regelmatig kritiek gehad op de beslissingen van de stewards, soms terecht, soms onterecht. Nu kan hij eens meemaken hoe het er in zo’n stewardskamer aan toe gaat en krijgt hij wellicht ook wat meer begrip voor de beslissingen die ze nemen. Dat lijkt mij persoonlijk veel leuker dan een lezing te moeten geven of een spotje te moeten opnemen.
@edge: true that
@edge: Gewoon dat sporters uberhaupt zelf eens als scheidsrechter een wedstrijd moeten leiden. Later zien ze in dat het toch wel iets meer inhoudt dan alleen op een fluitje blazen.
Max heeft een hekel aan de Formule E, in een interview gaf hij aan dat hij het laatste olievat zou kopen om nog lekker mee te racen… Ontzettend heftige straf dus.
Op de terugweg in een VW busje met alle souvenirs op het dak gebonden naar Monaco, das dan wel leuk.
Sec bekeken is het eigenlijk wel een beetje gek deze straf. Alsof de rechtbank een boef zou straffen door ‘m te dwingen een dagje politieman te zijn…
Wat is er zo “breek” aan dit bericht? Doe toch kalm man
@goodolddays: de ‘breek’ is dat we vandaag ‘leren’ wat de taakstraf is.
Hippe anglicismen hoor, guys! Weg te gaan!

Oftewel: ‘Net binnen! Vandaag vernemen we wat de taakstraf van Max Verstappen inhoudt’
Wat dan weer geen straf is is een weekend in Marrakesh door brengen. Lekker hangen op Djemaa El Fna. Als dat je ding is, dat dan weer wel.
Geef mij ook maar zo’n taakstraf
Moeten ze in Marroko niet op vrijdag naar de Moskee?
@dutchdriftking: raar verhaal weer
@dutchdriftking: dat is niet alleen in Marokko maar voor moslims in de hele wereld
Hebben ze in deze foto zijn oren gephotoshopped
@dees: niet alleen z’n oren. Ze weten z’n boerenkinkelhoofd zowaar wat fotomodelligs te geven. Misschien komt t door de overdaad aan schaduw.
Op zich wel een slimme “straf” zo maakt de FIA wat extra reclame voor de FE en voor het werk van de stewards.
“BREEK”

Dit is een beetje “breekinflatie” jongens.
Hetzelfde als je Messi voor straf laat meelopen bij een wedstrijdje tussen Excelsior vs De Graafschap.
@karaya: denk niet dat Messi dat erg zal vinden. Doelpunten verzekerd.
kan ie mooi zijn accu even opladen
Shouf shouf habibi.

Enige Marokkaanse woorden die ik ken. Dacht: misschien helpt het Max.

O nee, wacht.

Ik neuk jullie allemaal de moeder!

Is ook Marokkaans….dacht ik…
@Rick-dos: Ik hoor vooral ‘Wollah’ en ‘Kanker’ hier in Nederland… oftewel al 50% geïntegreerd. Wat ze in Marokko zeggen zal wel wat netter zijn.
@fiero: Ik ben Hagenees. Als iemand “kanker” roept kijk ik niet eens meer op of om. ;)
Hier in het oosten gelukkig de meerderheid van de mensen wel, het continue gescheld met kanker is één van de redenen waarom ik er niet graag kom
Dit had toch een fantastisch artikel geweest voor de heerlijke clickbaittitel: Max Verstappen naar Formule E.
Zolang hij niet de latrines van een Marokkaanse gevangenis hoeft te poetsen, is er weinig ‘breek’ aan dit ‘nieuws’.
Verplicht naar een E race moeten kijken ? Dat is geen taakstraf maar marteling. Werk aan de winkel voor amnestie international
Doe mij zo’n straf als ik iemand een duw geef. Even door Marrakech banjeren, helemaal geen straf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).