BREEK: nieuwe info over de 2020 Nederlandse Grand Prix

Auteur: , 117 Reacties

Vers van de pers.

BREEK: nieuwe info over de 2020 Nederlandse Grand Prix

Mocht je ons nieuwtje eerder deze maand gemist hebben. Ja, er komt een Nederlandse Grand Prix en ja die gaat plaatsvinden in Zandvoort. Autoblog beroept zich op meerdere bronnen binnen de industrie. De Grand Prix van Nederland moet in mei 2020 gaan plaatsvinden en we hebben nieuwe info te melden over de gang van zaken.

Zo is er een contract getekend voor vijf jaar. Dat betekent dat we vanaf 2020 in elk geval enkele jaren kunnen genieten van een F1-circus op Nederlandse bodem. Kuchende mannen in regenjassen lieten verder weten dat de Jumbo Racedagen volgend jaar in samenloop gaan met het F1-weekend. Donderdag 30 april 2020 zal in teken staan van het Jumbo-event. Vrijdag 1 mei 2020 zijn de eerste vrije trainingen, op zaterdag 2 mei de kwalificatie en op zondag 3 mei is de race.

Dit betekent dat het over exact een jaar al zover is. Er moet nog een hoop gebeuren. Zo is het de bedoeling dat er een nieuw hotel/conferentiecentrum gaat komen om de delegatie en gasten op te kunnen vangen. Eerder werd al gesproken over aanpassingen aan het circuit en infrastructuur rondom de baan.

De gemeente en de organisatie staan voor een serieuze uitdaging met betrekking tot de infrastructuur. Niet alleen zal het überhaupt druk worden met verkeer vanuit binnen- en buitenland. Ook de meivakantie gaat op 25 april 2020 van start. Genoeg papa’s (en mama’s) in Nederland die de Jumbo/F1-combinatie natuurlijk gaan zien als een leuk uitje voor het gezin. Het zal geen overbodige luxe worden om een aantal dagen van tevoren te vertrekken, mocht je niet in een filezee terecht willen komen.

Fotocredit: Verstappen in een Red Bull RB8 tijdens de Jumbo Racedagen in 2017. Via Bobo Boom op Flickr117 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
het circuit en de omgeving hebben toch veel meer nodig dan 10 maanden om alle verbouwingen etc aan te vragen, finacieren, uitvoeren, controleren, etc. Ik geloof er niks van dat dit op deze korte termijn kan. Weten jullie zeker dat 1 April niet de datum is?
@waterisnat: Om nog maar te zwijgen over de Nederlandse bureaucratie die op de loer ligt…
@venividivici:

Corruptie werkt in apenlanden ..
@waterisnat: Verbaas je niet wat het Koningshuis samen met de gemeente kan doen als ze echt willen..
@flutterby: vertel eens wat het koningshuis allemaal kan doen dan? Ben wel heel benieuwd.
@rhellema: belasting ontduiken. Hoge huurprijzen hanteren. Omkoopschandalen wegmoffelen. Ex-schoonfamilie zwart maken.
@cloverleaf: ohja doen ze dat om de F1 hier heen te halen? Bewijs dat eens in plaats van je onderbuikgevoelens te laten spreken?
@rhellema: staat allemaal op wikipedia. Geen onderbuik gevoelens. Zelst Marijke / Christine heeft een flexibele accountant./
@cloverleaf: LOL…ja Wikipedia is ook echt wel HET bewijsmateriaal waaruit blijkt dat het koninklijk huis hiermee de F1 binnen haalt. Dan zal ik het nu maar vertellen tegen je maar Sinterklaas bestaat ook niet terwijl er toch echt een Wikipedia over hem geschreven is. Ben je echt zo makkelijk beïnvloedbaar? 😂
@rhellema: Bernhard. Jij ook hier! Op je pik getrapt?
@cloverleaf: nee hoor, ik moet gewoon lachen om zoveel onnozelheid.
@rhellema: ben je thuis ook zo vervelend?
@cloverleaf: altijd grappig als je het niet met andermans prietpraat eens bent…dan ben je ineens vervelend. 😁
@rhellema: nee hoor. Maar andere mensen als onnozel bestempelen die een andere mening hebben dan jij is kinderachtig gedrag wat je verwacht bij een peuter.
@cloverleaf: tja, dat is altijd het verweer van mensen die zelf ook weten dat de argumenten waar ze mee aan komen niet sterk genoeg zijn. Maar om de jij bak discussie even te stoppen en weer verder te gaan op het originele onderwerp; ga je nog aantonen dat het koningshuis zich schuldig maakt aan frauduleuze zaken om de F1 naar Nederland te halen of blijft het alleen maar een beetje bij populistisch gel#l?
@rhellema: ik heb dat nooit beweert dus hoef ik het ook niet aan te tonen…
@cloverleaf: je reageert op mijn vraag wat het koningshuis kan doen om de F1 naar Nederland te halen met de uitspraak over belastingontduiking dus je beweert het wel degelijk. Dus verklaar je nader zou ik zeggen!
@rhellema: nee je vraagt wat het koningshuis kan doen. Ik geef antwoord. Maar ik stop er nu mee
@cloverleaf: ja doe dat maar want heel erg veel weerwoord heb je niet.
@cloverleaf: gefeliciteerd met de meest onnozele opmerking van dit decenium.
@soulmaster:
Hij heeft anders helemaal gelijk en er is nog veel meer te vertellen.
@Soulmaster: heb je die van jezelf al teruggelezen?
@rhellema: per koningklijk besluit vastleggen dat Assen vanaf nu Zandvoort heet en Assen per direct een kustplaats met een verouderd circuit is.
@mashell: stop maar met je propaganda voor Assen. Zij doen de opgevoerde bromfietsen en Zandvoort F1. Het is niet anders, daar verander je niets meer aan nu.
@rhellema:
Heb je het getekende contract al gezien dan? Nee hè. Dus, ssssst…
@kempenaer: nee maar als een FOM medewerker tegen Olav Mol vertelt dat de race er volgend jaar komt dan hoef je je daar echt geen zorgen meer over te maken. En nee, je hoeft Mol hier echt niet voor naar beneden te trappen want die is voor wat betreft dit soort “geruchten” echt wel een betrouwbaar persoon. Sterker nog, de Grand Prix van Spanje zal er voor moeten wijken. Een datum werd nog niet genoemd maar Spanje is dit jaar op 12 mei dus de datum die nu genoemd wordt voor Zandvoort 2020 is daarbij ook nog eens meer dan realistisch. En heb jij ooit een getekend contract gezien van welk ander circuit dan ook? Waarom zou je deze wel moeten zien dan?
@rhellema: hey prins bernhard. Je hebt gewonnen. Stil nou!
@waterisnat: ben wel benieuwd hoe dit circus door de omgevingsmangel wordt gehaald…
@niek93: ik vermoed dat het voorwerk bij provincie en gemeente al lang afgerond zijn.
@waterisnat: als er ook maar 1 inwoner bezwaar maakt, ben je zo enkele maanden verder. Onhaalbaar dus
Handig om te weten. Kun je nu vast in de file gaan staan op die karrensporen naar het circuit. Ben je er misschien net op tijd.
@kapiteinknalgordel: Verzin eens wat anders.
@toniominestrone: Is de eerste keer dat ik me hier over uitlaat…
@kapiteinknalgordel:
En je hebt groot gelijk!
@toniominestrone: Het is een terugkerende opmerking want een groot probleem. Als je een keer op een zonnige dag in de buurt van Zandvoort bent geweest weet je waarom. 2 toegangswegen en een boemeltreintje gaan geen 10 duizenden bezoekers binnenkrijgen. Het enige dat ik me kan voorstellen is om een paar grote tijdelijk parkeerplaatsen aan de a9/a4 aan te leggen, Zandvoort af te sluiten voor al het verkeer en pendelbussen in te zetten.
@kle500: of ze leggen nu de infrastructuur neer die de problemen in de zomer ook verhelpt.
@flutterby: als we nu beginnen met een snelweg en een hogesnelheidslijn dan is het in 2050 misschien één van beide ten dele gereed.
@flutterby: waar en hoe?
@kle500: Of ze huren wat plaats op schiphol en gaan vanuit daar pendelen. Ach we zullen met de tijd wel zien wat het gaat worden, denk dat het wel allemaal goed komt.
@kle500: dubbeldekker treinen zouden ook wel veel schelen. Misschien dat er ook nog een snelle veerdienst komt of zo?
@kle500: gemeente Zandvoort moet jou inhuren met je geniale idee!
@toniominestrone: Je kan er wel lacherig over doen, opties als dubbeldekker treinen inzetten kan niet vaak genoeg benadrukt worden.
@gallardogt: lacherig? Ik ben bloedserieus en omarm je ideeën.
@toniominestrone: niet briljant, maar zie jij een andere optie? Gezien de ligging?
@kle500: Het lijkt me een aanzienlijk beter plan om het boemeltje te upgraden. Zo moeilijk is dat niet. Het ligt dubbelspoor naar Zandvoort vanaf Haarlem en station Zandvoort heeft plek voor 4 sporen. Vanaf het station is 15 min lopen naar het circuit, dus dat is ook overkomelijk. Het enige wat echt in de weg zit zijn de Nederlandse regels, procedures en individuele rechten van iedereen met een mening.
@erwh: genoeg voor die 10Duizenden? Vergeef me mij scepsis, maar veel vertrouwen in de NS heb ik niet
@kle500: er zijn al 100 mensen die dat al 3 jaar zeggen hier op autoblog. Ik denk dat de mensen bij de organisatie dat idee ook al hebben. Komt wel goed denk ik.
En zoniet: fiets in de auto en er zijn zat plaatsen waar je zal kunnen parkeren en maar een half uurtje hoeft te fietsen.
@gregorius: Ben idd niet de enige, maar heb nog géén andere oplossing gehoord. Citcuit ligt nu eenmaal gewoon K*t, dus je koet een oplossing verzinnen zodat je die bezoekers waarvoor je het doet ook binnen haalt. ‘Komt wel goed’ vertrouw ik niet zo zonder concrete plannen.
@kapiteinknalgordel: Bekijk het positief: in ieder geval kunnen de huidige F1 auto’s heel makkelijk inhalen daar!
Zonde, weg rust in de duinen.
@pielemuis: Om in alle rust vogels en wild te spotten adviseer ik je om naar de Veluwe te gaan…
@venividivici: Helaas krijgen we daar binnenkort ook een lading vliegtuigen overheen.
@vingers: Die vallen ook gewoon onder de vogelsoorten
@pielemuis: Zandvoort was daar toch niet echt de plek voor? Wel kan je vanaf daar de fiets pakken en lekker de duinen in.
@pielemuis: dat is 1 week in een heel jaar, blijven er nog wel een aantal over hoor aansteller.
@rhellema: ja maar ik wil dat weekend nou net door de duinen struinen en een beetje van de rust genieten.
@pielemuis: jammer joh!!
@pielemuis: ze hadden / hebben in mei ook altijd al de Jumbo racing days, dus dit is een mooie vervanger daarvoor denk ik ;-)
@ds3thp: heb je ’t artikel wel gelezen?
@pielemuis: hoezo??? Denk jij dat de F1 het enige weekend autosport per jaar zou zijn? DTM, Formule3, Italia a Zandvoort, Autoblog Junkyard; om er een paar te noemen. https://www.circuitzandvoort.nl/nl/kalender
Met de huidige motoren is het F1 weekend misschien wel het stilste van alle weekende!
(bijdeweg: ik woon 3km van het het circuit…)
@lucasspeedo: DTM? Zou even op die kalender kijken die je linkt ;-) die staat er niet op namelijk.
@melcon: check! Daar heb je gelijk in!
@lucasspeedo: Sinds dit jaar pas natuurlijk :) Niet dat er wat mis is met Zandvoort overigens, leuke baan om te rijden en genoeg activiteiten. Of je er heen moet willen op een dag dat er 100.000 bezoekers komen is wat anders natuurlijk ;-)
Een hotel bouwen, circuit aanpassen en infrastructuur aanleggen in 1 jaar tijd? Succes ermee. En dat dan ook nog voor 5 races. Je moet er maar zin in hebben.
@berlinetta: Alles voor de kijkcijfers hè.
@venividivici: Reken maar ik dat de race lekker via tv ga kijken inderdaad.
@berlinetta: Pas als er na de eerste F1 race in Zandvoort geluiden zijn dat de infrastructuur super geregeld is, dus geen zooitje zoals bij Spa (of nog erger) dan pas overweeg ik ook om achter de tv vandaan te komen.
@berlinetta: en mooi niet op Ziggo. Maar lekker op Sky.
@gasskaas: of nog beter, F1TV pro (met het Sky commentaar, dat dan weer wel 😄). Switchen tussen in board camera’s e.d.
@bfvo: dat abbo heb ik inmiddels opgezegd. Idee is goed, maar de app deed het vrijwel nooit.
@berlinetta: het zal mij niets verbazen als er de eerste F1 race voor gekozen wordt dat men via 1 kant Zandvoort in kan en via de andere kant er uit.
@rhellema: Dat is vreemd, want dan laat je de helft van de wegcapaciteit onbenut. In de ochtend komt iedereen naar Zandvoort toe, in de middag gaat iedereen weer weg.
@metalmike: ‘s morgens alleen ingaand en ‘s avonds alleen uitgaand
@rhellema: adviesburwau Maj Weggen inhuren! Die komt met werkende oplossingen voor dit soort ellende
@metalmike: parkeergarages en parkeerterreinenbij evenementen met start en eindtijd doen het ook zo meestal
Ik hoop dat het waar is. Maar ik wacht liever op een officiële verklaring van de FOM.
Even lekker zeuren, kunnen we ophouden met ‘Breek’ of ‘Breaking!’ in de titels zetten?
We zijn niet in Amerika waarbij ze dat te pas en te onpas doen….
Maar misschien ben ik de enige die me er aan stoort ;-)

Ontopic, klinkt goed!
Mooi om het te combineren met de Jumbo dagen, dan zal Jumbo de race zelf ook wel sponsoren.
Of zullen er op donderdag overal Jumbo borden te zien zijn, die voor de race worden vervangen door andere sponsor(s)?
@joel1987: En kunnen we ook alsjeblieft ophouden met “kunnen we” in een zin te gebruiken, wanneer we kun je, of kunnen jullie bedoelen? *taalzeikmodus uit
@suzikubelona:
Zeker is dat mogelijk!
Daar kunnen we de volgende keer wel rekening mee houden ;-)
@joel1987: Wij danken u!
@suzikubelona: Wil jij dan Baleno goed schrijven? ;-)
@JoostvdWater: Dat wil Suzi niet. 😂
Welke bronnen mogen dat zijn dan? Op serieuze F1 sites als motorsport.com staat niets vermeld… Ik kom wel het tegenovergestelde tegen:
https://www.gptoday.net/nl/nieuws/f1/247093/contract-tussen-zandvoort-en-fom-is-nog-niet-getekend
@rollingstoned: Motorsport.com heeft enkele minuten geleden ook een Zandvoort-artikel geplaatst. Volgens hen is er echter nog geen contract getekend. De hoofdlijnen zijn akkoord, maar enkele details moeten nog op papier gezet worden alvorens er getekend kan worden. De Grand Prix van Nederland zou dan naar alle waarschijnlijkheid het slot van Spanje overnemen, dat na dit jaar geen contract meer heeft en niet de financiële middelen lijkt te hebben om een nieuw contract te betalen.
Ik weet niet waarom, maar voel een failure van formaat aankomen voor volgend jaar. Is het niet qua logistiek, dan wel financieel…..
@156v6power: met Jumbo als hoofdsponsor en Heineken die in de F1 meedoen kan het zomaar zijn dat de financiële kant al geregeld is.
@156v6power:
De belastingbetaler mag de tekortkomende miljoenen weer ophoesten. Zoals zo vaak met dit soort waanzinnige magalomane prestigeprojecten. Opgetiefd met de F1 in Nederlandje. En als het moet, dan in Assen en op eigen rekening.
Krijg de indruk dat, naast het reguliere benodigde geld voor het organiseren van een F1 weekend, van Eerd nog eens extra zijn portemonnee heeft getrokken om zo wat aanvullende wensen gerealiseerd te krijgen.
Bij de Ryder-cup in Parijs was je verplicht om met de bus naar de venue te gaan. Werkte vlot en de wegen naar de golfbaan waren grotendeels afgesloten voor overig verkeer. Zou voor Zandvoort ook niet verkeerd zijn, geen geklooi met het parkeren van auto’s, geen files. 👌🏼
Ga er stiekem vanuit dat Mvr. De Carvalho-Heineken, Dhr. Goldschmeding, Dhr. Van Eerd en Dhr. Van der Leegte wel een kleine bijdrage leveren.
@citroen4life: Heineken kan ik nog inkomen, maar waarom zouden Goldschmeding en van der Leegte dat in godsnaam doen?
@joostvis: Randstad heeft jaren In de F1 gesponsord. Williams op de auto. Dit jaar op de kleding van Toro Rosso.
@gasskaas: Lijkt me niet dat ze dat snel nog eens doen, maar snap je perspectief. Van der Leegte alleen omdat ‘ie vermogend is?
@joostvis: Ik snap niet waarom VDL genoemd wordt eerlijk gezegd. Misschien dat ie F1 leuk vind en een duur ticket wil.
Over een jaar zeggen we allemaal in koor: ‘told you so’. Dit prestige project wordt er door gedrukt door de lobby van de prins. Over 5 jaar kan dit mooi naar Assen.
@baklava: Een veel waarschijnlijker scenario is dat de NL Grand Prix een zieltogend einde zal kennen.

Het hele verhaal staat of valt met de Max-mania. Volgend jaar komt natuurlijk iedereen en (letterlijk) zijn moeder naar Zandvoort om de F1 een keer live te zien en om te kunnen zeggen dat ze ‘Max nog hebben zien rijden’.

Het jaar daarna zal RBR volgens velen dan toch echt meedoen om de titel. Dan komt het met de bezoekersaantallen ook nog wel goed, want dan kan Verstappen WK worden. Gebeurt natuurlijk niet, want AMG Petronas Mercedes laat de 2019-spec ato gewoon nòg een seizoen doen, maar dan ‘on full boil’, om te laten zien hoe schrijnend groot het gat eigenlijk al die tijd al was en huolend van het lachen uit de F1 te stappen.

Daarna wordt het wat lastiger. Immers, dan komen er reglementswijzigingen en worden de kaarten misschien helemaal opnieuw geschud. Misschien doet Verstapen dan een Alonsootje en komt hij in een auto terecht waarin P13 het maximaal haalbare is. Dat zou dan in het derde jaar van de NL Grand Prix blijken.

Mocht dat laatste gebeuren, dan is het in het vierde jaar al vrij rustig op de tribunes (vraag maar aan het Nederlands Elftal hoe dat gaat met succes-supporters), het vijfde jaar is het dan helemaal troosteloos.

Onder de streep heeft het dan miljoenen gekost, is het circuit voor amateurs als ondergetekende naar de haaien en heeft Nederland nog steeds geen wereldkampioen F1 (deels) voortgebracht.

Uiteraard volgt er dan ex post ipso facto nog een parlementeite enquête als Nieuwsuur onthult dat de organisatie inclusief ontheffingen en vergunningen met malversaties was omgeven.
@vaakbenjetebang: Minus veel schrijffouten. Màn, wat haat ik telefoons.
Ik ga met de boot
@chriscross: ik met de fiets, als ik dat mag toegeven hier 🤔
Alle negatieve reacties terzijde; het is alleen maar positief dat er een streven is en beter nog, dat er een datum ligt. Los van de F1, is de bereikbaarheid van Zandvoort al jaren ruk. Laten we nou eens on-Hollands blij zijn dat daar iets aan gaat gebeuren, dat de Boulevard er beter van wordt en er een gloednieuw Hotel bij komt..allemaal dingen die ik persoonlijk van harte aanmoedig en waar je de overige 362 dagen buiten het F1-weekend ook profijt van hebt. Wellicht is 1 jaar kort dag, maar Chinezen bouwen in 3 maanden een wolkenkrabber, puur door alleen maar met staal te werken i.p.v. beton. Denken in mogelijkheden i.p.v. belemmeringen als je het mij vraagt!
@ghost: Eens, maar overal op zeiken en het beter weten is natuurlijk topsport nr.1 in Nederland.
Assen was zoveel beter geweest.
Vriendjespolitiek helaas
Supergaaf nieuws!! Beetje dom alleen om het in de Meivakantie te doen… en de duitsers hebben dan ook vakantie in grote getalen… wat stalen rijvlonders over de hei dan maar en parkeren in de kennemerduinen.
@cloverleaf: beter op het strand xD
Ik heb nog even de tijd om na te denken of ik met motor of elektrische fiets ga… Voor de rest LEUK!
Heb er mijn allereerste GP ooit met mijn vader gezien in ’84 toen Prost won.. een jaar later was t Lauda.. Was toen jaartje of 10/11 en nu 35 jaar later kan ik hopelijk dan MAX misschien wel is daar een overwinning zien pakken.
Ik pak n landingsvaartuiggg… D-day 2.0
Overigens: 14 mei wordt de race officieel aangekondigd en 10 mei 2020 wordt de eerste Nederlandse GP van dit nieuwe contract verreden
Zelf ben ik bezig met een bachelor eindproject (TUDelft) en heb als onderwerp gekozen om het verkeers- en mobiliteitsplan uit te werken! Dacht zelf bijvoorbeeld aan extra parkeerplaatsen op het strand en eenrichtingsverkeer door Zandvoort en combinatie met P&R bij de Ikea in Haarlem kom je al een heel eind! Ben benieuwd of het wat gaat worden als ik het verder ga analyseren/uitrekenen!
Yup, dit klopt wel ongeveer met wat ik op Goede vrijdag van de Porsche instructeur van DD Driving Events waarmee ik die dag een rijtraining heb gereden (nogmaals bedankt voor de mogelijkheid Autoblog :) ) Al leek ie niet helemaal opgezet met het idee, de infrastructuur om ín Zandvoort te komen dient grondig op de schop te gaan, de accomodaties moeten in recordtijd uit de grond gestampt worden, anders krijg je een Le Castellet Monsterfile van en naar Amsterdam/Schiphol/ Den Haag. Over de baan zelf was ie ook niet echt te spreken trouwens, je kan er met Formule 3 auto’s al nauwelijks inhalen, hoe moet dat dan met F1 wagens?

Wat mezelf betreft, leuk dat er een NL’se GP is, zou ook weer eens tijd worden na augustus 1985. Of ik er naar toe ga weet ik niet, ik heb eigenlijk liever Spa en Hockenheim (*rent heel hard weg voor de menigte met fakkels en hooivorken en max petjes*)
ik ga alvast in de file staan, misschien kan ik dan nog net de finish zien
Ah, heerlijk die Nederlandse negativiteit die telkens de kop opsteekt zodra er nieuws over f1 & Zandvoort.
@kapitein:
Terecht, het is ook een potsierlijke keuze voor die kartbaan in de duinen.
Mensen, stop met zeiken over de infrastructuur. In frankrijk staan mensen 6 uur in de file. In belgië sta je 5 tot 6 uur in de file. In hockenheim hebben ze geen verkeersregelaars, waardoor je 5 uur in de file staat. In hongarije kom je letterlijk via een dijkje aan bij een paar weilanden, bij regen ben je echt morgen pas weg, zonder regen ben je blij als je voor middernacht de snelweg op rijdt (iedereen van de stad af, terwijl 90% naar de stad toe moet). Er bestaat geen nuttige infrastructuur voor 150.000 mensen, nergens niet. Ook in dubai staan er files van 2 tot 3 uur.
Wanneer weet ik nu echt zeker dat de GP er gaat komen? Door de ‘BREEK’ elke keer krijg ik het gevoel dat ik nog steeds niet iets concreets of de waarheid lees.
Dus, lieve Autoblog, willen jullie dan ‘BREEK definitief’ in de titel zetten als het dan allemaal in kan en kruiken is? Of ‘BREEK v2’, zoiets…

On topic, nog even azijnzeiken; ik zou het echt jammer vinden als de F1 naar Nederland komt. Wat betekend dit voor amateurracers? Wat gaan ze allemaal doen met ‘mijn’ geliefde CPZ zoals het nu is…? Waar laten we in hemelsnaam al die mensen?
Als je nu al kijkt naar een weekend paasraces of sterker nog de Jumbodagen, dat kan toch nooit op een normale manier goedkomen binnen een jaar?
Ik ga m’n fietsbanden vast oppompen. De auto laten we lekker staan.
Domme keuze. Zandvoort is aftandse en afgetakelde vergane glorie. Hiogstens leuk voor een klassieker race of om te karten.
Assen was een vele betere keuze geweest.
Laten we hopen dat er geen belastinggeld aan Zandvoort verspild gaat worden, maar aangezien Bernard jr er bij betrokken is, vrees ik het ergste. Graai graai in de gemeenschapspot, dat is aan de Oranjes wel besteed. DNA testje al gedaan Bea?
Uhh… heb nog geen bevestiging in de media gelezen dat Zandvoort 2020 zou doorgaan. Overigens, dramatisch verkeerde keuze. Ook vanwege het morele aspect dat je de zakken loopt te vullen van zakkenvuller Benno Jr. Assen was veel beter geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).