BREEK: “Raikkonen verlengt contract bij Ferrari”

Auteur: , 20 Reacties

Het moment waarvan je wist dat het komen ging is daar.

Kimi

Althans, voor de vorm hebben we nog aanhalingstekens in de titel gezet daar Ferrari het bericht van verschillende kwaliteitspublicaties als guiamotor.com nog niet bevestigd heeft. Dat gebeurt waarschijnlijk ook pas tijdens het weekend van de Belgische Grand Prix of, nog waarschijnlijker, tijdens de Italiaanse Grand Prix. Maar het heeft er dus alle schijn van dat de oude rot uit Espoo gewoon weer een jaartje doorgaat bij team rood.

Dat is goed nieuws voor de Fin zelf en zijn familie, die in Hongarije (verslag) al verdacht prominent aanwezig was in de paddock. Maar het is ook goed nieuws voor Sebastian Vettel. De Duitser heeft het lekker voor elkaar bij Ferrari. Behalve de dreiging van Ricciardo als teamgenoot heeft hij nu ook de potentiële dreiging van Leclerc als teamgenoot afgeslagen. Met Kimi naast zich weet Sebbie zeker dat als hij dit jaar de titel weggooit, hij het volgend jaar nog een keer kan proberen. Mits de Ferrari wederom goed is, uiteraard.

Voor Leclerc is het wel een klein beetje zuur. De Monegask zal nu waarschijnlijk moeten settelen voor nog een jaar Alfa Romeo Sauber. Niet écht een straf voor de jongeling: het team zit duidelijk in de lift en gezien recente investeringen in nieuwe staf is de verwachting dat dat doorzet. Desalniettemin zal hij liever bij Ferrari getekend hebben, maar ja, hij zal ook weten dat dit nou eenmaal is wat Ferrari doet. Het team is al jarenlang aartsconservatief in haar rijderskeuzes en gaat liefst voor mannen met enkele jaren ervaring en liefst al de nodige overwinningen achter hun naam. De enige uitzondering hierop sinds medio jaren ’90 is eigenlijk Felipe Massa. Tenminste, als we Luca Badoer even niet meerekenen.

Sommigen speculeren nu al dat Raikkonen zijn nieuwe zitje te danken heeft aan de dood van Sergio Marchionne. Los van het feit dat dit een tikje luguber is, geloof ik er persoonlijk niet in. Ook ome Serge (RIP) was onder de streep een fan van Raikkonen. Op papier doet RAI dit jaar ook alles wat Ferrari waarschijnlijk van hem verwacht. In de luwte van Sebbie pakt hij regelmatig wat podia en hij staat momenteel derde in het WK, vlak achter zijn kopman.

Enfin, aan de ene kant hebben we na dit nieuws zin om de Karaoke Bar op te zoeken ter ere van Kimi, aan de andere kant vinden we het jammer dat Leclerc niet de kans krijgt zijn tanden in Vettel te zetten. Laat weten welke emotie bij jou overheerst, in de comments!

Update: het nieuws is officieel, maar niet zoals de titel je doet verwachten. Raikkonen verlaat Ferrari en zet zijn F1-carrière voort bij een ander team.

Image-Credit: Kimi met Ferrari Minttu bij een taart via Instagram20 reacties

Nice! Binnenkort ook zijn autobiografie bestellen. Wat een eindbaas!
@joostie: Nou, dat zal een dun boekje worden, als-ie schrijft zoals-ie praat…
Kimi,
Ga toch met pensioen
En laat een jonkie het doen
Dan heb je fatsoen
Je sterreft toch van de poen
En bent niet meer zoals toen
En wat meer uit je doen
En geef de kans aan wat groen
@desjonnies: don’t quit your day job…
@desjonnies: als hij dat zou doen, is het wel een enorme oen
Voor Leclerc is het waarschijnlijk ook beter om nog een jaar bij Sauber te blijven. Als jonge vent kan Ferrari ook te veel van het goede zijn. Mega veel media aandacht, heel veel druk, alles wordt onder een vergrootglas gelegd enz enz. Nu kan hij “rustig” rijpen. Hij komt er sowieso wel en misschien heeft hij al een voorcontract getekend voor 2020
@lekkerlinksrijden: idd, en volgens mij is Ferrari niet de meest flexibele baas om te hebben. Eerst maar even leren hoe het wereldje werkt bij een ‘lager’ team vormt hem misschien wel en kan hij meer van zich afbijten als hij bij de grote jongens terecht komt
@lekkerlinksrijden: ik kan me ook voorstellen dat de recente perikelen van Verstappen een beetje te maken hebben met dit besluit. Meer als een soort ondersteuning van de argumentatie.
Als je derde in de stand voor het wereldkampioenschap dan ga gewoon goed en is er weinig reden om aan een pensioen te gaan denken.
Leclerc gaat denk ik naar haas dan, ipv grosjean
@gitaarknul: Daar zat ik ook al aan te denken inderdaad?
Ik denk dat het best eens te maken gehad kan hebben met de dood van Marchionne. Hij heeft er vaker voor gezorgd dat specifieke figuren op specifieke plaatsen terechtkwamen. Hoewel Leclerc misschien ook onder Sergio niet direct voor Ferrari had mogen komen rijden, acht ik de kans nu kleiner dan enkele weken geleden.
Zo gek is het niet vind ik. Leclerc is een groot talent maar zit nu in zijn eerste jaar. Ergens een beetje ervaring opdoen voor de grote stap naar Ferrari is lang zo erg niet. Raikkonen is een prima coureur die vaak podiums pakt. Je hebt er nul gezeik mee. Een rijdersduo als deze is optimaal voor een topteam.
Ik snapte ook niet waarom LeClerc bij Ferrari moet gaan rijden? Hij begint echt pas net.
@stfu: Hamilton begon ook direct bij McLaren,
@ikschrijfookoverautos: want wat bij een ander gebeurd is ‘de standaard’? Beetje kromme redenatie. Zeker als je ziet wat voor coureurs Ferrari altijd heeft in het team.
@cptchaos: ik zeg niet dat het de standaard is, maar in sommige gevallen gelden nu eenmaal uitzonderingen. Als je hun carrières voor de F1 naast elkaar legt zie je dat ze beide ontzettend indrukwekkend hebben gepresteerd. Lijkt me oprecht niet vreemd als Ferrari de gok durft te wagen, ondanks dat ze dan misschien een duo hebben dat iets meer clasht.
Emotie in combinatie met RAI?
Ricciardo was ook bijna rond met Red Bull en zou binnenkort gaan tekenen…

Raikkonen volgend jaar naast Verstappen? ;P (Nee zie ik niet echt gebeuren…)
@notsobig: dat had je zeker gehoord van een onbetrouwbare bron als Christian Horner. Die man weet nix!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).