BREEK: teambaas Kaltenborn per direct weg bij Sauber [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Het doek is gevallen voor Moneysha. Giedo van der Garde zei 'BIEM!'

Sauber

En dat nu het net weer een beetje de goede kant op lijkt te gaan met de Zwitserse renstal. De omstreden Monisha Kaltenborn werd in 2010 de eerste vrouwelijke teambaas in de F1. Ze troefde in dat opzicht Claire Williams af, die inmiddels de scepter zwaait bij het team dat haar achternaam draagt. Monisha kreeg de lastige taak Sauber weer op de kaart te zetten na het vertrek van BMW. Oprichter Peter Sauber had destijds nog opvallend veel vertrouwen in de capaciteiten van zijn opvolgster.

Sauber stond er financieel echter niet goed voor en toen de miljoenen van BMW opdroogden moest er naar noodgrepen uitgeweken worden. Aanvankelijk leek er een deal te zijn met Russische investeerders, waardoor Sergey Sirotkin voor het team zou gaan rijden. Het beloofde Russische geld bleef echter uit, dus dat feest ging niet door.

Sauber bleef echter maar zitjes verkopen aan verschillende coureurs. Probleem was alleen dat uiteindelijk toch bleek dat er maar twee zitjes beschikbaar waren. Dat wordt dus moeilijk als je op een gegeven moment vier coureurs onder contract heb staan (Sutil, van der Garde, Ericsson en Nasr). De dikste betalers kregen hun zin, terwijl Giedo’s schoonvader Marcel Boekhoorn uiteindelijk een paar milli’s betaalde voor niks. Het goede nieuws is dat hij die na een potsierlijke rechtszaak vlak voor de seizoens-opener van 2016 in Australië uiteindelijk wel terugkreeg.

Na dit akkefietje leek het de laatste tijd juist weer wat beter te gaan met Sauber. Het team versloeg vorig jaar op de valreep Manor en verzekerde zichzelf zo van tientallen TV-miljoenen uit de grote FOM-pot. Bovendien tekende het een partnerschap met Honda voor Power Units. Dat lijkt op dit moment wellicht niet direct een upgrade, maar met het oog op de toekomst is het vast beter dan dik betalen voor oude Ferrari-blokken. Ook was er nieuw geld doordat investeringsmaatschappij Longbow Finance een belang nam in het team.

Je kan dus van alles zeggen over Monisha, maar uiteindelijk heeft ze het team wel drijvende gehouden. Desalniettemin moet ze nu het veld ruimen. Sky Sports bericht dat de reden voor de fittie een meningsverschil over het te voeren beleid is. Longbow wil nu naar verluidt iemand uit de eigen gelederen naar voren schuiven om het team te leiden.

Bedankt Arjen voor de tip!

Update: Giedo heeft inmiddels daadwerkelijk gereageerd met deze ludieke post op Instagram:
Giedo28 reacties

Het vertrek van Kaltenborn bij Sauber samen met het vertrek van Van Breukelen bij de KNVB maakt deze week wel een goede week. Opgeruimd staat netjes.
@viezefreddyw: Voor Sauber gaat het vertrek van Kalternborn wel veel geven verwacht ik. Bij de knvb blijft het een drama, alle bestuurders die er nu zitten zijn persoonlijk uitgekozen en aangesteld door Bertje van Oostveen. Incapabele Bertje van Oostveen is door z’n incapabele vrindjes ook weer opnieuw aangesteld voor een goedbetaalde functie binnen de bond.
@fiestacruizer: Verkort gezegd heet dat gewoon ordinaire corrupte vriendjespolitiek.
@venividivici: dat mag je niet zeggen! Maar je hebt wel gelijk, we weten allemaal dat de KNVB verziekt is.
@awesome: Tja, vloeken in de kerk schijnt ook niet te mogen haha. Is zeker verziekt daar en die onbekwame profiteurs KNVB zitten zich heerlijk te fêteren op de centen van de organisatiekas!
Gewoon van Gaal aan het roer zetten en dan gaat het goedkomen in mijn ogen. Die man heeft een hart en passie voor een goed voetbalorgaan en houd niet van al die bla bla patser profiteurs shit! #eindevoetbalBlog :-)
@venividivici: Klopt ja. Ook wat een beetje bij Ajax aan de hand is. Doodzonde eigenlijk, ze hadden een perfecte trainer die heel goed begreep wat hij aan het doen was en er bloeide wat moois op. De KNVB was jaren terug een stabiele en goedwerkende organisatie. Na het WK van 2014 is het als een kaartenhuis in elkaar gestort.
Nooit van gehoord
Goezo, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Ciao! Not gonna M(on)isha!
Sauber machen die renstal! Ouwe meuk er uit, schone frisse baas erin.
Plezierig om naar te kijken was ze ook al niet, dus prima dat ze van het toneel verdwijnt.
@racerx: Ieder zijn meug, ik zou zeggen: Geniet ervan!
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/12/20/article-2526846-1A3681FB00000578-75_634x662.jpg
@pomoek: Djeezus chraiste…
@e34m5touring: TJa, het is ook niet mijn ding. Maar goed, als ik er iemand een plezier mee kan doen…
@pomoek: Vlavio Bieratore
Honda taking over?
Longbow mag bellen. Geen relocation package nodig.
Giedo heeft inmiddels ook op gereageerd: https://www.instagram.com/p/BVmQInkB1H0/?taken-by=gvandergarde

Ik hoop overigens dat Longbow wel iemand aanstelt met de capaciteiten om het team weer vooruit te brengen, en niet cententeller nummer zoveel die geen kaas heeft gegeten van autoracerij.
@edge: Thanks!
Tja. Ik heb ook een hoop gezeken hier na Guidogate. Niet netjes hoe ze zich ten opzichte van die coureur heeft opgesteld. Aan de andere kant heeft ze zich wel tot over de rand van het betamelijke ingezet voor haar team. Als Senna kvt streken mag uithalen om te winnen mag zij kvt streken uithalen om haar team boven water te houden.
Helemaal goed! Ik roep dit al jaren, fijn dat de kogel nu door de kerk is. Opgerot met die dikke reet en starten met het wederopbouwen van een team dat thuishoort in de subtop.
Kaltgestellt dus, als het ware.
Kaltenborn gaat eruit omdat de investeringsmaatschappij het team verkoopt aan Honda
Karma Frijns!. Dag “Truffel” welkom Honda.
Ik heb gelezen dat het beleid de reden was om op te stappen.
Longbow wil dat Eriscsson bevoordeelt word, en daar was Kaltenborn fel op tegen. Hetzelfde Longbow bestaat uit een consortium dat Ericsson sponsort, voor de duidelijkheid.

Als dit waar is, heb ik toch wel waardering voor mevrouw Kaltenborn. Ik heb haar besluiten altijd maar raar gevonden, maar dit zou de eerste keer zijn dat ik me er in kan vinden.
Waarom zou je je (overduidelijk) beste coureur tekort doen? Dat is de persoon die de punten binnenharkt, die zweed zit er enkel door het geld…
@awesome: De banden tussen Ericsson en Longbow in mijn ogen echt jammer. Tenzij Ericsson en Longbow hun heil op termijn elders zoeken, kun je hem alvast voor de komende 10 jaar invullen voor één van de Sauber stoeltjes. Dat is toch weer een stoeltje minder waar een echt talent kans op zou kunnen maken.
Hahaha dat van Giedo… in 1 woord, Awesome! :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).