BREEK: Van der Garde gaat NIET van start in Melbourne

Auteur: , 42 Reacties

Het zat eraan te komen, maar nu is het officieel.

Giedo van der Garde

The Supreme Court of Victoria heeft via twitter laten weten dat Giedo van der Garde en het team van Sauber hebben besloten om te schikken. Logisch maar treurig gevolg is dat Giedo aankomende zondag niet van start zal gaan tijdens de opening van het Formule 1-seizoen op het circuit van Melbourne.

Van der Garde is meerdere malen juridisch in het gelijk gesteld, omdat hij wel een rechtsgeldig contract met Sauber had om dit seizoen te gaan racen, terwijl de Zwitserse renstal de twee beschikbare auto’s gunde aan Felipe Nasr en Marcus Ericsson.

De coureur meldt via facebook zijn rechten voor nu te laten varen uit respect voor de belangen van sport, Sauber en de twee eerdergenoemde coureurs. De gesprekken tussen Van der Garde’s management en Sauber zullen deze week door blijven gaan, in de hoop dat de twee partijen een compromis kunnen vinden.

Aan de ene kant is het eeuwig zonde dat komende zondag niet twee Nederlandse coureurs aan de start zullen verschijnen, aan de andere kant siert het Van der Garde dat hij de kwestie op een ‘nette’ manier probeert op te lossen. Bovendien zijn z’n kansen nog niet verkeken, de coureur heeft er alle vertrouwen in dat hij in overleg met Sauber een oplossing zal vinden.

We gaan het zien, maar we mogen met supertalent Max Verstappen die wel aan de start verschijnt al in onze handjes knijpen.42 reacties

Door al dat nieuws over Van der Garde zou je bijna vergeten dat Max ook nog meedoet.
Who cares. Omhoog gevallen coureur met een mispelde naam. Meer benieuwd wat Max Verstappen gaat doen!
@sjeemsbond:
Omhoog gevallen.?
Jij hebt met hem geknikkerd.?
Nu ken ik Giedo sinds zijn 8ste (hij reed ooit met zoonlief) en zo zou ik hem niet willen typeren. Er zijn er niet zo gek veel die kunnen zeggen dat ze ooit wereldkampioen karting zijn geweest en hij is er een van. Dat hij toevallig getrouwd is met een meisje met een schathemeltje rijke vader maakt zijn leven comfortabeler dan dat van de meeste hier, maar om hem dan zo te typeren.
Ik proef hier enige kift.
Het is niet vanwege zijn capaciteiten dat hij niet mag rijden, niet vanwege zijn instelling, DE rede is ordinair GELD.
@tupperware: Ik neem aan dat er elk jaar een iemand bij komt die kan zeggen dat hij wereldkampioen karten is toch?
@Donstil:
Yep, echter als je de moeite had genomen om te weten hoeveel rijders er aan zo’n WK deelnemen had je deze ietwat ridicule reactie niet geplaatst..

Laadbak een tipje van de sluier oplichten, het zijn er meer dan in de F1 starten.., ook niet zelden meer dan 100 trouwens..
@sjeemsbond: Dus als je opeist waar je recht op hebt ben je omhoog gevallen? Echte mannen laten met zich sollen als ze een miljoenendeal hebben gesloten en dan niet krijgen wat ze beloofd was?
@motoragent: echte mannen nemen geen zak geld mee om in een formule 1 autootje te rijden…
@maarten020: jij snapt de formule 1 dus niet.
@msnaphaan: hahaha, jij begrijp ik wel??
@maarten020: genoeg om niet dit soort domme opmerkingen te maken.
@msnaphaan: haha, erg intelligente reactie
@msnaphaan: wel waar in ieder geval.
@maarten020: Vertel het Nikki Lauda.
@sjeemsbond:
Beetje jammer van de jaloerse eerste zin.
Max staat na Q1 op P4 op schrik niet 2 duizendste van Massa.

De Pacecar is een AMG GT geworden en Peter Sauber is inderdaad in Melbourne om de boel.weer op de rails te zetten.

Tot zover de update….
@jrk68:
Q2, Max is 12de, Sainz voorlopig 8ste, watskebeurt?

Er knielde iets in de nek van Max, wordt vervolgt?
@sjeemsbond: over misspelde namen gesproken Sjees! ;-) verder wat ^ zegt
@sjeemsbond:

Wat ben je toch sympathiek, dat wil je toch zo graag horen ?

Theo Maassen
@sjeemsbond: Totaal misplaatste opmerking.
@sjeemsbond: als er 1 omhoog gevallen is is het die verstappen wel! ;)
@maliks:
Yep, nog zo’n internetheld die zijn eigen falen moet compenseren met ongefundeerd afgeven op iemand die wel iets van zijn leven maakt….

Uit ervaring kan ik je zeggen dat Max een uiterst bescheiden jongen is die zijn prestaties voor hem laat spreken.
@sjeemsbond: misspelde mispelde…
Tja, lijkt me de enige optie: nu een bedrag van 7 cijfers binnenhalen en Sauber de kans geven om goed te verdienen in Australië en bij de volgende GP. En met de druk op de andere twee komt er wellicht ook meer geld aan.
@w0o0dy: ik geloof niet dat Sauber dat geld nu heeft, anders waren de problemen niet zo groot geworden.
@pomoek: een paar opties…. De sponsoren van Ericsson en of Naar hebben meer betaald om dit mogelijk te maken, iemand krijgt een belang (Boekhoorn) maar dan zijn ze nog niet van Giedo af. Ze betalen nu een (Klein) deel om desastreuze gevolgen te voorkomen en komen tot een deal voor de volgende GP. Haalt Sauber punten dan is er weer geld, komen ze niet aan bij de volgende GP en kunnen ze daar niet rijden dan is de schade meerdere miljoenen… Dus iedereen schikt in en ze gaan op zoek naar geld voor de uiteindelijke deal…
Het schijnt dat Peter Sauber himself onderweg is naar Australië.
Zal Boekhoorn dan toch een belang in Sauber verkrijgen, als part of the deal?
De afgesproken bedragen zijn immers betaald, en wellicht zelfs meer dan afgesproken…
Heel simpel nu… lieve Giedo krijgt zijn centen en die zien we NOOIT meer in de F1, want teams zijn bezet en hij staat ook nergens op ‘Wanted’ lijstjes… Sad but true!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@FrankypankyV8: nou nu zitten ze in Australië, dat zie je toch ;-D
@FrankypankyV8: Er staat toch ook nergens dat ze nu niet meer Zwitsers zijn? ;)
Ik snap die hele enge mevrouw van Indiase afkomst wel , ze moet Giedo uitkopen met geld dat door die andere gassies is binnengebracht en daarover zal ze dan weer de nodige ellende over zich heen krijgen, dus dacht ze Giedo simpelweg met een kluitje in het riet te kunnen sturen.
Me vind dat Giedo het netjes doet, ik bedoel maar, je ziet al je poen verdampen en wordt nog langs de kant geschoven op de koop toe, omdat anderen meer poen binnenbrengen.

Eigenlijk hele enge ‘sport ‘geworden,met een heleboel hele enge mensen
@desjonnies: op RTL GP heeft iemand een waardige column getypt over de situatie. Mooi stukje.
Goedzo, nu flink wat geld cashen en lekker gaan racen in DTM of WEC of iets dergelijks, veel leuker (en goedkoper). Komt natuurlijk bij dat Giedo nooit echt potten zou kunnen breken in de F1, zeker niet in die matige wagens.
@trustmeiamanengineer:
Alsof cashen iets is waar Giedo zich druk over hoeft te maken….
Die jongen is al van zijn 8ste met 1 ding bezig en dat is F1 coureur worden. DTM is totaal niet interessant meer, dat is zo mogelijk nog een triester reclamekaravaan dan de F1.

Het WEC zou een optie kunnen zijn maar ook daar zijn de goede stoeltjes erg schaars. Daar kom hij niet zo makkelijk tussen, daar hebben Ho Pin Tung en Renger v/d Zande betere kaarten.
Zelfs een gekende naam als Jeroen Bleekemolen krijgt daar niet zomaar een LMP stoeltje.
@jrk68: tja, zeker waar. Maar Giedo heeft denk ik gewoon net te weinig talent en geld om het ooit echt te kunnen maken in F1. En of je dan gelukkig wordt van een jaar of twee in de marge meespelen? Misschien wel en zou het hem ook zeker gunnen.
@trustmeiamanengineer:
Ik heb Peter Kox ooit horen zeggen dat er wat hem betreft maar 3 dingen in de autosport maar echt indrukwekkend zijn om te rijden.
F1, GP2 en schakelkarts..

Dus als je de knaken hebt om op dat niveau te kunnen rijden en je hebt daar 20 jaar naar toe gewerkt dan ga je niet kiezen voor een egotripje van 3 duitse “premium ” autobouwers maar voor het echte werk..
Zei het toch :)
Ik kijk niet veel formule 1, maar vind het bijzonder kut voor vd garde! In welke sport dan ook is het een giga tegenvaller wannrrr je na veel voorbereiding niet je sport mag beoefenen.

Zouden ze hem eindelijk het geld aangeboden hebben wat hij graag zou willen ebben?
Eigenlijk weten we dus nog niks.
Dat zoiets alleen al via de rechtbank gaat. Pfff wat een rot wereldje is dat daar.
En misschien is dat maar beter ook…
Volgens bndestem.nl heeft Eccelstone persoonlijk ingegrepen om een einde te maken aan dit dertiendelig drama en krijgt GvdG 15 miljoen euro… Niet wat je wil maar wel heel wat meer dan niets… Op naar een leuke raceklasse. Wellicht met van Eerd aan de bak in LMP2?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).