BREEK: werkzaamheden Circuit Zandvoort mogen doorgaan

Auteur: , 38 Reacties

Aldus de rechter.

BREEK: werkzaamheden Circuit Zandvoort mogen door

Het was vandaag een spannende dag voor de organisatie van de Nederlandse Grand Prix. De rechter ging een uitspraak doen of de organisatie wel of niet mocht doorgaan met de werkzaamheden aan en rondom het circuit. Milieuorganisaties en andere critici hadden een zaak aangespannen. Onder meer leefomgeving (Natura 2000) van de rugstreeppad en de zandhagedis zou aangetast worden door de komst van de Formule 1.

De rechter heeft echter geoordeeld dat de werkzaamheden gewoon mogen doorgaan. Er lijkt nu niets meer in de weg te zitten voor Circuit Zandvoort. De provincie Noord-Holland heeft de noodzakelijke vergunningen verstrekt. Natuurlijk zullen de milieuorganisaties niet bij de pakken neer gaan zitten, maar de race tegenhouden zal nu nog heel lastig gaan worden met deze uitspraak.

Volgens de rechter zorgt de komst van de Formule 1 voor een grote maatschappelijke belangstelling. Dit weegt wat de rechter betreft zwaarder dan het feit dat er leefgebied verdwijnt voor de flora en fauna rondom het circuit. De Grand Prix van Nederland zal in mei 2020 worden verreden.38 reacties

Mooi nieuws voor de F1 liefhebbers, maar eigenlijk bizar als je dit bekijkt in het licht van de recente hysterie omtrent de stikstof/CO2/pfas problematiek. Geen strobreed wordt er in de weg gelegd. Assen hoeft niks te worden aangepast, dat is veel klimaatvriendelijker dunkt mij.
@baklava: nou inderdaad… ik ben absoluut geen milieufreak. Maar huizen mogen niet gebouwd worden wegens die stikstofcrisis. Lees net dat bouwbedrijven daardoor in de problemen raken. Maar zo’n prestigeproject van een of andere prins mag gewoon doorgaan. Begrijp me niet verkeerd ik gun iedereen zn pleziertje. Maar meten met twee maten is het wel!
@rutgerg: hoezo meten met 2 maten? Weten wij als boerenburgers dan precies hoe en wat we moeten meten? Weten we wel wat de impact daadwerkelijk is voor de natuur met de verbouwing van het circuit? Ik denk dat we met ons allen doen aan pro-asociaal populistisch meepraterij. Ik ben fan van beide natuur als F1. En ik denk dat we ons beter bezig kunnen houden met het schoon achterlaten van alle stranden en toeristische trekpleisters dan met enkel de verbouwing van een circuit
@baklava:
Dat is niet bizar, dat de PFAS regels zo zijn ingevoerd, dát is bizar, en dat de overheid zo knoeit met de stikstof regels dát is bizar. Het kan toch niet zo zijn dat overal de bouw de nek wordt stilgelegd omdat de overheid zijn regelgeving niet op orde heeft?? De overheid rommelt ons zo een recessie in. Dát is bizar.
@baklava: ik heb het even voor je uitgerekend. De Formule 1 is verantwoordelijk voor 0,0000000034% van de stikstofdepositie in Nederland.
@baklava: dit heeft niets met stikstof te maken maar alles met het in stand willen houden van een diertje wat niet met uitsterven bedreigd wordt, oftewel Nederland op zijn smalst.
@baklava: terechte angst voor een volksopstand.
@baklava: Het moet inderdaad als bouwbedrijf toch wel heel zuur voelen. Het lijkt mij dat een woonwijk toch belangrijker is dan een circuit…..
@dutchdriftking: maar wie bouwen nou aan dat circuit? Ik denk die zelfde aannemer die dat huis zou bouwen namelijk😅
@baklava: Appels met peren natuurlijk. Dit gaat niet om de problematiek rondom stikstof/PFAS/CO2, maar specifiek om de leefomgeving van de rugstreeppad en zandhagedis.
@baklava: Geloof ik is het toch vooral goed nieuws voor de oranje bril drager die graag met zijn rechter hand omhoog op het Zandvoortse circuit staat te schreeuwen. Hoor namelijk maar weinig F1 liefhebbers die postitief zijn over het circuit zelf.
Mooi. kunnen nu al die andere 18.000 bouwprojecten die stil liggen doorgaan?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: deze uitspraak ging over de rugstreeppad en de zandhagedis en NIET over de stikstof-discussie
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: als ze kunnen aantonen dat er geen schadelijke gevolgen zij, zoals Zandvoort heeft gedaan, wel. 👍
Bij elk beetje respecterend bedrijf leer je: eerst de regels volgen als je een project hebt. Als je ziet dat de regels niet meer up to date zijn, kan je je of je project killen en over de regels gaan praten voordat je een nieuw project gaat beginnen. Of je maakt je project af binnen de regels en spreekt daarna voor de toekomst over de regels.

En in Nederland begint een prins met zijn rijke vriendjes een project waar ze de regels breken…. en de rechter speelt de ‘maatschappelijk belang’ kaart. Dit is eigenlijk een legale vorm van corruptie.
@gregorius: waarom is dit een vorm van corruptie? Die pad en hagedis worden niet met uitsterven bedreigd dus waarom had de rechter die millieubeweging dan in het gelijk moeten stellen? Dat zou pas corruptie zijn!

Ik blijf het vreemd vinden dat men meent te moeten denken dat een lid van het Koninklijk huis geen ondernemer mag zijn, laat staan dat hij ook nog eens succesvol mag zijn. Nee dat kan allemaal niet in de ogen van “het volk”.

Zeg nou eens heel eerlijk, wat heeft Bernhard jou persoonlijk aangedaan waarom je hem dit niet gunt en er zelfs corruptie tegenover meent te moeten stellen?
@rhellema: van de 10 rijken in NL; is er 1 tje zelf rijk geworden. 5 zijn er rijk geboren en doen eigenlijk alleen hun best om minder rijk te worden en dan zijn er nog 4 die relatief rijk zijn geboren en iig alles met zich mee hadden in hun omgeving om rijker te worden. En nee, ik schrijf met opzet rijk en niet succesvol.
Deze prins ging natuurlijk naar de beste scholen; prima. Toen werd hij student. De meeste studenten moeten studeren en hard werken om het hoofd boven water te houden en steken zich ook nog even in de schulden. (om vervolgens 3.5% rente te betalen over hun STAATSlening terwijl de rente gewoon op 0% staat). Deze prins hoefde echter niet te werken en had geen vangnet nodig om aan het einde van de week meer dan pasta met ketchup te kunnen eten. Hij had tijd om met wat maten een bedrijfje op te zetten. Een bedrijfje waar andere studenten voor een vrij laag loon mensen gingen chauffeuren en met de OV kaart terug naar huis konden komen. Die OV kaart was daar niet voor bedoeld. Anyway goed gedaan; leuk dat hij het kon doen.
Vervolgens gaat hij in een lage lonen land Nederlands werk voor (relatief) hoog geschoolden outsourcen. Dat gaat toch vol in tegen waar je als prins voor moet staan? Maar door het prins-zijn heeft hij wel het netwerk en die financiering rond kunnen krijgen om daar aan te beginnen.
Vervolgens gaat hij in het vastgoed. Wederom krijgen hij en zijn maten mogelijkheden om te investeren in objecten waar anderen de mogelijkheid niet hadden; door zijn connecties. Het prins zijn speelt hier zeker in mee. Zijn investeringen hebben een significante invloed op de onzinnige hoge huizenprijs in de randstad. De vlag ‘dan had iemand anders het wel gedaan’ kan je op gooien, maar, wederom, als prins zou je niet in die situatie horen te komen.
Dus ja. Als ondernemer doet hij het goed. Ik heb waardering voor wat er van hem bekend is van het ondernemen. Maar, als prins zijnde, zitten aan elke van deze 3 bekende ondernemingen toch kanten aan waar een prins niet voor zou moeten staan.
En Zandvoort? Voor zover ik hier over de laatste 10 jaar heb kunnen lezen was het daar altijd een beetje eng clubje met een hoog ons-kent-ons en ons-gunt-ons gehalte. Past dus weer precies bij deze prins.
Had hij een plan gepresenteerd waar hij in jaar 1, 2 en 3 netjes met de omgeving en sponsoren had samengewerkt om het park te upgraden en vervolgens, met de juiste goedkeuringen en F1 race binnen te halen? Geweldig: dan doe je iets terug voor het volk. En dan is het ook prima dat ze een oplossing voor die hagedis en die pad hadden kunnen vinden. En dan is het ook prima dat iedereen in Zandvoort op hun tijd even heeft mogen klagen (wat, zover ik zie in de media, elke keer gebeurt zodra met een motor start daar).
Maar nu is dat dus weer niet zo en is het de omgekeerde weg. De informatie die beschikbaar is lijkt op ‘alles er doorheen duwen’ en dan komt er uiteindelijk een rechter die moet oordelen: het maatschappelijk belang van die F1 race is groter.
Ja, natuurlijk is het maatschappelijk belang groter. Er zijn zo 500k-1000 Nederlanders die het heerlijk vinden om Max-fan te zijn. Dat slaat nergens op; maar geef het volk brood en spelen… Henk en Ineke gaan hier nog jaren hard op en zullen nog jaren hebben over Max die in 2020 had kunnen winnen als dit en als dat.
Maar dit is niet de juiste manier. Niet voor een nette ondernemer. Niet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en niet als ondernemer die ook prins is.
@gregorius: vooralsnog baseer je je gehele betoog alleen maar op horen van en horen over. Je hebt een bepaalde vooringenomen mening over Bernhard maar ik heb werkelijk geen idee waarom je die hebt zonder dat je überhaupt de persoon kent in zijn ondernemerschap. Dit is gewoon een stuk ordinaire jaloezie. Iets anders kan ik er echt niet van maken.
@rhellema: ik lees vooral feiten en geen mening. Zeker geen informatie van ‘horen zeggen’. Heb je jezelf wel enigszins in het ondernemerschap van de prins verdiept?
@dutch: zinnen als “wat ik hier de afgelopen 10 jaar heb gelezen” “Zandvoort was een eng ons kent ons clubje” “hij had als student de tijd om een bedrijf op te zetten” “deze student hoefde niet te werken en had geen vangnet nodig om aan het eind van de week meer dan pasta met ketchup te kunnen eten” hebben allemaal niets te maken met feiten maar met meningen. En welke illegale dingen heeft Bernhard dan allemaal gedaan volgens jou in zijn ondernemerschap? Ja, er zijn dingen waar je over kan discussiëren, maar gaat dat niet voor elke ondernemer op? Zijn het daarom misschien ondernemers, dat ze risico’s nemen, niet alleen financieel maar ook qua wetgeving? Maar omdat het een “prins” is mag hij dat allemaal niet doen? Schei toch uit met dat eeuwige gezeik over iemand die succesvol is maar dat volgens “het volk” niet mag! Het walgelijk jaloerse volk!
@rhellema: ik schrijf ook nergens dat hij iets illegaals heeft gedaan. Wat ik schrijf is dat hij, naar mijn mening, het prins zijn gebruikt en dicht bij misbruikt komt. Als prins hoor je een voorbeeld te zijn voor de mensen van het land waar je prins van bent. Dat is toch verdorie de enige reden dat ‘we’ die gekke achterhaalde familie laten zitten en dik en dik in de centen stoppen? Als prins heb je voordelen: geld zat. Zekerheid. Ontelbare deuren die open gaan. Maar er horen ook verplichtingen bij: je land representeren op je juiste manier wanneer je kan.
@gregorius: nee, jij verwacht van hem dat hij die voorbeeldfunctie uitvoert. Dat is iets geheel anders. Voor wat betreft zijn netwerk, iedere ondernemer maakt gebruik van een netwerk. Alleen ons “volk” vindt dat een prins daar geen gebruik van mag maken. Wij hebben helemaal geen ene moer te maken met zijn doen en laten zolang dit gewoon binnen de grenzen van het toelaatbare vallen. Zolang hij ergens niet voor veroordeeld wordt is hij gewoon onschuldig en ben jij als burger niet de aangewezen persoon om hem wel te veroordelen. Maar ja, je zal ook wel redeneren dat hij betaalt wordt van “onze” centen en dat jij dan meent jezelf met zijn zaken te bemoeien. Maar ik denk dat je gevoed wordt aan je hekel aan een monarchie. Als je dat niet wil dan kan je ook nog gaan emigreren toch? Dan ben je van alle problemen af en hoef je je nergens meer aan te ergeren.
@rhellema: Er is een erg groot gebied wat legaal is maar niet maatschappelijk verantwoord. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is zelf iets waar onze regering voor staat (en min of meer heeft ontworpen).

Maar verder heb je gelijk. Ik ben in principe tegen het koningshuis. Ik heb ook vrij weinig met traditie. Verder ben ik wel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en ben ik voor eerlijke kansen voor iedereen.

En ook ja: emigreren is een goed idee! Dat heb ik 10 jaar geleden al gedaan. Echter, autoblog.nl is heerlijk en autoblog.ch bestaat nog niet!
@gregorius: in Nederland kan elke zuurpruim die een hekel aan de buurman heeft (of geen sociaal leven heeft) een procedure starten om zogenaamd de rugstreeppad, korenwolf, heikikker of een of andere korstmos die hij heeft moeten googlen te beschermen.
En ons rechtsysteem is zo ingericht dat hij daarmee in elk geval de boel jaren kan vertragen en de kosten torenhoog kan laten oplopen. Zelfs al heeft hij geen ‘gelijk’.
Je mag er vanuit gaan dat de overheid gewoon goed zijn werk doet. En als dat niet het geval is, laat een zaak dan gaan waar het de klager om gaat en niet over allerlei randzaken waarmee hij denkt te kunnen winnen.
@gregorius: Ik begrijp dit ook niet. Corruptie is misschien een groot woord, maar het lijkt mij verstandig als alle partijen even openheid van zaken geven. Want zo kunnen, onder het mom van maatschappelijk belang, alle woonwijken, windmolens, snelweg uitbreidingen, etc. ook gewoon doorgang vinden…..
Milieuclubs gaan naar het Europees Hof. Hebben ze veel meer kans van slagen.
Mooi en doorrr! Die reptielen gaan maar lekker een kilometer verderop wonen.
@venividivici: hell yeah!


https://i.redd.it/ij11b38otgp21.jpg
@bernoulli: Haha zo Jordan F1 team… dat was nog eens de tijd dat F1 nog écht F1 was :-)
Ik heb hier absoluut geen goed woord over en dan ben ik niet eens een milieu gekkie.

De hele bouwindustrie ligt plat vanwege de uitspraak van Raad van State. Ook mogen er überhaupt geen projecten in natuurgebieden gebouwd worden. Zie Natura2000. Helaas laat dit besluit zien dat wanneer je veel geld hebt of een koninklijke prins met een grote bril bent dat alle normen en regels niet meer in Nederland gelden. Wat dat betreft is Nederland een verdorven corrupt landje. Ik hoop dat de media dit ook in ziet, want dat hele Zandvoort klopt van geen kant.

Dan heb ik nog niet eens gesproken over het feit dat zij al aan het bouwen zijn zonder dat zij de vergunningen hebben. Zou je als gewone sterveling eens moeten doen. Dat je zonder vergunning een boompje kapt of een tuinhuisje in jouw mooie tuin zet. Dan is opeens de wereld te klein en ben je volgens sommigen zelfs een misdadiger. Schandalig dat Zandvoort! In alle opzichten. Bah.

Verder heb ik wel een lekkere lunch gehad.
@appeltaartislekker: de meeste bomen kun je zonder vergunning kappen en tuinhuisjes zijn in 99 van de 100 gevallen vergunningvrij.
@bernoulli: misschien dat je in drenthe een boom mag kappen als niemand kijkt. Moet je is in de randstad proberen… zelfs het snoeien van een boom die niet van jou is maar wel in jouw tuin hangt levert je een flinke boete op.
@gwnbmw: van de F1 naar het snoeien van een boom in 10 seconden. 😂
@gwnbmw: Dat is niet alleen in de randstad zo. In principe geld overal dat je eerst de eigenaar van de boom moet vragen om de takken te snoeien. Als dat niet gebeurt kun je een aangetekende brief sturen en daarin een redelijk ultimatum (bijvoorbeeld 6 weken) stellen. Pas als de eigenaar van de boom die termijn laat verstrijken mag je officieel pas gaan snoeien.
Als je op de kaart kijkt naar het circuit, dan zit dit in een groen stukje, maar is er een heleboel groen ten noorden en oosten. Een beetje bouwen aan de randen van het circuit heeft erg weinig impact op het gebied, en daarnaast is het maar een klein stukje tov het gehele groen daar. het is echt niet zo dat er een natuurgebied verloren gaat. Misschien een half procentje van iets wat al niet heel groot was.
Zandvoort is een flutcircuit. Ongeschikt voor Formule 1. Dat wordt een saaie optocht, maar dan zonder de grandeur van Monaco. Een opgepimpte kartbaan van de corrupte pygmee met bijzonder brilmontuur.
Het zal een carnavalesk gebeuren worden met bossen wortelen op de dronken koppen, polonaise lopen in de duinen. Voor de raceliefhebber is het niks, Assen was een veel betere keuze geweest.
Rechters maken zich ondertussen dagelijks belachelijk in NL. Klassejustitie. Kruipen voor de laven van de keuning. Sad.
Stikstof is 1 grote hoax, weet de overheid, weet de rechter, weet ik, dat jullie denken dat het echt zo is…..

…ronduit lachwekkend!

CO2 = Cashcow

F1 = Cashcow

CO2 + F1 = 3x vette winst

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).