Brein achter Toyota GT86 droomt van sedan & shooting brake

Auteur: , 24 Reacties

Toen we laatst stonden te mijmeren over een GT86 Shooting Brake was dat schijnbaar helemaal niet zo'n gek idee. Niet volgens Tetsuya Tada.

Nu de GT86 vrijwel overal positief wordt ontvangen kan langzaam aan andere varianten worden gedacht als realistische optie. De cabrio heeft uiteraard de beste kaarten in handen als volgende carrosserievariant, maar hoofdingenieur van ‘Team 86’ Tetsuya Tada denkt verder. Veel verder. Het groene licht krijgen voor een sportwagen bij een merk als Toyota was immers niet echt makkelijk, en om de business case rond te krijgen werd gezocht naar manieren om de torenhoge ontwikkelingskosten te spreiden. Vandaar ook de samenwerking met Subaru. Maar ze zochten verder. En zo kwamen ze op het idee om zowel een sedanversie als een Shooting Brake te ontwikkelen. Sterker nog, daar waren ze al mee bezig voordat de coupé was afgerond.

We geven het woord aan Tetsuya Tada:

Also, along the way, we investigated the possibility of a sedan [saloon] and a shooting brake. Actually we tried to do this secretly but the executives found us out. They said: “what are you doing? Will you please focus on the coupé.” So that was our focal point and it was only with the success of the coupé that we were able to bring out the prototype of the convertible. It would never have existed without the support from you and the customers.”

En als Tada het voor het zeggen zou hebben werd de GT86 een merk op zich. Dat zegt hij niet met zoveel woorden, maar hij neemt Toyota’s nieuwste liefje BMW als voorbeeld. Wat zij met de MINI hebben gedaan qua uitbreiding ziet hij wel zitten met de achterwielaangedreven LOL-coupé.

“It’s just my personal dream that the GT86 could become a family like what BMW has done with the Mini family. I hope that happens. I also have five dogs myself and I would like to have them in the car, so a sports shooting break would be just right.

Toe Toyota, geef die arme man zijn hondenmobiel, en ons een GT86 Shooting Brake naar dit voorbeeld.

Of de GT86 ooit in meer vormpjes komt naast de coupé en cabrio? Voor nu is het toekomstmuziek. Maar waarom zou Toyota dit bij monde van Tetsuya Tada de wereld in slingeren als er geen kern van waarheid inzit? Het hele interview met Tada, ook over hoe hij de relatie met BMW meer wil laten zijn dan een zakenrelatie door bier te gaan zuipen en worsten te kanen, is HIER te lezen.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kom maar op!
Sjootin breek <3
Haha, zie nu een mooi beeld voor me van Tada die met 5 honden om zich heen driftend door de bochten gaat in z’n GT-86 shooting break :)
Als het uiteindelijk dicht bij die soep uit de link komt dan doen die schietende brik. Maar een sedan iets als Dodge Charger ’68 > ’12 Charger? Dan ook ja! Alleen van waar die Carrera GT tag?
@toyotafortuner: Subliminale boodschap!!1 Nee, die hoorde daar niet. :) Aangepast.
Uitmelken, je verwacht ’t niet!
@MARS: je verwacht het wel.
Is that jackie chan ?
Waarom het GT 86 noemen?
Noem het Subaru en neem die tent over.
4 cilinder blaf boxer en veel, heel veel know how over AWD en het WRC.
Subaru is duidelijk de weg kwijt nu ze besloten hebben om de WRXén niet meer in Engeland aan de man te brengen.
Van het padje af dus.
Het halve Britse platteland bedient zich van Subaru’s .
Ok dat moge de wrkpaarden a la Forrester zijn, maar de WRX’en zijn de ultieme aandacht trekkers.
@desjonnies: “van het padje af” of willen ze misschien “van het petje af”?
Tadaaaaa!
Hoopte dat er zou staan, Brein achter Toyota GT86 droomt van turboblok!
@VeniVidiVici: idd! Als ze rond de 350pk krijgt door middel van turbo of supercharger dan ben ik geïnteresseerd.
@VeniVidiVici: Komt er niet. Dat is voor de tunerboys :) En aangezien het een Jap is komt dat heel snel om de hoek kijken!
Dromen over een sedan. Het moet niet gekker worden!

“we investigated the possibility of a sedan [saloon]”. Saloon mag weer geïntroduceerd worden. Lekker retro Amerikaans.
Beide gewoon doen, zelfs de sedan. Hoeveel leuk sturende sedans zijn er nog waar de brave huisvader de hooligan mee kan uithangen.
En dan heb ik het niet over onbetaalbare M’s en AMG’s maar over auto’s voor de modale liefhebber.
@jrk68: Precies. Pret als in een Impreza 2.0T of Sierra 2.0i. ‘Zo handig voor de caravan’. Maar ondertussen met een stiekume pret-auto naar je werk.
@jrk68: bij BMW hoef je natuurlijk ook niet perse voor een m te gaan, een gewone 1 of 3 serie is ook prima, al zou ik dan zelf voor een e46 330 of 328 gaan
@undifined1:
Dat bedoelde ik dus ook, nu is de keuze beperkt tot BMW en niet iedereen heeft het budget voor een leuke nieuwe 3. Hoe leuk een 1 ook rijdt het is geen sedan en ik vind hem echt te lelijk.
@jrk68: ach ja, ik vind de 1 wel een leuk bakje om te zien. Maar ik had geloof ik liever een 2e hands bmw dan een nieuwe toyota
@undifined1:
Nu ben ik van mening dat je 2de hands nooit met nieuw kan vergelijken.
Het ging mij erom dat een sedan op het platform van de GT86 een heel vermakelijke auto op kan leveren. En aangezien ik niet geil op badges lijkt het mij een goed alternatief.
Vergeet niet dat je met een nieuwe zelf je auto kan samenstellen en je de eerste jaren niet voor verrassingen komt te staan. Dat is iets wat je met een 2de hands nooit zeker weet.
Ik zeg een lekkere 6 in lijn van BMW erin!
Zo zonde dat de GT86 qua prijs niet echt interessant is voor de jongere automobilisten. Denk daarom dat een sedan of shooting brake best zal aan slaan. Papa kan zn speelautootje kopen terwijl hij ook nog een praktisch doel heeft.
Echt jmmr dag de gt86 de hele tijd in het nieuws is en de brz volkomen vergeten wordt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).