Briljant gerucht: Sergio Marchionne wil Ferrari kopen

Auteur: , 9 Reacties

Huh? Wat? Hoe dan?!?

Sergio

Dat Italianen een geweldig gevoel voor fantasie en drama hebben weet je natuurlijk al als autoliefhebber. Daarvoor hoef je alleen maar naar de briljante maar soms ook waanzinnige auto’s te kijken die het laarsland heeft voortgebracht, zoals bijvoorbeeld de Lancia Voyager. Ook de Italiaanse stukjesschrijvers kunnen er echter wat van. Zo af en toe roepen ze een gerucht in het leven waarvan je denkt ‘maar dat kan toch niet…of…toch?’, waarvoor hulde.

In deze categorie past ook het gerucht dat Sergio Marchionne van plan zou zijn Ferrari N.V. te kopen, met behulp van een aantal investeerders. Het zou op zich een mooie coupe zijn voor de man die als CEO van Fiat-Chrysler (FCA) ‘de beursgang‘ van Ferrari overzag. Eerst als baas van FCA ervoor zorgen dat je de stukjes Ferrari gewoon kan kopen op de New York Stock Exchange en ze vervolgens snel zelf opkopen.

Zo simpel is het echter (lang) niet, want die beursgang betrof maar tien procent van de aandelen van Ferrari. Daarnaast is nog tien procent in handen van Enzo’s zoon Piero en de overige tachtig procent is de facto nog steeds van FCA. Marchionne heeft op de autobeurs in Detroit dan ook aangegeven dat de notie dat hij Ferrari zou willen kopen absolute nonsense is. De Italiaans-Canadees laat bij Speedweek optekenen:

Wie verzint überhaupt dit soort verhalen? Dit is echt complete onzin. Gezien de beurskoers wordt Ferrari momenteel gewaardeerd op 20 miljard Dollar. Mocht ik het hele bedrijf willen kopen, moet ik waarschijnlijk op een kostprijs van zo’n 30 miljard Dollar rekenen. Ik ben weliswaar een optimist, maar daarvoor zal ik dan eerst een lotje in de loterij moeten kopen.

Ome Serge geeft aan dat hij liever ziet dat Ferrari weer eens een titel pakt in de Formule 1 en een hoop winst blijft maken. Maar geloof je de coltrui, of denk je dat de man zich stiekem toch nog weleens zou kunnen ontpoppen als Victor Muller 2.0.?9 reacties

Bullshit dus. En volgens mij krijg je zoiets ook nooit langs de beurswaakhond, zelfs niet in Italië.
@trustmeiamanengineer: hoezo niet? Met Dell is destijds exact hetzelfde gebeurd: door de oprichter naar de beurs gebracht, vervolgens zelf heg bedrijf overgenomen en dus van de beurs gehaald.

Daarom ook beetje rare tekst dat er gedaan wordt alsof dit uitmuntend denkwerk is geweest… is relatief ‘normaal’.

Ik denk dan ook niet dat dit zo heel bijzonder zou zijn. Denk aan een echt grote private equity partij (CVC Capital bijv) die (sowieso 10% geplaatst koopt) plus een deel van de niet geplaatste aandelen, met Sergio een klein beetje aandelen en aan het roer, paar eigen bestuurders in de board en gaan!
De beurswaakhond die heeft daar niks mee van doen, in dit hypothetische geval.
Misschien wil hij EEN Ferrari kopen. Eén zo’n woordje maakt nogal verschil.
Ik vind het een beetje een vreemd artikel. Er wordt niet gezegd waar dat gerucht vandaan komt, maar de ontkenning door Marchionne zelf wordt wel weer onderbouwd met een bron.
Briljant gerucht: Sergio Marchionne wil 10% van de Ferrari aandelen kopen?

Slecht artikel met een RTL-boulevard-achtige kop er boven.
Eerst de waarde van het merk oppompen door het te laten groeien en het daarna kopen? Hahaha zelfs als het kon, daar is Sergio veel te slim voor. Het van de beurs halen dat zou wel kunnen maar dan koop FCA het op en wordt het weer één geheel. Maar ook dat acht ik niet waarschijnlijk aangezien het merk nooit zoveel waar was/is als nu. Dus kan bijna alleen maar minder worden.
Welke loterij speelt hij in mee? Doe mij ook zo’n lot!
Welke loterij is dat dan?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).