Britse politie rolt in een McLaren 12C Spider [updated]

Auteur: , 13 Reacties

Als Engelse autofabrikant kun je het natuurlijk niet maken dat de politie in Dubai in jouw supercar rondrijdt, terwijl de coppers thuis in duffe Opel Vauxhall Astra's hun rondes doen.

McLaren MP4-12C Spider voor de Britse politie

Agenten van de Central Motorway Group in de Midlands kregen een McLaren MP4-12C Spider aangeboden van een lokale dealer. Het dakje zal met de zwaailichten en het typische Britse weer niet snel open gaan, maar de mogelijk is er; in tegenstelling tot de coupéversie van het korps in Dubai.

Het cadeautje van een kleine 3 ton euro is zeker niet de minste. Met de twin-turbo 3,8 liter V8 trekt de wagen een sprintje van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden richting een topsnelheid van 329 km/u. Wie eerst dacht weg te kunnen komen met een gestolen supercar zal het nu toch echt af moeten leggen tegenover de getrainde agenten.

Update: natuurlijk krijgt de politie deze auto niet in de schoot geworpen, het is een leenmodel voor PR-activiteiten. Geen dealer kan een stuk inventaris van enmkele tonnen missen uiteraard. Dank voor de hints, rotarypowah!13 reacties

Nu moet NL met een supercar als politie komen…
@jensgib: Ja, het wachten is alleen nog op een Nederlandse fabrikant die er eentje cadeau doet aan de politie…
@jensgib: beter van niet wie betaald er voor?
@jensgib: een Donkervoort dus!!
@jensgib: Politie moet vencer maar eens lief aan gaan kijken
@buks: haha :p
Dat mag ook wel, want met zo’n i3 maakt de politie ook weinig kans.
Wat is je bron Maru? Want deze auto is niet aan de politie gegeven.

“The £240,000 McLaren 12c Spider, was revealed at the Autosport International event in Birmingham on Saturday – but it won’t be patrolling the motorways any time soon.

The supercar, which can do 0-60 in just 3 seconds is on loan from Formula 1 manufacturers McLaren.

It’s been mocked up with full police livery in the hope that it will break down barriers with motorists and spread a road safety message.”

Het is dus net zoiets als de Brabus Rocker politieauto.
Zou leuk zijn als NL er eentje had. Dan kunnen die m5’jes en rs6’jes het wel schudden. Enige auto’s die goed kans hebben zullen alleen de gele P1 en de bugatti veyron’s zijn als ik het over supercars uit NL heb.
Spyker politie auto ofzo iets zal wel dik worden
Tof hier woon ik, ga vanaf nu altijd te hard rijden
Zonder update had ik dat ook wel begrepen, niet iedereen neemt alles klakkeloos aan, als je hersens werken dan snap je die gasten niet gaan surveilleren met dat ding
Zou wel leuk zijn als ze hem echt hadden gekregen, en ze hem ook vaker zouden gebruiken.
Ben benieuwd of er mensen dan nog van durven te vluchten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).