Bruch! Wil Volkswagen vuistdiep in Tesla investeren?

Auteur: , 13 Reacties

Das Tesla.

TSLA

En jawel, wederom weet Tesla onze aandacht te grijpen. Het mag dan inmiddels duidelijk zijn dat het automerk níet van de beurs wordt gehaald, maar dat wil (bij lange na) niet zeggen dat het laatste woord over de hele kwestie gesproken of geschreven is. Zo is het nog altijd de vraag of Musk zich uit het hete water kan bevrijden waarin hij zich begeeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Maar inmiddels is er nog een opvallend feitje naar buiten gekomen over de gang van zaken. Na de beruchte Tweet van Elon zijn er namelijk wel degelijk gesprekken gehouden met investeerders om te kijken of er überhaupt mogelijkheden bestonden Tesla van de beurs te halen. Let wel, dit alles dus (vooral) nadat Elon de boude ‘funding secured’-claim op Twitter deed.

Aanvankelijk was de gedachte, ook op basis van de uitlatingen van Elon zelf, dat een Saoedisch (staats)investeringsfonds de benodigde pecunia op tafel zou kunnen leggen om Tesla van de beurs te halen (72 miljard). Maar naar nu blijkt (link) waren er meer partijen bij betrokken, waaronder -jawel- Volkswagen. Dat is opvallend, want tot op heden hebben de merken van VAG (met name Porsche en Audi) niks anders gedaan dan de producten van Tesla ridiculiseren met reclameborden en dergelijke. Tevens geeft het impliciet aan dat Volkswagen, onder bepaalde voorwaarden, bereid zou zijn 420 Dollar per aandeel Tesla te betalen. Dat is bijna 100 Dollar meer per aandeel dan de huidige koers.

Het zijn echter die ‘bepaalde voorwaarden’ die Musk naar verluidt hebben doen besluiten de hele exercitie te cancellen (althans dat is de officiële lezing, velen twijfelen eraan of de privatisering überhaupt ooit een serieuze optie was). Voor wat het waard is: Musk zou uiteindelijk hebben toegegeven dat hij te weinig heeft stilgestaan bij de implicaties die het verkopen van Tesla aan een oliestaat dan wel sjoemeldieselconcern te verkopen. Die (en andere) partijen zouden na hun aankoop immers ook het een en ander voor het zeggen willen hebben bij het bedrijf. Over wie de CEO is bijvoorbeeld…

Image-Credit: Tesla Model X en @dizono’s favoriete auto via autojunk13 reacties

Haha, de twee meest gehate merken op Autoblog die het met elkaar doen. Dat zou een grap zijn, heb je ineens nog maar een concern over om te bashen. Gelukkig gaat het niet door.
Haat vw begrijpelijk, maar kk vind het knap dat een bedrijf als tesla de olie magnaten heeft kunnen laten zien wat ook electrisch kan…en dat we meer milieubewuster kunnen rijden. Shell etc hebben lange tijd techniek latem bevriezen door corruptie. Een ander voorbeeld vind ik de zonnepaneel schandaal. Promoten maar chinese zonnepanelen in Europa kon echt niet
@elemento: probeer het anders nog een keer
Ik ben klaar met die man. Die klojo maakt de hele auto industrie kapot met elektro motoren en heeft gezegd voor alle ellendige indirecte vervolgacties zoals wltp etc. Ik wil een Elon V8
@drommedaris: ah, het zondebok-syndroom. Een man is in z’n eentje verantwoordelijk voor alles wat jij opsomt. Houd niet alles (op soms zeer complexe wijze, dat wel) verband met elkaar? En stel nou dat deze man wel als enige verantwoordelijk is voor ommekeer in de auto-industrie, dan verdient ‘ie een lintje. Wellicht dat door zijn toedoen onze achterkleinkinderen ook nog een beetje frisse licht kunnen inademen.
@drommedaris: wat een zure opmerking, vanmorgen van je fiets gereden door een Tesla?
@drommedaris: troll alert!!
Jammer.

Hadden we eindelijk betrouwbare Vw’s gehad en de Tesla’s perfect aansluitende carrosseriedelen en een foutloos interieur gehad. Et spiritus sancti.
@monsieurleloure: Moet toegeven dat dit direct bij me opkwam.
The best of both worlds.
@monsieurleloure: en vergeet de perfect lopende productie niet :-)
Mooi karretje, die brilkever.
Dus Musk had de financiering rond van zowel Volkswegen als door de Saudies rond en dan nog zijn de speculanten boos om zijn tweet? Overigens zou Tesla verkopen aan de Saudies wel de knaller van de eeuw geweest zijn, de olie industrie killer verkopen aan de olie industrie.
Wat is die Model X toch een afschuwelijk lelijk gedrocht zeg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).