Brussel viert Bruce McLaren’s succes met speciale 720S

Auteur: , 20 Reacties

Ondergetekende heeft zijn treinticket naar Brussel al geboekt.

McLaren 720S Spa 68

Je kunt veel zeggen over McLaren, maar ze snappen wel dat Britse merken één traditie sowieso in stand moeten houden. Namelijk het uitbrengen van een speciale auto voor bijzondere gelegenheden. McLaren Special Operations (MSO) komt eens in de zoveel tijd uit met iets bijzonders. Laatst weer een speciale P1 om Senna te eren (we zijn nog steeds verbaasd) of de bijzondere Davidoff-livery waar McLaren kennelijk 800 uur voor nodig had.

Vandaag is er weer een stukje geschiedenis. In 1968, precies 50 jaar geleden, behaalde het relatief jonge F1-team van Bruce McLaren zijn eerste overwinning. Dat was met de kenmerkende geel-oranje bolides. De overwinning werd behaald op Spa Francorchamps. Daarom hebben McLaren en de McLaren-dealer van Brussel hun handen ineen geslagen voor een extra speciale feesteditie.

McLaren 720S Spa 68

Het resultaat is de 720S Spa 68 Edition: een knaloranje 720S. Dat zorgt er al voor dat de auto opvalt, maar daarnaast zijn ook een paar onderscheidende foefjes toegevoegd. Je krijgt een speciale sleutelhoes in dezelfde kleur als de carrosserie. Het circuit van Spa zit gegraveerd op de flank van de auto. In het interieur is naast oranje contrasterende stiksels het ‘Spa 68’ logo in de hoofdsteunen gestikt. Ook staat er op de zijkant van de carbon monocoque (het deel wat je kunt zien) de reden waarom de auto zo speciaal is. Ten slotte zit er in de auto een plaque waar de limitering op staat: er komen drie van deze speciale 720S’en.

Spa 68 edition

Voor fans van de McLaren-heritage heeft MSO een leuke wagen gebouwd. Twee van de drie Spa 68’s zijn al gereserveerd, de derde staat nog open voor orders. Opschieten, anders koop ik hem.20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wachten tot je de eerste Ebay badge ziet verschijnen op de mc donalds parking. Dikke kleur wel!
Kleurtje staat hem goed!
@720S: Weet je zeker dat dit knaloranje is? Want op mijn scherm is het eerder knalgeel…?
@reactief: de kleur is gebaseerd op de oude ‘livery’ van weleer, dat was officieel oranje, maar kwam er vaak als geel uit op foto’s. Lijkt me dat dat hier ook het geval is.
@720s: Oke, tnx!
@reactief: En cool ding, een lekker fel kleurtje. Toch zou ik hem liever zelf samenstellen, al is dat waarschijnlijk duurder en slechter voor de restwaarde.
@reactief: papaya orange. De huiskleur van McLaren.
@koen0373: Die kleur kende ik inderdaad, maar als meer oranje dan op deze foto’s.
Maar als ik erop Google zie je ook veel verschil tussen verschillende McLarens in deze kleur.
Buiten wat frullen niks speciaals dus.
@ericc: Klopt, de Belgische invoerder van VW had voor hun 200 jarig bestaan (2005) een speciale golf, buiten duurder had hij een paar (aanklikbare) opties meer … EN een speciaal kleurtje ( ze hadden de potten bordeaux en zwart samen gegoten)
@wimof: wat probeer je nu te zeggen? Ik begrijp het niet.
@fouadski: In je reactie vertelde je dat het niets speciaal was, wel ik heb een vergelijkbare situatie aangehaald maar dan met een Golf V.
Capito?
@wimof: haha dude. Even goed lezen hoor. Ik heb die comment niet gepost dat was eric
@fouadski: Nu zie ik het, mijn oude ogen toch, komt nooit meer goed.
Speciale sleutelhoes, een plakaatje en wat stiksels. Omdaar nou de trein naar brussel voor te pakken, dan ben je wel een echte fanboy.
Maar wel een hele mooie kleurstelling
Ik vrees dat het zal beperkt blijven tot een potje drooggeilen achter het hekje.

Trouwens, veel plezier in het naar pis stinkende station Brussel-Noord, hopelijk haal je de tram nog nét.
Blijft lelijk, een auto die eruit ziet of de koplampne gejat zijn.
*koplampen dus …
@720S: ik wist niet dat autoblog zo goed betaalt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).